הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון גשש בלש דדליפט 230KG

PowerLifting

משתמש משקיע
6,008
4,798
נק' מוניטין:
59,267
6,008
4,798
עשה חמישה שבועות את התוכנית שאני עשיתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
לדעתי זה לגיטימי אצלם כי זה המקצוע שלהם והם חיים את זה כל יום.
אני לא רואה טעם בסיכון שכזה לגב בישביל הרמה שבה נמצא הספורט שלנו בארץ.
זה לא עניין של סיכון, אם זה באמת היה שובר את הגב כמו שאתם חושבים כולם שם היו נכים.

נחש, אתה עם כל הדיבורים משכת בתחרות עם גב עגול, ואני לא רואה אותך מחפש כיסא גלגלים בזאפ - השוואת מחירים.

יש דדליפט עם החלק העליון של הגב עקום (כמו קונסטנינובס לדוגמה), ויש דדליפט כמו זה עם כל הגב (ובעיקר גב תחתון) עקום.
סביר להניח שזה הרבה פחות מסוכן ממה שעושים את זה, אבל זה עדיין מסוכן ומיותר.

בנוגע לסטרונגמאנים, לא יודע אם הם עם פציעות או לא, אבל כנראה שהגב שלהם כנראה קצת יותר חזק וחסין לפציעות מהאנשים בסרטון.

יפה מאוד, למה לא ניסת להתחיל לפחות עם טכניקה נכונה?
זה גם יעלה את הסיכוי להצלחה כמדומני...

גב עגול תורם לך בלהרים יותר משקל מהסיבה הפשוטה שהוא מקצר את המרחק בין האגן למוט
מצד שני, גב רפוי מוריד לך את המשקל על המוט מהסיבה הפשוטה שהכוח נספג בו - גב מכווץ וקשיח מעביר כוחות יותר טוב. זו אגב, הסיבה שכשאנשים עושים דדליפט תוך שבועיים הם משפרים את היכולות האתלטיות שלהם בצורה מאוד משמעותית - לא כי הם התחזקו, אלא כי הם למדו להקשיח את הגב ככה שלצורך העניין בזמן ספרינט, הכוח מועבר בצורה יותר יעילה ומנוצל לצורך התקדמות.

הטכניקה שהוזכרה כאן, של הגב העגול, באמת תורמת לך להרים יותר - אבל היא לא מתאימה לכל אחד. הטכניקה הזאת מבוצעת נכון ע"י אנשים כמו אנדי בולטון, בנדיקט מגנוסון וכו' - אנשים שהם כבר חזקים מאוד. הם לא מרפים את הגב העליון, למרות שהוא כפוף, הוא נעול במקומו ולא רכרוכי (זה לא זוקפים שכשלו בתפקידם). גב רכרוכי לא מעביר כוחות טוב.

לגביי סטרונגמנים, זה אותו עיקרון באופן כללי, אבל כן - הם מסתכנים בפציעה. הסיכון שלהם הרבה יותר קטן משל האנשים בסרטון, כי הם הרבה, אבל הרבה יותר חזקים, וגם, תרצו או לא - בעלי גנטיקה מצויינת (הענף בורר את המתאימים, מן הסתם), שהיא ככל הנראה משחקת חלק חשוב בסיכוי לפריצת דיסק.

בסרטון אני לא רואה אפילו ניסיון למשוך כמו שצריך, וזו הביקורת העיקרית שלי.
בכל אופן, משקל מצויין - מוניטין.

בהצלחה בהמשך.

נערך לאחרונה:
זה לא עניין של סיכון, אם זה באמת היה שובר את הגב כמו שאתם חושבים כולם שם היו נכים.

נחש, אתה עם כל הדיבורים משכת בתחרות עם גב עגול, ואני לא רואה אותך מחפש כיסא גלגלים בזאפ - השוואת מחירים.

עליי: לא יודע מה היה בתחרות, לא צילמתי מהצד, אם היה גב עגול הוא היה בניסיון שלישי(עייפות מיום ארוך/משקל גבוה יחסית) ולא כי ניסיתי למשוך עם גב עגול בכוונה... בכל מקרה תחרות זו תחרות
אני תמיד עובד על טכניקה ומצלם אימונים כדי לראות מה צריך שיפור, ויבריל בדרך כלל מצלם או שיש מישהו שמבין עניין שבודק טכניקה מהצד

נ.ב
סביר להניח שלא תפרצו דיסק עם גב עגול כל עוד לא תהיה רוטציה/תנועה זוויתית בגב
תעשו מה בזין שלכם לא ברור לי כל הדיון הזה אתם לא מתאמנים מתחילים ולא בני 13

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית