הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרומה של אירובי בחיטוב

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
עושה חיטוב ללא אירובי כרגע.השאלה שלי באם ניתן גירעון קלורי,עדין שילוב אירובי בחיטוב (עוד לפני שומן עיקש)יביא לתוצאות טובות יותר מבחינת שריפת שומן בגלל שיהיה בו שימוש גדול יותר כאנרגיה לעומת מצב שאנחנו 'רק' בגירעון קלורי או שבכלל אין הבדל וזו שאלה של גירעון?

עד הגעה לאחוזי שומן נמוכים, הגירעון שיצרת עקב פעילות גופנית והגירעון שיצרת עקב תפריט תזונה יהיו פחות או יותר שווים. הבעיה תתחיל בכך שאתה לא באמת תדע כמה קלוריות שרפת באימונים האירובים, מאחר ואתה שורף עוד קלוריות, יותר ממה שגופך שורף בד"כ, לאחר האימון.

באחוזי שומן נמוכים אירובי כבר מהווה כלי אחר ואפילו עיקרי/ממשי, מאחר ויש שינויים הורמונלים שפוגעים בין היתר בחילוף החומרים (ככל שמתקדמים בדיאטה) + יש את כל האלמנטים של שומן שמגיע מרצפטורי אלפא, שממנו קשה בד"כ להיפטר (חגורת בטן/מותניים. לנשים אגן). אז כן, אפשר להסתדר בלי אירובי עד 10-12% שומן, אבל יש סיכוי טוב שאתה תהיה רעב מאוד במהלך הזמן הזה.

רן MOO, כתב שהוא ממליץ לאכול כרגיל או אפילו חיובי קטן ולשלב אירובי, וכך האנאירובי יהיה מוצלח יותר, וממילא החיטוב כולו.

במקום לפתוח עוד נושא..

מה אתם אומרים על הטבלאות שפה?
מדוייקות?
http://www.gmybox.com/archives/447

הטבלאות פה מבוססות על משקל הגוף X המרחק שרצנו/הלכנו
לי זה לא נשמע הכי אמין אפילו לא בקירוב של 50% למס' קלוריות האמיתי ששרפנו

אני רוצה להתחיל לעשות אירובי בגלל השומן העיקש אבל בדיוק בגלל הקטע שאי אפשר לספור אותו בצורה מדוייקת אני לא מתחיל עם זה

במקום לפתוח עוד נושא..

מה אתם אומרים על הטבלאות שפה?
מדוייקות?
http://www.gmybox.com/archives/447

הטבלאות פה מבוססות על משקל הגוף X המרחק שרצנו/הלכנו
לי זה לא נשמע הכי אמין אפילו לא בקירוב של 50% למס' קלוריות האמיתי ששרפנו

אני רוצה להתחיל לעשות אירובי בגלל השומן העיקש אבל בדיוק בגלל הקטע שאי אפשר לספור אותו בצורה מדוייקת אני לא מתחיל עם זה

ממה שאני יודע זה נכון וגם הגיוני, הכל עניין של העברת משקל גוף למרחק מסויים, זה אנרגיה כמו בפיסיקה, ואנרגיה זה גם קלוריות. המשקל שלך כפול הקילומטרים שרצת שווה לקלוריות ששרפת במהלך הריצה, בלי להתחשב במה ששרפת לאחר הריצה(הסדר נשימה,דופק וכו').

ממה שאני יודע זה נכון וגם הגיוני, הכל עניין של העברת משקל גוף למרחק מסויים, זה אנרגיה כמו בפיסיקה, ואנרגיה זה גם קלוריות. המשקל שלך כפול הקילומטרים שרצת שווה לקלוריות ששרפת במהלך הריצה, בלי להתחשב במה ששרפת לאחר הריצה(הסדר נשימה,דופק וכו').
מצד שני כתוב שם אימון כח לאדם ששוקל 80 זה 500 קלוריות...

• פותח/ת השרשור
עד הגעה לאחוזי שומן נמוכים, הגירעון שיצרת עקב פעילות גופנית והגירעון שיצרת עקב תפריט תזונה יהיו פחות או יותר שווים. הבעיה תתחיל בכך שאתה לא באמת תדע כמה קלוריות שרפת באימונים האירובים, מאחר ואתה שורף עוד קלוריות, יותר ממה שגופך שורף בד"כ, לאחר האימון.

באחוזי שומן נמוכים אירובי כבר מהווה כלי אחר ואפילו עיקרי/ממשי, מאחר ויש שינויים הורמונלים שפוגעים בין היתר בחילוף החומרים (ככל שמתקדמים בדיאטה) + יש את כל האלמנטים של שומן שמגיע מרצפטורי אלפא, שממנו קשה בד"כ להיפטר (חגורת בטן/מותניים. לנשים אגן). אז כן, אפשר להסתדר בלי אירובי עד 10-12% שומן, אבל יש סיכוי טוב שאתה תהיה רעב מאוד במהלך הזמן הזה.
אז בשורה התחתונה,עד 12%שומן אפשר להסתדר ללא אירובי ולהסתמך על גירעון קלורי.אגב,האם ישנו מינימום לגירעון קלורי אצל גברים?

מצד שני כתוב שם אימון כח לאדם ששוקל 80 זה 500 קלוריות...

כן שמתי לב לחרטא הזאת...
אולי הם מחשיבים את זה אימון כוח למשך שעה בלי מנוחות בכלל?? לא יודע הם מפגרים קצת...
אבל בהקשר של הריצה שמעתי את זה מלא פעמים בהרבה מקומות.

כן שמתי לב לחרטא הזאת...
אולי הם מחשיבים את זה אימון כוח למשך שעה בלי מנוחות בכלל?? לא יודע הם מפגרים קצת...
אבל בהקשר של הריצה שמעתי את זה מלא פעמים בהרבה מקומות.

יכול להיות אימון "כח בשבילם" זה איזה אימון קרוספיט או משהו כזה, ולא להרים כבד

אז בשורה התחתונה,עד 12%שומן אפשר להסתדר ללא אירובי ולהסתמך על גירעון קלורי.אגב,האם ישנו מינימום לגירעון קלורי אצל גברים?
אפשר? סביר להניח שכן. זה תלוי אבל מאוד בך בתור אינדבידואל. אני אישית, אם לא אעשה אירובי, לא ארד גרם אחרי 3-4 שבועות בגירעון קלורי (גם אם יהיה גדול יחסית), לכן לומר באופן גורף ש"אפשר" יהיה לא מדוייק. אנשים כמוני יש רבים אחרים וזה כנראה עקב נטייה להשמנה/אנשים שהיו בעודף משקל רב בעבר.

לא יודע, קשה לי לרדת ללא אירובי. אני גם חייב לאכול בשביל לתפקד וגם להתאמן כמו שצריך.
גם באופן כללי לא נחמד להיות גרוטאה שלא יכולה לרוץ או לעשות כל פעילות אירובית אחרת ככה שיש לזה עוד פלוסים.

אני מתחיל לאט לאט לשלב אירובי, אני מקווה להמשיך לאכול רגיל אבל לשרוף מספיק קלוריות בעזרת האירובי. נראה בקרוב.

- - - עידכון הודעה - - -

אגב. יש לי שאלה.

אם אני רוצה לעשות ספרינטים של 100 מטר של ההליכון. בערך על איזה מהירות מדובר בהליכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית