הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 190 ק"ג ל4 חזרות X שני סטים משקל גוף 72

AviadTheCoach

משתמש מתחיל
83
0
נק' מוניטין:
240
83
0
מהאימון שלי לפני יומיים
תודה לנתי על הצילום המוצלח של הסט השני , ולעומרי על הצילום של הסט הראשון.

סט ראשון

סט שני

אח"כ המשכתי את האימון (לא צילמתי)
עם בוקס דדליפט (על שתי פלטות) עם 160 ק"ג (היה קשה מדי) הורדתי ל150 והמשכתי עוד 3-4 חזרות.
ואח"כ עוד סט של בוקס דדליפט עם 150 ל4-5 חזרות.

אני כרגע בדיוק באמצע הפיריודיזציה rick gaugler routine מתוך הספר של ריקי דייל קריין.
מתכנן ל25-27 ביוני דדליפט של 227.5 במשקל גוף של מתחת ל75.
אתמול התאמנתי עם לידור והיה ממש כיף.
תודה , לידור.סוף סוף יש מישהו ברמה גבוהה שאפשר להתאמן איתו.

יש כמה דברים בטכניקה שאני מתכוון לנסות לשפר, כרגע אני מכניס את הגב לפעולה 5 ס"מ לאחר שהמוט התנתק מהרצפה, מתכוון לנסות להכניס את הגב בכל הכוח 1ס"מ אחד לאחר שהמוט התנתק מהרצפה, ולקבע את הזווית בין הרגליים/ירך והגב כמו מהחזרה הראשונה אפילו שהתנועה מתחילה כשהישבן נמצא די גבוהה מעל הרצפה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה מאוד חזק, במיוחד ביחס למשקל שלך ועל זה מגיע לך הרבה כבוד.
אני משער שאתה בכוונה לא מניח את המוט לכל חזרה בגלל שאתה עובד עם תוכנית לשיפור הדדליפט, או שאתה סתם עצלן 😃

שמע בקשר לטכניקה אתה יודע מה אתה צריך לספר .
בקשר לביצוע עצמו זה לא דרך לעבוד המשקל צריך להיות מת על הרצפה לפני כל חזרה .
הקפיצה הזאת מקלה עלייך מאוד ...

חוץ מזה אתה בחור מאוד חזק ובטח שמתחשבים במשקל שלך .

מהאימון שלי לפני יומיים
תודה לנתי על הצילום המוצלח של הסט השני , ולעומרי על הצילום של הסט הראשון.

סט ראשון
http://www.youtube.com/watch?v=rQgHogo9CHs
סט שני
http://www.youtube.com/watch?v=1ZWRUShAM4A&feature=related

אח"כ המשכתי את האימון (לא צילמתי)
עם בוקס דדליפט (על שתי פלטות) עם 160 ק"ג (היה קשה מדי) הורדתי ל150 והמשכתי עוד 3-4 חזרות.
ואח"כ עוד סט של בוקס דדליפט עם 150 ל4-5 חזרות.

אני כרגע בדיוק באמצע הפיריודיזציה rick gaugler routine מתוך הספר של ריקי דייל קריין.
מתכנן ל25-27 ביוני דדליפט של 227.5 במשקל גוף של מתחת ל75.
אתמול התאמנתי עם לידור והיה ממש כיף.
תודה , לידור.סוף סוף יש מישהו ברמה גבוהה שאפשר להתאמן איתו.

יש כמה דברים בטכניקה שאני מתכוון לנסות לשפר, כרגע אני מכניס את הגב לפעולה 5 ס"מ לאחר שהמוט התנתק מהרצפה, מתכוון לנסות להכניס את הגב בכל הכוח 1ס"מ אחד לאחר שהמוט התנתק מהרצפה, ולקבע את הזווית בין הרגליים/ירך והגב כמו מהחזרה הראשונה אפילו שהתנועה מתחילה כשהישבן נמצא די גבוהה מעל הרצפה.

אני לא מבין מה זה אומר בכלל, אבל לא יותר קל להתחיל למשוך מהנקודה הנכונה וזהו?

דדליפט חזק מאוד! למרות שלא אהבתי את הטכניקה, אתה נראה לא יציב משהו בגלל הפגיעה של המוט ברצפה, לדעתי אתה גם מתחיל עם התחת גבוה מידי. אבל בכל זאת, אני שוקל בערך כמוך והלוואי עלי להגיע למשקל הזה. 😲

וסחטיין על הנעליים אגב, זה דווקא לא נראה כזה מוזר כמו שחשבתי (נעלי משקולות באמצע חד"כ עממי).

• פותח/ת השרשור
אתה מאוד חזק, במיוחד ביחס למשקל שלך ועל זה מגיע לך הרבה כבוד.
אני משער שאתה בכוונה לא מניח את המוט לכל חזרה בגלל שאתה עובד עם תוכנית לשיפור הדדליפט, או שאתה סתם עצלן 😃

Deus ex machinaשמע בקשר לטכניקה אתה יודע מה אתה צריך לספר .
בקשר לביצוע עצמו זה לא דרך לעבוד המשקל צריך להיות מת על הרצפה לפני כל חזרה .
הקפיצה הזאת מקלה עלייך מאוד ...

אז ככה קודם כל אני מודע למה שאני עושה, היו לי הרבה לבטים לגבי זה ובעוד כמה שורות אני אציין את ההבדלים.
אין דבר כזה - זה לא דרך או כן דרך.יש הבדלים יש הגדרות ואז צריך לבחור מה מתאים למי.

קודם כל לפי ההגדרות בחזרה המיוחלת המשקל צריך להיות מת על הרצפה. Deadlift ואתה צודק. אבל זה נכון רק לאותה תחרות/ או משקל בודד של חזרה אחת.ושאר האמצעים טובים או לא טובים. מתאימים או לא מתאימים , כשרים לצורך זה.

דרך אגב אותה דילמה רלוונטית גם לגבי אימונים/תרגול בנ'ץ פרס עם עצירה למטה או ללא עצירה למטה.כאשר לגבי הלחיצה ניתן לראות בספרות לגבי אימונים עם פיריודיזציות old school לעבוד עם עצירה ואפילו ממושכת יותר, לעומת באימונים המשולבים סטייל ווסטסייד ברבל שם מדברים על להוריד וללחוץ כמה שיותר מהר ללא עצירה כאשר הסט (גם אם הוא מורכב מכמה חזרות) צריך לקחת את אותו הזמן כמו שלוקח לעשות חזרה בודדת עם מקסימום משקל.

אז קודם כל אנחנו רואים ששתי הוריאציות קיימות ועכשיו אני אתייחס לגבי ההבדלים בדדליפט
תירגול דדליפט עם עצירה למטה בין החזרות
-------------------------------
יתרונות - 1.עובד חזק מאד על ה bottom של התנועה.
2.צריך לעשות set up בין כל חזרה לחזרה - נהדר בשביל שיפור ושימור טכניקה טובה.
חסרונות - 1.יותר קשה וניתן לבצע פחות חזרות - (המשמעות יותר עבודה על הרגליים, פחות עבודה על הגב כי יש פחות חזרות)
2.כל חזרה בפני עצמה לוקחת פחות זמן ממה שלוקח חזרה עם משקל מקסימלי.
גורם להתרגל לא להפעיל את השרירים במקסימום כוח לאותם 5-8 שניות שלוקח לבצע חזרה עם מקסימום משקל כמו בתחרות.
ידוע שאפשר להפעיל את השרירים למקסימום כוח לזמן קצר ומסויים וכמה שנצליח להכניס לתוך הזמן הזה ככה נצליח להרים.ואם המהירות תרד נוכל להרים פחות משקל.
3. מוריד את הביטחון אם מרגישים שאפשר לעשות פחות חזרות עם משקל מסויים.
בלי ביטחון - לא משנה כמה חזקים תהיו לא תוכלו לגשת למשקל שלא לדבר להרים אותו.

דדליפט עם bouncing -
יתרונות
-----
1.מעלה את הביטחון - אם אפשר לעשות יותר חזרות עם משקל תת מירבי.
2.מהחזרה השנייה ומעלה זה מבטל/ממזער את החלק התחתון של התנועה - כלומר יותר עבודה על הגב פחות עבודה על הרגליים.
3.משפר מהירות - לומדים לגייס את כל השרירים בגוף - במקסימום כוח לזמן נתון שלוקח לבצע חזרה בודדת.
חסרונות
------
1.יכול לפגוע במידת מה בטכניקה שהיא חשובה מאד
2.פחות עבודה על הbottom של התנועה מהחזרה השניה ואילך.
3.שובר את הרצפה.

כשיש את כל השיקולים האלו צריך לבחור מה מתאים למי?
ספציפית לגביי - החלק שאני תמיד מתקשה בו הוא החלק העליון בתנועה ולא לנתק את המשקל מהרצפה - כנראה תודות לbox deadlift שעשיתי ועושה במשך תקופה ארוכה.
כשאני עובד עם bouncing אני מפחית את העבודה בחלק שאני לא מתקשה בו ומוסיף עבודה לחלק שאני מתקשה בו.
במקביל אני מעלה את הביטחון שלי במשקלים הכבדים לרמה גבוהה מאד.ואם אפגע בביטחון שלי אז לא משנה כמה השרירים יהיו עם פוטנציאל זה לא יעזור הרבה.
משפר את המהירות וגם את הזמן שבו אני יכול להמשיך למשוך ולמשוך, למי שזוכר את הסרטון של הדדליפט עם ה200 קילו שבו גם שהיה קשה לנעול ,החבר'ה במכון כושר צעקו לי להמשיך למשוך ואני המשכתי ולא ויתרתי עד שזה ננעל.

בתמצית אני לעצמי בחרתי
ביטחון +נקודות חלשות > טכניקה + הורדת ביטחון + עבודה על נקודות חזקות.

במקביל אני משלב כעבודה נוספת ותומכת בוקס דדליפט שמיועד לחלק התחתון של התנועה ולחלק המתפרץ שבה, ואני משלב גם סומו דדליפט עם עבודה על שרירי הרגליים ועצירה מוחלטת של כמה שניות בין החזרות.

עכשיו כשהסברתי את השיקולים שלי אני אשמח לשמוע את הדעות וההערות שלכם.
תודה על המחמאות בכל מקרה
אביעד

אז למה לא RACK PULLS?

בדיוק מה שבאתי להגיב .
בכל מקרה אני לא רואה שום יתרות בלתת תנופה מהרצפה , זה לא שאתה משתמש באפקט מתיחה כמו בבנץ .
לעבוד על סגירה יש הרבה טכניקות , ובקשר לרגליים העבודה לא באמת מגבילה אף אחד בדדליפט .

אביעד קראתי כמעט כל מה שכתבת, כי זה ארוך ואני סובל מADHD אז התייאשתי אחרי שקראתי פסקה פעמיים (מצטער אבל הרגע סיימתי את PP של ריפטו, אני בקושי מסוגל לענות לך לתגובה).

אני חושב שכדי לקבל יותר ביטחון ולחזק טווחי תנועה עדיף לך לעבוד עם תרגילי עזר במקום להפעיל מקסימום עומס על הגוף - אפילו שזה עובד, אני פשוט אשנא לראות אותך נפצע לפני שאתה מושך 500 פאונד.

תעשה haltings\rack pulls כדי לחזק טווחי תנועה, או שתעבוד עם הגבהה (box deadlift) כדי להוסיף קושי לנקודת השבירה של המוט מהרצפה.

כל זה - ואני עדיין מצדיע למשקלים הפסיכיים שאתה מושך על 72 קילו.

• פותח/ת השרשור
בדיוק מה שבאתי להגיב .
בכל מקרה אני לא רואה שום יתרות בלתת תנופה מהרצפה , זה לא שאתה משתמש באפקט מתיחה כמו בבנץ .
לעבוד על סגירה יש הרבה טכניקות , ובקשר לרגליים העבודה לא באמת מגבילה אף אחד בדדליפט .

אז ככה אני עושה גם Rack Pulls פעם בשבוע לאחר האימון סקוואט
שם כבר היה לי עם 220 קילו מעל גובה הברך שני סטים של 10 חזרות ועם 220 קילו מתחת לגובה הברך 2 חזרות.

רשמתי את היתרונות בעבודה עם Bouncing בדדליפט.
בהחלט יכול להיות שהבאונסינג לא רלוונטי לאימון שלך.אבל על איזה יתרון ספציפי שרשמתי אתה רוצה להתווכח ?
על הביטחון אי אפשר להתווכח, (על זה שהחזרה הראשונה היא רגילה לגמרי גם אי אפשר להתווכח).
וגם על המהירות/ להפעיל את כל השרירים במקסימום מאמץ ל5-10 שניות או קצת יותר.

זה שיש נקודות חלשות שצריכות יותר עבודה לא נותן לגיטמציה להחליש את הנקודות החזקות.
רק המינון משתנה.
לגבי רגליים בדדליפט הן עובדות במהלך כל התרגיל על איזה חלק ספציפי של התנועה אתה מדבר? אצלי הרגליים חלשות ביחס לגב וניתן לראות את זה בסקוואט לעומת הדדליפט שלי.

לגבי הבנ'ץ וריפלקס המתיחה - מדובר שהרפלקס נשאר בין 2 שניות ל4 שניות אצל ספורטאי מאומן.
אז לכאורה צריך להתאמן קבוע עם עצירה למטה (כמו שנהגו לעשות בשנות ה1960-1990.)
אז למה westside barbell בכל זאת ממליצים להוריד מהר(בצורה מבוקרת) וללחוץ הכי מהר שאפשר בלי לעצור?
המהירות חשובה מאד.!
דרך אגב כשעובדים על טווחי תנועה חלקיים כגון Board press ההמלצה במרבית המקרים לעשות עצירה על הקרש!!

ככה שאפשר להבין כשרוצים לעבוד על טווחים חלקיים יש עצירה
כשרוצים לעבוד על טווח מלא - אין עצירה (בגלל המהירות) והזמן שלוקח לבצע חזרה בודדת במשקל מקסימלי).

אז ככה אני עושה גם Rack Pulls פעם בשבוע לאחר האימון סקוואט
שם כבר היה לי עם 220 קילו מעל גובה הברך שני סטים של 10 חזרות ועם 220 קילו מתחת לגובה הברך 2 חזרות.

רשמתי את היתרונות בעבודה עם Bouncing בדדליפט.
בהחלט יכול להיות שהבאונסינג לא רלוונטי לאימון שלך.אבל על איזה יתרון ספציפי שרשמתי אתה רוצה להתווכח ?
על הביטחון אי אפשר להתווכח, (על זה שהחזרה הראשונה היא רגילה לגמרי גם אי אפשר להתווכח).
וגם על המהירות/ להפעיל את כל השרירים במקסימום מאמץ ל5-10 שניות או קצת יותר.

זה שיש נקודות חלשות שצריכות יותר עבודה לא נותן לגיטמציה להחליש את הנקודות החזקות.
רק המינון משתנה.
לגבי רגליים בדדליפט הן עובדות במהלך כל התרגיל על איזה חלק ספציפי של התנועה אתה מדבר? אצלי הרגליים חלשות ביחס לגב וניתן לראות את זה בסקוואט לעומת הדדליפט שלי.

לגבי הבנ'ץ וריפלקס המתיחה - מדובר שהרפלקס נשאר בין 2 שניות ל4 שניות אצל ספורטאי מאומן.
אז לכאורה צריך להתאמן קבוע עם עצירה למטה (כמו שנהגו לעשות בשנות ה1960-1990.)
אז למה westside barbell בכל זאת ממליצים להוריד מהר(בצורה מבוקרת) וללחוץ הכי מהר שאפשר בלי לעצור?
המהירות חשובה מאד.!
דרך אגב כשעובדים על טווחי תנועה חלקיים כגון Board press ההמלצה במרבית המקרים לעשות עצירה על הקרש!!

ככה שאפשר להבין כשרוצים לעבוד על טווחים חלקיים יש עצירה
כשרוצים לעבוד על טווח מלא - אין עצירה (בגלל המהירות) והזמן שלוקח לבצע חזרה בודדת במשקל מקסימלי).

אני לא מכיר האמת אף PL שעובד ככה ולא קראתי אף מאמר בנוגע לזה .
ברור שהמהירות חשובה , ואתה מוזמן לראות איך בווסט סייד עושים ספיד דדליפט .
אגב אולי כדאי שתעבוד על הסקוואט , ואם כבר ווסט סייד ביחס לסקוואט הם לא עושים הרבה דדליפט , ולואי הוא אחד מן התומכים הכי גדולים בעיקרון שסקוואט מחזק את הדדליפט אבל לא ההפך .

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר האמת אף PL שעובד ככה ולא קראתי אף מאמר בנוגע לזה .
ברור שהמהירות חשובה , ואתה מוזמן לראות איך בווסט סייד עושים ספיד דדליפט .
אגב אולי כדאי שתעבוד על הסקוואט , ואם כבר ווסט סייד ביחס לסקוואט הם לא עושים הרבה דדליפט , ולואי הוא אחד מן התומכים הכי גדולים בעיקרון שסקוואט מחזק את הדדליפט אבל לא ההפך .

יש לי כל את הדיסקים של ווסטסייד וראיתי את כולם.יש לי גם את הספר שלהם וקראתי גם אותו.
זה נכון שהם מאמנים את הדדליפט באופן ספציפי בתדירות נמוכה ומרבית האימונים שלהם מורכבים מסקוואט וגוד מורנינג על כל הוריאציות הרבות.
אני בתקופה הזאת מתמקד בעיקר בדדליפט, גם כי אני מתקדם בו הכי מהר, וגם כי אין תחרויות סקוואט בארץ.אני גם נהנה מזה.
צריך לזכור כשמשנים משהו בטכניקה וכו' זה יכול להועיל וזה יכול להזיק.
כרגע אני מתקדם כל כך מהר עם זה, אז אני מפחד לשנות (בכנות).
אין לי ספק שהניואנסים הקטנים בשלב מסויים יעשו הבדל כלשהו לטוב ולרע.

יש לי כל את הדיסקים של ווסטסייד וראיתי את כולם.יש לי גם את הספר שלהם וקראתי גם אותו.
זה נכון שהם מאמנים את הדדליפט באופן ספציפי בתדירות נמוכה ומרבית האימונים שלהם מורכבים מסקוואט וגוד מורנינג על כל הוריאציות הרבות.
אני בתקופה הזאת מתמקד בעיקר בדדליפט, גם כי אני מתקדם בו הכי מהר, וגם כי אין תחרויות סקוואט בארץ.אני גם נהנה מזה.
צריך לזכור כשמשנים משהו בטכניקה וכו' זה יכול להועיל וזה יכול להזיק.
כרגע אני מתקדם כל כך מהר עם זה, אז אני מפחד לשנות (בכנות).
אין לי ספק שהניואנסים הקטנים בשלב מסויים יעשו הבדל כלשהו לטוב ולרע.

לא דיברתי על טכניקה , דיברתי על שיטת הבאונס .

באמת יותר כיף לעבוד עם עוד מישהו... פעם זה גם היה לי אבל נתי נהיה חלששש חחח
עבודה טובה אביעד

תשמע,מתיחה או לא בבנץ זה עניין אחד
אבל דדליפט,אומר שזה דד
בבנץ לא אומרים בשם האם עושים עם החזקה למטה או לא,בדדליפט זה ברור,זה דד
לחזק נקודות חלשות עם תרגילי עזר,לא לכער את התרגיל עצמו

אביעד תעשה לי פלטה!
ובנימה יותר רצינית
מכיר את הבנאדם כבר איזה שנתיים
אחד האנשים הכי רציניים בתחום עוסקים, מכל תחום, שיצא לי להכיר
אדם מאוד מסור למה שהוא עושה, ורואים תוצאות
🙌
span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית