הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם האימון מספיק או ששווה להשקיע התרגילים יותר מורכבים?

• פותח/ת השרשור TV562
  • פורסם בתאריך

TV562

משתמש מתחיל
16
1
נק' מוניטין:
1
16
1
אני מתאמנת כבר דיי הרבה זמן און אנד אוף בעיקר מעצם העובדה של רזון שלא החמיא לי וגרם לי להיות גבולית בbmi . אני שוקלת היום 55-56 /169 עשיתי עלייה של 5-4 קילו בערך לא נשמע ממש משמעותי אבל בשבילי זה היה מאוד מאוד משמעותי . אני נראת דיי סביר כלומר לא חטובה בטירוף ואין לי מושג מה האחוז שומן שלי וכדו' .
האימונים מחזיקים אותי ונותנים לי גם רצון לאכול יותר ככה אני גם שומרת על המשקל תקין , ואם קורה מצב שאני עושה הפסקה מסויימת אז אוטומטית אני צונחת משקל ככה שאני נאלצת להתמיד באימונים .
בהתחלה הייתי מתאמנת בסטודיו למשך תקופה של שנה וחצי בערך שכללו אימוני כוח ברובם עם תרגילים מרוכבים כמו דדליפט /סקואט/ בנץ פרס וכדו' . לאחר זמן מה עברתי להתאמן בחדר כושר והיה לי איזה תקרית של מתיחה בגב מעומס יתר באימון שהשבית אותי איזה חודשיים , ושלא נדבר על החשש לחזור לעשות דד ליפט (עשיתי פעמים בודדות מאז ).

לאחרונה רציתי קצת לרענן את התרגילים שאני עושה בחדר כושר וקבעתי בניית תוכנית דרך החדר כושר שאני מתאמנת בו , הרוב המוחלט של התוכנית זה תרגילים כנגד מכונה פחות חופשי (מלבד לאנג בולגרי) והמלצה לא לעשות דדליפט וסקוואט חופשי (במקום לעשות בהאק סקוואט) .
אין לי איזה שאיפה להגיע לאיזה שינוי דרסטי מבחינת נראות אבל הייתי רוצה להתחטב אולי עוד טיפה ולחזק את השרירים ליבה שלי .
מצד אחד אני מרגישה פספוס לוותר על התרגילים האלה , ומצד שני אולי באמת יש אמת בדבר והתרגילים האלה מסוכנים ויכולים לגרום לנזק ? הרי כבר גם נתפס לי הגב בגלל זה בצורה רצינית פעם אחת , אז זה דיי שכנע אותי להתרחק מזה עוד יותר .

אני מתאמנת כבר דיי הרבה זמן און אנד אוף בעיקר מעצם העובדה של רזון שלא החמיא לי וגרם לי להיות גבולית בbmi . אני שוקלת היום 55-56 /169 עשיתי עלייה של 5-4 קילו בערך לא נשמע ממש משמעותי אבל בשבילי זה היה מאוד מאוד משמעותי . אני נראת דיי סביר כלומר לא חטובה בטירוף ואין לי מושג מה האחוז שומן שלי וכדו' .
קודם כל עלית בערך 10% מהמשקל גוף שלך שזה מרשים מאוד.
האימונים מחזיקים אותי ונותנים לי גם רצון לאכול יותר ככה אני גם שומרת על המשקל תקין , ואם קורה מצב שאני עושה הפסקה מסויימת אז אוטומטית אני צונחת משקל ככה שאני נאלצת להתמיד באימונים .
זה הגיוני, גם ברמת השגרה וגם ברמת הוצאת האנרגיה שלרוב יהיה עליה פיצוי של רמות רעב.
בהתחלה הייתי מתאמנת בסטודיו למשך תקופה של שנה וחצי בערך שכללו אימוני כוח ברובם עם תרגילים מרוכבים כמו דדליפט /סקואט/ בנץ פרס וכדו' . לאחר זמן מה עברתי להתאמן בחדר כושר והיה לי איזה תקרית של מתיחה בגב מעומס יתר באימון שהשבית אותי איזה חודשיים , ושלא נדבר על החשש לחזור לעשות דד ליפט (עשיתי פעמים בודדות מאז ).
אפשר לעשות הרבה תרגילים וגם וריאציות של דדליפט שיורידו עומס מהגב במידת הצורך,
כך או כך לרוב הימנעות היא פחות דרך אלא יותר למצוא וריאציה שתרגיש לך נוח.
לאחרונה רציתי קצת לרענן את התרגילים שאני עושה בחדר כושר וקבעתי בניית תוכנית דרך החדר כושר שאני מתאמנת בו , הרוב המוחלט של התוכנית זה תרגילים כנגד מכונה פחות חופשי (מלבד לאנג בולגרי) והמלצה לא לעשות דדליפט וסקוואט חופשי (במקום לעשות בהאק סקוואט) .
לרוב שתלכי לקבל תוכניות חינמיות ממאמנים שהם שכירים בחדר כושר את פשוט תקבלי רשימת תרגילים שיכסו את כל הגוף במקרה הטוב
בלי שום התייחסות למקרה הספציפי שלך ולמטרות שלך, אם את באמת רוצה תוכנית אימון טובה לאורך זמן את צריכה לפנות לאיש מקצוע.
אין לי איזה שאיפה להגיע לאיזה שינוי דרסטי מבחינת נראות אבל הייתי רוצה להתחטב אולי עוד טיפה ולחזק את השרירים ליבה שלי .
מצד אחד אני מרגישה פספוס לוותר על התרגילים האלה , ומצד שני אולי באמת יש אמת בדבר והתרגילים האלה מסוכנים ויכולים לגרום לנזק ? הרי כבר גם נתפס לי הגב בגלל זה בצורה רצינית פעם אחת , אז זה דיי שכנע אותי להתרחק מזה עוד יותר .
אפשר לחזק את שרירי הליבה בהמון דרכים, אין חובה לבצע את התרגילים הנ"ל.
לא חייב לשלב את כולם ואפשר להשתמש בחלקם לאורך תקופת אימונים ולאו דווקא באותו האימון.
אין תרגילים מסוכנים שיכולים לגרום נזק, כל תרגיל בעומס מתאים כנראה שלא יגרום לשום דבר מסוכן,
הסיכון לפציעה מגיע כאשר העומס לא מתאים מסיבות כאלה ואחרות.
זה ש"נתפס הגב" לא אומר שום דבר ובטח לא סימן להפסיק עם תרגיל שחשוב לך, פשוט לבדוק ממה זה נבע
ולדאוג לנהל עומסים יותר טוב, אין דבר כזה מתאמן שלא חווה פציעות כאלה ואחרות לאורך השנים.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
קודם כל עלית בערך 10% מהמשקל גוף שלך שזה מרשים מאוד.

זה הגיוני, גם ברמת השגרה וגם ברמת הוצאת האנרגיה שלרוב יהיה עליה פיצוי של רמות רעב.

אפשר לעשות הרבה תרגילים וגם וריאציות של דדליפט שיורידו עומס מהגב במידת הצורך,
כך או כך לרוב הימנעות היא פחות דרך אלא יותר למצוא וריאציה שתרגיש לך נוח.

לרוב שתלכי לקבל תוכניות חינמיות ממאמנים שהם שכירים בחדר כושר את פשוט תקבלי רשימת תרגילים שיכסו את כל הגוף במקרה הטוב
בלי שום התייחסות למקרה הספציפי שלך ולמטרות שלך, אם את באמת רוצה תוכנית אימון טובה לאורך זמן את צריכה לפנות לאיש מקצוע.

אפשר לחזק את שרירי הליבה בהמון דרכים, אין חובה לבצע את התרגילים הנ"ל.
לא חייב לשלב את כולם ואפשר להשתמש בחלקם לאורך תקופת אימונים ולאו דווקא באותו האימון.
אין תרגילים מסוכנים שיכולים לגרום נזק, כל תרגיל בעומס מתאים כנראה שלא יגרום לשום דבר מסוכן,
הסיכון לפציעה מגיע כאשר העומס לא מתאים מסיבות כאלה ואחרות.
זה ש"נתפס הגב" לא אומר שום דבר ובטח לא סימן להפסיק עם תרגיל שחשוב לך, פשוט לבדוק ממה זה נבע
ולדאוג לנהל עומסים יותר טוב, אין דבר כזה מתאמן שלא חווה פציעות כאלה ואחרות לאורך השנים.

בהצלחה
לדעתך זה תרגילים שהם חובה במובן מסויים או שווה לוותר עליהם ? אני עושה לדוגמא דד ליפט עם דאמבלים אבל מגיעה למקסימום 12/14 כל יד כי זה מתחיל להיות כבד להחזיק את המשקל הזה. והאם סקוואט הוא תחליף טוב לסקוואט עם מוט ( אציין שהתרגיל קשה לי בטירוף באופן מפתיע אני מוסיפה המקסימום פלטות של 5 במשקלים וסקוואט רגיל אני מגיעה ל50 קילו עם מוט .

לדעתך זה תרגילים שהם חובה במובן מסויים או שווה לוותר עליהם ?
עניתי על זה פה, הכל תלוי במטרה שלך.
אין חובה לבצע את התרגילים הנ"ל.
אני עושה לדוגמא דד ליפט עם דאמבלים אבל מגיעה למקסימום 12/14 כל יד כי זה מתחיל להיות כבד להחזיק את המשקל הזה
אפשר להשתמש ברצועות או לבצע B-Stance / רגל-רגל
והאם סקוואט הוא תחליף טוב לסקוואט עם מוט ( אציין שהתרגיל קשה לי בטירוף באופן מפתיע אני מוסיפה המקסימום פלטות של 5 במשקלים וסקוואט רגיל אני מגיעה ל50 קילו עם מוט
סקוואט הוא סקוואט, השינויים יהיו מינוריים לכאן או לכאן כתלות בוריאציה.
יש עשרות דרכים לבצע תנועת סקוואט.

• פותח/ת השרשור
עניתי על זה פה, הכל תלוי במטרה שלך.

אפשר להשתמש ברצועות או לבצע B-Stance / רגל-רגל

סקוואט הוא סקוואט, השינויים יהיו מינוריים לכאן או לכאן כתלות בוריאציה.
יש עשרות דרכים לבצע תנועת סקוואט.
סגור תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית