הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

Bitcoin

אל תערבב מחיר עם ערך. זה שהמחיר עולה לא אומר שהערך עולה.
קשה לי מאוד להאמין שהמחיר הנוכחי יכול להחזיק, הוא מנותק מהמציאות ומגלם כל מיני הנחות שלא ידוע עד כמה,אם בכלל, יתגשמו.
שרד מעל חצי שנה עם 350$+. לא רואה סיבה שלא יחזיק על 600$.

יש עכשיו מטבע חדש LTC, הוא כרגע 5$, והוא עולה.. יש לו סיכוי. קניתי כמה.. בכ"מ זה גרושים.

איך אפשר לקנות את זה דרך האינטרנט? כל אתר שאפשר לרכוש איתו דורש אתר אחר בשביל להפקיד כסף שבתורו גם דורש אתר אחר כדי להפקיד כסף. וזה עוד בשביל לקנות ביטקוין...

אף אחד בארץ לא מקבל את המטבע הזה אז הוא לא שווה בכלל גם אח הוא שווה מיליארד שקל אםלא מעריכים אותו בחנויות פה

אף אחד בארץ לא מקבל את המטבע הזה אז הוא לא שווה בכלל גם אח הוא שווה מיליארד שקל אםלא מעריכים אותו בחנויות פה

טענה לא הגיונית, לך למכולת עם כל מטבע זר ותראה אם מוכרים לך משהו, זה אומר שהמטבע לא שווה?

לא מקבלים ביטקוין באף חנות.
היעוד שלו זה סחר לא חוקי באינטרנט בסמים, ילדים, שכירי חרב וכו'.
ומה לא חכם? יכלת לקנות 100 ביטקוין ב-10$, והיום יכלת למכור ב-78468$.
בשקלים זה 36 ש"ח בקירוב לשלם ולקבל 282485 ש"ח. שווה לא?

לא מקבלים ביטקוין באף חנות.
היעוד שלו זה סחר לא חוקי באינטרנט בסמים, ילדים, שכירי חרב וכו'.
ומה לא חכם? יכלת לקנות 100 ביטקוין ב-10$, והיום יכלת למכור ב-78468$.
בשקלים זה 36 ש"ח בקירוב לשלם ולקבל 282485 ש"ח. שווה לא?

קודם כל, מספר החנויות שמקבלות ביטקוין עולה לאט לאט... (וכן, יש גם עסקים ישראלים שמכבדים את המטבע)

היעוד שלו זה ממש לא מה שאמרת, פשוט ניצלו את זה למטרות האלו עקב האנונימיות של החשבונות.
היעוד הוא ליצור מטבע חדש מבלי שיהיה עליו גוף מפקח, מלבד משתמשי המטבע עצמם שמחזיקים את כל המידע על העברות וכו'

הנושא הוא מאוד מורכב ומעניין, לאט לאט יותר גופים מתחילים להכיר במטבע ובגלל זה גם השווי שלו עולה !
העניין המסקרן הוא לראות איך ממשלות יגיבו ויפעלו בנוגע למטבע הזה, שזה רק הזמן יגיד...

נראה לי שבצורתו הנוכחית הוא לעולם לא יחליף את המטבעות הקיימים כי מטבע שהערך שלו עולה כל הזמן לא יכול להיות מטבע טוב למסחר כי הוא מעודד אנשים לאגור אותו ולחסוך ולא להשתמש בו.

מהצד השני הוא דומה מאוד לסחורה כמו זהב שהשימוש העיקרי שלה הוא שמירה על הערך שלה גם כשכל הדברים האחרים קורסים.

אני מצטער שכששמעתי עליו קצת אחרי שהוא יצא התעצלתי לברר איך אני קונה\כורה לעצמי כמה. גם אם הוא יקרוס מתישהוא אני עדיין חושב שהערך שלו עוד יספיק לעלות .

מי שכרה ביטקוין בזמנו הבין שזה פוטנצל ענק כי מדובר במטבע בלי ממשלה שיכולה להדפיס אותו ובלי רגולטור מנווט- זה היתרון המרכזי.

החסרון המרכזי הוא בדיוק זה, בזמנו הG7 הסכימו שהמטבע הזה חוקי למסחר ואז אחרי כמה חודשים החליטו כך גם באיחוד האירופי, כמה ימים אחרי כל החלטה המטבע התפוצץ במחיר.
כנ"ל מהצד השני השנה לדוגמה, במשך תקופה מסויימת סין אסרה מסחר במטבע והוציאה אותו מחוץ לחוק והמטבע נחתך ב40% תוך כמה שעות(אלפי דולרים כבר לא עשרות או מאות)- ואחר כך היא התירה את השימוש בו והוא קפץ בחזרה(אני מניח שיש כמה מאות סינים קרובים לצלחת שתכננו וניצלו את זה והתעשרו בתוך כמה שבועות על חשבון אנשים מסכנים ברחבי העולם, זה לא היה מקרי וכנראה שהממשל רוצה שליטה במטבע הזה כנכס אסטרטגי)

בגלל שאין עדיין חברות גדולות(לדוג' חברות הs&p) ורציניות שמוכנות לקבל ביטקוין ולא כסף, כיום כל ממשלה גדולה שרוצה יכולה לעשות מניפולציה במטבע הזה איך שבא לה- ארה"ב יכולה לרסק את המטבע תוך חצי יום מסחר ולהרים אותו חזרה למחרת- זה לא משהו מוחשי עדיין והערך של המטבע מייצג בעיקר אידיליה ורעיון(כמו מניית טסלה לדוג')

במחירים אליהם זה הגיע היום אישית לא הייתי מתקרב למטבע הזה בהשקעה ניכרת, כי מוקדם לדעת אם זו בועה או לא(ומי שיחליט הם בסוף מדינות, לא הציבור שמחזיק במטבע, ארה"ב יכולה להתעורר עוד 7 שנים ולראות שסין מחזיקה בשיעור ניכר בביטקוין ולהחליט שזה לא חוקי להחסיק ביטקוינס וכל הבועה התפוצצה)

נערך לאחרונה:
מי שכרה ביטקוין בזמנו הבין שזה פוטנצל ענק כי מדובר במטבע בלי ממשלה שיכולה להדפיס אותו ובלי רגולטור מנווט- זה היתרון המרכזי.

החסרון המרכזי הוא בדיוק זה, בזמנו הG7 הסכימו שהמטבע הזה חוקי למסחר ואז אחרי כמה חודשים החליטו כך גם באיחוד האירופי, כמה ימים אחרי כל החלטה המטבע התפוצץ במחיר.
כנ"ל מהצד השני השנה לדוגמה, במשך תקופה מסויימת סין אסרה מסחר במטבע והוציאה אותו מחוץ לחוק והמטבע נחתך ב40% תוך כמה שעות(אלפי דולרים כבר לא עשרות או מאות)- ואחר כך היא התירה את השימוש בו והוא קפץ בחזרה(אני מניח שיש כמה מאות סינים קרובים לצלחת שתכננו וניצלו את זה והתעשרו בתוך כמה שבועות על חשבון אנשים מסכנים ברחבי העולם, זה לא היה מקרי וכנראה שהממשל רוצה שליטה במטבע הזה כנכס אסטרטגי)

בגלל שאין עדיין חברות גדולות(לדוג' חברות הs&p) ורציניות שמוכנות לקבל ביטקוין ולא כסף, כיום כל ממשלה גדולה שרוצה יכולה לעשות מניפולציה במטבע הזה איך שבא לה- ארה"ב יכולה לרסק את המטבע תוך חצי יום מסחר ולהרים אותו חזרה למחרת- זה לא משהו מוחשי עדיין והערך של המטבע מייצג בעיקר אידיליה ורעיון(כמו מניית טסלה לדוג')

במחירים אליהם זה הגיע היום אישית לא הייתי מתקרב למטבע הזה בהשקעה ניכרת, כי מוקדם לדעת אם זו בועה או לא(ומי שיחליט הם בסוף מדינות, לא הציבור שמחזיק במטבע, ארה"ב יכולה להתעורר עוד 7 שנים ולראות שסין מחזיקה בשיעור ניכר בביטקוין ולהחליט שזה לא חוקי להחסיק ביטקוינס וכל הבועה התפוצצה)

אני חושב שאם ארהב תנסה לרסק את המטבע (כמו שעשתה בפעם הקודמת) יש סיכוי שעכשיו התוצאה תהיה שונה ומה שיקרה זה שתהיה ירידה דרסטית בשווי אבל המטבע ימשיך להתקיים למרות האיסור של ארה״ב (אפילו אולי במדינות עולם שלישי ומדינות שבסכסוך עם ארה״ב) מה שיגרום בעצם ל׳פסיכולוגיה הפוכה׳ לשוק שיגיד לעצמו, היי המטבע ממשיך להתקיים למרות שארהב מנסה לעצור אותו ואם ארהב לא יכולה לעצור אותו אף אחד לא יוכל ואז תהיה עליה חדה מתישהו או עליה מתונה אבל המטבע ימשיך לעלות, במיוחד כי התאריך סיום של ההנפקות קרב ובא.

חברות כמו מייקרוסופט וקבוצת פולקסווגן לא נחשבות חברות גדולות?

יואו איזה מטורף לקרוא את השרשור מ2013
מזכיר לי את הסיפור של הבחור שקנה פיצה בביטקוין בזמנו
לגבי הדיון, הביטקוין הולך להמשיך לעלות עוד הרבה לדעתי ויגיע ל10+ מהר מאוד, תראו כמה כתבות אחרונות שיצאו שהוא מתחיל לתפוס את מקומו של הזהב (מעט אבל עדיין).
בכל מקרה מתישהו הבועה תתפוצץ אבל לא בטווח הקרוב מאוד ואנחנו מדברים פה על תשואה מטורפת למשקיעים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני חושב שאם ארהב תנסה לרסק את המטבע (כמו שעשתה בפעם הקודמת) יש סיכוי שעכשיו התוצאה תהיה שונה ומה שיקרה זה שתהיה ירידה דרסטית בשווי אבל המטבע ימשיך להתקיים למרות האיסור של ארה״ב (אפילו אולי במדינות עולם שלישי ומדינות שבסכסוך עם ארה״ב) מה שיגרום בעצם ל׳פסיכולוגיה הפוכה׳ לשוק שיגיד לעצמו, היי המטבע ממשיך להתקיים למרות שארהב מנסה לעצור אותו ואם ארהב לא יכולה לעצור אותו אף אחד לא יוכל ואז תהיה עליה חדה מתישהו או עליה מתונה אבל המטבע ימשיך לעלות, במיוחד כי התאריך סיום של ההנפקות קרב ובא.
מי יודע, בגדול יש הרבה אידיליות בעולם שלא מבוססות על דברים מוחשיים ופוטנציאל הצמיחה הוא אינסופי, אבל בסוף מה שההמון יחשוב על המטבע הזה הוא שיקרה, הבעיה היא שדעת ההמון קלה מאוד להשפעה כשפתאום יש התערבות של מעצמה.
חברות כמו מייקרוסופט וקבוצת פולקסווגן לא נחשבות חברות גדולות?
גם פייפל הסכימה לקבל ביטקוין דרך braintree, אולי לא הסברתי את עצמי נכון: אני מדבר על עסקאות רכש, הנפקות ושאר עסקאות בהיקף גדול ולא מכירות נקודתיות לצרכנים פרטיים.
זה שמייקרוסופט(כאחת החברות עם הכי הרבה עודפי מזומנים בעולם) תקבל 0.05% מההכנסות שלה בביטקוין זה קוריוז, זו שגיאה סטטיסטית מבחינתם רק כדי להיות רלוונטיים.
כשתהיה עסקת ביטקוין של כמה מאות מיליוני דולרים(עסקאות בהיקף "בינוני" שקורות כל יום בוול סטריט) אני אוכל לומר וואלה, יש פה משהו.

למי שלא מכיר - Bitcoin - Open source P2P money
זה מטבע דיגטלי מבוזר, שמטפל בבעית התשלום הכפול ללא אמון בצד ג'.
המחיר הנוכחי מגרד את ה60$ למטבע (59.7 בעת כתיבת שורות אלו).

אני מעוניין לשמוע מה דעתכם על המטבע, בין אם שמעתם עליו ובין אם לא, לצורך סטטיסטיקה שאני אוסף.
האם אתם חושבים שמדובר בבועה שתתפוצץ ותיעלם? האם אתם צופים למטבע עתיד מזהיר? הייתם משתמשים או משקיעים במטבע?

תודה.

חבל שלא ראיתי את השרשור הזה בזמנו,הייתי קונה כמה מטבעות

חבל שלא ראיתי את השרשור הזה בזמנו,הייתי קונה כמה מטבעות
זה בדיוק העניין,רוב משתמשי הפורום ראו את האשכול הזה,ואני מאמין שאף אחד לא קנה.
להגיד בדיעבד שהיית קונה לא שווה הרבה 😃 , תראה את התגובה של מייק שאמר שהייתה לו אפשרות לקנות בסנטים, ואני מאמין שהוא עדיין לא קנה אותם כשהם היו 60$

בזמנו רציתי לקנות כשזה היה 10 סנט.
כזה דביל..
איך שאתה מרגיש היום?
שהוא עלה דולר בדיוק קבלתי מחשב חדש חבר אמר לי לעשות אמרתי לו זה מטומטם כי לא עומד מאחורי הכסף הזה כלום
מומלץ לראות את הדוקומנטרי בנטפליקס על הביטקויין .
שם?

זה בדיוק כמו מסחר בבורסה ככל שיש יותר אנשים שקוניםאת המניה היא שווה יותר אז אין סיבה שזה לא יעבוד
ובדיוק בגלל זה הסיכון קשור לתשואה. הסיכון במטבע הספקולטיבי הזה הוא עצום. בינתיים נמצאים פראיארים שמוכנים לשלם, בשלב מסויים זה הולך להתרסק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית