הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שילוב של שרירים באימון

• פותח/ת השרשור Eli_S
  • פורסם בתאריך
טוב אז ככה, עשיתי את התוכנית פלוס מינוס, לא אותם תרגילים שהמאמן הביא לי אבל עבדתי לפי שילוב של גב רגליים ויד קדמית.
עשיתי 4 סטים של מתח, ראשון עם 5 קילו 8 חזרות ואת האחרים בלי משקל מקסימום. עברתי לחתירה ואז מתח הפוך בפולי.
אח''כ יד קדמית 2 תרגילים מוט ודאמבלים בזווית ואח''כ רגליים שזה סקווט, פשיטה ותאומים! ואח''כ בטן..

לגבי זוקפים (גב תחתון): המאמן אמר שלא צריך לתת לזה תרגיל בנפרד כי הזוקפים עובדים לאורך כל האימון של הגב ושל הרגליים
מה דעתכם על זה?
שדדליפט לא יזיק

עדיף שלא תדבר אם אתה לא מבין...
אם הוא ירצה לתת עוד 2 סטים ליד אחורית כי הוא לא עובד עליה מספיק שיתן וחוץ מזה מקבילים זה אחד התרגילים הכי טובים ליד אחורית אז אל תבלבל סתם מה שכן חשוב זה אולי לעשות מקבילים צר עם מרפקים פנימה שיעבוד על יד אחורית ופחות על חזה!
חוץ מזה מה קשור בטן וגב תחתון באותו אימון יוצר עומס על מה ולמה השטויות??
וגב עדיף הרבה יותר מתח מאשר פולי אלא אם כן הוא מצליח לא לעשות את מספר החזרות שהוא צריך שיעשה בפולי...

1) דיברתי על התוכנית ולא על "אם הוא ירצה" או "אם הוא לא ירצה".
2) מקבילים זה תרגיל לחזה. מן הסתם גם ליד אחורית אבל זה לא נטו ליד אחורית
3) לא אמרתי שצריך בטן וגב תחתון באותו אימון, אמרתי שהוא לא הכניס את זה בתכנית (יצאת אידיוט)
4) לא עדיף מתח מאשר פולי

בלי תירוצים תתחיל דדליפט

וואלה? מה מפגר פה אפשר לדעת?
מתח הוא אחד התרגילים הטובים ביותר שיש לגב אז מה שהוא בחדר כושר?
מקבילים תרגיל מעולה ליד אחורית מאיפה הבאת את זה שהוא בקושי מגרה אותי וזה עוד ממה שאני זוכר אפילו לא חזרתי לתגובה בקיצור אל תטעה..

מתח הוא אחד התרגילים הטובים ביותר שיש לגב אז מה שהוא בחדר כושר?
מקבילים תרגיל מעולה ליד אחורית מאיפה הבאת את זה שהוא בקושי מגרה אותי וזה עוד ממה שאני זוכר אפילו לא חזרתי לתגובה בקיצור אל תטעה..

לא יודע מגרה או לא מגרה אבל זה תרגיל לחזה (בין היתר עובד גם על יד אחורית וכתף ומן הסתם שעוד שרירים פועלים)

לא יודע מגרה או לא מגרה אבל זה תרגיל לחזה (בין היתר עובד גם על יד אחורית וכתף ומן הסתם שעוד שרירים פועלים)
זה שהוא מערב את החזה לא אומר שהוא תרגיל רק לחזרה ובטח שלא תרגיל מרכזי, זה כמו שתגיד שבלל שהכתף פועלת בבנץ' לא צריך לעשות אותו...

אני לא אגיד את זה כי זה לא נכון, אבל מה שכן אם רוצים לתת דגש לכתפיים עדיף לעבוד עליהם לא ביום של bench press

לירן מקבילים ניתן לבצע ב2 צורות שונות...
האחת שבה החזה הוא השריר הדומיננטי בעיקר הLOWER .. כשכופפים ברך , מבצעים הטייה של הגוף לפנים בשלב הירידה ומנסים להוציא את המרפקים החוצה בתרגיל.
לעומת זאת ניתן יותר להתמקד בטרייספס במידה ומבצעים כשהגוף ישר והירידה למטה היא ישרה וללא הטייה של הגוף קדימה וכך גם המרפקים שפונים פנימה ולא החוצה. בחלק ממכשירי הגרבירטון למשל בחדרי הכושר יש אפילו אפשרות לשנות את מנח המקבילים מצר לרחב וההפך.

קודם כל המאמן שלך מבין יותר מהמאמן אצלי בחדר כושר זה בטוח, סה"כ טווחי חזרות הגיוניים, הכניס קצת מורכבים.(ציפיתי ליותר גרוע)
הבעיה כאן היא יותר מספר התרגילים הרבה לקבוצת שריר, שהיא בסדר אבל רק במידה ואתה יותר מתקדם(הרבה יותר). לדעתי נפח התוכנית הוא גדול מידי,
נכון שהוא הביא לך תרגילים קלאסיים לכל קבוצת שריר אבל למה לעזאזל 2 סוגי מתח? ועוד חתירה? בקיצור הייתי מקצץ!

ואם כבר הלכת על AB אז במינימום הייתי מוריד את הפרפר לחזה, כתפיים הייתי שוקל לוותר על הפשיטה(תלוי בתחושה שלך).
לרגליים הייתי משאיר תרגיל 1, רק סקוואט אבל אם אתה ממש אוהב את המאמן שלך אז אולי הייתי נשאר עם תאומים(שגם הם עובדים בסקוואט אבל, שיהיה)
בגב, הייתי פותח בדדליפט ומוסיף מתח מסוג 1.(חתירה אפשרי אבל הזוקפים שלך יחטפו כבר מהסקוואט והדדליפט).
ואני עוד סלחני..

תזכור, המטרה שלך היא שהגוף יתאושש כמו שצריך מאימון לאימון, תוכנית עמוסה מידי תקשה על ההתאוששות שלך ובכך תעכב את ההתקדמות שלך.

סה"כ שיהיה לך הרבה בהצלחה.

אם אתה רוצה גוף מגעיל תעשה מה שיש בפורטל , בכל מקרה כל תכנית תביא אותך לתוצאות השאלה מה אתה אוכל . התכנית היא סבירה ביותר

למה סתם להגיד לו שהתכנית לא טובה ?
בוא נגיד התכנית לא מושלמת אבל אם הוא רוצה גוף יפה התכנית הזאת לא רואה ממטר שום תכנית שיש פה בפורטל !

מת על השליליות שלך, תכף תקים מחתרת אנטיקילוגרם.

בוא כנס לקישור ורד למטה, ותגלה ש-AB וחבריו הגדולים יותר נראים כמו תוכנית ש"לא רואה ממטר שום תוכנית שיש בפורטל"
http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

אף אחד לא המליץ לו על סמולוב, רק תוכנית שתתאים בנפח שלה לרמתו שבאמת תאפשר התקדמות בהתחלה.
תפסיק לבכות לכרית על זה שעשית לינארית

Back
למעלה תחתית