הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פרס בעמידה לעומת לחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים

פרס בעמידה מומלץ יותר

בישיבה זוקפי הגב לא עובדים

נערך לאחרונה:
בישיבה, זוקפי הגב לא עובדים

ובדיוק בגלל זה עדיף לעשות בעמידה עם מוט. לא יודע מאיפה הסקת שעדיף לא להפעיל את הזוקפים.

בישיבה העומס על הגב התחתון גדול משמעותית מאשר בעמידה, ובנוסף עם מוט אפשר ללחוץ יותר מאשר דאמבלים (win-win).

זה כמו לשאול מה יותר טוב להיות - בריא ועשיר או חולה ועני.

כמובן שיש יוצאי מן הכלל (תוכניות כוח שדורשות הרבה מהזוקפים כגון סמולוב), אבל יש לי הרגשה שזה לא מה שפותח השרשור מעוניין בו.

ובדיוק בגלל זה עדיף לעשות בעמידה עם מוט. לא יודע מאיפה הסקת שעדיף לא להפעיל את הזוקפים.

בישיבה העומס על הגב התחתון גדול משמעותית מאשר בעמידה, ובנוסף עם מוט אפשר ללחוץ יותר מאשר דאמבלים (win-win).

זה כמו לשאול מה יותר טוב להיות - בריא ועשיר או חולה ועני.

כמובן שיש יוצאי מן הכלל (תוכניות כוח שדורשות הרבה מהזוקפים כגון סמולוב), אבל יש לי הרגשה שזה לא מה שפותח השרשור מעוניין בו.
אני לא אמרתי שעדיף בישיבה....
אני אמרתי שבישיבה לא עובדים הזוקפים..
הניקוד שלי לא היה טוב

בפרס המבוצע בעמידה כנגד מוט מצוייה השרשרת הקינטית הגבוהה ביותר מכל תנועה קונבנציונלית באימון כח, מכף רגל ברצפה ועד כף היד מעל הראש.

העובדה הנ"ל הופכת את הפרס לאחד התרגילים המשמעותיים ביותר להתנהלות יום יומית בגלל עקרון הcarryover: כל פעולה שאתה עושה בעמידה ביום יום עד הידיים(זו פעולה מתחילה מהרצפה ונגמרת בכפות ידיים כמו בפרס) תשתפר ותשתמש באותן יכולות כמו בפרס.

פרס מבוצע נכון עובד על שרירי הבטן והליבה בצורה חזקה מאוד כדי לייצב את הגוף מול השינוי המיידי של מרכז המאסה של מתאמן בזמן התרגיל(מרכז המאסה עולה לכיוון המוט ככל שהיחס בין המשקל על המוט למתאמן עולה)
בנוסף הפעילות של השרירי ליבה היא (מבחינה אנטומית) כמו שהם אמורים לעבוד: כיווץ איזומטרי כנגד החוליות כדי להגביר לחץ תוך בטני ברוב התנועה וכפיפה קלה קדימה בזמן הנעילה כדי ליישר את עמוד השדרה למנח אנטומי רגיל- בניגוד למגוון כפיפות בטן מוגזמות ולא יעילות.

בנוסף קל יותר להתקדם בצורה ליניארית עם מוט מאשר עם משקולות.
בנוסף בטיחותי יותר להרים משקלים כבדים מעל הראש עם מוט ובתמיכה של כל הגוף מאשר עם משקולות(קל וחומר בכשל)
בקיצור פרס(ומי שאומר אחרת כנראה לא יודע איך גוף האדם עובד/מגיב לאימונים)
אני לא אמרתי שעדיף בישיבה....
אני אמרתי שבישיבה לא עובדים הזוקפים..
הניקוד שלי לא היה טוב
אם הגב התחתון והבטן שלך לא היו פעילים בזמן שאתה יושב הגוף שלך היה מתקפל וצונח לרצפה בגלל כח הכבידה.
הגב התחתון פעיל בצורה אקטיבית גם בלחיצה בישיבה

נערך לאחרונה:
בכיף, ממליץ לפרסם סרטונים של טכניקה בפורום אימונים כדי שיוודאו שאתה עושה את התרגיל כמו שצריך

Back
למעלה תחתית