נק' מוניטין:
11,185
- 5,953
- 3,737
Banking on bitcoinאיך שאתה מרגיש היום?
שהוא עלה דולר בדיוק קבלתי מחשב חדש חבר אמר לי לעשות אמרתי לו זה מטומטם כי לא עומד מאחורי הכסף הזה כלום
שם?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
Banking on bitcoinאיך שאתה מרגיש היום?
שהוא עלה דולר בדיוק קבלתי מחשב חדש חבר אמר לי לעשות אמרתי לו זה מטומטם כי לא עומד מאחורי הכסף הזה כלום
שם?
אני כן חושב שזה בועה אבל להגיד שזה כמו לסחור בבורסה זה בורותובדיוק בגלל זה הסיכון קשור לתשואה. הסיכון במטבע הספקולטיבי הזה הוא עצום. בינתיים נמצאים פראיארים שמוכנים לשלם, בשלב מסויים זה הולך להתרסק.
אני כן חושב שזה בועה אבל להגיד שזה כמו לסחור בבורסה זה בורות
כי מאחורי מניה עומדת חסרה כאן עומד אוויראתה צוחק? מה ההבדל? כמעט אף אחד לא קונה את המטבע בשביל להשתמש בו כמטבע (ורוב אלו שכן, משתמשים בו למטרות מפוקפקות), אלא קונים אותו רק בתור השקעה בשביל למכור אחרי זה עבור המטבע המקומי. ואפילו אם כן רוצים להשתמש בו, עם הכבוד למייקרוסופט, רוב העולם עדיין לא בלופ וזה לא פרקטי להחזיק כסף שמקבלים ב-3 חנויות בלחץ.
אז בוא תגיד לי, איך זה לא דומה למסחר בבורסה?
לדעתי זה יותר גרוע כי לפחות טסלה מייצרת משהו יכול להיות עוד שנה היא תיהיה ברווחים הביטקויין לעומת זאת.....שוב, מה שאנשים קונים ומוכרים כשמדובר בביטקוין(כרגע) זה בעיקר רעיון או פנטזיה(דבר לא זר משוק ההון).
יש נתונים חיוביים שיותר ויותר חברות מוכנות לקבל ביטקוין, אבל מדובר באחוז אפסי מהמחזור הכולל.
דוגמה(פנטזיית טסלה): מניית טסלה מול ג'נרל מוטורס(נתוני 2016):
טסלה: חברה שווה 51 מיליארד דולר.
נתונים ל2016: מכרה 76,000 כלי רכב(ייצור ידני). סך הכנסות החברה 7 מיליארד. רווח- הפסדים של חצי מיליארד(כמו חב' סטארט אפ)
ג'נרל מוטורס: חברה שווה 59 מיליארד דולר.
נתונים ל2016: מכרה 9,970,000 כלי רכב(ייצור אוטומטי- מכונות). הכנסות החברה 166 מיליארד. רווח- 9.5 מיליארד.
איך חברה צעירה שמכניסה 5% מחברה מתחרה מהוותיקות בשוק ומסיימת עם הפסדים שווה כמעט כמוה?
האם לא ברור שאנשים קונים פה רעיון וחלום(כשכל הקונצרנים הגדולים מחזיקים בטכנולוגיות זהות ויותר ניסיון בשוק, ואין שום יתרון ברור חוץ מהמראה החיצוני)?
בנאסד"ק:
בתקופה שמדד s&p עלה ב120% מניית טסלה עלתה ב800%.
בחציון השני של 2017 המניה צנחה ב20%(נחתכה במעל 10 מיליארד).
יש הרבה אנשים ששיחקו אותה עם ביטקוין(מי שקנה לפני 7 שנים) והרבה שהתרסקו(מי שקנה ב2016/2017 והחזיק לזמן קצר/יצא מהשוק כשהתחילה מפלה)
אל תטעה, יחסית למה שהיא מייצרת השווי האמיתי של טסלה הוא 5-6 מיליארד דולר(וזה אנליסטים אומרים), ה90% של השווי חברה זה בעצם פנטזיה של אנשים שמחים, אנרגיה ירוקה ורכב אוטונומי מונע בחשמל(דבר שעוד 10 חברות הולכות אליו במקביל אליהם, אבל הם יודעים להרים expo שנתי הכי טוב מסתבר ולכן מגייסים הכי הרבה כסף)לדעתי זה יותר גרוע כי לפחות טסלה מייצרת משהו יכול להיות עוד שנה היא תיהיה ברווחים הביטקויין לעומת זאת.....
אל תטעה, יחסית למה שהיא מייצרת השווי האמיתי של טסלה הוא 5-6 מיליארד דולר(וזה אנליסטים אומרים), ה90% של השווי חברה זה בעצם פנטזיה של אנשים שמחים, אנרגיה ירוקה ורכב אוטונומי מונע בחשמל(דבר שעוד 10 חברות הולכות אליו במקביל אליהם, אבל הם יודעים להרים expo שנתי הכי טוב מסתבר ולכן מגייסים הכי הרבה כסף)
גם מאחורי הביטקוין יש טכנולוגיה,זה לא סתם שם,יש לו ערך מחוץ לערך הספקולטיבי והאמת שזה נכון עבור הרבה מטבעות קריפטו ולא רק עבור ביטקויןלדעתי זה יותר גרוע כי לפחות טסלה מייצרת משהו יכול להיות עוד שנה היא תיהיה ברווחים הביטקויין לעומת זאת.....
מה עלה בגורלם?היה לי איזה 15-20 ביטקויין ב-2012. עצוב
תחזית שלי: ברף כלשהו של היסטריה הנגידים בארה"ב/אירופה/יפן יבקשו להוציא את המטבע מחוץ לחוק במדינה שלהם למסחר והוא יתרסק, זה עניין של זמן