הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי תדירות העמסות.

werewolf

משתמש פעיל
836
42
נק' מוניטין:
324
836
42
שלום,

אני לא עושה איזשהי דיאטה שאני מודע אליה , אני פשוט אוכל בסביבות ה1200 קלוריות ביום ו סביבות ה16 גרם פחמימה.

עברתי במאמרים וראיתי שיש דיאטה כזאת שנקראת UD וכנראה שאני עושה אותה כי ראיתי שמה שאני עושה די דומה.

בנוסף לגירעון אני גם עושה אירובי חמש פעמיים בשבוע ( שלוש פעמיים ריצה של שעה ושתי אימונים של חוגים גם לא קלים ).

עכשיו העניין הוא שאני מעמיס פעם בשבוע , בלי כל כך בקרה ורציתי לדעת אם התדירות היא בסדר.

ועוד משהו שאני חווה , אני חושב שמיום ההעמסה האחרון הייתי בהבדל של 3 קילו מהמשקל של לפני , יש סיכוי שהייתה עלייה בשומן , אכלתי רק דברים ש 98אחוז מהאבני בניין שלהם זה פחמימה.

ואני גם כבר אחרי יומיים של אימונים אירוביים ריצה של שעה ועוד אימון בחוג והנוזלים עדיין לא ירדו , נשאר איזה 800 גרם בערך וזה נראה לי מתחיל להשפיע לי על קצב הירידה , ככל שהמשקל יורד ההעמסות יותר מוגבלות?

אני הבנתי שבריצה של שעה מאבדים כ 2 ליטר של נוזלים אז מוזר שלא היה כזה הבדל היה הרבה פחות.

תודה על ההסברים והתשובות.

כנירא שדיי דפקת את החילוף חומרים שלך .

כמה זמן אתה בחיטוב ?

מה התחזוקה שלך ?

כמה אחוז שומן אתה ?

האם אתה משלים את הקלוריות שאתה שורף באימון ?

תדירות העמסות בסדר.

• פותח/ת השרשור
כנירא שדיי דפקת את החילוף חומרים שלך .

כמה זמן אתה בחיטוב ?

מה התחזוקה שלך ?

כמה אחוז שומן אתה ?

האם אתה משלים את הקלוריות שאתה שורף באימון ?

תדירות העמסות בסדר.

BMR סביבות ה 2000 ומשהו.

חודש וקצת.

למה הגעת למסקנה שדפקתי את החילוף חומרים ? עד עכשיו ברוך השם הייתה ירידה נחמדה במשקל , סביבות הקילו כל שבוע .

העניין עם הנוזלים כל פעם משגע אותי , ורק רציתי לדעת לגבי ההעמסות אם זה כמו שצריך.

איך אתה מגדיר שחילוף חומרים " נדפק"?

אחוז שומן לא מעניין אותי כרגע חוץ מלשגע אותך המספר הזה לא יעשה שום דבר אחר.

• פותח/ת השרשור
אתה משלים את הקלוריות שאתה שורף באימונים ? ואתה לא ענית לי על כל השאלות

התשובה היא לא ואני לא טיפש , אני יודע שגירעון גדול מדי יכול לגרום לשריפת שריר וגם להפסקת הירידה במשקל , אבל זה לא הפריע עד עכשיו אז אני לא משנה הרבה , פה ושם אם עשיתי אירובי קשה אני מוסיף איזה 100 גרם קוטג או חתיכת גבינה צהובה.

ועל מה לא עניתי לך ?

יש לך גרעון של 800 קלוריות מה-BMR (ולא RMR), וזה עוד בלי האירובי שאתה עושה.. אתה מגיע בקלות לגרעון של 1000~, מה שאומר שרוב הסיכויים דפקת את החילוף חומרים.. בהתחלה זה הלך סבבה הייתה ירידה ואז החילוף חומרים הסתגל לזה ו"נדפק" כי עשית גרעון גדול מידי בבת אחת

• פותח/ת השרשור
יש לך גרעון של 800 קלוריות מה-BMR (ולא RMR), וזה עוד בלי האירובי שאתה עושה.. אתה מגיע בקלות לגרעון של 1000~, מה שאומר שרוב הסיכויים דפקת את החילוף חומרים.. בהתחלה זה הלך סבבה הייתה ירידה ואז החילוף חומרים הסתגל לזה ו"נדפק" כי עשית גרעון גדול מידי בבת אחת

זאת לא פעם ראשונה שאני מבצע את הדבר הזה , ירדתי גם מעולה בחיטוב הקודם ככה , אבל זה היה בלי העמסות.

אולי כדאי לוותר עליהם , אולי זה הגורם המפריע..

ולמה אתה אומר שהחילוף חומרים נדפק? אני לא מבין לפי מה אתם החלטתם את זה.. אמרתי שנתקעתי במשקל?

זאת לא פעם ראשונה שאני מבצע את הדבר הזה , ירדתי גם מעולה בחיטוב הקודם ככה , אבל זה היה בלי העמסות.

אולי כדאי לוותר עליהם , אולי זה הגורם המפריע..

ולמה אתה אומר שהחילוף חומרים נדפק? אני לא מבין לפי מה אתם החלטתם את זה.. אמרתי שנתקעתי במשקל?
הסברתי לך מה הוא התכוון, למרות שאני גם תומך בטענה שלו.. אולי לא נתקעת עכשיו אבל יש מצב שתתקע מהר יותר ככה, מעדיף לא לזרוק עובדות אבל זאת דעתי..
בכל מקרה אני לא חושב שעם הגרעון שלך והכמות פחמימה הנמוכה כדאי להפחית בהעמסות, בסה"כ זה רק נוזלים לא צריך להפריע לך - אבל שוב שיקולך

• פותח/ת השרשור
הסברתי לך מה הוא התכוון, למרות שאני גם תומך בטענה שלו.. אולי לא נתקעת עכשיו אבל יש מצב שתתקע מהר יותר ככה, מעדיף לא לזרוק עובדות אבל זאת דעתי..
בכל מקרה אני לא חושב שעם הגרעון שלך והכמות פחמימה הנמוכה כדאי להפחית בהעמסות, בסה"כ זה רק נוזלים לא צריך להפריע לך - אבל שוב שיקולך

אני משתדל שלא והפעם באמת יש לי תאווה גדולה יותר להעמסות אבל הכמות נוזלים היא ענקית , ואני לא מצליח להבין למה האירובי לא שורף אותם , למשל נשקלתי פעם אחת לפני אירובי של שעה וחזרתי הייתי רק איזה 900 גרם פחות , וגם במקום שהגוף ישרוף שומן אז הוא מעיף נוזלים , זה לא בזבוז זמן לדעתך?

אני אפילו רץ עם קפוצון בשביל להזיע יותר.

למשל נשקלתי פעם אחת לפני אירובי של שעה וחזרתי הייתי רק איזה 900 גרם פחות , וגם במקום שהגוף ישרוף שומן אז הוא מעיף נוזלים , זה לא בזבוז זמן לדעתך? אני אפילו רץ עם קפוצון בשביל להזיע יותר.
תפסיק להלחם במאזן הנוזלים בגוף שלך, אתה לא תנצח אותו והם יירדו בסופו של התהליך באופן טבעי. הנסיונות שלך להזיע יותר עלולים להסתיים במכת חום, וזה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך בכבד ובכליות. הנתונים על "2 ליטר לכל שעה ריצה" הן איזשהו ממוצע שבאופן ודאי לא רלוונטי לך. אם באמת שקלת רק 900 גר' פחות אחרי הריצה זה אומר שהזעת קצת פחות מ 900 סמ"ק, וזהו.

אגב, ריצה לא "שורפת" מים. הלואי שאפשר היה לשרוף מים, מחירי הדלק היו יורדים פלאים.

אני משתדל שלא והפעם באמת יש לי תאווה גדולה יותר להעמסות אבל הכמות נוזלים היא ענקית , ואני לא מצליח להבין למה האירובי לא שורף אותם , למשל נשקלתי פעם אחת לפני אירובי של שעה וחזרתי הייתי רק איזה 900 גרם פחות , וגם במקום שהגוף ישרוף שומן אז הוא מעיף נוזלים , זה לא בזבוז זמן לדעתך?

אני אפילו רץ עם קפוצון בשביל להזיע יותר.

תראה רשמת שאתה מעמיס בלי בקרה כל כך, וככל שאתה תכניס יותר פחמימה = יותר גליקוגן נאגר בשריר ובכבד = יותר נוזלים שהגוף סופח => יותר זמן אח"כ להוריד את הנוזלים.
אולי תנסה לעקוב אחרי הכמות פחמימות שאתה מכניס ולראות שאתה לא מגזים בהעמסה...
בקשר לקפוצון וההזעה אין לי מושג אני חושב שפעם קראתי שזה מיתוס אבל לא מצאתי מקור, אולי אנשים שיותר מבינים יגיבו לך על זה

• פותח/ת השרשור
תראה רשמת שאתה מעמיס בלי בקרה כל כך, וככל שאתה תכניס יותר פחמימה = יותר גליקוגן נאגר בשריר ובכבד = יותר נוזלים שהגוף סופח => יותר זמן אח"כ להוריד את הנוזלים.
אולי תנסה לעקוב אחרי הכמות פחמימות שאתה מכניס ולראות שאתה לא מגזים בהעמסה...
בקשר לקפוצון וההזעה אין לי מושג אני חושב שפעם קראתי שזה מיתוס אבל לא מצאתי מקור, אולי אנשים שיותר מבינים יגיבו לך על זה

אתה צודק.

למרות שסוף סוף נפטרתי מהנוזלים , בדקתי את זה , אולי אני פשוט צריך להפסיק לדאוג ולהיכנס למחשבה שזה לא יפריע לי ושזה ירד.

• פותח/ת השרשור
אתה תתקע מהר מאוד , אתה פשוט לא רוצה להבין . אני אמרתי אתה בוחר מה לעשות עם זה.

אתה מדבר מבחינת הגרעון ? זאת אינה הפעם הראשונה שאני בגירעון כזה וכמות הפחמימות הדלה מאוד.

הייתי בחיטוב כזה כ- חודשיים בעבר ולא נתקעתי גם בלי העמסה אחת שעשיתי באותו הזמן.

די קל לי להוריד מהמסת שומן.

אתה מדבר מבחינת הגרעון ? זאת אינה הפעם הראשונה שאני בגירעון כזה וכמות הפחמימות הדלה מאוד.

הייתי בחיטוב כזה כ- חודשיים בעבר ולא נתקעתי גם בלי העמסה אחת שעשיתי באותו הזמן.

די קל לי להוריד מהמסת שומן.
אתה מפסיד שריר , תעשה מה שבא לך.

• פותח/ת השרשור
אתה מפסיד שריר , תעשה מה שבא לך.

מפסיד שריר? אין לי שום שריר שאני יכול להפסיד , המטרה העיקרית פה היא רק לאבד שומן , אם היה לי שריר לשמור די ברור שהייתי עושה 500 מתחת לתחזוקה ולא דל פחמימה.

אני לא טיפש , ואני גם שמור על כמות חלבון פי 2 בשביל מה שיש , ואני כמובן מתאמן משקולות בנוסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית