הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפיזיולוגיה של המאמץ או ספר הריצה השלם

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
יש ספר שקיבלתי עליו המלצה, להיות גמיש של פוקוס.
בשביל שהמשלוח המהיר (2-5 ימים) יהיה משתלם (יוצא 1+1 במשלוח) רציתי להכניס עוד ספר, ואני מתלבט.
ספר אחד שנראה ממש מעניין זה הפזיולוגיה של המאמץ (מתצוגה בשביל לחסוך)-
http://www.focus.co.il/sg_product~239-395T~12~0.htm
מה שמפחיד אותי שכתבו אותו שני מדריכים, אחד מוינגייט ואחד מזינמן.
כן, בטח תגידו שאני מגזים עם העובדה שהם למדו בקורס בארץ, אבל כשמתסכלים לעומק על הקורות חיים-
אחד למד בזינמן וזהו.
הוא מורה טמבל לחינוך גופני בלי שום השכלה מעבר וכותב מבחני בגרות בנושא, נראה שהוא לא מי יודע מה חכם.
השני שלמד בוינגייט נראה ממש מבין- דוקטורט בארה"ב, מרצה בכיר באוניברסיטאות, רופא בכיר בקליניקות גדולות- בן אדם ששווה לקרוא.
והספר השני הוא ספר הריצה השלם שגם נראה מאוד מעניין-
http://www.focus.co.il/sg_product~239-572~5~0.htm
פה זה כותב שרואים שהוא רציני- הישגים מטורפים כמו אולטרה מרתון בסהרה, אלוף ישראל המון פעמים, אימן המון אנשים, רואה חשבון וכלכלן, עשה הישגים מטורפים כמו טיפוס על האוורסט וחציית כיפת הקרח של גרינלד ועוד...
השאלה האם הספר הזה שווה משהו?
מה לדעתכם עדיף לקנות מהשניים?
דגש חשוב- לא מעוניין לקרוא ספר לאיזו התמחות, ידע כללי בנושא נטו.

אם כבר פתחתי נושא-
קיבלתי המלצה מהמדריך בחדר הכושר שלי (מבין, לא ליצן) על הספר הבא לשיפור הגמישות-
http://www.focus.co.il/sg_product~239-312~5~0.htm
מישהו התנסה עם הגירסה העברית ו/או אנגלית שלו? ספר טוב או שלא משתלם לקנות?

אם אין לך בעיה עם אנגלית, אז תתחיל לעקוב אחרי העבודה של קלי סטארט Kelly Starrette באתר שלו ,www.mobilitywod.com בנושאים של גמישות וניעות.

בקרוב עומד לצאת ספר שלו בנושא.

ספר נוסף שכבר יצא, בנושא סיבולת, הוא של בריאן מקנזי Brian MacKenzie. חפש באמזון.

• פותח/ת השרשור
אם אין לך בעיה עם אנגלית, אז תתחיל לעקוב אחרי העבודה של קלי סטארט Kelly Starrette באתר שלו ,www.mobilitywod.com בנושאים של גמישות וניעות.

בקרוב עומד לצאת ספר שלו בנושא.

ספר נוסף שכבר יצא, בנושא סיבולת, הוא של בריאן מקנזי Brian MacKenzie. חפש באמזון.
אין לי בעיה עם אנגלית, אבל עברית הרבה יותר נוח.
אעבור על הספרים שלך, אבל בנוסף לאלה, לא במקום.
אין לי יותר מדי טעם בספרים שאני מתלבט, אבל אם אני לוקח אחד אז כדאי להוסיף אחד מהם שהם עניינו אותי, השאלה איזה מהם?

אין לי בעיה עם אנגלית, אבל עברית הרבה יותר נוח.
אעבור על הספרים שלך, אבל בנוסף לאלה, לא במקום.
אין לי יותר מדי טעם בספרים שאני מתלבט, אבל אם אני לוקח אחד אז כדאי להוסיף אחד מהם שהם עניינו אותי, השאלה איזה מהם?

אני לא יכול להמליץ לך על אחד מהספרים האלה, אני פשוט לא מכיר אותם.

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול להמליץ לך על אחד מהספרים האלה, אני פשוט לא מכיר אותם.
אוקיי.
בינתיים ראיתי את הספר של בריאן מקנזי (תוכן עניינים) ונראה כמו התעסקות בקקה- וויטליפטינג, פאוורליפטינג, שחייה, אופניים וכל מיני חארטות במקום להתמקד בנושאים יותר חשובים...
זה באמת מסביר טוב על נושאי ריצה?

הוא מורה טמבל לחינוך גופני בלי שום השכלה מעבר וכותב מבחני בגרות בנושא, נראה שהוא לא מי יודע מה חכם.

אתה מדבר על הבחור הזה: (מתוך הקישור שאתה נתת)

שחר נייס
סיים בשנת 1987 לימודי B.Ed. בהצטיינות במכללת זינמן לחינוך גופני ולספורט שבמכון וינגייט ובשנת 1989 לימודי M.Sc. בהצטיינות בפיזיולוגיה של המאמץ בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
משנת 1989 מלמד חינוך גופני בחטיבת ביניים ובחטיבה העליונה ובשנת 1993 זכה בתואר מורה מצטיין ארצי מטעם הפיקוח על החינוך הגופני במשרד החינוך.
במשך 7 שנים (תשנ"ה - תשס"א) כתב את השאלות למבחני הבגרות בחינוך גופני בתחומים: היבטים פיזיולוגיים, קינסיולוגיים ובריאותיים בחינוך גופני ובתורת הכושר הגופני.

אולי קשה לך עם האותיות באנגלית אז מה שהפסקה הזאת אומרת זה שלבנאדם יש תואר ראשון מוינגייט ושני מאוניברסיטת תל-אביב.
תזכיר לי בבקשה מהי בדיוק ההשכלה שלך ילד? חטיבת ביניים??

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר על הבחור הזה: (מתוך הקישור שאתה נתת)

אולי קשה לך עם האותיות באנגלית אז מה שהפסקה הזאת אומרת זה שלבנאדם יש תואר ראשון מוינגייט ושני מאוניברסיטת תל-אביב.
תזכיר לי בבקשה מהי בדיוק ההשכלה שלך ילד? חטיבת ביניים??
את זה הבנתי. וינגייט זה עדיין וינגייט, מקום שהקורס חדרי כושר שלו מלא במיתוסים מעיד בדרך כלל על תואר מלא במיתוסים, צר לי.

הספר של הפיזיולוגיה דבילי.
וככלל, כל מה שבעברית, לא שווה קריאה.

• פותח/ת השרשור
הספר של הפיזיולוגיה דבילי.
וככלל, כל מה שבעברית, לא שווה קריאה.
להיות גמיש זה תרגום של הספר הזה (יותר נוח בעברית. לא מצאתי PDF חינמי אז אקנה כבר)-
http://www.amazon.com/Sport-Stretch-2nd-Stretches-Sports/dp/0880118237
די צפוי שהספר מלא בשטויות של וינגייט...
לא מבין מה הבעיה שלהם, למה לא יכולים לתקן את הקורסים עם מידע עדכני ונכון?

דניאל קרן הוא בחור רציני מאוד והספר שלו אחלה.

אני השאלתי מהסיפריה את הספר של הפיזיולוגיה של המאמץ,הוא לא יותר מנחמד,אין שם משהו שלא תקבל עליו מידע בפורטל.
חבל לקנות,אם יש לך אפשרות להשאיל אולי יענין אותך לעיין קצת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית