הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

עזרה עם התלבטויות בקשר לגיוס...

Shlomi1

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
אני מלש"ב, אמור להתגייס ביולי-אוגוסט הקרוב. יש לי בעיה דיי גדולה.. אני עדיין לא יודע לאן אני רוצה להתגייס. חשבתי בהתחלה על ג'וב, אבל הגעתי למסקנה שכל התפקידים או משעממים ולא משמעותיים מדיי, או שזה מצריך יותר מדי מאמץ ושנות קבע.

קרבי לעומת זאת, יכול לתרום לי בתור בן אדם, וזה גם ילך מעולה עם ההקלות ת"ש שאני מתכנן לקבל ממה שהבנתי (חייל בודד חריג), אבל אני מת מפחד רק מהמחשבה על מצבים כמו לחימה בשטח בנוי שמחבל יכול לקפוץ לי מאיזה פינה ואני פשוט אקפא במקום, או לראות אנשים אחרים נהרגים לך מול העיניים. אני לא יודע באמת איך אני אתמודד עם זה, ויכול להיות שאני אתרגל למצב, אבל זה באמת משהו שאני צריך לשקול לפני שאני מכניס את עצמי לזה ל3 שנים, לא? זאת גם דיי האפשרות היחידה שיש לי כי אני לא רוצה להיות ג'ובניק.

ואם כן קרבי, לאן? לאן אני כבר יכול להתמיין בשלושה חודשים שנותרו לי? נח"ל? צנחנים? אין לי מושג איך מגישים בקשות ומה צריך לעשות, ומה בכלל יש ביחידות האלה.

תודה רבה מראש למי שיצליח טיפה לעשות לי סדר בדברים

אתה חיי בקול אוף דיוטי 2
יש הרבה תפקידים "קרביים" שאתה לא משיג אפילו לירות ברובה חוץ מבטירונות...

אם אתה מחפש תפקיד משמעותי ומאתגר אבל בלי אקשן אז יש לך תותחנים ומערך ההגנה אווירית.
אני התשתחררתי לפני חודש ממערך ההגנה אווירית ככה שאם זה מעניין אותך אני יכול לענות לך על כל שאלה.

אני התשתחררתי לפני חודש ממערך ההגנה אווירית
באמת התפלאתי על הניק שלך, אבל עוד יותר מדהים שיש עדיין הוקים 😃
סטינגר אוגוסט 94 ...

אין יותר סטינגר למי ששאל,רוב האנשים שאני מכיר שנמצאים בהגנה האווירית מבואסים על החיים שלהם. כנ''ל ה''לוחמים'' של כיפת ברזל. אמנם יש סיפוק בכך שהגנת על המדינה כשאתה רואה את הטיל מתפוצץ בשמיים,אבל אתה לא באמת לוחם. כרגע אני משרת בתור תומך לחימה,אם הייתי יכול עכשיו הייתי חותם וויתור פז''ם והייתי מתחיל מסלול לוחם. אתה יכול להיכנס לסמטאות,או שפשוט תשב במפקדה ויפול עליך פצמ''ר.

קיבלת מנילה לא? אתה יכול להתמיין למה שהוצא לך במנילה, תקבל זימונים למיונים לפי מה שסימת בה.

יש הרבה אנשים שעושים שירות קרבי ולא ראו לחימה (או ראו אך היו בעליונות מלאה ולכן לא ממש היתה לחימה). אבל אם כמה שהתרחיש שהצגת לא ראליסטי כרגע (כשאין מלחמה של ממש), אם זה מפחיד אותך אולי זה לא בשבילך.

יש ג'ובים שיכולים להיות מעניינים בצה"ל ד"א, מדריך צניחה לדוגמא.

אין יותר סטינגר למי ששאל,רוב האנשים שאני מכיר שנמצאים בהגנה האווירית מבואסים על החיים שלהם. כנ''ל ה''לוחמים'' של כיפת ברזל. אמנם יש סיפוק בכך שהגנת על המדינה כשאתה רואה את הטיל מתפוצץ בשמיים,אבל אתה לא באמת לוחם. כרגע אני משרת בתור תומך לחימה,אם הייתי יכול עכשיו הייתי חותם וויתור פז''ם והייתי מתחיל מסלול לוחם. אתה יכול להיכנס לסמטאות,או שפשוט תשב במפקדה ויפול עליך פצמ''ר.

אני מכיר את מה שתיארת טוב מאוד וגם אני הייתי בראש של רק לצאת משם לא משנה לאן
בשנה הראשונה.
אבל סך הכל אחרי בתור מישהו שהשתחרר משם אני יכול להגיד שזה סך הכל מקום נחמד ובכל מקום יש חיילים שבוזים שרוצים לצאת.

כיפת ברזל בזמן מבצע זה נחמד סה"כ, אבל חוץ מזה סתם טחינת שטח עם התנאים הכי גרועים בצה"ל.

שלומי, אל תפחד ואל תחשוב על איך לערבב את הצבא לפני שהתגייסת.
אני שהתגייסתי הציבו לי "הנדסה, תותחנים ושריון" הקצין מיון אמר את זה בכל כך באסה שכל מה שעבר לי בראש זה "ממש לא.." התגייסתי תומך לחימה, אני זוכר שהתקשרתי לאמא שלי להגיד לה שאני לא הולך למות במלחמה(צעיר מפגר) אחרי שהגעתי לטירונות הבנתי את הפיספוס, הכל היה נראה לי מעפן הרגשתי אפס ולא מנוצל, לקח לי שנה שלמה לשכנע את המערכת שבה הייתי שישחררו אותי ויתנו לי להתחיל מסלול לוחם.
בסוף גוייסתי להנדסה קרבית ואני לא מצטער אפילו על שניה. אל תטעה, אני פרופיל 97 בריא כמו שור, אני פשוט לא מילאתי מנילה ולקחו אותי לפקד על טירונים של "ג'ובניקים" כאלה ואחרים.

אם אני חוזר אחורה אני מתגייס מההתחלה כלוחם.

שא ברכה והחלטה נכונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית