הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רצועות ברכיים

• פותח/ת השרשור SQBT
  • פורסם בתאריך

SQBT

משתמש מתחיל
113
0
נק' מוניטין:
1
113
0
רוב הפורום פה לא משתמש בזה בסקוואט לפי מה שראיתי בסרטונים והשאלה שלי היא:

למה חגורה כן ורצועות ברכיים לא ? הסבירו לי פעם שלאורך זמן זה יחליש את הברך עצמה אבל ניתן להגיד אותו דבר על חגורה.
אז למה לא להשתמש ברצועות ברכיים בסטים כבדים אם המשקל ישתפר משמעותית ?

רוב הפורום פה לא משתמש בזה בסקוואט לפי מה שראיתי בסרטונים והשאלה שלי היא:

למה חגורה כן ורצועות ברכיים לא ? הסבירו לי פעם שלאורך זמן זה יחליש את הברך עצמה אבל ניתן להגיד אותו דבר על חגורה.
אז למה לא להשתמש ברצועות ברכיים בסטים כבדים אם המשקל ישתפר משמעותית ?

חגורה ורצועות למפרק כף יד מאושרות ברוב הפדרציות כי בלעדיהם אתה נפצע מאוד מהר (הרניה בבטן, כאבים במפרקי כף יד וכו')
רצועת ברכיים זה לא MUST אבל יש כמה פדרציות שכן מאשרות את זה, אצלנו לא אז אין צורך.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה המהירה קודם כל,

בנוגע לרצועות למרפק כף היד, אם אין לי פציעה כלשהי הם יעזרו לי להוסיף משקל בלחיצות ?

בנוגע לרצועות למרפק כף היד, אם אין לי פציעה כלשהי הם יעזרו לי להוסיף משקל בלחיצות ?

אני לא יודע, אני לא משתמש ברצועות למפרקים חכה לעוד תגובות.

רצועות ברכיים בגלל הפונקציונאליות שלהן משומשות בעיקר כדי להוסיף משקל על המוט(במיוחד רצועות "כבדות").
בגלל שהמטרה היא להתחזק ולא לשחק במי מרים הכי הרבה לא משתמשים ברצועות.

חגורה נחשבת לחלק בטיחותי כשמדובר בציוד בעיקר בגלל המבנה של האזור בו היא נמצאת.

אני מכיר אנשים שמרימים בלי חגורה, למעשה כל מי שהמטרה שלו להגיע ל120-130 קילו סקוואט כנראה לא יצטרך לקנות חגורה

הן יעזרו לך לשמור על שורש כף היד במנח שממשיך את קו האמה וכתוצאה מכך כף היד לא ״תשבר״ וכך תמנע פציעה.
מצד שני שימוש מוקדם ברצועות האלה יגרום לשורש כף היד להיות עצלה, תוותר על זה כרגע.

ההבדל בין רצועות ברכיים לרצועות שורש כף יד וחגורה זה שרצועות ברכיים אוגרות אנרגיה קינטית של החלק האקסצנטרי ו"מעצימות" את הבאונס, בעוד שחגורה ורצועות שורש כף יד פשוט עוזרות לנצל יותר טוב את שרירי הבטן/האמות, וכן, מאחר שתהיה יותר מכווץ, יש לנ"ל גם אפקט "בטיחותי".

עדיין יש את האופציה שאנשים ישימו רצועות ברכיים בגלל הפן הבריאותי (אנשים שאחרי ניתוח בברך וכו).

עדיין יש את האופציה שאנשים ישימו רצועות ברכיים בגלל הפן הבריאותי (אנשים שאחרי ניתוח בברך וכו).

וזה ההבדל בין החגורה לרצועות.
יש אנשים שבלי התמיכה החיצונית בברך יסבלו בסקוואט. ואז כדאי להם להשתמש ברצועות. ולא מדובר ברצועות התחרותיות, אלא בחומר פחות אלסטי שלא עוצר את הדם.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות, אני בהתחלה חשבתי שרצועות ברכיים יעזרו לתמיכה בברך ואז אני יוכל להעמיס יותר משקל על השרירי הירך שיתן לי לטווח הארוך יותר היפרטרופיה ויותר כוח, אבל עכשיו אני מבין שרצועות ברכיים זה על אותו עיקרון של הSling shot של מארק בל. הבנתי נכון ?

וזה ההבדל בין החגורה לרצועות.
יש אנשים שבלי התמיכה החיצונית בברך יסבלו בסקוואט. ואז כדאי להם להשתמש ברצועות. ולא מדובר ברצועות התחרותיות, אלא בחומר פחות אלסטי שלא עוצר את הדם.

כן זה בידיוק הכוונה שלי הייתה. רק פשוט רציתי לחדד את הנושא שלווא דווקא רצועות ברכיים זה כדי להתחרות. בכל מקרה מחזק את מה שאתה אומר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית