הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות מיפוי עצמות

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
לפני כשנה עשיתי תנועה לא טובה בחדר כושר והתחילו לי כאבי גב תחתון שבגללם הייתי מוגבל בתנועה.
לאחר כחודשיים הכאבים נעלמו ונשארה רק רגישות.
בחצי שנה האחרונה חזרו הכאבים אך במצב מתון יותר ויותר עקבי, משמע כאבים כרוניים שהתעוררו בזמן ישיבה או שכיבה.
הייתי במיפוי עצמות והנה תוצאות הבדיקה:

אין לראות קליטה פתולוגית בע"ש ובשאר השלד. קיימת קליטה מוגברת ברקמות הרכות של ירך מדיאלי ואחורי משמאל - ייתכן בשרירים בעקבות מאמץ. מציעים קורלציה קלינית.

האם יש בעיה ממשית? אני חושב שהמזרון שאני ישן עליו הוא גרוע, ושוקל להשקיע כ 4000 שקלים בחדש.

לפני כשנה עשיתי תנועה לא טובה בחדר כושר והתחילו לי כאבי גב תחתון שבגללם הייתי מוגבל בתנועה.
לאחר כחודשיים הכאבים נעלמו ונשארה רק רגישות.
בחצי שנה האחרונה חזרו הכאבים אך במצב מתון יותר ויותר עקבי, משמע כאבים כרוניים שהתעוררו בזמן ישיבה או שכיבה.
הייתי במיפוי עצמות והנה תוצאות הבדיקה:

אין לראות קליטה פתולוגית בע"ש ובשאר השלד. קיימת קליטה מוגברת ברקמות הרכות של ירך מדיאלי ואחורי משמאל - ייתכן בשרירים בעקבות מאמץ. מציעים קורלציה קלינית.

האם יש בעיה ממשית? אני חושב שהמזרון שאני ישן עליו הוא גרוע, ושוקל להשקיע כ 4000 שקלים בחדש.
ית

ע"פ הפיענוח של המיפוי אין שום בעיה במבנה הגרמי של עמוד השדרה. קליטה מוגברת ברקמות הרכות של הירך המדיאלי ואחורי משמאל יכול להצביע על אזור שנמצע בפעילות יתר מבחינה מטבולית , כלומר , יתכן שבעקבות עומס על השרירים בירך השמאלית שלך (בעיקר אדוקטורים והמסטרינגס) ישנה דלקת/רימודלינג בשרירים עצמם.

• פותח/ת השרשור
ית

ע"פ הפיענוח של המיפוי אין שום בעיה במבנה הגרמי של עמוד השדרה. קליטה מוגברת ברקמות הרכות של הירך המדיאלי ואחורי משמאל יכול להצביע על אזור שנמצע בפעילות יתר מבחינה מטבולית , כלומר , יתכן שבעקבות עומס על השרירים בירך השמאלית שלך (בעיקר אדוקטורים והמסטרינגס) ישנה דלקת/רימודלינג בשרירים עצמם.

קודם כל תודה רבה על העזרה.
לא הרגשתי שום דבר מיוחד בירך שמאל ככה שזה לא מפריע לי...
השאלה היא אם מה שיש לי בירך שמאל איכשהו יכול להקרין לכאבי גב?

במידה ולא, הגיוני שאני חווה כאבי גב בגלל מזרון רך מידי? כאבי גב שמתרכזים בגב תחתון(בערך באמצע בעמ"ש) ומקרינים לשני צדדים כל פעם לצד אחר

קודם כל תודה רבה על העזרה.
לא הרגשתי שום דבר מיוחד בירך שמאל ככה שזה לא מפריע לי...
השאלה היא אם מה שיש לי בירך שמאל איכשהו יכול להקרין לכאבי גב?

במידה ולא, הגיוני שאני חווה כאבי גב בגלל מזרון רך מידי? כאבי גב שמתרכזים בגב תחתון(בערך באמצע בעמ"ש) ומקרינים לשני צדדים כל פעם לצד אחר

לגבי השאלה הראשונה ,
סביר להניח שמקור כאבי הגב שלך אינו מהירך (אם כי , על מנת לשלול זאת לחלוטין , צריך לבדוק אותך).
לגבי המזרן ,
יתכן שיש קשר למזרן. יתכן ונוצר כיפוף מוגבר של עמוד השדרה עקב ה"שקיעה" פנימה אל תוך המזרן בזמן השכיבה הממושכת.
ציינת הקרנות - הקרנות לאן?

• פותח/ת השרשור
לגבי השאלה הראשונה ,
סביר להניח שמקור כאבי הגב שלך אינו מהירך (אם כי , על מנת לשלול זאת לחלוטין , צריך לבדוק אותך).
לגבי המזרן ,
יתכן שיש קשר למזרן. יתכן ונוצר כיפוף מוגבר של עמוד השדרה עקב ה"שקיעה" פנימה אל תוך המזרן בזמן השכיבה הממושכת.
ציינת הקרנות - הקרנות לאן?

הנקודה עצמה של הכאב נמצאת בתחתית הגב התחתון טיפה מעל התחת.
עכשיו תמיד יש הקרנה(במידה וכואב כן?) לאחד הצדדים, או צד ימין או צד שמאל.
במידה ואין כאבים, יש רגישות בדיוק באמצע כיביכול בעמוד שדרה עצמו.
לפעמים הכאבים גם עולים קצת יותר למעלה(זאת אומרת בערך לגבול בין הגב תחתון והגב האמצעי) שוב פעם רק בצד שמוקרן באותו הרגע.
בשנה האחרונה אולי פעמיים הרגשתי זרמים ברגליים(לא זוכר איזה בדיוק כי זה קרה לפני חודש לפחות.. שוב פעם זה קרה גג פעמיים).
מבחינת המיפוי 100% שאין לי בלט/בקע או פריצת דיסק?

וכן אני מרגיש שהמזרון טיפה רך מידי והתחת שוקע כלפי מטה.

הנקודה עצמה של הכאב נמצאת בתחתית הגב התחתון טיפה מעל התחת.
עכשיו תמיד יש הקרנה(במידה וכואב כן?) לאחד הצדדים, או צד ימין או צד שמאל.
במידה ואין כאבים, יש רגישות בדיוק באמצע כיביכול בעמוד שדרה עצמו.
לפעמים הכאבים גם עולים קצת יותר למעלה(זאת אומרת בערך לגבול בין הגב תחתון והגב האמצעי) שוב פעם רק בצד שמוקרן באותו הרגע.
בשנה האחרונה אולי פעמיים הרגשתי זרמים ברגליים(לא זוכר איזה בדיוק כי זה קרה לפני חודש לפחות.. שוב פעם זה קרה גג פעמיים).
מבחינת המיפוי 100% שאין לי בלט/בקע או פריצת דיסק?

וכן אני מרגיש שהמזרון טיפה רך מידי והתחת שוקע כלפי מטה.

מיפוי עצמות אינו מגלה פריצות דיסק. בטח שלא כאלו שהתרחשו לפני שנה.
הכלי האידיאלי הוא MRI , אחר כך CT.

"זרמים" ברגליים מעידים , לרוב , על פגיעה כלשהי בשורש עצב. יתכן והפגיעה נוצרה מפריצת דיסק.

"זרמים" ברגליים מעידים , לרוב , על פגיעה כלשהי בשורש עצב. יתכן והפגיעה נוצרה מפריצת דיסק.

יש סיכוי שיש לי פריצת דיסק בחוליות של הצאוור ובניפוי לא רואים אותה.....
ואני איתה כבר 5 חודשים וכואבים לי רק שאני מתאמן ?
ביום יום לא כואב....רק מתנועות מסוימות...אבל לא מגביל תנועה בכלל.

• פותח/ת השרשור

רגע... עשיתי צילום רנטגן לפני כחודשיים ולא ראו כלום.. עדיין יש סיכוי לבעיות בחוליות/דיסק?
אז מה עוזר לי המיפוי עצמות? רק אם הייתי פורץ דיסק באותו הרגע הייתי יודע את זה? אז עכשיו לחכות לct או mri????
כבר חשבתי שאין לי כלום :/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טל, לא כתבת מה קורה בסקוואטים / דדליפטים כבדים....

לא יודע כמה זה רלוונטי.
כואב לי הגב אחרי שעה ישיבה או אחרי שאני נשכב במיטה ככה שסקוואטים ודדליפטים יכאבו בטוח...
וכשאני עושה סקוואט קל (60 קילו) ואני לא נעזר בגב אלא רק תנועה מהרגליים אז כמעט ולא כואב לי.

בכל מקרה אני קודם כל רוצה לקנות מזרון כי זה חשוב לגב במיוחד לספורטאים בריאים אז שלא נדבר עליי שאני שואף לחזור לכושר עם כאבי גב כרוניים.
דבר שני אני רוצה לדעת אם יש לי משהו בגב, אם אני מוגבל ואסור לי לעשות דברים או אם אני צריך להתאמן בזהירות כי יש לי פריצת/בלט/בקע דיסק או משהו בחוליות בגב ולעשות פיזיותרפיה או דיקור סיני או כל דבר אחר בסגנון.
כרגע אני לא יודע מה זה אז יותר קשה להתייחס לזה.

שורה תחתונה אני קונה מזרון, לדרוש עכשיו בדיקת ct או mri?

יש סיכוי שיש לי פריצת דיסק בחוליות של הצאוור ובניפוי לא רואים אותה.....
ואני איתה כבר 5 חודשים וכואבים לי רק שאני מתאמן ?
ביום יום לא כואב....רק מתנועות מסוימות...אבל לא מגביל תנועה בכלל.

יתכן וכן. מיפוי עצמות לא נועד למפות פריצות דיסק. הוא מיועד (ושמו מעיד על כך מן הסתם) לאיתור פגיעות גרמיות/מטבוליות בעצמות.

- - - עידכון הודעה - - -

לא יודע כמה זה רלוונטי.
כואב לי הגב אחרי שעה ישיבה או אחרי שאני נשכב במיטה ככה שסקוואטים ודדליפטים יכאבו בטוח...
וכשאני עושה סקוואט קל (60 קילו) ואני לא נעזר בגב אלא רק תנועה מהרגליים אז כמעט ולא כואב לי.

בכל מקרה אני קודם כל רוצה לקנות מזרון כי זה חשוב לגב במיוחד לספורטאים בריאים אז שלא נדבר עליי שאני שואף לחזור לכושר עם כאבי גב כרוניים.
דבר שני אני רוצה לדעת אם יש לי משהו בגב, אם אני מוגבל ואסור לי לעשות דברים או אם אני צריך להתאמן בזהירות כי יש לי פריצת/בלט/בקע דיסק או משהו בחוליות בגב ולעשות פיזיותרפיה או דיקור סיני או כל דבר אחר בסגנון.
כרגע אני לא יודע מה זה אז יותר קשה להתייחס לזה.

שורה תחתונה אני קונה מזרון, לדרוש עכשיו בדיקת ct או mri?

בוא נעשה קצת סדר :
1. מזרן יכול לעזור במידה והמזרן שלך לא מתאים ל-ך. אין דבר כזה "מזרן לספורטאים" , זה הכל שיווק. יש כאלה שנוח להם מזרן קשה , ויש כאלה שנוח להם רך. זה משתנה , ואין כאן חוקים.
2. גם אם יש לך פריצת דיסק , אתה לא מוגבל!!! לא מוגבל בשום צורה!!! בטח שלא לפי מה שאתה מתאר. ל 30% מהאוכלוסייה יש פריצת דיסק , ורובם בכלל לא מודעים לזה כיוון שאין סימפטומים. בכל אופן , מטפלים בכאב ולא בממצאים של צילום CT או MRI. ככה שאתה צריך ללמוד איך להמשיך להיות פעיל ולהתמודד עם הכאב. הכאב יעלם בהדרגה , אבל אתה חייב להמשיך להיות פעיל.

לגבי טיפול , אני כמובן אמליץ לפנות לטיפול פיזיותרפי.

לגבי צילומים , אם תצליח לקבל אישור ל MRI - לך על זה. לגבי CT , אני לא הייתי ממליץ , בעיקר בגלל הקרינה.

אם כך, ברמת המוגבלות שאתה מתאר...
ואם אתה באמת רוצה להגיע לאיבחון הבעיה...
בראש ובראשונה - צא ממעגל האורטופדים של קופת החולים ותגיע למומחה רציני לגב (ד"ר ניסים אוחנה, ד"ר צביקה לידר, וד"ר נמרוד רחמימוב - הם שמות ששווה לך לבדוק),
תן לו לבדוק אותך, וחזור עם התוצאות / הפניות.
עד אז תמשיך להתאמן בזהירות.

• פותח/ת השרשור
יתכן וכן. מיפוי עצמות לא נועד למפות פריצות דיסק. הוא מיועד (ושמו מעיד על כך מן הסתם) לאיתור פגיעות גרמיות/מטבוליות בעצמות.

- - - עידכון הודעה - - -

בוא נעשה קצת סדר :
1. מזרן יכול לעזור במידה והמזרן שלך לא מתאים ל-ך. אין דבר כזה "מזרן לספורטאים" , זה הכל שיווק. יש כאלה שנוח להם מזרן קשה , ויש כאלה שנוח להם רך. זה משתנה , ואין כאן חוקים.
2. גם אם יש לך פריצת דיסק , אתה לא מוגבל!!! לא מוגבל בשום צורה!!! בטח שלא לפי מה שאתה מתאר. ל 30% מהאוכלוסייה יש פריצת דיסק , ורובם בכלל לא מודעים לזה כיוון שאין סימפטומים. בכל אופן , מטפלים בכאב ולא בממצאים של צילום CT או MRI. ככה שאתה צריך ללמוד איך להמשיך להיות פעיל ולהתמודד עם הכאב. הכאב יעלם בהדרגה , אבל אתה חייב להמשיך להיות פעיל.

לגבי טיפול , אני כמובן אמליץ לפנות לטיפול פיזיותרפי.

לגבי צילומים , אם תצליח לקבל אישור ל MRI - לך על זה. לגבי CT , אני לא הייתי ממליץ , בעיקר בגלל הקרינה.

קודם כל שוב תודה.
1. אני הולך לקנות עכשיו מזרון שאני מקבל עליו 60 יום ניסיון במידה וזה לא עוזר לי אני יכול להחזיר אותו ולשלם רק על המשלוחים שלו, זאת אומרת להפסיד עליו 400 שקל גג במידה והוא לא טוב. ככה שאין לי מה להפסיד.
2. עשיתי פיזיותרפיה חודש וחצי אבל האורתופד והפיזיותרפיסטית לא ידעו מה יש לי!!! אז היא הציעה לי תרגילי הגמשה ואמרה לי להפסיק להתאמן ולרוץ ובכל זאת זה לא עזר... אז אני חייב לעשות ct או mri כדי לדעת מה הבעיה ואיפה היא בדיוק(מקרין לי כל הזמן לכל מיני מקומות שונים). אתה מבין?
הסבירו לי איך לשבת ואיך לישון ואיך לא לאמץ את הגב, אני עושה את זה אבל זה לא עוזר יותר מידי.
בנתיים אני מוגבל מבחינת אימונים ומבחינת ריצה וזה מדכא כי כבר עברה שנה, שמתוכה כאב לי הגב 8 חודשים ממנה.
אם כך, ברמת המוגבלות שאתה מתאר...
ואם אתה באמת רוצה להגיע לאיבחון הבעיה...
בראש ובראשונה - צא ממעגל האורטופדים של קופת החולים ותגיע למומחה רציני לגב (ד"ר ניסים אוחנה, ד"ר צביקה לידר, וד"ר נמרוד רחמימוב - הם שמות ששווה לך לבדוק),
תן לו לבדוק אותך, וחזור עם התוצאות / הפניות.
עד אז תמשיך להתאמן בזהירות.

כמה עולה פגישה אצל רופא כזה? כמה זמן המתנה יש פחות או יותר לתור?
אני גר ליד זכרון יעקב, מישהו מהם באיזור חיפה/חדרה?
תודה אחי

מחיר המפגש תלוי בביטוח הבריאות שלך, אם אתה ב"כללית מושלם" למשל - בין 100 ל-180.
תורים.....שבועיים עד חודש אם נפלת על תקופה מסויימת או חור של ביטולים, ולפעמים 3-4 חודשים (קרה לי גם זה וגם זה, אם תנג'ס בתדירות מספיק גבוהה... רוב הסיכויים שתיפול על ביטול של מישהו אחר).
בפרטי תקבל תור תוך יום-יומיים, אבל זה עניין של 800-1000 ש"ח וצפונה.

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית