הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקרוב אזרח טרי - אצטרך טיפים לשחייה...

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]המקוםהזה נהפך לסוג של בית שני בזמן האחרון!

[/FONT][FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]אני עוד מעט הולך להשתחרר מהצבא ולהפוך לאזרח. אני עוד לא עברתי קורס משתחררים. הגיע הזמן בשבילי לחשוב איך אני מתחיל האזרחות בצורה אפקטיבית וחכמה, ולכן אני אצטרך למשות עצות\תגובות וניסיון של אחרים.[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]*מבחינת עבודה -[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]אילו עבודות כדי לי להתחיל? בעבר עבדתי בקייטרינג וזה היה מאוד מוצא חן בעיני ( רק יותר מדי ילדים בני 16). אני לא חושב שאני אצליח לחיות עם קייטרינג כעבודה אחת ( עבודה קשה), לכן אני אצטרך אופציות שאפשר לסמוך עליהן יותר. חשבתי לעשות קורס מדריכי כושר ולהשיג עבודה יציבה שמשרת את אחת התחביבים היותר חשובים שיהיו לי באזרחות. השאלה הגדולה,[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]האם שווה להשקיע את הזמן בתעודה הזאת? הלא אני מקבל סכום מינימום לא?[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]*מביחנת כסף - יש לי סכום גדול שנמצא כעת בחיסכון ( יותר מ60אלף) שאני כרגע לא יודע מה לעשות איתו. הוא בנתיי בחיסכון וריבית. אני לא רוצה להקשיב בעצתה של אמא שלי ולהשאיר את הכסף להירקב בחיסכון, אני רוצה לנצל אותו בכלכלית בהשקעה מסויימת. אני יכול לעבוד ולחסוך עוד כסף ולהשקיע סכום גדול יותר על נדלן\קרקע וכול. דעתכם?[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]*מבחינת לימודים - קצת מציק. אני אוהב ללמוד( לפחות עכשיו) ואני די קוגנטיבי.[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]מתי כדי ליצלהתחיל עם פסיכומטרי? יש לי כמעט אפס ידע לגבי המבחן הזה.[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif] איך אני נרשם?[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]כל כמה זמן?[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]אילו אופציות למידה הכי טובות ואפקטיביות?( כסף לא מהווה מכשול). אני מעדיף ללמוד דרך קורסים.[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif] אילו שהם עובדות שאני צריך לדעת על המבחן הזה?[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]כמו כן, אני מעוניין ללמוד פסיכולוגיה באחת האוניברסיטאות ( אני רואה את עצמי בעיקר בתחום הזה), יש לי ממוצע בגרויות 90 אחרי בונוסים.[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif] עד כמה המטרה הזאת ריאלית?[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]אילו אפשרויות יש לי לשפר בגרויות? יש לי אפשרויות לעשות אקסטרני?( לא דרך התיכון שלי?)[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]והאם בכלל כדי לי לחשוב על הבגרות או להקדיש את רוב במאמץ על פסיכומטרי?[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]חוץ מכך, יש עוד דברים שאני צריך לדעת בתור אזרח טרי שאני עוד לא מודע אליו? [/FONT]
[/FONT]
[FONT=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]תודה![/FONT]

צר לי להיות המניאק, אבל 60K בישראל זה לא הרבה כסף לשום מטרה. תשמע לעצתה של אמא שלך.
מבחינת עבודה, כן - מדריך חדר כושר זה פחות או יותר שכר מינימום. הסיבה היחידה ללכת לעשות בזה תעודה זה באמת אם אתה אוהב את התחום ומעדיף את זה על פני כל מיני עבודות סטודנטיאליות אחרות (שירות לקוחות, טלמרקטינג, מלצרות, וכו').
עברו כמה שנים טובות מאז שסיימתי אוניברסיטה, פסיכומטרי ותיכון, אז בנושאים האלה חכה לתגובות נוספות.

מתוך התעניינות גרידא, כמה ריבית הבנק נותן לך על ה60k?

• פותח/ת השרשור
הממ... הסכום יכול לגדול אם אני אחסוך עוד קצת.
אני מקבל ריבית של 2 אחוז אם אני לא טועה, לא ממש עקבתי אחרי זה.
לגבי עבודה - חבל שזה שכר מינימום. אילו עוד עבודות יש שלא מקבלים שכר מינימום? אני חושב שהאופציות הן או עבודה שמרוויחים מעבר לשכר מינימום, או לעבוד כמדריך. אני מאוד אוהב את התחום ומרגיש שאני אשאר בו להרבה זמן, השאלה אם יש אפשרויות טובות יותר לתעסוקה.

נערך לאחרונה:
עבודת מלצרות באולמות אירועים היא אחלה כסף, בדר"כ מסתכרים מינימום והטיפים גדולים (לפעמים ממש גדולים) ואישיים (טיפ שלך הולך ישר אליך). זו גם לא עבודה שמתפרסת על הרבה שעות ומשאירה לך את היום פנוי. גם עבודה כמציל בבריכה הקרובה אליך יכולה להיות טובה. אתה עובר "קורס" ואז אתה לא עושה כלום במשכורת גדולה ממינימום.
אחלה עבודות מזדמנות לדעתי.

לגבי עבודה - חבל שזה שכר מינימום. אילו עוד עבודות יש שלא מקבלים שכר מינימום? אני חושב שהאופציות הן או עבודה שמרוויחים מעבר לשכר מינימום, או לעבוד כמדריך. אני מאוד אוהב את התחום ומרגיש שאני אשאר בו להרבה זמן, השאלה אם יש אפשרויות טובות יותר לתעסוקה.
אתה יכול להיות גם מאמן פרטי שזה 100 שקל לשעה אימון פרטי
פעם היה לי "מאמן" והיה לו איזה 15 מתאמנים אני חושב, הייתי "מתאמן" איתו פעמיים בשבוע וכל אימון 100 שקל ותחשוב שיש לו עוד 15 זה 3000 שקל בשבוע לפחות והאימונים זה היה בזמן שהוא עבד מדריך בחדר כושר אז בכלל

2% זה פחות מהאינפלציה, מה שאומר שהכסף שלך נשחק.
אם אתה לא רוצה יותר מדי להסתבך תשקיע את כל הכסף בתעודת סל אחת או יותר, לדוגמא על הS&P500 או הדאו ג'ונס/נאסדק 100 (כל השלושה הניבו תשואה של יותר משבעה אחוזים בשלושת החודשים האחרונים).

אתה יכול להיכנס לאתר של תכלית (לדוגמא) ולראות מה המוצרים הפיננסים שהם מציעים, בניגוד לבנק - כאן תמיד יש סיכוי שתפסיד כסף אז צריך לקחת את זה בחשבון.

• פותח/ת השרשור
אני לא מעוניין להתקדם בתחום הזה פיננסי ואו תעסוקתי. אני צריך עבודה יציבה עד לתום הלימודים. בשביל להיות מאמן פרטי אני גם צריך ניסיון ולשווק את עצמי...

לגבי ריבית, אני מקבל על פי המדד, אני לא יודע בדיוק כמה אני מקבל.

לגביי הכסף, אני לא מבין גדול אבל חבל לא לקבל ריבית נורמלית
אתה יכול להשקיע בדברים הגדולים והסולידיים, ואתה תעשה באיזור ה5%-10% בשנה רגילה
למשל נאסד"ק, דאקס, דברים כאלה. בהנחה שלא מתרחש משבר כלכלי, בטווח הארוך הם צפויים לעלות.
התחלתי להשקיע לפני חודש וחצי, שמתי דיי הרבה כסף על נאסד"ק כפליים של מגדל, בחודש וחצי האלה כבר יש תשואה של יותר מ10%. שמתי גם קצת על דאקס מגודרת של מגדל, בינתיים נתן אם אני זוכר נכון כמעט 5%. אז נכון, נפלתי על חודש וחצי מאוד טובים וכמובן ששום דבר לא בטוח, אבל זה יותר קל לצפות התנהגות של שוק מאשר התנהגות של מנייה (חברה).
השאלה היא לכמה זמן אתה רוצה להשקיע את הכסף. אם אתה תצטרך אותו עוד חודש, אז זה לא כל כך רלוונטי. אבל אם זה כסף שתצטרך רק עוד 3+ שנים, אתה יכול לצבור תשואה לא רעה בכלל בזמן הזה.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אין לי מושג בבורסה, מעולם לא התעסקתי בזה ולכן זה יהיה די בעייתי. זה סכום שאני מתכנן להחזיר בחיסכון עד...במקרה תופיע הזדמנות להשתמש בו בתבונה.

צר לי להיות המניאק, אבל 60K בישראל זה לא הרבה כסף לשום מטרה. תשמע לעצתה של אמא שלך.
מבחינת עבודה, כן - מדריך חדר כושר זה פחות או יותר שכר מינימום. הסיבה היחידה ללכת לעשות בזה תעודה זה באמת אם אתה אוהב את התחום ומעדיף את זה על פני כל מיני עבודות סטודנטיאליות אחרות (שירות לקוחות, טלמרקטינג, מלצרות, וכו').
עברו כמה שנים טובות מאז שסיימתי אוניברסיטה, פסיכומטרי ותיכון, אז בנושאים האלה חכה לתגובות נוספות.
נכון משמרות זה שכר מינימום
אימון אישי ברוב המקומות זה 60 שקל לאימון.. אימון אישי פרטי אפשר גם לקחת 150 שקל לאימון
תעשה חשבון לבד וכמה שבא לך להשקיע

לא יודע איך זה במקומות אחרים, אבל באזור שלי מציל בבריכה עושה מינימום 30 שקל לשעה ויש מצבים שאתה יכול לקבל יותר מ40 שקל לשעה.
הקורס עולה כמה אלפים (גם קורס של מדריכי חדר כושר) אבל אתה יכול לקבל הרבה יותר כסף בטווח הקרוב. אם תעבוד כמדריך חדר כושר כמה שנים טובות וכבר יהיה לך הרבה לקוחות ואימונים פרטיים, אתה תרוויח יותר, אבל אתה לא תגיע לזה בזמן קצר.
עובד איתי מישהו שעכשיו התחיל את השירות שלו (אחרי שעשה יג' ויד') והוא עובד רק בשישי שבת ובמצטבר זה יוצא לו הרבה כסף.

בנוגע לבגרות ולימודים. אם הנתונים שלך לא מספיקים, נראה לי שאתה יכול להכנס למכינה במקום להשלים בגרויות. (אני לא בטוח איך זה עובד אני בסה"כ ילד קטן 🤡)

בנוגע לסיכויי קבלה- תכנס לאתרי האוניברסיטאות ותחשב את הממוצע שלך לפי כל אוניברסיטה.
לכן מכן,תכנס ל"סיכויי קבלה" ,תזין את הממוצע שקיבלת ותבחר בפסיכולוגיה.
האתר ישלים לך לבד את הציון הפסיכומטרי המינימלי הדרוש כדי להתקבל.
אם הציון יהיה מוגזם אז יש לך 2 אפשרויות: או לחתור לאותו ציון גבוה בפסיכומטרי או לשפר בגרויות
ולבנות על פסיכומטרי נמוך יותר.
בכל אופן, בהערכה גסה אני מאמין שתצטרך פסיכומטרי יחסית גבוה עם הממוצע שלך כדי ללמוד באוניברסיטה.
המכינה היא מטעם האוניברסיטה ויכולה להתאים למטרות שלך. תקרא באתרי האוניברסיטאות עליה

תלך לכנס משתחררים ותקשיב למה שאומרים לך שם.
היה לי לפני חודש וחידשו לי הרבה דברים..הדבר הכי חשוב זה שאל תוציא ישר מהפיקדון שלך, יש דברים שאתה מקבל חינם\הנחה משמעותית.

יש מצב אתה מחכה 3 שנים?
P.gif
חחח מצאתי הודעה שלך באיזה אשכול ישן

לגביי הכסף, אני לא מבין גדול אבל חבל לא לקבל ריבית נורמלית
אתה יכול להשקיע בדברים הגדולים והסולידיים, ואתה תעשה באיזור ה5%-10% בשנה רגילה
למשל נאסד"ק, דאקס, דברים כאלה. בהנחה שלא מתרחש משבר כלכלי, בטווח הארוך הם צפויים לעלות.
התחלתי להשקיע לפני חודש וחצי, שמתי דיי הרבה כסף על נאסד"ק כפליים של מגדל, בחודש וחצי האלה כבר יש תשואה של יותר מ10%. שמתי גם קצת על דאקס מגודרת של מגדל, בינתיים נתן אם אני זוכר נכון כמעט 5%. אז נכון, נפלתי על חודש וחצי מאוד טובים וכמובן ששום דבר לא בטוח, אבל זה יותר קל לצפות התנהגות של שוק מאשר התנהגות של מנייה (חברה).
השאלה היא לכמה זמן אתה רוצה להשקיע את הכסף. אם אתה תצטרך אותו עוד חודש, אז זה לא כל כך רלוונטי. אבל אם זה כסף שתצטרך רק עוד 3+ שנים, אתה יכול לצבור תשואה לא רעה בכלל בזמן הזה.

בהצלחה

מה אלו הדברים האלו? מניות? תעודות סל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית