הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טיפים לחיים בריאים וארוכים.

Surtur Rising

משתמש פעיל
946
159
נק' מוניטין:
87
946
159
היי חברה, בואו נרכז טיפים/מחקרים/המלצות לחיים בריאים וארוכים.
מה כן לעשות, ממה להמנע, מאכלים שכדאי להימנע/לצרוך באופן מיוחד, ספורט מסוים, הרגל.
וכל מה שעולה לכם לראש בנושא.

היי חברה, בואו נרכז טיפים/מחקרים/המלצות לחיים בריאים וארוכים.
מה כן לעשות, ממה להמנע, מאכלים שכדאי להימנע/לצרוך באופן מיוחד, ספורט מסוים, הרגל.
וכל מה שעולה לכם לראש בנושא.
מאוד קשה להניח את אצבע על דברים בריאים, במיוחד לאור העובדה שהרבה מהמחקרים על הנושא לא נעשים בצורות ממש מבוקורות, אבל בעיקר בגלל שזה לא משרת לאף אחד שום אג'נדה.

אני אישית די התעמקתי בזה, והאנשים שחשבתי שאמורים הכי הרבה לעזור לי ולכוון אותי, ממש איכזבו אותי.
אם זה רופאים או תזונאים רבים.
הכי התחברתי לאנשים שחיו את מה שהם האמינו, ושירתו דוגמה לבריאות ואריכות חיים.

ד"ר נורמן וואלקר שהמציא את מסחטת המיצים הגיע כמעט לגיל 100 למרות מחלות העבר שלו, והוא ייחס את זה לכמות גדולה יחסית של מזון שלא חומם, דהיינו ירקות חיים ומיצי ירקות טריים.
תלמידו Jay Kordich גם האריך חיים, אני חושב מעבר לגיל 100, למרות הסרטן שהיה לו בגיל 20. עם אותו שיטה של מיצים כך שכינו אותו jay the juiceman, הבן אדם היה אגדה, ומופץ בyoutube.
ד"ר William Donald Kelley האמין באותו רעיון, חי 80 שנה, אבל שרד סרטן לבלב סופני שאובחן בו בגיל 38. בהחלט הישג מרשים לדעתי. אך הוא ממש נלחם נגד המערכת, ורק יצא עליו שם רע למרות ההצלחה שלו.
הוא במיוחד התפרסם בזכות הספר שלו one answer to cancer שהביא אותו לכלא בסביבות גיל ה 40. למרות זאת הוא טיפל בהצלחה בעוד המון חולים, אך הרבה עלילות קמו עליו.
charlotte gerson הבת של הרופא היהודי ד"ר מקס גרשון גם כמעט הגיע לגיל 100 בבריאות יוצאת דופן עם אותו עיקרון, הלוא אביה היה אחד המייסדים של טיפול לסרטן עם מיצי ירקות.
ד"ר dorian paskowitz רופא ישראלי נפטר בגיל 93 בשיא הבריאות שלו כגלשן (אני חושב שהוא מת בגלישה, אני לא בטוח) Dorian Paskowitz Dies at 93: Doctor and Surfer Lived an Endless Summer, מדבר על חשיבות התזונה הטבעית והפשוטה ולא מתועשת. והתנגד לכל המושג קונבנציונלי היום כולל מערכת הלימודים. הוא היה בהחלט אדם מוכשר מאוד.

ד"ר ברנרד ג'נסון גם חי עד כמעט 100 למרות מחלות העבר שלו וטיפל באלפים שהרופאים התיאשו מהם. הוא גם מדבר על חשיבות מזון טרי וחי.

הרבה תזונאים מכובדים יגידו שרק משקל גוף ומינוס קלורי קל הוא הקובע לבריאות. וכל מה שמתועש לא מזיק כי הרי יש אלפי מחקרים על הכמיות המזעריות של הרעלים שבמזון שלו יכולים להזיק לנו בשום דרך.
אך בשטח התמונה נראית קצת אחרת. אני מאמין שאחרי שאכתוב את ההודעה שלי יעלה לכאן מישהו שינסה להגן על הדרך חיים הקונבנציונלית שאני כל כך מתנגד לה. אך אני עדיין נטוע בדעתי שכמו שאחוזי המחלות כבר הגיעו לממדים מפחידים, ואמנם אנשים סטטיסטית חיים מעט יותר זמן מבעבר, הבריאות שלהם שווה לפח וכנראה שרובם היו מעדיפים למות.
הנה סטטיסקה קצרה שאספתי:
25% מתים ממחלות לב, 10% סובלים מסוכרת, 38.4% מאובחנים בסרטן, 16.7% מאובחנים במחלות נוירולוגיות, 74% סובלים במערכת העיכול.
164% מהאוכלוסיה חולים רק במחלות שציינתי, אלא אם כן יש לכל אחד יותר ממחלה כרונית אחת.
זה כמובן לא מה שהיה בעבר. ויש אנשים שמנצחים את הסטטיסטיקה על ידי דוגמה של מה זה בריאות.

הWHO כבר מודה ששימוש יתר באנטביוטיקה (והשימוש בה בכלל) גרמה לכך שהימים של אנטיביוטיקה כתרופה ספורים. הפיתרון כל שהיא הייתה גרמה להמון מחלות, היא חשודה כאחד הגורמים העיקריים למחלות מעיים.

התרחקנו מהדרך הטבעית שבה היינו צריכים לחיות, חשבנו שהבנו בדיוק איך העולם עובד (בזמן שאנחנו כל הזמן לומדים דברים חדשים, עוד כמה שנים באמת נבין כמה טפשים היינו) והבאנו על עצמינו מחלות וחוסר בריאות.

אני ממליץ להתעמק מעט יותר בספרים ובמה שהאנשים "הבריאים" השאירו מאחוריהם כדי ללמוד כיצד אנחנו יכולים לנצח סטטיסטיקה כל כך עגומה כמו שלנו.

זה כמובן שלא בא על רגל אחת, אבל מלבד סוג המזון שאנחנו בוחרים, גם דרוש תפיסת חיים שונה (דבר שמאוד קשה לעשות עם תפיסת חיים כל כך נוחה כמו שיש לנו.
מי שמעוניין באיכות ואריחות חיים צריך לסבול מעט היום אם זה בפעילות גופנית, התמודדות נפשית וחברתית לא פשוטה, והחלטות קשות.
היום עלה לי לראש לשטוף ידיים אחרי המכון

תכלס תחשבו על זה זה הרגל בריא שלא הייתי מבצע:)
עודף הגיינה היא גורמת מאוד גדולה למחלות כרוניות.

מאוד קשה להניח את אצבע על דברים בריאים, במיוחד לאור העובדה שהרבה מהמחקרים על הנושא לא נעשים בצורות ממש מבוקורות, אבל בעיקר בגלל שזה לא משרת לאף אחד שום אג'נדה.

אני אישית די התעמקתי בזה, והאנשים שחשבתי שאמורים הכי הרבה לעזור לי ולכוון אותי, ממש איכזבו אותי.
אם זה רופאים או תזונאים רבים.
הכי התחברתי לאנשים שחיו את מה שהם האמינו, ושירתו דוגמה לבריאות ואריכות חיים.

ד"ר נורמן וואלקר שהמציא את מסחטת המיצים הגיע כמעט לגיל 100 למרות מחלות העבר שלו, והוא ייחס את זה לכמות גדולה יחסית של מזון שלא חומם, דהיינו ירקות חיים ומיצי ירקות טריים.
תלמידו Jay Kordich גם האריך חיים, אני חושב מעבר לגיל 100, למרות הסרטן שהיה לו בגיל 20. עם אותו שיטה של מיצים כך שכינו אותו jay the juiceman, הבן אדם היה אגדה, ומופץ בyoutube.
ד"ר William Donald Kelley האמין באותו רעיון, חי 80 שנה, אבל שרד סרטן לבלב סופני שאובחן בו בגיל 38. בהחלט הישג מרשים לדעתי. אך הוא ממש נלחם נגד המערכת, ורק יצא עליו שם רע למרות ההצלחה שלו.
הוא במיוחד התפרסם בזכות הספר שלו one answer to cancer שהביא אותו לכלא בסביבות גיל ה 40. למרות זאת הוא טיפל בהצלחה בעוד המון חולים, אך הרבה עלילות קמו עליו.
charlotte gerson הבת של הרופא היהודי ד"ר מקס גרשון גם כמעט הגיע לגיל 100 בבריאות יוצאת דופן עם אותו עיקרון, הלוא אביה היה אחד המייסדים של טיפול לסרטן עם מיצי ירקות.
ד"ר dorian paskowitz רופא ישראלי נפטר בגיל 93 בשיא הבריאות שלו כגלשן (אני חושב שהוא מת בגלישה, אני לא בטוח) Dorian Paskowitz Dies at 93: Doctor and Surfer Lived an Endless Summer, מדבר על חשיבות התזונה הטבעית והפשוטה ולא מתועשת. והתנגד לכל המושג קונבנציונלי היום כולל מערכת הלימודים. הוא היה בהחלט אדם מוכשר מאוד.

ד"ר ברנרד ג'נסון גם חי עד כמעט 100 למרות מחלות העבר שלו וטיפל באלפים שהרופאים התיאשו מהם. הוא גם מדבר על חשיבות מזון טרי וחי.

הרבה תזונאים מכובדים יגידו שרק משקל גוף ומינוס קלורי קל הוא הקובע לבריאות. וכל מה שמתועש לא מזיק כי הרי יש אלפי מחקרים על הכמיות המזעריות של הרעלים שבמזון שלו יכולים להזיק לנו בשום דרך.
אך בשטח התמונה נראית קצת אחרת. אני מאמין שאחרי שאכתוב את ההודעה שלי יעלה לכאן מישהו שינסה להגן על הדרך חיים הקונבנציונלית שאני כל כך מתנגד לה. אך אני עדיין נטוע בדעתי שכמו שאחוזי המחלות כבר הגיעו לממדים מפחידים, ואמנם אנשים סטטיסטית חיים מעט יותר זמן מבעבר, הבריאות שלהם שווה לפח וכנראה שרובם היו מעדיפים למות.
הנה סטטיסקה קצרה שאספתי:
25% מתים ממחלות לב, 10% סובלים מסוכרת, 38.4% מאובחנים בסרטן, 16.7% מאובחנים במחלות נוירולוגיות, 74% סובלים במערכת העיכול.
164% מהאוכלוסיה חולים רק במחלות שציינתי, אלא אם כן יש לכל אחד יותר ממחלה כרונית אחת.
זה כמובן לא מה שהיה בעבר. ויש אנשים שמנצחים את הסטטיסטיקה על ידי דוגמה של מה זה בריאות.

הWHO כבר מודה ששימוש יתר באנטביוטיקה (והשימוש בה בכלל) גרמה לכך שהימים של אנטיביוטיקה כתרופה ספורים. הפיתרון כל שהיא הייתה גרמה להמון מחלות, היא חשודה כאחד הגורמים העיקריים למחלות מעיים.

התרחקנו מהדרך הטבעית שבה היינו צריכים לחיות, חשבנו שהבנו בדיוק איך העולם עובד (בזמן שאנחנו כל הזמן לומדים דברים חדשים, עוד כמה שנים באמת נבין כמה טפשים היינו) והבאנו על עצמינו מחלות וחוסר בריאות.

אני ממליץ להתעמק מעט יותר בספרים ובמה שהאנשים "הבריאים" השאירו מאחוריהם כדי ללמוד כיצד אנחנו יכולים לנצח סטטיסטיקה כל כך עגומה כמו שלנו.

זה כמובן שלא בא על רגל אחת, אבל מלבד סוג המזון שאנחנו בוחרים, גם דרוש תפיסת חיים שונה (דבר שמאוד קשה לעשות עם תפיסת חיים כל כך נוחה כמו שיש לנו.
מי שמעוניין באיכות ואריחות חיים צריך לסבול מעט היום אם זה בפעילות גופנית, התמודדות נפשית וחברתית לא פשוטה, והחלטות קשות.

לשתות מים.
חחח אגב, גמאני חושבת שעודף הגיינה זה לא טוב. אנשים ממש מגזימים לפעמים.
אם כי מה שהוא כתב זה ממש לא הגזמה. אחרי חדר כושר ממש מומלץ לשטוף ידיים עם סבון...
אבל יש לי קטע רציני עם אפצ'י/שיעור. לא יכולה לסבול את זה. אם מישו מתעטש לידי אני מדמיינת טריליוני בקטריות בכל הצבעים טסות להן ב200 קמ"ש ומתפזרות לכל עבר. אני כמובן מיד מפנה את הבנאדם לשטוף ידיים עם סבון. נתחיל מזה שבכלל צריך להתעטש לתוך המרפק. יותר טוב לתוך טישו.

מצטער אלחנן, פשוט אני חולק עליך במס' דברים.

הרבה תזונאים מכובדים יגידו שרק משקל גוף ומינוס קלורי קל הוא הקובע לבריאות. וכל מה שמתועש לא מזיק כי הרי יש אלפי מחקרים על הכמיות המזעריות של הרעלים שבמזון שלו יכולים להזיק לנו בשום דרך
אני לא יודע אילו תזונאים אתה מכיר.
אישית כשהלכתי לדיאטנית לפני חמישה חודשים - במשך שתי מפגשים ברצף שוחחנו ארוכות על סכנות המזון המעובד, על חומרים משמרים ועל תזונה טבעית (אגב, לא אני פתחתי את הנושא).

בנוגע לדוגמאות שהבאת, קשיש שאני מבקר אצלו לעיתים קרובות עוד מעט מגיע לגיל 100 (בן 96), שופע שמחת חיים, בריא, הולך עשרות קילומטרים ביום והתזונה שלו מורכבת מפסטה, מאפים תעשייתים והרבה חמאה (אבל הוא מתסף גם בויטמינים ומינרלים בעצת הרופאים).
(אולי הפעילות הגופנית מחפה על התזונה ה"גרועה", רק אלוהים יודע)
בגלל זה אני חושב שדוגמאות אישיות זה מעולה על מנת לתת רושם, אבל כמעט בלתי אפשרי להצביע על קשר של סיבה ותוצאה.

הלוואי וזה היה באמת נפוץ משום שאז היינו פחות צריכים להתמודד עם קורונה ומגיפות דומות.

היום עלה לי לראש לשטוף ידיים אחרי המכון

תכלס תחשבו על זה זה הרגל בריא שלא הייתי מבצע:)
חשיבה נכונה. כמות החיידקים שיש בשירותים של המכון לא משתווה בכלל לכמות החיידקים שיש על המשקולות שבו. תחשוב על זה שאת השירותים מנקים לפחות פעם ביום...

להשיג מסכות נגד הקורונה.
15 שקל בטמבור
אתה מבין,גם במצבים כאלה הישראלי יעשה ג׳ובות
הרגל בריא
לקצוץ ציפורנים!
בדיקות דם כלליות(כל חצי שנה)
בדיקות סקר(כל שנה)
לסיים מקלחת עם מים קרים
להטעין את הנייד רחוק מהמיטה
לא לבקש קוביות קרח בפאב(מזוהם)

להמשיך....

אני לא יודע אילו תזונאים אתה מכיר.
אישית כשהלכתי לדיאטנית לפני חמישה חודשים - במשך שתי מפגשים ברצף שוחחנו ארוכות על סכנות המזון המעובד, על חומרים משמרים ועל תזונה טבעית (אגב, לא אני פתחתי את הנושא).

בנוגע לדוגמאות שהבאת, קשיש שאני מבקר אצלו לעיתים קרובות עוד מעט מגיע לגיל 100 (בן 96), שופע שמחת חיים, בריא, הולך עשרות קילומטרים ביום והתזונה שלו מורכבת מפסטה, מאפים תעשייתים והרבה חמאה (אבל הוא מתסף גם בויטמינים ומינרלים בעצת הרופאים).
(אולי הפעילות הגופנית מחפה על התזונה ה"גרועה", רק אלוהים יודע)
בגלל זה אני חושב שדוגמאות אישיות זה מעולה על מנת לתת רושם, אבל כמעט בלתי אפשרי להצביע על קשר של סיבה ותוצאה.
כמובן שאי אפשר להכליל.
יש תזונאים רבים ואף רופאים שעושים עבודת קודש.

כמובן שלא מספיק להסתכל על מקרים ספציפים, אלא על התמונה הגדולה.
מדובר באנשים ממש חולים ששרדו וחיו המון זמן עם מכנה משותף של אידיאולוגיה דומה, מה שהיה חסר לכל האנשים שדומים להם במחלות שלהם שמתו בגיל צעיר בהרבה.
זה לא מבטיח או מחקר שזה אכן הסוד, אבל זה בהחלט מעלה את ההסתברות ודורשת מכל בר דעת לעשות חושבים.
הלוואי וזה היה באמת נפוץ משום שאז היינו פחות צריכים להתמודד עם קורונה ומגיפות דומות.
מסופקני מאוד.
כי יש סיכוי שעודף הגיינה היא חלק מהסיבה שנגיפים נהיים כל כך חזקים.
דווקא חוסר הימצאותם בגופנו מכריחה אותן להתפתח ולהשתדרג יותר.
הרי זה פשוט שזה ככה עם חיידקים ואנטיביוטיקה, ככה שמאוד יכול להיות שזה אותו רעיון עם נגיפים.

הרי הקרונה היא נגיף מאוד מורכבת, היא התפתחה בצורה אלימה ביותר, מי יודע אם צורת החיים שלנו לא שותפה לכך.

אני לא מוצא יתרון בלהאריך את החיים

כה אופטימי 🤯
נשמע כאילו החיים שלך כלכך טובים שאתה הולך על "זו לא הכמות אלא האיכות". מקסים! 🤣

אגב, אני אישית חושבת שארצה לחיות כל עוד הגוף שלי יתפקד טוב. ברגע שהוא יתחיל להתפרק - תודה ושלום.... לא רוצה להיות תלות ומעמסה על אחרים עד מצב כזה שהם יתפללו שאלך כדי לקבל את הירושה אומשו חח
עכשיו כל שנותר הוא לנסות לתחזק אותו כך שימשיך לתפקד, ולמנוע שחיקה.... (ולמנוע מהם את הירושה מוחעחחעחעחע. אני אהנה מהכסף שלי עד השקל האחרון 😆)

נערך לאחרונה:
כן, לצורך העניין אני מעדיף לאכול מה שבא לי ולחיות גם 10 שנים פחות מאשר לחיות לפי הספר

אני בעד לשלב 🙄
ש85% לפחות יהיה "לפי הספר", אחרת ה15% הנותרים לא יהיו מרגשים במיוחד....🙄
אוקיי אולי 80-20

כן, לצורך העניין אני מעדיף לאכול מה שבא לי ולחיות גם 10 שנים פחות מאשר לחיות לפי הספר
בריאות זה לא רק אורך חיים, גם ובעיקר איכות חיים.
בריאות נותנת לך להינות יותר מהחיים.
אדם לא פעיל פיזית עם תפריט דפוקה ששקוע בעצבות, הוא לא בריא וסובל.
לעומת אדם פעיל עם תפריט בריאה עם גישה חיובית הוא המאושר באדם, זה בריאות.
בריאות זה הורמוניה.

בריאות זה לא רק אורך חיים, גם ובעיקר איכות חיים.
בריאות נותנת לך להינות יותר מהחיים.
אדם לא פעיל פיזית עם תפריט דפוקה ששקוע בעצבות, הוא לא בריא וסובל.
לעומת אדם פעיל עם תפריט בריאה עם גישה חיובית הוא המאושר באדם, זה בריאות.
בריאות זה הורמוניה.

מסכים אבל אין כמו לדפוק 2 ארטיקים במכה ולהרגיש שקיבלת את מנת הסוכר שלך

מסכים אבל אין כמו לדפוק 2 ארטיקים במכה ולהרגיש שקיבלת את מנת הסוכר שלך
אולי זמנית, אך אושר אמיתי מדבק את הסובבים אותך ונשאר איתך גם אחרי שהדבר חלף.
כמו שזוגיות בריאה לא מסב כאב לילדים שלך או למשפחה שלך, ונשארת לך בלב גם כשאתה לא נמצא עם האדם ההוא.
גם בריאות צריכה לגרום לך להרגיש טוב גם כשאתה לא לועס גזר, ולא תהיה לנטל על המטפלים הסיעודיים שלך.

ארטיקים זה לא בריא לדעתי.
פיתוי? כן. טעים? כן. ופעם בכמה זמן זה כנראה בסדר אפילו.
אבל בריאות זה לא שחור ולבן, ארטיקים יכולים להציל חיים לאדם בנפילת סוכר, לו הוא בריא.
זה גם נותן תחושה נעימה לאנשים מסוימים, וזה גם בריא.

אבל כשמסתכלים על המושג בריא בגדול, הוא מושג פשוט ונצרך.
זה ההיפך מסבל, והוא טוב.
אם תרצה מאיזה סיבה שלא תהיה לסיים את החיים מוקדם, זכותך, אבל עדיין נראה לי שחיים בריאים יתרמו לך הרבה מעבר לחיים ארוכים.

דווקא החוסר הבנה מהי בריאות יוצרת את הזלזול בה שרק חולפת לצערי כשזה מאוחר מידי.

אף אחד עם אלצהיימר, פרקינסון, אפלפסיה, סרטן חושב לעצמו, "וואלה, אז לא חיה יותר מידי זמן, בסדר".
זה לא אריכות חיים שבריאות נותנת, זה הרבה יותר.

ולכן בריאות לא מסתכמת בשני ארטיקים שאכלת או נמנעת.

אולי זמנית, אך אושר אמיתי מדבק את הסובבים אותך ונשאר איתך גם אחרי שהדבר חלף.
כמו שזוגיות בריאה לא מסב כאב לילדים שלך או למשפחה שלך, ונשארת לך בלב גם כשאתה לא נמצא עם האדם ההוא.
גם בריאות צריכה לגרום לך להרגיש טוב גם כשאתה לא לועס גזר, ולא תהיה לנטל על המטפלים הסיעודיים שלך.

ארטיקים זה לא בריא לדעתי.
פיתוי? כן. טעים? כן. ופעם בכמה זמן זה כנראה בסדר אפילו.
אבל בריאות זה לא שחור ולבן, ארטיקים יכולים להציל חיים לאדם בנפילת סוכר, לו הוא בריא.
זה גם נותן תחושה נעימה לאנשים מסוימים, וזה גם בריא.

אבל כשמסתכלים על המושג בריא בגדול, הוא מושג פשוט ונצרך.
זה ההיפך מסבל, והוא טוב.
אם תרצה מאיזה סיבה שלא תהיה לסיים את החיים מוקדם, זכותך, אבל עדיין נראה לי שחיים בריאים יתרמו לך הרבה מעבר לחיים ארוכים.

דווקא החוסר הבנה מהי בריאות יוצרת את הזלזול בה שרק חולפת לצערי כשזה מאוחר מידי.

אף אחד עם אלצהיימר, פרקינסון, אפלפסיה, סרטן חושב לעצמו, "וואלה, אז לא חיה יותר מידי זמן, בסדר".
זה לא אריכות חיים שבריאות נותנת, זה הרבה יותר.

ולכן בריאות לא מסתכמת בשני ארטיקים שאכלת או נמנעת.
מסכים, בגלל זה ציינתי רק את הארוכים יותר 😛

אוקיי יש לי טיפ טוב לחיים בריאים 😃
ללמוד את עצמך. לנטרל רעשי רקע ולחצים מהסביבה, להבין במה אתה טוב באמת, מה הדבר שהופך אותך למיוחד ושונה מאחרים. מה יש רק לך שהופך אותך למיוחד ומשמח אותך לעשות - ולעשות את זה.
או במילים אחרות : הגשמה עצמית אמיתית 😇

ועוד טיפ: כשאתם מוציאים תבנית מהטוסטר אובן תשתמשו במגבת אומשו, למה החרx הזה חם בקטע קיצוני ☠️

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית