הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Bitcoin

ובדיוק בגלל זה הסיכון קשור לתשואה. הסיכון במטבע הספקולטיבי הזה הוא עצום. בינתיים נמצאים פראיארים שמוכנים לשלם, בשלב מסויים זה הולך להתרסק.
אני כן חושב שזה בועה אבל להגיד שזה כמו לסחור בבורסה זה בורות

אני כן חושב שזה בועה אבל להגיד שזה כמו לסחור בבורסה זה בורות

אתה צוחק? מה ההבדל? כמעט אף אחד לא קונה את המטבע בשביל להשתמש בו כמטבע (ורוב אלו שכן, משתמשים בו למטרות מפוקפקות), אלא קונים אותו רק בתור השקעה בשביל למכור אחרי זה עבור המטבע המקומי. ואפילו אם כן רוצים להשתמש בו, עם הכבוד למייקרוסופט, רוב העולם עדיין לא בלופ וזה לא פרקטי להחזיק כסף שמקבלים ב-3 חנויות בלחץ.
אז בוא תגיד לי, איך זה לא דומה למסחר בבורסה?

אתה צוחק? מה ההבדל? כמעט אף אחד לא קונה את המטבע בשביל להשתמש בו כמטבע (ורוב אלו שכן, משתמשים בו למטרות מפוקפקות), אלא קונים אותו רק בתור השקעה בשביל למכור אחרי זה עבור המטבע המקומי. ואפילו אם כן רוצים להשתמש בו, עם הכבוד למייקרוסופט, רוב העולם עדיין לא בלופ וזה לא פרקטי להחזיק כסף שמקבלים ב-3 חנויות בלחץ.
אז בוא תגיד לי, איך זה לא דומה למסחר בבורסה?
כי מאחורי מניה עומדת חסרה כאן עומד אוויר

שוב, מה שאנשים קונים ומוכרים כשמדובר בביטקוין(כרגע) זה בעיקר רעיון או פנטזיה(דבר לא זר משוק ההון).
יש נתונים חיוביים שיותר ויותר חברות מוכנות לקבל ביטקוין, אבל מדובר באחוז אפסי מהמחזור הכולל.

דוגמה(פנטזיית טסלה): מניית טסלה מול ג'נרל מוטורס(נתוני 2016):
טסלה: חברה שווה 51 מיליארד דולר.
נתונים ל2016: מכרה 76,000 כלי רכב(ייצור ידני). סך הכנסות החברה 7 מיליארד. רווח- הפסדים של חצי מיליארד(כמו חב' סטארט אפ)
ג'נרל מוטורס: חברה שווה 59 מיליארד דולר.
נתונים ל2016: מכרה 9,970,000 כלי רכב(ייצור אוטומטי- מכונות). הכנסות החברה 166 מיליארד. רווח- 9.5 מיליארד.

איך חברה צעירה שמכניסה 5% מחברה מתחרה מהוותיקות בשוק ומסיימת עם הפסדים שווה כמעט כמוה?
האם לא ברור שאנשים קונים פה רעיון וחלום(כשכל הקונצרנים הגדולים מחזיקים בטכנולוגיות זהות ויותר ניסיון בשוק, ואין שום יתרון ברור חוץ מהמראה החיצוני)?

בנאסד"ק:
בתקופה שמדד s&p עלה ב120% מניית טסלה עלתה ב800%.
בחציון השני של 2017 המניה צנחה ב20%(נחתכה במעל 10 מיליארד).

יש הרבה אנשים ששיחקו אותה עם ביטקוין(מי שקנה לפני 7 שנים) והרבה שהתרסקו(מי שקנה ב2016/2017 והחזיק לזמן קצר/יצא מהשוק כשהתחילה מפלה)

שוב, מה שאנשים קונים ומוכרים כשמדובר בביטקוין(כרגע) זה בעיקר רעיון או פנטזיה(דבר לא זר משוק ההון).
יש נתונים חיוביים שיותר ויותר חברות מוכנות לקבל ביטקוין, אבל מדובר באחוז אפסי מהמחזור הכולל.

דוגמה(פנטזיית טסלה): מניית טסלה מול ג'נרל מוטורס(נתוני 2016):
טסלה: חברה שווה 51 מיליארד דולר.
נתונים ל2016: מכרה 76,000 כלי רכב(ייצור ידני). סך הכנסות החברה 7 מיליארד. רווח- הפסדים של חצי מיליארד(כמו חב' סטארט אפ)
ג'נרל מוטורס: חברה שווה 59 מיליארד דולר.
נתונים ל2016: מכרה 9,970,000 כלי רכב(ייצור אוטומטי- מכונות). הכנסות החברה 166 מיליארד. רווח- 9.5 מיליארד.

איך חברה צעירה שמכניסה 5% מחברה מתחרה מהוותיקות בשוק ומסיימת עם הפסדים שווה כמעט כמוה?
האם לא ברור שאנשים קונים פה רעיון וחלום(כשכל הקונצרנים הגדולים מחזיקים בטכנולוגיות זהות ויותר ניסיון בשוק, ואין שום יתרון ברור חוץ מהמראה החיצוני)?

בנאסד"ק:
בתקופה שמדד s&p עלה ב120% מניית טסלה עלתה ב800%.
בחציון השני של 2017 המניה צנחה ב20%(נחתכה במעל 10 מיליארד).

יש הרבה אנשים ששיחקו אותה עם ביטקוין(מי שקנה לפני 7 שנים) והרבה שהתרסקו(מי שקנה ב2016/2017 והחזיק לזמן קצר/יצא מהשוק כשהתחילה מפלה)
לדעתי זה יותר גרוע כי לפחות טסלה מייצרת משהו יכול להיות עוד שנה היא תיהיה ברווחים הביטקויין לעומת זאת.....

לדעתי זה יותר גרוע כי לפחות טסלה מייצרת משהו יכול להיות עוד שנה היא תיהיה ברווחים הביטקויין לעומת זאת.....
אל תטעה, יחסית למה שהיא מייצרת השווי האמיתי של טסלה הוא 5-6 מיליארד דולר(וזה אנליסטים אומרים), ה90% של השווי חברה זה בעצם פנטזיה של אנשים שמחים, אנרגיה ירוקה ורכב אוטונומי מונע בחשמל(דבר שעוד 10 חברות הולכות אליו במקביל אליהם, אבל הם יודעים להרים expo שנתי הכי טוב מסתבר ולכן מגייסים הכי הרבה כסף)

אל תטעה, יחסית למה שהיא מייצרת השווי האמיתי של טסלה הוא 5-6 מיליארד דולר(וזה אנליסטים אומרים), ה90% של השווי חברה זה בעצם פנטזיה של אנשים שמחים, אנרגיה ירוקה ורכב אוטונומי מונע בחשמל(דבר שעוד 10 חברות הולכות אליו במקביל אליהם, אבל הם יודעים להרים expo שנתי הכי טוב מסתבר ולכן מגייסים הכי הרבה כסף)

tesla = unicorn , everyone knows that (same deal was with uber) but ppl just love Elon mask and beilive in him so the shares are trading in a much high price then the actual value of the company, its all about demand.

אני גם מאוד מאמין ברעיון של הביטקויין, זה תאכלס מה שהעולם צריך. זה יגרום לדבר ראשון שהבנקים יפסיקו לקחת מאיתנו כסף על כלום יחסית. דבר שני מדינות לו יוכלו לעשות מניפולציות ואין כאב ראש של המון מטבעות שונים וכאשר אני יטוס לחול לא יצטרך לדאוג מתי ואיפה להמיר כסף.

לפי דעתי ולפי דעת המון מומחים זה כבר שאלה של זמן עד שנעבור למטבע כזה או אחר שהוא וירטואלי. האם זה יהיה באמת ביטקויין לא יודע, אישית לא קונה כי אני לא בטוח שהוא זה שיצליח. בעיקר כי אחד החסרונות שלו שלרשויות יהיה קשה להילחם בהלבנת הון.

אולי בסוף יצליחו לעשות סוג של fork או יתנו פתרון כלשהו ואז הוא יתפוס. בינתיים נחמד לעקוב אחריו.

כל העניין של הביטקויין הוא שהרעיון ׳מרדני׳ ומעניין, הכי קרוב לבנק חברתי שאפשר ולחופש ולפרטיות, זה כל העניין.
האם זה יצליח בסוף? אין לדעת

גם מאחורי הביטקוין יש טכנולוגיה,זה לא סתם שם,יש לו ערך מחוץ לערך הספקולטיבי והאמת שזה נכון עבור הרבה מטבעות קריפטו ולא רק עבור ביטקוין

afbeelding.png

תחזית שלי: ברף כלשהו של היסטריה הנגידים בארה"ב/אירופה/יפן יבקשו להוציא את המטבע מחוץ לחוק במדינה שלהם למסחר והוא יתרסק, זה עניין של זמן

תחזית שלי: ברף כלשהו של היסטריה הנגידים בארה"ב/אירופה/יפן יבקשו להוציא את המטבע מחוץ לחוק במדינה שלהם למסחר והוא יתרסק, זה עניין של זמן

isn't it what happening now? and it still going up...

I think the fact that there is something so mysterious about that coin, and the hype around it , maybe even the idea of untraceable coin is crating its value.

maybe the idea of bitcoin was not around the coin itself but it was much greater than that.

only time will tell , meanwhile its funny to see how ppl create value in a product that has no purpose to most of the ppl who owns it.

המטפל שלי סיפר לי שחבר הציע לו לקנות לפני 5 שנים ב1000$ 200 ביטקוינים, כל אחד משקיע אלף ויהיה מה יהיה. החבר קנה והוא לא. השאר היסטוריה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית