הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון אימון בנץ' דינאמי

SmokingSnake

משתמש משקיע
4,129
2,234
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,301
4,129
2,234
קודם כל למי שלא מכיר מה זה בנץ' דינאמי ולמה עושים אותו, הנה שני סרטונים של לואי(שווה להקשיב)

מתכנן אחרי התחרות להתחיל לעבוד קבוע בדינאמי, גם בגלל הכתף וגם כדי לייצר יותר כוח ומהירות בלחיצה
אפשר לראות שאני באחיזה צרה מאוד בגלל הכתף. מאמין שתוך 4-5 אימונים אני כבר אעבוד די מהר ובטכניקה טובה, סה"כ בסדר לפעם ראשונה.
יש פה 50 קילו(בערך 40% מRM1), ודאבל מיני מונסטר.
הגומיה בנעילה בין 32-40 קילו כל צד(משקולת של 32.5 עולה באוויר עם הגומיה, בסרטון יש משקולת של 42.5)
עשיתי 8X3 עם דקה וחצי מנוחה עד סט 6 ו2 דקות בסט 7 ו8

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אני אחזור או למתכונת של WS4SB או לטקסס
אם זה WS אז כמובן זה יהיה ביום הדינאמי של פלג גוף עליון,
אם זה יהיה בטקסס זה ייכנס בימי התאוששות של השבוע שאני עושה פרס בתור התחלה וברגע שאתקדם בטכניקה ייכנס ליום נפח, בצירוף של סט-שניים בתור בק אוף עם משקל חופשי.

כל המטרה זה להגיע ולשבור שיאים ביום הכבד, היום נפח והיום התאוששות לא מעניינים כל עוד שוברים שיאים

אני אחזור או למתכונת של WS4SB או לטקסס
אם זה WS אז כמובן זה יהיה ביום הדינאמי של פלג גוף עליון,
אם זה יהיה בטקסס זה ייכנס בימי התאוששות של השבוע שאני עושה פרס בתור התחלה וברגע שאתקדם בטכניקה ייכנס ליום נפח, בצירוף של סט-שניים בתור בק אוף עם משקל חופשי.

כל המטרה זה להגיע ולשבור שיאים ביום הכבד, היום נפח והיום התאוששות לא מעניינים כל עוד שוברים שיאים

למה לא טקסס אם אימון דינאמי במקום עצים?

• פותח/ת השרשור
למה לא טקסס אם אימון דינאמי במקום עצים?

כי המטרה של אימון דינאמי שונה לגמרי מאימון עצימות, האימון הדינאמי אמור להיות הMAIN STRESSOR שמכין אותך ליום הכבד(Maximum effort day) ממש כמו שאימון נפח אמור להכין לאימון עצימות.
לכל אימון יש מטרה שונה

כי המטרה של אימון דינאמי שונה לגמרי מאימון עצימות, האימון הדינאמי אמור להיות הMAIN STRESSOR שמכין אותך ליום הכבד(Maximum effort day) ממש כמו שאימון נפח אמור להכין לאימון עצימות.
לכל אימון יש מטרה שונה

בכללי קראתי במלא מקומות על האפשרות הזאת אבל בגלל שלא היה לי כוח אז הבאתי פה מהפורטל:
http://www.kilogram.co.il/265/תוכנית-אימונים-texas-method/
וכתוב שישנה אפשרות להחליף את האימון עצימות באימון דינאמי

בכללי כוח = עבודה/זמן

ואם אתה עושה אימון דינאמי
המהירות משתפרת הזמן קטן
והכוח גדל

ואם אתה עושה אימון עצים
העבודה גדלה (המשקל גדל ומשקל בניוטון כפול המרחק זה עבודה)
וככה הכוח גדל

ויש את האפשרות השלישית של הבילדרים שהיא פשוט לקצר טווח תנועה ואז גם העבודה קטנה והמשקל עולה 🤡

אז לדעתי זה הגיוני לא?

נ.ב. כוח הכוונה Power ולא Strength
והכל גם בלי להתחשב במ.ג. וכוח יחסי

הקטע הוא שבWS הם עושים גם נפח בעצימות גבוה וגם נפח בעצימות נמוכה (ME וDE בהתאמה) ובתכנון שלך יהיה לך רק חלק מזה.

טקסס עם אימון דינאמי במקום אימון עצימות לא יעבוד כי בעצם איבדת את הפואנטה של האימון הדינאמי, שזה להכין אותך לעצימות.
טקסס עם אימון דינאמי במקום נפח (אם הבנתי אותך נכון) לא יעבוד כי לא יהיה לך את אותו הנפח. אולי זה יעבוד, אני לא יודע. (🤡)

לדעתי כדאי לך לנסות מתכונת רגילה של הconjugate system או WS4SB

ולRussianHotGirl אין לך סיבה להכניס לפה פיזיקה תיכונית. זה הרבה יותר מסובך מזה. מדובר פה על ביומכניקה, פיזיולוגיה וההשפעה של זה על תיכנון האימונים.

הקטע הוא שבWS הם עושים גם נפח בעצימות גבוה וגם נפח בעצימות נמוכה (ME וDE בהתאמה) ובתכנון שלך יהיה לך רק חלק מזה.

טקסס עם אימון דינאמי במקום אימון עצימות לא יעבוד כי בעצם איבדת את הפואנטה של האימון הדינאמי, שזה להכין אותך לעצימות.
טקסס עם אימון דינאמי במקום נפח (אם הבנתי אותך נכון) לא יעבוד כי לא יהיה לך את אותו הנפח. אולי זה יעבוד, אני לא יודע. (🤡)

ולRussianHotGirl אין לך סיבה להכניס לפה פיזיקה תיכונית. זה הרבה יותר מסובך מזה. מדובר פה על ביומכניקה, פיזיולוגיה וההשפעה של זה על תיכנון האימונים.

לא למדתי את זה..
אני עדיין לא בתיכון...
זה מ-PP

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

התכנון של WS ותכניות כדוגמתה מבוצע טוב על פני 4 ימים, משמע יומיים של אימון דינאמי לתחתון+עליון ויומיים ME לתחתון ועליון. אני כרגע מתאמן פעמיים-שלוש בגלל לימודים, מתכונת של טקסס מתאימה לי כי זו תכנית של 2 אימונים בגדול עם אימון התאוששות שאני יכול לעשות גם כשאני לא במכון.
עשיתי טקסס פעם אחת, הגעתי לנפח 112.5 בבנץ' ומשם כבר די נתקעתי, אח"כ עברתי ל4X4 והגעתי ל120 ונתקעתי, אפשר להמשיך לשחק עם הטווחים אבל אני רוצה לנסות משהו חדש.
אני אחליף את היום נפח באימון דינאמי כפי שזה נראה ואוסיף עוד בק אוף כדי שיהיה עוד קצת נפח, אם זה עובד בWS אין סיבה שלא יעבוד עליי גם.

RUSSIAN: כשמדברים על כוח מדברים על strength ועל power ביחד, כל התכניות האיטיות והרגילות מחזקות אותך בStrength, אלא אם כן אתה מתמקד גם בהרמות אולימפיות ותנועות מהירות, בסופו של דבר נתקעים ולא מנסים להתקדם שם אלא אם כן אתה ספורטאי או ממש צריך את ההרמות, אני אישית בפאוורקלין 95 כבר לא ניסיתי להתקדם, מה גם שלפאוורקלין אין carryover ללחיצות ממש.
כל המטרה באימונים דינאמיים זה הpower, לעבוד כמה שיותר מהר ולייצר כוח.

אגב, זה שיש שם 50 קילו רק לא אומר שזה קל, בנעילה יש שם בין 110-120 קילו... לא קל להוציא/לנעול

נערך לאחרונה:
כן אז יהיה לך נפח ביום נפח. אבל במקום נפח בעצימות גבוהה הוא יהיה בעצימות נמוכה יותר. זה החשש לדעתי.
בכל מקרה, בהצלחה. תנסה ואני מקווה שתצליח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית