הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ התקדמות ב C&J (הבדל בין הקלין לדחיקה)

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
הוספתי לשגרת האימונים שלי C&J, היום התחלתי לראשונה.
הצלחתי לדחוק 75 C&J והרגשתי שהדחיקה עלתה ממש בקלות וכשניסיתי 77 הקלין פשוט לא הצליח, אני בטוח שהייתי מצליח לדחוק אותו.
מה עושים במצב כזה שיש הבדל גדול בין הקלין לג'רק ?

אם זה קריטי אני אפרט נתונים אישיים
אשמח לקבל עצות

קבל הלם:
לחזק את הקלין.

זה כמובן אומר להתאמן עליו, ובמקביל כמובן להעלות את הסקוואט והדדליפט שלך.

• פותח/ת השרשור
קבל הלם:
לחזק את הקלין.

זה כמובן אומר להתאמן עליו, ובמקביל כמובן להעלות את הסקוואט והדדליפט שלך.

לחזק את הקלין זה מאד כללי, אני לא סתם פתחתי את האשכול.
השאלה מה תהיה הצורה העדיפה, לבודד אותו? או פשוט לתרגל אותו ב C&J ? להוסיף קצת נפח?
יש הרבה דרכים.

הקלין בעיקרון אמור להיות החלק הקל בתרגיל, אבל פשוט תחזק את הקלין (תמשיך עם פרסים וסקוואט ודדליפט גם) בסוף זה יסתכרן...
אצלי הקלין RM1 90 בנתיים וגם בטכניקה לא הכי להיט אבל אני עובד על זה , אין מצב שאני דוחק את זה אבל. ככה שמוזר שאצלך זה הפוך אבל תתאמן על זה ואני מאמין שיהיה בסדר.

לחזק את הקלין זה מאד כללי, אני לא סתם פתחתי את האשכול.
השאלה מה תהיה הצורה העדיפה, לבודד אותו? או פשוט לתרגל אותו ב C&J ? להוסיף קצת נפח?
יש הרבה דרכים.
אתה עושה סקוואט קלין או פאוור קלין?
בגדול יש 3 דברים שאתה צריך לשפר:
1. יכולת כללית - כוח מתפרץ (Power). בפועל זה אומר להעלות את הפאוור קלין, ואם מעניין אותך הכיוון של הWL חוץ מהC&J אז גם את הפאוור סנאץ'.
2. יכולת כללית - כוח (Strength). בפועל זה אומר להעלות את הסקוואט, הדדליפט והפרס.
3. יכולת ספציפית - לעבוד על קלין מלא, פרונט סקוואט, ג'רק. כמובן שטכניקה היא דבר סופר חשוב להצלחה בC&J, ומן הסתם גם בשאר התרגילים.

על 1+2 אתה תקבל את מה שאתה צריך מתוכנית כוח כמו SS או טקסס מת'וד (בהתאם לרמה שלך - אתה מתאמן מתחיל? מה המשקלים שלך בסקוואט, בדדליפט ובפרס?)

בשביל לשפר את 3 אתה תצטרך קודם כל ללמוד את התרגיל טוב ולעומק, וכמובן להתאמן בו. אתה תצטרך תכנון שישתלב טוב עם תוכנית הכוח שאתה עושה, כזה שיאפשר לך לעבוד על כל שלושת הסעיפים במקביל.

נערך לאחרונה:
מה שמיוחד בדחיקה הוא שהיא תמיד מגיעה אחרי קלין. אם אתה מברי המזל שיכולים לדחוק כל דבר שמגיע לכתפיים, הרווחת. הדחיקה היא ההרמה שהכי תלויה בכח מתפרץ והכי קשה להעלות אותה.
כל זה באופן כללי. בנוגע אליך ספציפית, המספרים שלך לא יכולים לנבא כלום והם נמוכים יחסית. אל תרוץ לקבוע שהקלין שלך בפיגור.

תעבוד על וריאציות שונות לקלין ודחיקה.... כמו לדוגמא לעשות שתי קלינים ודחיקה. או לעבוד רק על קלין מתלייה לשלוש חזרות ובסוף האימון להוסיף דחיקות עם משקל נמוך. קיימים הרבה תרגילים בעיקרון זה להוסיף נפח לקלין

• פותח/ת השרשור
תודה על העצות וכן אני עושה דדליפט, סקוואט ופרס

אני לא חושב שאני מתאמן מתחיל כי הדדליפט שלי יותר מ X2 והפרס שלי כמעט כמו המשקל גוף שלי...

גם אצלי כשעשיתי קצת משחקים וזה הדחיקה עלתה על הקלין, זה סיבה טכנית לרוב אתה יודע לבצע קלין מלא באופן טוב?
תצלם ותעלה לפורום יעזרו לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית