הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנוסף למערכת המוניטין באתר, האם תרצו גם מערכת לייקים?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
מערכת לייקים בדומה לפייסבוק. אפשר שבכל פרופיל משתמש יהיה גם כתוב כמה לייקים הוא קיבל, אבל זה לא יביא לו משהו ויזואלי משמעותי בפרופיל המשתמש (בניגוד למוניטין).
יהיה ניתן לתת לייק לכל הודעה בנפרד ויהיה ניתן לצפות מי נתן לייק לאותה ההודעה.

יתרונות:
* אינטרקציה נוספת עם משתמשי הפורום מכיוון שקל לתת "לייק". לפעמים משהו מצחיק/נחמד/משעשע/יעיל בפורום, אבל "לא שווה מוניטין". לייק יבוא במקום ויחליף זאת.
* עוד מדד ל"פוסטים יעילים" שיכול להיות בשימוש רב, בעיקר אצל אותם העצלנים שלא רוצים לתת מוניטין כי צריך לכתוב סיבה/ללחוץ כמה כפתורים ולא רק "לייק" בודד בהודעה בודדת
* יבודד השקעה של משתמש/תשובות יעילות לבין אינטרקציות חברתיות. כרגע במוניטין יש הרבה "חחחח" והרבה "יפה אחי" - זה לא מדד מדוייק של כמה אותו אדם מבין/תרם/עוזר לפורום ולמשתמשיו. למי שיש יותר לייקים, יכול להבדיל אותו בין ליצן הפורום/חצר לבין אדם שמשקיע מזמנו להגיב ולעזור. לאדם שיש את שניהם יחד, כנראה שזכה כפליים.

חסרונות:
* יחסית דומה למערכת המוניטין בפורום ויכול לבוא במקומה. אנשים יתחילו לחלק לייקים במקום מוניטין וזה יפגע במערכת.
* אנשים יביאו לייק במקום להגיב במערכת וזה ייצור וואקום מסויים מבחינת הפעילות באתר.

אלו היתרונות והחסרונות שאני חושב עליהם, אולי לכם יהיו רעיונות אחרים של בעד/נגד ומסקנה כללית האם אתם רוצים מערכת שכזו או לא.
אשמח לשמוע את דעתכם.

אני נגד
במיוחד בגלל הטענה שזה יחליף את התגובות, אדם שיואהב פוסט מסויים לפעמים יעשה לייק ולא יגיב מתוך עצלנות וחבל, כי זה מוריד מהתגובות השוטפות באתר.
תמיד עדיף לראות תגובות מאשר סתם "לייק", זה מוסיף הרבה יותר.

המערכת המוניטין של הפורום לדעתי היא מעולה ומספקת, היא בדיוק עונה לצרכים של המשתמשים, יש מוניטין חיובי\שלילי ושינוי וויזואלי של כלל המוניטין.
מערכת ה"לייק" לא מתקרבת אלייה ולא צריכה גם להיות איתה, היא מתאימה בעיקר לתמונות ושטויות כאלה, לא מעבר לדעתי.

נגד נשמע מיותר לגמרי ויפיסקו להשתמש במערכת המוניטין..

נגד, למרות שהלייק חסר. אם יהיה לייק ככל הנראה יפסיקו לחלק מוניטין.

נגד.
זה נשמע מגניב על הנייר אבל בתכלס אין בזה צורך, כמו שאמרת- זה מתנגש עם המוניטין.
כל המוסיף גורע (במקרה הזה לפחות)

בהתחלה הייתי בעד, קראתי את היתרונות והחסרונות ועכשיו אני נגד.
אמנם יותר יתרונות מחסרונות, אבל החסרונות משמעותיים מדי ולא שווים את היתרונות.

בעד.
לדעתי באתר פיתוח גוף שלכל אחד יש דעה שונה וכל אחד ממציא תאוריה חדשה משלו מערכת לייקים תוכל לעזור ולבודד תגובות מועילות כנגד תגובות שהן בולשיט טהור. אבל למה להוסיף את זה בנוסף למערכת מוניטין, אי אפשר לשלב כך שברגע שמישהו מקבל מוניטין שזה יספר בתור לייק בדיון המסויים שהמוניטין ניתן בו? או להפך, שלייקים יביאו בעצם את המוניטין...

אפשר נגיד שתגובה אם 5 דיסלייק תמחק וככה זה יעזור למנהלים או משהו
שאפשר יהיה לעשות רק דיסלייק

אין תחליף למוניטין!
המוניטין מראה לנו ( לי לפחות ) מי ילד קוביות ומי סקוואטר 😉

אני נגד
במיוחד בגלל הטענה שזה יחליף את התגובות, אדם שיואהב פוסט מסויים לפעמים יעשה לייק ולא יגיב מתוך עצלנות וחבל, כי זה מוריד מהתגובות השוטפות באתר.
תמיד עדיף לראות תגובות מאשר סתם "לייק", זה מוסיף הרבה יותר.

המערכת המוניטין של הפורום לדעתי היא מעולה ומספקת, היא בדיוק עונה לצרכים של המשתמשים, יש מוניטין חיובי\שלילי ושינוי וויזואלי של כלל המוניטין.
מערכת ה"לייק" לא מתקרבת אלייה ולא צריכה גם להיות איתה, היא מתאימה בעיקר לתמונות ושטויות כאלה, לא מעבר לדעתי.
linkedin-endorsements-reasons.jpg

נגד
רק חסר שהפורום יהפוך למשהו כמו פייסבוק
כמה שפחות סממנים מהאתר פייסבוק בפורום הזה - כך טוב יותר

• פותח/ת השרשור
מה עם מערכת מוניטין שתשלב בתוכה 3 אופציות:
1. מוניטין חיובי
2. מוניטין שלילי
3. לייק

כולם יתרמו באופן שונה למאזן הנק' של המוניטין. לדוגמה, "מסכים" יתרום 20 נק', לא מסכים יוריד 10 ולייק יתרום סה"כ 1-2 נק'. לא יהיה ניתן לתת מוניטין ולייק לאותה ההודעה.

מה עם מערכת מוניטין שתשלב בתוכה 3 אופציות:
1. מוניטין חיובי
2. מוניטין שלילי
3. לייק

כולם יתרמו באופן שונה למאזן הנק' של המוניטין. לדוגמה, "מסכים" יתרום 20 נק', לא מסכים יוריד 10 ולייק יתרום סה"כ 1-2 נק'. לא יהיה ניתן לתת מוניטין ולייק לאותה ההודעה.

נישמע טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית