הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאמן אידיוט

• פותח/ת השרשור Yama
  • פורסם בתאריך

Yama

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
38
62
0
למי שאין כוח לסיפור רקע שירד פשוט לשאלה בסוף .

סיפור רקע קצר - LOL
הכל התחיל יום סגריר אחד , לא הלכתי לבית ספר אז זרמתי למכון כבר , אימון רגליים הכל טוב .
(בשעות המוקדמות של הבוקר בעל המכון נימצא שם ) בקיצור אני עושה לי סקוואט לואו בר בסבבה .
ואז איזה אחד גם אידיוט שואל אותי עם אני מנסה להוציא גימלים משהו כזה לא התייחסתי .
בקיצור בא מתחיל להסביר לי איפה צריך לשים את הידיים והמוט צריך להיות על הטרפזים ושאני יורד יותר מדי ועוד ועוד .
ברגע שאמרתי לו שאני עושה לואו בר בכלל הוא שאל אותי כמה זמן אני מתאמן והגיע למסקנה שלואו בר זה למתקדמים משהו כזה .
אני המשכתי בשלי ועוד ועוד ואז הגיע המאמן , אידיוט , אומר לאידיוט השני להזמין אמבולנס משהו גם לא הקשבתי להם כל כך ..
שניהם ביחד באו והתחילו לדבר הצד שוב על "הטעויות" שאני עושה . סיימתי לי סט אחרון בכיף המאמן בא אומר לי שאני יורד יותר מדי
מעלה לי את המוטות ביטחון זה היה בערך לגובה של התחת שלי ואז הוא התחיל להגיד תרד עד 90 מעלות ותתחיל לעבוד עם מוט ריק ועוד ..
התחלתי להיתווכח איתו פשוט להסביר לו שהוא טועה , ואז במחשבה שאין לי מכון נוסף באזור ואני מתווכח פה עם הבעלים של המכון
שלא מוכן לשמוע שום דבר שונה חוץ מ15-20 חזרות לבייסיפס ו20 סטים לכל שריר +שעה הליכון כל אימון חובה .
בלמתי טיפה ופשוט בנועם התחלתי להסביר לו שיש מחקרים שמראים פשוט שסקוואט עד ל90 מעלות מפעיל לחץ על הברכיים .

בקיצור המאמן אידיוט אני צריך מחקר שמוכיח שסקוואט מלא עדיף על חצי סקוואט
ועל כך שסקוואט לואו בר לא פוגע בגב והכל בהנחה שהטכניקה טובה , לי אישית פשוט יותר נוח לואו בר .

facepalm

תראה.לו את המאמרים בפורטל על הסקוואט העמוק, וכו'.
תדגיש לו עם מרקר (כי הוא מפגר כן?) את הרפרנסים והמאמרים מהם מגיע המידע.

ואת הוויכוח עם איתי זיו שלא נותר לו מה לומר.

קודם כל, יכול להיות שאתה לא עושה טוב, כן?
יש דברים שנראים לא טוב מהצד בלי קשר לאיזה סקוואט עושים. LB טוב פשוט נראה טוב.

חוץ מזה, כשיש מספיק משקל על המוט הדברים האלה נוטים להעלם. כמו שאף אחד לא מעיר לסוס הכי גדול שהוא עושה חצאי חזרות בבנצ'.

בתור מישהו שהיה מדריך ראיתי מספיק כאלה שעשו סקוואט, אני מדבר על ילדים\נערים ורובם עושים גרוע והם חושבים שהם עושים בסדר.

לרוב אם הטכניקה נכונה רואים שאתה יודע מה אתה עושה ולא ידברו איתך.

בתור מישהו שהיה מדריך ראיתי מספיק כאלה שעשו סקוואט, אני מדבר על ילדים\נערים ורובם עושים גרוע והם חושבים שהם עושים בסדר.

יש ויש, אצלי במכון המאמן העיר לי שאני עושה לאו באר הוא אמר לי שזה לא טוב שהגב לא ישר והמוט בכלל צריך להיות על הטרפזים..

לא מדוייק, התארחתי במכון אחר בעיר ועשיתי LB, יש לי LB באמת אחלה, אני מצלם את עצמי כל כמה אימונים לראות את הסטים הכבדים ויודע מה אני עושה(קורס מאמנים לפני שנתיים בציון 97 סופי).

קיצר אני עובד עם 80 קילו סט חימום שני שלי ובא מאמן מתחיל להסביר לי שהמוט לא יושב לי טוב על הגב ושהזווית שלי בגב לא טובה(גב לא ישר) ואני יורד יותר מדי, והברך שלי עוברת את האצבעות ואני בדרך לפרוץ דיסק.
הציע לי להוריד את כל המשקל, לשים לי כסא מאחורה ושאני אתיישב.

אמרתי לו "תודה אחי אין לי זמן לזה, אבל בגלל שהערת אני אשפר את זה", הבנאדם הלך, חזר אחרי 25 דקות כשנכנסתי לסט עבודה שני(160 לחמישייה), ראה אותי עושה סקוואט לחמישייה, שאלתי אותו עם עיניים אדומות "הייתה טכניקה בסדר?" הוא שאל אותי אחר כך אם אני מתחרה וכמה שנים אני מתאמן ועוד כמה זיוני שכל והתחיל להזיע.
בנאדם ששוקל 70 קילו אולי, ראש פחות ממני ואני שוקל 102, אם העירו לי אני בטוח שמעירים לכל ילד שרק מתחיל להתאמן- זה קורה בכל חדר כושר.

עריכה: פותח הפוסט- תעלה סרטונים שלך שנראה אם אתה בסדר

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית