הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי או תוספים אחרים - יכול לגרום לצבע בשיניים?

מצב
השרשור נעול

לירן

משתמש קבוע
1,149
480
נק' מוניטין:
3,933
1,149
480
Iron Core
שלום

כבר תקופה שיש לי בשן הקדמית מעין צבע אפור-שקוף כזה שיורד בניקוי אבן אבל חוזר שוב לאחר כחודש-חודשיים עד הניקוי הבא
שאלתי את השיננית והרופא שיניים על הנושא והתשובות היו כלליות למדי, שאלתי ספציפית על המולטי ויטמין ואמרו "יכול להיות"
העניין של הצבע זה בערך מהשנה האחרונה שזה בערך מתי שהתחלתי לקחת מולטי ויטמין ולכן אני חושד בו
קפה, תה ומשקאות מתוקים(מה שהרופא אמר שיכול לגרום לצבע) אני כמעט ולא שותה מה שעוד יותר גורם לי לחשוד שזה המולטי..

כיוון שפה יש הרבה שמשתמשים בתוספים אלו ואחרים ולמרות שאף אחד פה לא רופא אמרתי אני ישאל אולי מישהו מכיר..
המולטי שאני לוקח זה Twinlab daily one caps without iron אחד ביום

תודה מראש

אתה מקפיד על צחצוח שיניים בוקר וערב?

וכמה זמן אתה משתמש במולטי שהגעת למסקנה הזאת?

• פותח/ת השרשור
אתה מקפיד על צחצוח שיניים בוקר וערב?

וכמה זמן אתה משתמש במולטי שהגעת למסקנה הזאת?
כן
ובערך שנה (מאז בערך התחיל גם הצבע) - הזמנים לא מדויקים 100%..אם הייתי זוכר ומתעד בדיוק כנראה שהייתי מגיע למסקנה יותר מדויקת ולא הייתי צריך לשאול פה
קיבלתי המלצות מהשיננית לצחצוח ספציפי של השן עם מברשת מיוחדת(היום), במקביל באתי לפה לבדוק לגבי המולטי ובנוסף החלטתי להוריד את השתייה המתוקה והחמה ממעט ל-0 שימוש לפחות לחודש וחצי-חודשיים הקרובים כדי לבודד משתנים..(כן זה עד כדי כך מציק ומכוער)

זה שטויות, אחד הרופאים שעשה לך ניקוי הסיר חלק מהשכבה החיצונית ולכן יש לשן גוון שקוף חלקי.

• פותח/ת השרשור
קיבלתי..טוב אפשר לנעול אני ימשיך לטפל בכיוונים אחרים
תודה!

לא סביר שזה המולטי, אבל...
אני חושב ששווה לך להוריד את המולטי רק בשביל הסדר באלימינציה שלך, ובשביל השקט שלך.
יש לך פה מרכיב שבניגוד לכל מיני טיפולים שתבחר לעשות, הוא פשוט, זול, והפיך לגמרי. תוריד אותו, וכשתהיה בטוח וסגור שזה לא הוא - תחזיר.
מה כבר אתה מקבל מהמולטי הזה ששווה להשאיר אותו במצב כזה ?

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שזה להוריד את המולטי לבערך חודשיים(זה בערך הפרק זמן שאחרי טיפול מתחיל להופיע לי צבע)
כמה שזה יישמע מוזר אני מעדיף להוריד קפה תה ומשקאות מתוקים- לוקח את זה כמשהו חיובי וגם בלי קשר הצריכה שלי של המשקאות האלה גם ככה קרובה ל0 אז השינוי דיי קל
אם אחרי תקופה בלי משקאות חמים ומשקאות עם צבעי מאכל יחזור הצבע אני ינסה להוריד את המולטי

איך שאתה רוצה...
אני הייתי מתרכז בדברים מהותיים יותר בתזונה, כמו אשכרה להגיע לערכי המקרו כל יום, מאשר במולטי ויטמינים, ולמדתי את זה בדרך הקשה.

• פותח/ת השרשור
כמובן. אין קשר בין הדברים, אני מאוד מקפיד על 2 גרם חלבון או קצת יותר בחיטוב וכמויות מתאימות של פחמימות ושומן בהתאם לחיטוב / מסה
כל תוסף באשר הוא הוא תוסף ולא יותר מזה, לא שוכח את הבסיס

אתה צודק, אין קשר בין הדברים,
אבל הפואנטה שלי הייתה שההשפעה של מולטי באדם בריא שאוכל טוב, ברמת האימונים "שלנו", היא שולית מספיק כדי לא לדאוג להפרד ממנו לחודשיים.
בטח ובטח אם מישהו עוד לא 100% בבסיס התזונה שלו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית