הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סופרסטים בתוכנית FBW ובכלל יעילים לעליה במסת שריר??

• פותח/ת השרשור koko19
  • פורסם בתאריך

koko19

משתמש קבוע
1,347
89
נק' מוניטין:
-73
1,347
89
שלום רב.

השאלה שלי אם לעשות את התוכנית הזאת שאני עושה כרגע FBW שנלקחה מפורטל קילוגרם בתור סופר סט (ואני אסביר כבר למה הכוונה) יעלה בעליה במסת השריר או שזה יותר עובד על סיבולת...

אימון A
שריר
תרגיל
מספר סטים
טווח חזרות
רגליים
3​
6​
חזה
3​
8​
גב
3​
8​
כתפיים
2​
10​
יד קידמית
2​
6​
יד אחורית
2​
10​
בטן
כפיפות גו במכונה ייעודית​
2​
12​

אוקי .. זו התוכנית.. הרעיון שלי לעשות ככה.
סקוואט ומיד אחרי זה חזה (בנץ פרס) X 3
אחרי זה
גב ומיד אחרי זה כתפיים X 3
אחרי זה..
יד קדמית + יד אחורית X3

מנוחה בין סט לסט 3 דקות (בערך).

עכשו השאלה שלי וזה חשוב לי לדעת את דעתכם... האם זה יכול לקדם אותי במסת שריר ובמשקלים? או שעדיף להשאר בשיטה הרגילה חלק גוף ולעבור לבא אחרו??

תודה לעוזרים

הסיבה היחידה לעשות סופרסט זה לחסוך בזמן.

או

לשרוף קצת יותר קלוריות.

מעבר לזה זה יכול רק לפגוע לך בהתקדמות בעיקר בגלל פגיעה בריכוז, וגם הרעיון שאתה צריך להשאר עם האצבע על הדופק שחס וחלילה לא יתפסו לך את המכשיר שאתה צריך לעבור אליו עוד שניה.

אני ממליץ לא לעשות סופרסטים.

• פותח/ת השרשור

או

לשרוף קצת יותר קלוריות.

מעבר לזה זה יכול רק לפגוע לך בהתקדמות בעיקר בגלל פגיעה בריכוז, וגם הרעיון שאתה צריך להשאר עם האצבע על הדופק שחס וחלילה לא יתפסו לך את המכשיר שאתה צריך לעבור אליו עוד שניה.

אחי , אין לי בעיה של מכשיר תפוס וזה אני מתאמן בשעות הצהרים או בערב מאוחר שהכול ריק כמעט.
השאלה אם FBW רגיל לעומת FBW בסופרסטים יכול באמת בדוק בדוק לפגוע בצבירת המסה.. זה השאלה המרכזית שלי.

תודה.

אני כתבתי שסופרסט זה לא בשביל למקסם עלייה במסת שריר.
זה בשביל לחסוך זמן ולשרוף יותר קלוריות.

אם זה יפגע ישירות, כנראה שלא. אבל זה לא יתרום יותר.

• פותח/ת השרשור
אני כתבתי שסופרסט זה לא בשביל למקסם עלייה במסת שריר.
זה בשביל לחסוך זמן ולשרוף יותר קלוריות.

אם זה יפגע ישירות, כנראה שלא. אבל זה לא יתרום יותר.

זה לא מדוייק לגמרי יש עוד כמה היבטים לפי מה שאני רואה ושומע

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מגביר מטבוליזים, וטוב לסיבולת לב ריאה.. אפשר להגיד שזה נכלל בלשרוף יותר קלוריות.

לגבי שזה משחרר יותר הורמונים שעוזרים לבניית מסת שריר.
אתה רוצה להאמין לזה, תאמין לזה.

לדעתי זה לא נכון.

או

לשרוף קצת יותר קלוריות.

מה שאתה אומר נכון לגבי סופרסטים לשרירים שונים.
פותח הדיון הציע לעשות סופרסט של רגליים וחזה, שבאמת הסיבות היחידות שאפשר לחשוב על לעשות דבר כזה היא לשריפת קלוריות ולחסוך זמן- משהו שהוא פחות מאופטימלי למסה מפני שזה מתיש יותר. (טוב לחיטוב מאותה סיבה)

לעומת זאת, ישנם סופר סטים לקבוצת שרירים זהה. כמו בנצ' פרס עם פרפר או פרס עם הרמת ידיים לצדדים.
זה כבר סיפור אחר, זה עובד חזק יותר על השריר ומעלה אינטנסיביות. זה יכול לתרום למסה- אבל זה תלוי.
לא כל אחד אוהב, לא לכל אחד זה מתאים ולא כל אחד יראה מזה תוצאות.

• פותח/ת השרשור
אוקי , היום חזרתי מאימון |FBW ועשיתי סופרסטים כדלקמן...

רגליים השארתי רגיל
חזה + גב
כתפיים רגיל
יד קדמית+אחורית

ההתרשמות שלי מצויינת , הורדתי טיפה במשקלים של החזה וגב יד קדמית ואחורית (ממש טיפה) ועמדתי בזה בכיף ולא נקרעתי , מעבר לזה מכיון שהורדתי משקלי עבודה במעט הייתי בפוקוס הרבה יותר טוב , טכניקה יותר מושלמת בהרבה מאימון רגיל.
נחתי בין הסופרסטים 3 דקות בלבד.

מה דעתכם?

אוקי , היום חזרתי מאימון |FBW ועשיתי סופרסטים כדלקמן...

רגליים השארתי רגיל
חזה + גב
כתפיים רגיל
יד קדמית+אחורית

ההתרשמות שלי מצויינת , הורדתי טיפה במשקלים של החזה וגב יד קדמית ואחורית (ממש טיפה) ועמדתי בזה בכיף ולא נקרעתי , מעבר לזה מכיון שהורדתי משקלי עבודה במעט הייתי בפוקוס הרבה יותר טוב , טכניקה יותר מושלמת בהרבה מאימון רגיל.
נחתי בין הסופרסטים 3 דקות בלבד.

מה דעתכם?
אני אומר את זה הרבה- דעתי היא שאתה צריך להפסיק לשאול את דעתנו.
המאמן הטוב ביותר בשבילך הוא אתה, ואתה זה שצריך להחליט מה הכי טוב בשבילך ומה נותן לך תוצאות יותר טובות.
כל גוף הוא שונה ומגיב שונה לאימונים שונים, אתה צריך להבין מה עובד בשבילך, אל תבקש מאף אחד להגיד לך איך להתאמן.
אם אתה רואה שסופרסטים עובדים בשבילך, אתה מרגיש טוב ורואה התקדמות אז למה אתה שואל את דעתנו?

• פותח/ת השרשור
אני אומר את זה הרבה- דעתי היא שאתה צריך להפסיק לשאול את דעתנו.
המאמן הטוב ביותר בשבילך הוא אתה, ואתה זה שצריך להחליט מה הכי טוב בשבילך ומה נותן לך תוצאות יותר טובות.
כל גוף הוא שונה ומגיב שונה לאימונים שונים, אתה צריך להבין מה עובד בשבילך, אל תבקש מאף אחד להגיד לך איך להתאמן.
אם אתה רואה שסופרסטים עובדים בשבילך, אתה מרגיש טוב ורואה התקדמות אז למה אתה שואל את דעתנו?

אני מדבר מאספקט מיקצועי על מנת לא לבזבז זמן "בהרגשות" טובות כי לא בשביל זה אני בחדר כושר אלה מסיבה שרובינו שם הגדלת מסת שריר בדרך כזאת או אחרת.
לכן השאלה שלי היתה אם זה יעיל להתפתחות הדרך שציינתי או שאני נותן פול גז בניוטרל ולמעשה דורך רוב הזמן במקום .....
אם יש לעוד אנשים מידע לגבי התוכנית אימון שציינתי אשמח לשמוע נסיון של אחרים.

אני מדבר מאספקט מיקצועי על מנת לא לבזבז זמן "בהרגשות" טובות כי לא בשביל זה אני בחדר כושר אלה מסיבה שרובינו שם הגדלת מסת שריר בדרך כזאת או אחרת.
לכן השאלה שלי היתה אם זה יעיל להתפתחות הדרך שציינתי או שאני נותן פול גז בניוטרל ולמעשה דורך רוב הזמן במקום .....
אם יש לעוד אנשים מידע לגבי התוכנית אימון שציינתי אשמח לשמוע נסיון של אחרים.
זה לא עניין רק של הרגשות, זה עניין של תוצאות.
אם אתה מרגיש טוב, אז תנסה, אתה מנסה ורואה תוצאות? יופי.
אתה רואה תוצאות ומישהו אומר לך להפסיק? למה שתפסיק אם אתה רואה תוצאות?

אתה רוצה לשמוע את הניסיון שיש לי עם סופרסטים?

הסופרסטים שאני עושה:
Skullcrusher+cable pushdown
ו
Seated dumbell press+Latheral raises
וההתקדמות שלי בכתפיים ובטרייספ מטורפת.
אבל הסופרסטים שלי הם לאותו שריר, בעוד שאתה עושה סופרסטים לשרירים שונים.
אני לא אומר לך לעבור, אני אומר לך לנסות ולראות איך הולך.

• פותח/ת השרשור
פיצה תודה על הרעינות , אני יגיד לך משהו , עשיתי אותם משקלים שאני עושה באימון רגיל בסופרסטים,מעבר לזה שזה חסך זמן (אני בתוכנית FBW ) זה הראה לי דבר מעניין שאפשר גם ככה ולא חייבים לעשות אימון רגיל שזה אומר סט מנוחה סט מנוחה , לדעתי האישית אני ממקסס את האימון ומוציא יותר ממני , אני יבדוק לאורך זמן אם יש גם תוצאות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית