הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ירקות חתוכים במקרר ,איבוד ערכים?

• פותח/ת השרשור U4E
  • פורסם בתאריך

U4E

משתמש מתחיל
55
0
נק' מוניטין:
0
55
0
שמעתי ממישהו (כנראה מיתוס כלשהו)
כאשר שומרים ירוקות חתוכים במקרר זה מאבד מהטריות ומהערכים...

אני בדרך כלל חותך 4-3 קופסות סלט ושם במקרר חוסך לי זמן לכל השבוע.

רציתי לשמוע את דעתכם בנושא.
תודה.

האמת שלא ידוע לי כל כך על הנושא אבל בכל אופן לירקות אין יותר מידי ערכים

ממאמרים שקראתי (יש לפה ולשם)
ירקות מאבדים את מרבית הויטמינים שלהם ברגע שחותכים אותם ושם זה האיבוד הרב ביותר של הערכים
לגבי תקופה ארוכה של איכסון אין ממש משהוא שבדק את זה אלא רק בהקפאה מהירה ושם כביכול עוצרים את האיבוד
אני הייתי יורד לשתי קופסאות שיהיה כיף לאכול אותו

אל תכנס יותר מידי לזה אחי.. אתה צריך לדעת שתי דברים

ירקות מטוגנים יש איבוד ערכים..
ירקות מבושלים יש איבוד ערכים..

• פותח/ת השרשור
תודה חברים

עזוב את האיבוד ויטמינים, ברגע שאתה חותך אותם זה מאבד טריות..
זה לא טעים לאכול סלט שנחתך 3-4 ימים לפני.
סלט לוקח 10 דק' לחתוך, עדיף להשקיע את הזמן הזה ולקבל סלט טרי.

ואם בכל זאת בא לך לחסוך זמן אתה יכול להכין פשוט ערב לפני ונגמר הסיפור

אני גם שמעתי אותו דבר אבל אני לא בטוח אבל עדיף להזהר מאשר להצטער.
אז מה שאני מציע לך זה לקנות מכשיר להכנת סלט, 2-3 דקות ויש לך סלט.

ירקות מטוגנים יש איבוד ערכים..
ירקות מבושלים יש איבוד ערכים..
זה לא לגמרי נכון, תלוי על מה מדברים. ויטמינים, בעיקר ויטמין C, באמת נהרסים מהר, אבל אותם קל להשלים ממזון אחר או מתוספים. מינרלים כמובן לא משתנים בבישול וטיגון, חלבונים (אותם מעטים שיש) שומרים על כל חומצות האמינו והפפטידים כך שמבחינה תזונתית הם לא משתנים, ויש אפילו תרכובות כימיות מסוימות שטיגון עושה להם טוב. הדוגמא הקלאסית היא הליקופינים שבעגבניות שנספגים טוב יותר אם העגבניה מטוגנת (רצוי בשמן זית).

זה לא לגמרי נכון, תלוי על מה מדברים. ויטמינים, בעיקר ויטמין C, באמת נהרסים מהר, אבל אותם קל להשלים ממזון אחר או מתוספים. מינרלים כמובן לא משתנים בבישול וטיגון, חלבונים (אותם מעטים שיש) שומרים על כל חומצות האמינו והפפטידים כך שמבחינה תזונתית הם לא משתנים, ויש אפילו תרכובות כימיות מסוימות שטיגון עושה להם טוב. הדוגמא הקלאסית היא הליקופינים שבעגבניות שנספגים טוב יותר אם העגבניה מטוגנת (רצוי בשמן זית).

אמת

Back
למעלה תחתית