הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דלקת בכתף - לא מתאמן כבר יותר מחודשיים

• פותח/ת השרשור Gkfgjd
  • פורסם בתאריך

Gkfgjd

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
3
74
3
שלום, לפני יותר מחודשיים החלה לי דלקת בכתף הקדמית שעוברת גם בביספ(tendenitis shoulder biceps) ניסיתי הכל ולא עזר בשבוע האחרון לוקח כורכומול(ממליץ!!!) בקושי מרגיש את הכתף בזכות זה ואני מרגיש ש80 אחוז מהדלקת עברה ועכשיו צריך לתת פוש אחרון להעביר אותה לגמרי אני מת לחזור להתאמן

המטרה היא שיקום מלא וחזרה לתפקוד 100 אחוז במצב כזה להמשיך לנוח או שמנוחה כבר לא תעזור או לחזור להתאמן במשקלים נמוכים לצורך שיקום ולא לצורך אימון?? ואם כן איזה תרגילים? לעשות תרגילים רק לכתפיים או דווקא משהו אחר או לשלב??? ומתי בערך אוכל לחזור לתפקוד מלא?
אני כל שבוע הולך להרבה רופאים אז מעניין אותי דווקא המלצה של מישהו שעבר את זה או יכול לתת דעה
תודה מראש לעונים

קשה לדעת לפי פורום מה מידת הפציעה, ואנחנו גם ככה לא רופאים. אבל באופן כללי אימונים קלים מאוד (מוט ריק) עוזרים לזה לעבור מהר יותר.

תיקח בעירבון מוגבל את מה שאומרים לך פה וגם את מה שאני אומר, אני לא רופא וגם אם היו האחרים פה רופאים - אי אפשר בלי לראות אותך אז שוב, קח בעירבון מוגבל ואל תפעל רק לפי זה.

קודם כל - אם אתה מכיר מומחה ספורט ומוכן לשלם - לך אליו.
רק הוא ממש יבין מהי פציעת ספורט של אימון כוח, איזה חומרים יכולים לעזור ואיזה אימון הדרגתי אתה צריך לעשות כדי לחזור לעצמך.
דרך אגב: רוב הסיכויים לעולם זה לא היה מה שהיה לפני (סליחה , אני יודע שזה מרגיז וכואב שאני אומר את זה) וגם שזה יחזור.

שנית: אל תחזור להתאמן לפני שהכאב נעלם.
כאב זה גם צביטה קטנה שיכולה להיות בתנועות המסוימת.
אתה חייב להיות משוכנע שאתה חופשי לעשות תנועות וקצת קצת משקל בלי מגבלה של כאב.
רק הגוף שלך יכול להגיד לך שאתה מגיע לנקודה הזאת.
יכול להיות שתראה בזוית מסוימת שזה מגרה את העצב - תהיה מודע לזה ותיזהר מהתנועה הזאת.

שלב הבא: שיקום: ברגע שאתה חושב שהגעת לנקודה ללא כאב - תשאל את האורטופד אם הוא חושב שפיזיותרפיה דרך קופת החולים יכולה לעזור לך.
הם יתנו לך שם תרגילים לחיזוק ה ROTATOR CUFFS שזה השרירים המייצבים בכתף.
אחרי רוב פציעות הכתף זה אחד מתרגילי החובה.
וגם תרגילים אחרים. פיזיותרפיה זה לא רק לסבתות.
אל תשכח שמכון כושר אתה מוציא את הגוף מאיזון טבעי בזה שאתה מגדיל את השרירים התנועתיים ועובד מעט מאוד על השרירים המייצבים.
לא סתם ה "שרירים" (התנועתיים) שלנו חוזרים לגודל המקורי שלהם כשאנחנו מפסיקים להתאמן.
הגוף שלנו יותר חכם מאיתנו.

שלב אחרון: אימון זהיר.
אתה חייב ללמוד לעשות בנצ' פרס בצורה מסוימת שלא תגרה את הפציעה בכתף.
גם תרגילי כתף מסוימים יתנו לך הרגשה שהכתף שנפגעה חלשה יותר. היא באמת חלשה יותר.
האימון צריך להיות כזה שאתה חייב להיות מודע וקשוב לגוף לכל אורך התרגיל - המטרה היא לתת מספיק גירוי לשרירים מבלי לגרום לדלקת לחזור.
בשלב הזה המומחה לפציעות ספורט צריך להיות איתך במכון, שיראה שאתה לא עושה זויות ותנועות לא נכונות (מאמן כושר לא יודע מספיק בשביל להבין מה זה זויות לא נכונות בפציעת מפרק מורכב כל כך כמו כתף).

דרך אגב: tendenitis shoulder biceps ורק חודשיים אתה לא במכון ? יצאת בזול.
הרבה נפלו לחצי שנה ויותר.

נערך לאחרונה:
אני אישית מעולם לא חוויתי "שיקום מלא" מהדלקות האלה זה בא והולך אבל צריך לדאוג שזה ישאר ברמה נמוכה יחסית.
כולם נפצעים בדרך כלשהיא גם הפאוור ליפטרים והמפתחי גוף שאתה רואה באולימפיה.

בקשר לשם של הבעיה אלה ספקולציות שכדאי להמנע מהן כל עוד אין מומחה (דגש על מומחה) שיש לו ניסיון בלאבחן פציעות מהסוג הזה.
כמעט כל הבעיות שחלק מתופעות הלוואי אלה כאבי כתף יתאימו בצורה כלשהיא למה שאתה מרגיש. להתחיל לחפש באינטרנט ממה אתה סובל סתם יכניס אותך לסטייט אוף מיינד לא בריא.

הייתה תקופה שהיו לי דלקות בכתף בעיקר במתח. בתכלס פשוט המשכתי להתאמן וזה ירד לרמה נמוכה יחסית (שזה אומר ללא כאבים בלילה). לאחר תקופה של אימונים מאוד קלים, סטים של 30-40 שניות, משקל קל שמתי לב שרוב הפציעות שלי השתפרו.

....
קודם כל - אם אתה מכיר מומחה ספורט ומוכן לשלם - לך אליו.
רק הוא ממש יבין מהי פציעת ספורט של אימון כוח, איזה חומרים יכולים לעזור ואיזה אימון הדרגתי אתה צריך לעשות כדי לחזור לעצמך.
....

התכוונתי "מומחה פציעות ספורט" ולא "מומחה ספורט". טעיתי בהקלדה.

גם לי יש דלקת בכתף למרות שהרופאים לא סגורים על זה. אתמול קיבלתי זריקת דיפרוספאן והיום הכאב ירד כמעט במלואו.
אם לא עוזרים לך הכדורים תשאל תרופא שלך על הזריקה הזאת

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה ענקית לכולם על התגובות מעריך את זה
דבר שני עברו חודשיים וחצי מאז הפציעה סתם בשביל להיות בטוח הלכתי לאולטראסאונד, דלקת.
והכי חשוב! הפיזיותרפיסט אמר לי לעשות רק 2 דברים חתירה ופולי מצד שני אורתופד מומחה אמר לא לעשות שום דבר מעל גובה הראש?? מה לעשות ד״א אני כבר בלי כאבים אני לא יודע מה לעשות אני מעדיף עוד חודש ולרפא מה אתם אומרים? לעשות תרגילים? לגמישות? איזה תרגילים?
וחג שמח חבריםםם

אני רוצה להיות בטוח שהבנתי את הפתרון לפי המאמר הזה:
תוכנית אמונים בטכניקה\עיקרון שבו השלב קונצנטרי של החזרה הוא עם סיוע של חלק לא פצוע של הגוף, והשלב האקסצנטרי הוא בבידוד הצד הפצוע למרות הכאב כל עוד הוא לא מתיש.
תדירות אימון גבוהה (פעמיים ביום לפי המחקר), מספר חזרות גבוה (3X15), התנגדות נמוכה.
הבנתי נכון ?
יש שם באנגלית לטכניקה הזאת ?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אחי!
איזה תרגיל אתה ממליץ לעשות? הכתף הקדמית פגועה אצלי
לפי מה שהבנתי צריך תרגילים רק עם כבל כי עם משקולות אי אפשר לעזוב יד אחת

• פותח/ת השרשור
אחרי שהכאבים חזרו הלכתי גם לצילום רגיל והסתבר שהפציעה היא במפרק ולא בגיד
זה פחות חמור מדלקת בגיד? החלמה יותר קצרה? מזה כן אפשר להחלים באופן מלא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית