הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גודל העמסה ע"פ כמות הפחמימות במשך השבוע

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
עלתה לי היום מחשבה שקשורה לכמות הפחמימות בדל פחמימה אני יודע שלכמות יש השפעה על תדירות העמסה למשל מי שעושה עם 100 בערך יכול גם פעם בשבועיים אבל מי שלמשל עם 50 מומלץ לעשות פעם בשבוע (בגלל שהגליקוגן נגמר מהר יותר) עכשיו השאלה היא ברגע שעושים גל פחמימה כמו 25-35 גרם ומעמיסים אחת לשבוע ההעמסה צריכה להיות עם + קלורי גדול יותר ?

שאלה יפה
הקטע שה+ צריך להיות אותו דבר
כי מע' הגליקוגן שלך ריקה והפחמימה הולכת למלא אותה.
לכן ב10 ימים על 100 גרם היא תתרוקן כמו ב7 ימים על 35 (בתיאוריה) מבין?

• פותח/ת השרשור
שאלה יפה
הקטע שה+ צריך להיות אותו דבר
כי מע' הגליקוגן שלך ריקה והפחמימה הולכת למלא אותה.
לכן ב10 ימים על 100 גרם היא תתרוקן כמו ב7 ימים על 35 (בתיאוריה) מבין?
כן מבין , אבל מה ההבדל בין 20 גרם פחמימה ל50 גרם במידה ומעמיסים פעם בשבוע בשני המצבים ?
כי בתכלס אם אתה על 20 אפשר להעמיס כל 5 ימיים או משהו כזה אבל אם לא וזה פעם בשבוע (לפי התאוריה) אין טעם להיות על 20 גרם לעומת 50 אני צודק ? (כי נירא לי שלא)

אתה שוכח שכמות הפחמימות שאתה אוכל (או לא אוכל) היא שם כדי לשחק עם סך הקלוריות שאתה אוכל, ולא כדי לרוקן מאגרי גליקוגן כל פעם מחדש.
לא חושב שיש הבדל בין 20 גרם ל50 מלבד העדפה אישית וגם אם כן, זה לא באמת קריטי אם תעשה העמסה פעם ב5 או 7 ימים, למרות שפעם ב5 ימים נראה לי מוגזם ונותן יותר מדי ימים עם מאזן קלורי חיובי.

כן מבין , אבל מה ההבדל בין 20 גרם פחמימה ל50 גרם במידה ומעמיסים פעם בשבוע בשני המצבים ?
כי בתכלס אם אתה על 20 אפשר להעמיס כל 5 ימיים או משהו כזה אבל אם לא וזה פעם בשבוע (לפי התאוריה) אין טעם להיות על 20 גרם לעומת 50 אני צודק ? (כי נירא לי שלא)
במקרה שלך כביכול אין הבדל בתדירות ההעמסות,אבל יהיה הבדל במהירות ההגעה של הגוף לקטוזיס
בכל אופן,גם שאלת שאלה נורא כללית.
אף אחד לא קבע חוק ברזל שעל 20 גרם פחמימה מעמיסים פעם בשבוע וב50 גם.
יש כאלו שאוכלים 20 גרם פחמימה ומעמיסים פעמיים בשבוע (AD נגיד)..כל אחד במה שהוא רואה לנכון

• פותח/ת השרשור
במקרה שלך כביכול אין הבדל בתדירות ההעמסות,אבל יהיה הבדל במהירות ההגעה של הגוף לקטוזיס
בכל אופן,גם שאלת שאלה נורא כללית.
אף אחד לא קבע חוק ברזל שעל 20 גרם פחמימה מעמיסים פעם בשבוע וב50 גם.
יש כאלו שאוכלים 20 גרם פחמימה ומעמיסים פעמיים בשבוע (AD נגיד)..כל אחד במה שהוא רואה לנכון
הבנתי, תודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית