הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הפסקה מ-trt - האם דרוש PCT? (בשילוב עם המלצה לHCG מאורולוג)

dj spike

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
15
68
0
קצת רקע - עקב רמות נמוכות של טסטוסטרון (שהובילו לדחף מיני נמוך ועייפות וסימפטומים נוספים) קיבלתי טיפול TRT בחצי השנה האחרונה.

בדיקות דם לפני תחילת הטיפול:

FREE TESTOST.PMOL/L15.10
FSHMIU/ML2.372.05
GHNG/ML0.75
LHMIU/ML2.00
PRG-17-OHNMOL/L1.70
PROGESTERONENMOL/L2.23
PROLACTINM/UL95.03
FREE T4PMOL/L13.00
TESTOSTERONENMOL/L7.148.00
TSHUIU/ML2.542.35

הטיפול: testomax 50 MG ג'ל למריחה פעם ביום בחצי השנה האחרונה, הערכים עלו וההרגשה הכללית והסימפטומים שופרו מאוד.

עכשיו בעקבות בדיקת זרע בעייתית (תוצאת לוואי הכרחית של הטיפול) ורצון לוודא יכולת להבאת צאצאים בעתיד, הוחלט לקחת הפסקה מהטיפול,
לוודא קבלת בדיקת זרע תקינה אחרי 3 חודשי הפסקה ואז הקפאת הזרע, כך שאוכל להמשיך בטיפול ללא חשש במשך שנים ותמיד יהיה לי גיבוי לפריון למקרה שמשהו ישתבש בעתיד.

ועכשיו לנושא - מספר שאלות:
1. האם בהפסקת הטיפול אני צריך לעשות PCT?

אורולוג מומחה רשם לי HCG (בצורת אוביטרל - ovitrelle) על מנת לחדש את ייצור הזרע, במינון הבא - 60MG שלוש פעמים בשבוע למשך חודש (60MG=1500UI אם אני לא טועה). סה"כ באזור 25,0000UI.
2.למיטב הבנתי זה מינון די גבוה ולמשך זמן די ארוך, מה דעתכם? קראתי שמינון גבוה (יותר מ-500IU ליום) לא מומלץ ואף עלול לעלייה גדולה ברמת האסטרוגן. האם כדאי לשנות את המינון?
3.לא הוצע שום שימוש ב-SERM, מה דעתכם בנושא? (בייחוד עם הכמות הגדולה יחסית של ה-HCG)
4. האם כדאי לשקול שימוש ב-AI כלשהו?
5. כמה זמן מאז הפסקת מריחת הג'ל עליי להתחיל עם ה-HCG (או SERM אם אתם ממליצים בנוסף)? המלצת הרופא - מיידית. הג'ל יוצא ממחזור הדם תוך 72-96 שעות (כך לפי העלון).

אני אמור להתחיל להזריק HCG בקרוב, תודה מראש על העזרה.

נערך לאחרונה:
הערכים עדיין מאוד גבוליים על הרף הנמוך של המשוואה - אז אם הרגשת שיפור משמעותי כנראה שהערכים הקודמים היו ממש נמוכים.

לגבי הזרע, השאלה הנשאלת פה היא האם הבעיה שאתה מתאר בייצור הזרע היא בעיה שניתן לקשר אותה לשימוש בתכשיר או שהיא בעצם תמיד הייתה שם. האם ביצעת בדיקות זרע לפני השימוש בתכשיר?
הרבה אנשים כולל אותי שמזריקים רמות הרבה יותר גבוהות של טסט' לא סובלים מפגיעה אמיתית בייצור הזרע גם בסייקלים ממושכים.

מה הבעיה שנצפתה בבדיקת הזרע? האם זו מורפולוגיה? או שהבעיה היא כמותית?
יתכן מאוד גם שרמות הטסט' הנמוכות שלך מלכתחילה נבעו מבעיה באשכים ולכן לא בטוח עד כמה HCG הוא באמת הפתרון במקרה הזה.
HCG יכול לגרום לעלייה זמנית ומסויימת בספירת הזרע, זה כן. ואני מניח שלזה הרופא שואף ע"מ לקחת מבחנות.
אבל קשה מאוד להעריך בלי רקע מפורט.

1. HCG הוא בעצם ה-PCT שלך. במקרה שלך אני גם לא רואה צורך ליותר מזה, גם ככה זה לא שאתה מנסה להחזיר את עצמך לערכים נורמליים שלא היו שם מלכתחילה.
2. זה נכון, אבל שוב כל מקרה לגופו. במקרה שאתה מתאר, לא הייתי חושש מהמרה גבוהה מדיי של טסט' לאסטרוגן - שהרי הערכים הכלליים נמוכים. זה בעיקר בעייתי לאנשים שיוצאים מסייקלים ברמות טסט' גבוהות מאוד.
3. מיותר בהחלט.
4. כנ"ל
5. לך עם האנדוקרינולוג שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות,
הבדיקות שצירפתי אלו הבדיקות לפני התחלת הטיפול - מה שהוביל לתחילת הטיפול בעצם.
עם הג'ל ערכי הטסט (חופשי ורגיל) בקצה העליון של הנורמה.

אתה צודק לגבי האפשרות שמראש הייתה בעיה בזרע - האנדרוקרינולוג שנתן לי את הטיפול עשה לי לא מעט בדיקות דם, אך כלל לא התייחס לנושא הפוריות ולכן לא ידוע האם הייתה בעיה בזרע מלפני הטיפול - רק עוד סיבה לעשות הפסקה ולבדוק. בכל מקרה הטיפול עם הג'ל כמובן מחייב חוסר פריון (טסט חיצוני ללא HCG הרי משתק את מערכת הייצור העצמית).

מהבדיקות שעשו לי לפני הטיפול - לא נמצאה הסיבה לרמות הטסט הנמוכות (וגם הגוף לכאורה לא הרגיש שחסר לו טסט כי רמות ה-LH לא היו גבוהות לדוג'...).

תודה על ההתייחסות למינון ה-HCG,
אשמח לשמוע עוד דעות בנושא המינון וחוסר השימוש ב-SERM למרות הזרקות במינון גבוה של למשך חודש שלם,
כשהסיבה היחידה קצת "לפקפק" במינון הרופא היא שאנדרולוג הוא זה שנתן את ההנחיה ולא אנדרוקרינולוג (והתייחס בביטול לשאלות על רמות אסטרוגן לדוג'), ושמומחים בפורומים בחו"ל דווקא ממליצים על מינון אחר.

נערך לאחרונה:
תודה רבה על התגובות,
הבדיקות שצירפתי אלו הבדיקות לפני התחלת הטיפול - מה שהוביל לתחילת הטיפול בעצם.
עם הג'ל ערכי הטסט (חופשי ורגיל) בקצה העליון של הנורמה.

אתה צודק לגבי האפשרות שמראש הייתה בעיה בזרע - האנדרוקרינולוג שנתן לי את הטיפול עשה לי לא מעט בדיקות דם, אך כלל לא התייחס לנושא הפוריות ולכן לא ידוע האם הייתה בעיה בזרע מלפני הטיפול - רק עוד סיבה לעשות הפסקה ולבדוק. בכל מקרה הטיפול עם הג'ל כמובן מחייב חוסר פריון (טסט חיצוני ללא HCG הרי משתק את מערכת הייצור העצמית).

מהבדיקות שעשו לי לפני הטיפול - לא נמצאה הסיבה לרמות הטסט הנמוכות (וגם הגוף לכאורה לא הרגיש שחסר לו טסט כי רמות ה-LH לא היו גבוהות לדוג'...).

תודה על ההתייחסות למינון ה-HCG,
אשמח לשמוע עוד דעות בנושא המינון וחוסר השימוש ב-SERM למרות הזרקות במינון גבוה של למשך חודש שלם,
כשהסיבה היחידה קצת "לפקפק" במינון הרופא היא שאנדרולוג הוא זה שנתן את ההנחיה ולא אנדרוקרינולוג (והתייחס בביטול לשאלות על רמות אסטרוגן לדוג'), ושמומחים בפורומים בחו"ל דווקא ממליצים על מינון אחר.
אני מציע לך בחום לא להקשיב ל"מומחים" בפורומים בחול. ולבצע את הוראות הרופא דלך בדיוק כפי שהוא רשם לך אותם...בשביל הוא מומחה לאנדוקרינולוגיה. הוא יוריד אותך בהדרגה ויבצע בדיקת פוריות ואם אכן ישנה בעיה הוא ידאג להתאים לך טיפול. רק קח בחשבון שאם אכן הייתה לך בעיה שמצריכה TRT אז אתה רק תוכל לחזור לרמות של לפני מתן ה TRT זה לא שפתאום תפריש טסט כמו בחור בן 20.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה, אכן אני לוקח בערבון מוגבל את ההצעות השונות וכמובן נוטה להנחיית הרופא - אבל שוב הוא אורולוג ולא אנדרוקרינולוג ולא הראה בקיאות רבה בנושא ההורמונלי אנדרוגני (לפחות לא לשאלות ששאלתי) ולכן אני מחפש דעות נוספות כדי להחכים ולדעת מה לשאול...

על פניו - אשמח לשמוע מה דעתך על המינון הגבוה והארוך והחוסר ב-SERM (שהוא לכאורה מרכיב בסיסי בכל PCT)? ואשמח גם לדעה לגבי הזמן שממנו כדאי להתחיל להזריק לאחר הפסקת מריחת הג'ל - הנחיית הרופא לגמרי לא הייתה חד משמעית.

נערך לאחרונה:
תודה על התגובה, אכן אני לוקח בערבון מוגבל את ההצעות השונות וכמובן נוטה להנחיית הרופא - אבל שוב הוא אורולוג ולא אנדרוקרינולוג ולא הראה בקיאות רבה בנושא ההורמונלי אנדרוגני (לפחות לא לשאלות ששאלתי) ולכן אני מחפש דעות נוספות כדי להחכים ולדעת מה לשאול...

על פניו - אשמח לשמוע מה דעתך על המינון הגבוה והארוך והחוסר ב-SERM (שהוא לכאורה מרכיב בסיסי בכל PCT)? ואשמח גם לדעה לגבי הזמן שממנו כדאי להתחיל להזריק לאחר הפסקת מריחת הג'ל - הנחיית הרופא לגמרי לא הייתה חד משמעית.

1. אם יש לך בעיה בספירת הזרע הייתי ממליץ לך לפנות למומחה לפוריות עם אתה לא סומך על האורולוג שהלכת אליו.
2. להחזיר את ספירת הזרע שלך לרמה נורמאלית זה לא רק לקחת HCG ובאיזה מינונים
3.SERMS רק יעזרו לך בשליטה באסטרוגן (אף רופא לא ירשום לך כלומיד או טמוקסיפן אלה הם בכלל תרופות נגד סרטן השד)
4. במצב שלך בכלל לא הייתי מודאג מרמות האסטרוגן חזרה לרמות הנורמה בהדרגה לא תייצר בעיית אסטרוגן
5. אני לא מבין דבר אחד. אם היו לך רמות טסט נמוכות שבגינם שמו אותך על TRT למה אתה חושב שהגוף שלך יוכל לייצר טסט בטווח הנורמה?
6. הייתי מנסה את הפרוטוקול של ה-HCG ועוקב אחרי הוראות הרופא. עם אתה לא סומך עליו לך קבל עוד חוות דעת!

• פותח/ת השרשור
אכן מומחה הפוריות אמר בפשטות שהטסט החיצוני פגע בפריון ולכן צריך להפסיק את הטיפול ולבדוק האם יש באמת בעיה או שמה חוסר הפריון נובע מהטיפול (לדבריו זוהי תוצאת לווי הכרחית לטיפול).
תודה על ההתייחסות ל-SERM אני עכשיו פחות מודאג, ולגבי רמות הטסט ללא הטיפול - אין ספק שהן יחזרו להיות נמוכות, אך נקווה שבכל זאת בדיקת הזרע לאחר ההפסקה תצא תקינה, ונוריד את האבן מעל הלב, אשקול להקפיא את הדגימה ומשם לחזור לטיפול - כנראה לכל החיים... :(

יש עוד טיפולים להחזרת תקינות הזרע שאתה מכיר ששוה לדבר עליהם עם הרופא?

אגב בגלל שאוביטרל מחוץ לסל הבריאות הקופה לא הסכימה להשתתף בעלות שלה, אך יש את האופציה לפרגניל שכן בסל הבריאות - רציתי לשאול האם יש מידע חדש לגבי הזרקתה בצורה תת עורית ולא תוך שרירית - ראיתי התייחסות בעבר בפורום, רובם היו נגד ואמרו שכך תיפגע ספיגתה, השאלה האם זה בכלל אפשרי והאם זה משמעותי?

אם אתה שואל אותי, לדעתי ועל סמך ההיסטוריה שלך הפגיעה בזרע לא קשורה לשימוש בתכשיר, אלא הייתה שם קודם.
המצב כנראה החמיר בזמן השימוש בתכשיר, זה כן. אבל מצב בעייתי תמיד היה קיים שם וזו לפי דעתי על סמך הנתונים.

שוב, לגבי זרע תקין - גם אם הוא לא מצוין יש היום טכנולוגיות של שטיפה ומיון שמאפשרים לאחד כמה דגימות לאחת טובה.

הפרגניל מראה ספיגה טובה יותר במתן תוך שרירי, אך בד"כ לנשים נותנים אותו תת-עורי בקרבה לשחלות (צידי הבטן).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית