ייעוץ לעבור לסומו דדליפט?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
השתמשתי בנוסחה הזאת שמסתובבת באינטרנט להתאמת סוג הדדליפט לצורת הגוף, ויצא לי שאני יכול לעשות את שני הסוגים, עם נטייה קצת לסומו (גובה 1.79, יד 81, מתניים 98 לפי מדידה קצת שכונתית), עד כה תאוריה.

היום באימון (שבוע שלישי לחיטוב) עשיתי דדליפט 182.5 שהיה אמור לעוף 3 פעמים, ובקושי עלה פעם אחת.
התעצבנתי, והחלטתי אחרי שתי דקות שאני מנסה אותו משקל בסומו, והיה קצת פחות קשה, למרות שאף פעם לא עשיתי סומו (אבל מכיר את הטכניקה).

כדאי לעבור בצורה מוחלטת?

אם יותר קל לך, למה לא.
סומו טוב למטרת תחרות, זה מקצר את טווח התנועה, לכן תתחשב גם במטרה שלך בתרגיל, אם זה נטו למשוך יותר או גם להתפתח.
אני 187 והמליצו לי גם לעשות סומו(לתחרות), ניסיתי 160, היה ממש קשה לנתק.
אח"כ ישר ניסיתי את אותו המשקל בקלאסי והמשקל פשוט עף.
אם אתה אומר שהרגשת שהיה לך יותר קל, כנראה שזה באמת בישבילך!😃

גם אני אשמח
אני התנסיתי בקלאסי,סומו צר וסומו
הקלאסי היה יותר טוב ל-PR, הסומו צר לחזרות והסומו לכלום
עכשיו אני מנסה קלאסי רחב בדומה לסטן אפרדינג ובעצת מישהו שהסתכל עליי ואמר שזה יכול יותר להתאים לי (הוא עושה סקוואט,דדליפט וכו' ולא משקלים נמוכים וגם לא מכובדים מאוד... כמו שאתם יודעים זה לא אומר כלום על הסמכות והידע שלו אבל זה לא איזה ילד בייספ )

יש אנשים שקשה להם לנעול את הדדליפט ויש אנשים שהקשה להם לנתק את המוט אבל קל להם לנעול
אני לדוגמה קל לי לנתק את המוט אבל קשה לנעול אז אני עושה סומו כי זה מקצר תווח תנועה ובלי בעיה שומר על גב ישר
למטרת תחרות תעשה איך שאתה מרים יותר למטרת פיתוח גוף או כוח באופן כלילי קלסי עדיף !

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
http://articles.elitefts.com/traini...ntional-or-sumo-based-on-your-bone-structure/

לגבי התרגיל עצמו, אני לא מחפש להתחזק ספציפית בדדליפט או בPL, אני מחפש להתחזק נקודה.
בסופו של דבר, התרגילים דומים מאוד והשרירים המעורבים הם אותו הדבר, אשמח לדעת למה דדליפט קלאסי יהיה יותר יעיל אם זה לא לPR, אמנם יותר פחות כיפוף בגב אבל יורדים יותר עמוק עם הרגליים..

תעשה את מה שעובד בשבילך, לא מה ש"ממליצים" לך.
אם טוב לך בסומו יותר בקלאסי, תישאר איתו.
אתה תמיד יכול לחזור לקלאסי לתקופה ושוב לחזור לסומו.

• פותח/ת השרשור
שוב, +- יותר בסומו על הסומו הראשון שעשיתי בחיים שלי וישר אחרי שנכנסתי לסט עבודה בדדליפט רגיל, ככה שאני מניח שהסומו הרבה יותר חזק אצלי.

השאלה מבחינתי היא אם הסומו לא מוריד מהאפקטיביות של התרגיל מבחינת התחזקות (כללית, לא ספציפית) וגדילה במאסה בגלל קיצור טווח התנועה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית