בקשר לפרופיל צבאי

• פותח/ת השרשור GiladK
  • פורסם בתאריך

GiladK

משתמש מתחיל
143
13
נק' מוניטין:
69
143
13
חד"כ מצפה עדי
היי.
אני בן 14, עוד 3 חודשים 15 ויש לי שאלה שמעסיקה אותי בקשר לפרופיל הצבאי.
אני עכשיו חולה אפילפסיה, עם סיכוי גדול מאוד שזה יעבור (עוד חודשיים אני הולך לניורולוג ואם הכל יהיה תקין אז אני אתחיל להוריד מינון בתרופות).
עכשיו אני יודע שאם עדיין תהיה לי אפילפסיה הפרופיל שלי יהיה נמוך מאוד ויש סיכוי שבכלל לא יגייסו אותי לצה"ל, אז השאלה שלי היא כזאת:

אם המחלה תעבור לי סופית, אז הפרופיל שלי יהיה כמו שהוא היה אמור לפני וירד לי הפרופיל הצבאי רק קצת מכיוון שיש לי פלטפוס ואני אוכל להתקבל לקרבי?
אני יודע שיש לי עוד זמן עד שאני אתגייס, אבל ממש חשוב לי לדעת.

תודה רבה לעוזרים 😃

אפילפסיה זה לא כרוני?

בכל מקרה, אם באמת "תעבור" לך המחלה, פשוט אל תגיד על זה כלום בצו הראשון ותקבל פרופיל בהתאם כאילו מעולם לא היית חולה.

אני לא בטוח לגבי זה אבל נראלי
שבכל מקרה יורידו לך על האפילפסיה.
יש לי חבר שלא קיבל התקף אפילפסיה כבר הרבה זמן והורידו לו על זה הרבה

• פותח/ת השרשור
אפילפסיה זה לא כרוני?

בכל מקרה, אם באמת "תעבור" לך המחלה, פשוט אל תגיד על זה כלום בצו הראשון ותקבל פרופיל בהתאם כאילו מעולם לא היית חולה.

לא זה לא כרוני.
ואני לא רוצה לשקר להם...

אני לא בטוח לגבי זה אבל נראלי
שבכל מקרה יורידו לך על האפילפסיה.
יש לי חבר שלא קיבל התקף אפילפסיה כבר הרבה זמן והורידו לו על זה הרבה

אבל הוא עדיין על תרופות?
כי אני בטוח שזה משנה הרבה

לא זה לא כרוני.
ואני לא רוצה לשקר להם...

אבל הוא עדיין על תרופות?
כי אני בטוח שזה משנה הרבה
נראלי שכן, לא בטוח.

בכל מקרה, יש את הטופס שאתה מביא לצו ראשון על הפרופיל הרפואי ומסמן אם היו לך מחלות מסוימות בעבר,
אני כמעט בטוח שאפילפסיה מופיעה שם. כך שהם בכל מקרה ידעו

• פותח/ת השרשור
נראלי שכן, לא בטוח.

בכל מקרה, יש את הטופס שאתה מביא לצו ראשון על הפרופיל הרפואי ומסמן אם היו לך מחלות מסוימות בעבר,
אני כמעט בטוח שאפילפסיה מופיעה שם. כך שהם בכל מקרה ידעו

אנ ייודע שהם ידעו, אין סיכוי שאני עומד לשקר להם על משהו.
זה ממש חשוב לי לדעת את זה עוד לפני שאני אקבל צו ראשון...

תודה רבה 😃
אבל למה כתוב שם שלוש פעמים "מספר שנים ללא התקפים וללא תרופות" וכל אחד זה פרופיל צבאי אחר?

נערך לאחרונה:
איתי שירת חבר שהיה לו אפילפסיה. הוא עבר ניתוח ובערך ארבע שנים הוא לא חווה התקף. הוא נוטל תרופות עד היום והוא התגייס על 21 בתור מתנדב.
אם זה עוזר לך במשהו שמחתי לעזור. בכל מקרה אל תסתיר אפילפסיה מהצבא. יש דברים שאפשר אבל זה לא אחד מהם.

מי שהמליץ על להסתיר מידע רפואי מהצבא- אני ממליץ לך לא לדעת מה ההלשכות של פעולה שכזו. אל תסתיר ואל תפחד להגיד. תתגייס כמו שאתה- וידעו לנצל אותך בכל תחום. החיים לא מתחילים ונגמרים בקרבי. עוד לא הרגשת מה זה צה"ל ואין לך מושג איך המערכת הזו מרגישה ועובדת. תנסה להנות מהזמן שיש לך, כי אישית- התקופה הכי טובה היא בין סוף הלימודים לתחילת הצבא, אני מוכן לשלם הרבה כסף כדי לחזור לזה.

מי שהמליץ על להסתיר מידע רפואי מהצבא- אני ממליץ לך לא לדעת מה ההלשכות של פעולה שכזו. אל תסתיר ואל תפחד להגיד. תתגייס כמו שאתה- וידעו לנצל אותך בכל תחום. החיים לא מתחילים ונגמרים בקרבי. עוד לא הרגשת מה זה צה"ל ואין לך מושג איך המערכת הזו מרגישה ועובדת. תנסה להנות מהזמן שיש לך, כי אישית- התקופה הכי טובה היא בין סוף הלימודים לתחילת הצבא, אני מוכן לשלם הרבה כסף כדי לחזור לזה.

יש לי אחד מהמחזור שהסתיר מהצבא שיש לו אסתמה, מתישהו בתחילת הטירונות הוא הבין שחי"ר זה חרא, אז הוא חשף שהוא חולה אסתמה, בצורה די תיאטרלית גם יש לציין. היום הוא קצין.

• פותח/ת השרשור
איתי שירת חבר שהיה לו אפילפסיה. הוא עבר ניתוח ובערך ארבע שנים הוא לא חווה התקף. הוא נוטל תרופות עד היום והוא התגייס על 21 בתור מתנדב.
אם זה עוזר לך במשהו שמחתי לעזור. בכל מקרה אל תסתיר אפילפסיה מהצבא. יש דברים שאפשר אבל זה לא אחד מהם.

יש לי אחד מהמחזור שהסתיר מהצבא שיש לו אסתמה, מתישהו בתחילת הטירונות הוא הבין שחי"ר זה חרא, אז הוא חשף שהוא חולה אסתמה, בצורה די תיאטרלית גם יש לציין. היום הוא קצין.

בסדר אמרתי כבר בהתחלה שאני לא מתכוון להסתיר את זה, ואף פעם לא חשבתי גם על לשקר להם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית