הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גלעד שליט הוא חרפה

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
אחרי האיום האירני, גלעד שליט הילד של כולנו, ועכשיו הטרנד החם לאחרונה הוא שכל כוכב רילאטי או תחרות כלשהיא חייב להיות אתיופי, ערבי או תושב שכונת התקווה, מגיע הטרנד החדש: גלעד שליט לא כל כך גיבור. http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=EE&0r9VQ=HMHL
נראה לי משום מה שהעולם, או יותר נכון המדינה שלנו הפכה להיות פוסט ענק בFXP. כולם מדברים כמה הם תותחים וכמההם גיבורים. אנשים חיים בסרט רע.

אני לא יודע למה זה מפתיע אותם שזה פחות או יותר מה שבאמת קרה באותו לילה שחטפו אותו.

אני אעשה את זה קצר:

1) גלעד שליט הוא חרפה. אני לא חושב. הייתיבהמון יחידות בצבא וראיתי המון חיילים ומפקדים. בסך הכל כמעט כל צהל הוא חרפה. אני מדבר רק על מה שראיתי כמובן, אני לא מדבר על החלק המבצעי חס וחלילה אבל מי שחושב שצה"ל זה רמבו 3 אז הוא חי בסרט רע.

2) לגבי ההתנהלות שלו. מה הם חשבו שיקרה? במקרה הטוב ילד בן 18 מתגייס לקרבי עם הרבה חלומות הזויים ומיתוסים שאולי שייכים לתקופה של קום המדינה. היום הזמנים שונים. מהר מאוד החלומות האלה נעלמים. במקרה הרע מגייסים אותך בכוח (אלה אם כן אתה הטיפוס שמסוגל להתמודד עם פרוצדורה כלשהיא ולצאת) והמוטיביציה ברצפה. ברצינות. אלה ילדים שמבינים אולי שהבית ואמא ואבא יותר חשובים מישות דמיונית בשם "המדינה". כששומעים כדורים חיים והם פוגעים בבשר חי ולא במטרות מעץ אז ההרגשה היא שונה.

3) בזמן שמספרים לנו סיפורים מסביב למדורה בטירונות מחלקים כל נשק אמיתיים לילדים אצל השכנים שלנו. זה עושה את השוני. אם רוצים פחות מקרים כאלה צריך להפוך את צהל לצבא מקצועי. פחות סיפורי גבורה, יותר תקציב לחייל שמחליט להתגייס.

בסופו של דבר מה שקרה קרה. בסופו של דבר הוא חי. החברים שלו מתים ואני מניאק אם מישהו בכלל זוכר את השם שלהם ולא נראה לי שרצים לבנות להם פסל בכיכר העיר.

אנחנו עם שחי בעבר.

בתור אחד שנלחם בעזה וראה מזה הלם קרב מהכי קרוב שיש, לא מסכים
אתה לא יכול לשפוט בן אדם מהתגובה שלו, זה גם לא בשליטתו.
שאדם נכנס למצב של סכנת מוות - לגוף יש שלושה דרכים להתמודד
בפסיכולוגיה זה נקרא - Fight , Flight , Freeze
בעברית - להילחם - לברוח - לקפוא
איזה דרך האדם יבחר לא בשליטתו - ואי אפשר לדעת מה אתה היית עושה עד שהיית מגיע למצב הזה.

נערך לאחרונה:
אין מה לעשות, יש פה שטיפת שכל רצינית לגבי הצבא, אם הופכים את הצבא למקצועי, ואת הכמות הכסף המטורפת שמסתובבת במערכת הביטחון מקצים בצורה טובה (יותר למחקר וטכנולוגיה ופחות על משכורות לאלפי קצינים ונגדים לא נחוצים, צהל באמת יהיה צבא חזק. המצב היום שמצפים מילדים בני 18 שכל מה מעניין את רובם זה לחזור לישון בזמן התדריכים, לעלות על טנק או עמדת שמירה ליד עזה.
לגבי גלעד שליט עצמו, גם הוא כשל בזה שאם לדעתו הוא לא מתאים לקרבי מכל סיבה שהיא, יש מספיק דרכים לצאת. צהל כשל בזה שהוא שם זין.
טוב למות בעד ארצנו עלק.

לזה שמעלי- הוא לא דיבר על הלם קרב, שוב כמו שאמרת אי אפשר לדעת איך כל אחד יגיב למצב כזה ואני לא חושב שיש מה להעביר ביקורת על ההתנהגות שלו בזמן הירי. מעבירים ביקורת על הדברים שהוא אומר על החיילים שהיו איתו שישנו בזמן שידעו שיש סכנה שיתקלו במחבלים, או על העובדה שהוא ישן בתדריך ועוד כמה דברים שהוא מציין שם.

נערך לאחרונה:
בנוגע לשבירת שמירה כל חייל ובמיוחד בקרבי עושה את זה פשוט כי זה בלתי אפשרי להעביר שליש מהחיים שלך בשלוש שנים בשמירה ומי שיש לו ביקורת על זה או שלא היה חייל או שהוא צבוע.
ובנוגע לזה שהוא לא נלחם זה בעיה שלו והוא שילם עליה בחמש שנים בשבי.

בתור אחד שנלחם בעזה וראה מזה הלם קרב מהכי קרוב שיש, לא מסכים איתך
איזה דרך האדם יבחר לא בשליטתו - ואי אפשר לדעת מה אתה היית עושה עד שהיית מגיע למצב הזה.
אני לא חושב שהוא אמר שגלעד שליט הוא חרפה-ההפך הוא הנכון

אין מה לעשות-אנשים מובאים לקרבי רק כי סקירה של 8 שעות במקרה הטוב בצו ראשון אישרה את זה.
ומי שגויס לקרבי יצא משם רק אם יעשה בעיות
גם ללכת לקבן כמעט ולא תופס - אני מכיר מישהו שעיקבו אותו כמה חודשים טובים כדי לצאת מקרבי תוך כדי שיחות עם קבן..עד שירה לעצמו ברגל.
חייל עומד 19שעות ביום על הרגליים (7 שעות מטכליות בזין שלי (ושל המפקדים שלהם)).
אישית-המערכת יחסים שלי עם צה"ל היא לא מוצלחת והיא בטעם מר-אז אולי אני לא אובייקטיבי.אבל אנשים שלא היו במצב של שליט לא יכולים לשפוט אותו,
מאחורי מקלדת כל אחד רמבו ושר מלחמה

קטע מהכתבה :
"המחבל, בשלב הזה, לא ראה אותו כלל. שליט יכול להושיט את יד ימינו 10 ס"מ הצדה, לאחוז במקלע המא"ג של המפקד, להסיט אותו לכיוון המחבל ולסחוט את ההדק"

שווה ערך ל "מה האלו בשואה בוכים-הם היו איזה 30 בחדר אם נכנס נאצי או 2 כולם קופצים עליו והורגים אותו!)

הצבא הוא מערכת מסורבלת וביוקרטית מאוד. מי משבין את זה יכול להשתמש בזה לטובתו במקרים של קב"ן ורופא וכדומה.

קטע מהכתבה :
"המחבל, בשלב הזה, לא ראה אותו כלל. שליט יכול להושיט את יד ימינו 10 ס"מ הצדה, לאחוז במקלע המא"ג של המפקד, להסיט אותו לכיוון המחבל ולסחוט את ההדק"

שווה ערך ל "מה האלו בשואה בוכים-הם היו איזה 30 בחדר אם נכנס נאצי או 2 כולם קופצים עליו והורגים אותו!)

רק שהם כמה חיילים עם נשק וטנק שלא עשו את המינימום(נרדמו בשמירה) כדי למנוע חטיפה נגד שני מחבלים "בכירים" כנראה בני 16 שעברו התמחות אצל השווראמה של ג'מיל בעכו.
והיהודים בשואה שעמדו ללא אוכל או מים 100 איש בקרון במשך 5 ימים וחירבנו והשתינו על עצמם כמו בהמות בכלוב , ונזרקו ישירות לתוך ה"מקלחות" לאחר שאמרו להם שהם הולכים להתקלח.

ככה שהדוגמאות שהבאת לדעתי לא שוות ערך.
בכל מקרה אני לא יכול לשפוט את ההתנהלות של צה"ל כי אני עדיין מלש"ב וכל מה שאני יגיד זה ממש ששמעתי מאחרים.

כמה חרטא כתבת ב2...
אתה מוזמן ללכת לבתי ספר תיכוניים, ולשאול בכיתות כמה רוצים להתגייס לקרבי, תראה שהרוב ירימו תיד.
אין לי מושג באיזה יחידות היית, אבל למרות התקציב הנמוך, הצבא שלנו מאוד מקצועי.

הצבא הוא מערכת מסורבלת וביוקרטית מאוד. מי משבין את זה יכול להשתמש בזה לטובתו במקרים של קב"ן ורופא וכדומה.

נכון ולצבא נמאס מזה.
בגלל זה לעבור יחידה/לצאת מהצבא דרך הקב"ן לא קל כמו פעם.
מכר שלי רוצה לצאת מהצבא והלך לקב"ן עם איומים של התאבדות "אני ירה בעצמי".
התשובה של הקבן - "תירה" חחחחח דיי משעשע לדעתי.

• פותח/ת השרשור
ברור שהרוב ירימו את היד. זה פאדיחות להגיד שאתה רוצה להיות ג'ובניק בחברה שלנו.
אחרי חצי שנה מהגיוס שלהם לא מעט כבר יהיו בתהליכים ללעבור לג'וב קרוב לבית.

נכון ולצבא נמאס מזה.
בגלל זה לעבור יחידה/לצאת מהצבא דרך הקב"ן לא קל כמו פעם.
מכר שלי רוצה לצאת מהצבא והלך לקב"ן עם איומים של התאבדות "אני ירה בעצמי".
התשובה של הקבן - "תירה" חחחחח דיי משעשע לדעתי.

מה אתה מצפה, צריך לדעת לדבר ולעשות.

כמה חרטא כתבת ב2...
אתה מוזמן ללכת לבתי ספר תיכוניים, ולשאול בכיתות כמה רוצים להתגייס לקרבי, תראה שהרוב ירימו תיד.
אין לי מושג באיזה יחידות היית, אבל למרות התקציב הנמוך, הצבא שלנו מאוד מקצועי.

תעשה לי טובה- ילדים בני 16-17 שעדיין מוצצים לאמא תציצים רוצים לירות קצת ברובה ולחוזר הבייתה, מה בדיוק מקצועי בזה?
שלא תבין לא נכון- אני לא אומר שבצבא אין אנשים אכותיים או שאין טכנולוגיה עדיפה, להפך. אבל הרוב לא מקצועי כי יש את משפט הזהב של הישראלים "יהיה בסדר" ועל הזין שלהם העולם.
תקציב נמוך? מעל 20% מהתקציב הולך לביטחון.

רק שהם כמה חיילים עם נשק וטנק שלא עשו את המינימום(נרדמו בשמירה) כדי למנוע חטיפה נגד שני מחבלים "בכירים" כנראה בני 16 שעברו התמחות אצל השווראמה של ג'מיל בעכו.
והיהודים בשואה שעמדו ללא אוכל או מים 100 איש בקרון במשך 5 ימים וחירבנו והשתינו על עצמם כמו בהמות בכלוב , ונזרקו ישירות לתוך ה"מקלחות" לאחר שאמרו להם שהם הולכים להתקלח.

בכל מקרה אני לא יכול לשפוט את ההתנהלות של צה"ל כי אני עדיין מלש"ב וכל מה שאני יגיד זה ממש ששמעתי מאחרים.

כמו שאמרתי מי שמבקר על שבירת שמירה לא היה חייל או שהוא צבוע.

תעשה לי טובה- ילדים בני 16-17 שעדיין מוצצים לאמא תציצים רוצים לירות קצת ברובה ולחוזר הבייתה, מה בדיוק מקצועי בזה?
שלא תבין לא נכון- אני לא אומר שבצבא אין אנשים אכותיים או שאין טכנולוגיה עדיפה, להפך. אבל הרוב לא מקצועי כי יש את משפט הזהב של הישראלים "יהיה בסדר" ועל הזין שלהם העולם.
תקציב נמוך? מעל 20% מהתקציב הולך לביטחון.

לוחם 07 בישראל לא נופל מלוחם קבע בסיסי של ארצות הברית או אנגליה מבחינה מקצועית והתכנים שהוא עובר
.
כן אין ספק שהשגרה והבט"ש וגישת ה"3 שנים ודי" נותנת הרגשה לא מקצועית של "זריקה"
אבל זה ככה בכל הצבאות בעולם השגרה שוחקת במיוחד בישראל שיש לך כל הרבה משימות ודברים לעשות בבט"ש.
גם החיילי "קבע" כביכול של האמריקאים זורקים רצח בבט"ש זה פשוט טבעי ואנושי אתה לא יכול להיות דרוך 24 שעות ביממה.

אבל אני מבטיח לך שמבחינה הטכנית הצבא שלנו מוכן למלחמה ולקרב, אפילו יותר מוכן מרוב צבאות העולם - חוץ מארהב אולי.

אז מה אחי..הם 100! והנאצים הם 4 אחי אין מצב 100 על 4 מכות ה100 לוקחים בדוק..
במחינתי זה אותו דבר..כי אף אחד שלא היה שם לא יכול לשפוט

לא יודע מה איתכם אני השתעשעתי מהכתבה
הכי שעשע אותי שהוא אומר שהם זירזו אותו והוא הזדרז גם, ושהוא אפילו הוריד את האפוד שלו כנראה בשביל לזחול יותר מהר
ושהוא סיפר להם כל מה שהוא יודע על מנת לקבל יחס טוב

הכותב לא ממש יודע מה זה להיות מאויים בנשק, בנוסף על אי ודאות ענקית
הוא כותב את זה כאילו גלעד שליט בכל רגע נתון ידע בדיוק לאן זה הולך, איך נראה הסוף ומתי הוא מגיע
כאילו לא בכל יום נתון היו יכולים לבוא אליו בבוקר ולירות לו בראש מכל מיני סיבות שהוא לא יכול לצפות בשום מקרה
כאילו הוא ממש ידע שהם באו לחטוף ולא סתם ניצלו את ההזדמנות ואם הוא היה מאט אותם הם פשוט היו יורים בו
כאילו כשהוא היה בטנק הוא ידע אם זה מחבל שניים או גדוד

1. כן צריך להיות צבא מקצועי, צריך לבדוק טוב טוב מי בן אדם שבאמת מסוגל לעשות את הדבר הנכון ברגע הנכון, לא כל אחד מגיב אותו דבר ואי אפשר לצפות שכולם פשוט יקומו ויסתערו ויורידו את המחבל כי זה לא עובד ככה, לא כל אחד שרוצה או לא רוצה מתאים.
2. ככל שאנשים גדלים ומתבגרים ככה הם יוצאים מהסרט הזה של "ואו אחי גם אני יכול לקחת תנשק לדפוק גלגול באוויר ולשים למחבל כדור בראש" ובנוסף גם מבינים שהם לא באמת רוצים לעשות דבר כזה...
3. במקרה של גלעד שליט אין בכלל מקום לשפוט, איזה לוחם פה לא הפקיר נשק אף פעם? איזה לוחם פה אף פעם לא נרדם בשמירה? איזה לוחם פה אף פעם לא התעפץ בתדריך מעפן? זה לא ריאלי שכל חייל יקשיב להכל ויהיה ערני ב 100 אחוז כל הזמן, אנחנו בני אדם לא מכונות.

תכלס מה אתה כבר יכול לעשות במצב כזה??? חוץ מלהשתין במכנסיים אתה לא תוכל לעשות כלום..

בתור אחד שנלחם בעזה וראה מזה הלם קרב מהכי קרוב שיש, לא מסכים
אתה צודק בעניין, הקטע הוא שזה בגדול פשלה של הצבא כי הם גורמים לאנשים שלא יכולים להיות בקרבי - להיות בקרבי.
מכל רעיון או סרטון שראיתי עם גלעד שליט רואים עליו שהוא לא מתאים לתפקיד קרבי.
ויצא לי לראות הרבה כאלה בצבא.. שאני בטוח שאם הם יהיו באותו מצב הם יפעלו כמוהו.. בתכלס אז הצבא "אשם" אבל מה אפשר לעשות? לא יתחילו לתחקר מגיל 14 ילדים לקרבי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית