הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר עוגת העמסה וקוקוס באונטי

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
טוב אני לא זוכר כמויות במדויק אבל זה לא חשוב. זה יוצא טעים והבאונטי יוצא אחד לאחד.

עוגת העמסה זה משהו שראיתי במקרה בתכנית של גיל חובב והיא יוצאת טעימה ומאוד קלה להכנה. מלאה בקלוריות (לא חישבתי) אז היא יכולה להתאים למי שעושה העמסות משוגעות.

חומרים לעוגה: חבילת ביסקוויטים. 250 גרם חמאה. פחית של חלב מרוכז\ממותק. חבילת קוקוס, אגוזים (אני השתמשתי במלך) ושוקלדים לפי הטעם.

בגדול לוקחים חבילת ביסקוויטים ומרסקים. הכי טוב לשים אותם בתוך 2 שקיות ניילון ולדפוק עם פטיש שניצל. לא ממש פירורים דקים, אבל לפורר טוב.
שופכים אותם לתבנית. לא צריך תבנית גדולה. אני לקחתי חד פעמית מאלומיניום. אני מניח שהיא משהו כמו 20 על 30. אפשר ללכת לפי העין זה באמת לא עוגה שצריך להיות שף כדי להכין.

אחרי שמפזרים את הביסקויטים ממיסים את החמאה. אני המסתי במיקרו והשתמשתי רק בחבילה של 200 גרם שזה בהחלט מספיק (אמא שלי כמעט התעלפה כשהיא שמעה כמה צריך). שופכים את החמאה על הביסקויטים ומערבבים שהיא תספג בהם.

אחרי זה שופכים את הקוקוס על הביסקוויטים.

לאחר מכן שופכים קצת אגוזים. במתכון הוא שם מלא. מי שלא אוהב שישים קצת. הוא השתמש בפקאן אני שמתי מלך. אבל זה מוסיף.

לאחר מכן שופכים את החלב המרוכז (פחית אחת. להשתדל לשפוך באופן שווה).

לבסוף מפזרים שוקולדים מלמעלה. לשבור את השוקולד לחתיכות ולפזר. לא צריך להגזים. קצת מריר, קצת לבן וקצת חלב זה מה שאני שמתי.

זהו. זה נכנס לתנור לא לחום גבוה. לאיזה רבע שעה. לשים לב שהשוקולד לא נשרף. החלב המרוכז צריך טיפה להתייבש כי אנחנו רוצים שהעוגה תיהיה יציבה אבל בכל זאת אין צורך להגזים. לאחר מכן כדאי להכניס למקרר. היא הכי טעימה יום אחרי במקרר.

לדעתי זה באמת יוצא טעים הרבה יותר טעים מהרבה עוגות יותר מסובכות.

לגבי הבאונטי זה שטויות. אני אבדוק כמויות אחר כך אבל כל מה שצריך זה קוקוס, חלב מרוכז, אבקת סוכר ושוקלד מריר.
יוצרים עיסה עם הקוקס החלב והאבקת סוכר. שלא יהיה דביק מדי. זה עדיין אמור להרגיש כמו קוקוס. שמים במקרר לכמה שעות. לאיזה 6- 8 שעות. לאחר מכן מצפים בשוקולד מריר ומכניסים שוב למקרר. זה היה כמעט אחד לאחד כמו המקור.

אני מאמין שאפשר להוסיף לכל העניין עם העוגה גם אבקת חלבון למי שרוצה לנסות.

הוספתי פעם אחת לכמה חתיכות על העוגה חמאת בוטנים. לא אהבתי.

250 גרם חמאה בהעמסה? אגוזים? שוקולוד?
לא נראה לי...

• פותח/ת השרשור
לפי הספר לא, אבל יש פה כמה שעושים כאלה דברים.

Back
למעלה תחתית