הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל בין מוטות - שרוולים מסתובבים

Guy.oxnb

משתמש מתחיל
38
4
נק' מוניטין:
4
38
4
בהקשרי הרמות - תמיד מדברים על כמה שזה חשוב שהשרוולים יסתובבו, כמה שיותר מיסבים וכו׳.
אבל האם זה גם נכון לפוורליפטינג?
סתם אנקדוטה מהמכון - יש לנו 2 מוטות, באחד מהם השרוול יציב למדי (מסתובב בקושי) ובאחד מסתובב מאוד.
ברגע שהבנצ׳ עולה למעל 90, לי ולכל שאר המתאמנים במכון יש העדפה מובהקת למוט ה״יציב״, למרות שעל הנייר,
הוא ״פחות טוב״ כי השרוול פחות מסתובב.

אז מה אני מפספס פה בעצם? 😃

שמוט שמסתובב לך בידיים בבנץ' זה חרא.
מיסבים לא אמורים לעניין ממש פווארליפטר.
השאלה זה האם זה לא מסובב ברמה של מוט מקובע שעכשיו אם הפלטות מסתובבות המוט מסתובב בידיים או שהוא פשוט לא זז לך יותר מדי.
מה שחשוב במוטות לפווארליפטינג הם:
קשיחות (לסקוואט ודדליפט) - כלומר כמה וויפ יש למוט - המטרה היא כמה שפחות כדי שהמוט יהיה יציב בידיים בבנץ' או על הגב בסקוואט
נרלינג טוב לאחיזה - לא קיים באף מוט שאתה תראה בארץ פחות או יותר אז לא צריך להיות שיקול שלך ממש אלא אם אתה מתאמן באייקון פיטנס ויש לך במכון טקסס פוואר בר.

• פותח/ת השרשור
מעניין, אז כביכול דווקא מיסבים אמורים לעזור לפלטות להסתובב, כדי שהמומנט לא יגרום למוט להסתובב וידפוק לך את הבנצ׳.
פיזיקה aside, היינו תמימי דעים במכון שדווקא המוט שהשרוולים שלו היו יותר ״יציבים״ ופחות הסתובבו, היה יותר טוב לבנצ׳.
אבל כנראה שהיה איזשהו גורם שלישי שהשפיע, טוב לדעת בכל אופן 😃

שמוט שמסתובב לך בידיים בבנץ' זה חרא.
מיסבים לא אמורים לעניין ממש פווארליפטר.
השאלה זה האם זה לא מסובב ברמה של מוט מקובע שעכשיו אם הפלטות מסתובבות המוט מסתובב בידיים או שהוא פשוט לא זז לך יותר מדי.
מה שחשוב במוטות לפווארליפטינג הם:
קשיחות (לסקוואט ודדליפט) - כלומר כמה וויפ יש למוט - המטרה היא כמה שפחות כדי שהמוט יהיה יציב בידיים בבנץ' או על הגב בסקוואט
נרלינג טוב לאחיזה - לא קיים באף מוט שאתה תראה בארץ פחות או יותר אז לא צריך להיות שיקול שלך ממש אלא אם אתה מתאמן באייקון פיטנס ויש לך במכון טקסס פוואר בר.
האמת שמעניין אותי: אם הפלטה עגולה לגמרי, אין בליטות או מקום לאחיזה או משהו - מה זה משנה אם השרוול מסתובב או לא? הפלטה עגולה, ככה שגם אם היא מסתובבת וגם אם לא מופעל אותו משקל כל הזמן. איך זה שאם הפלטה מקובעת המוט מסתובב?

האמת שמעניין אותי: אם הפלטה עגולה לגמרי, אין בליטות או מקום לאחיזה או משהו - מה זה משנה אם השרוול מסתובב או לא? הפלטה עגולה, ככה שגם אם היא מסתובבת וגם אם לא מופעל אותו משקל כל הזמן. איך זה שאם הפלטה מקובעת המוט מסתובב?
לא הבנתי את הקשר בין הצורה של הפלטה לסיבוב של המוט.
אם למוט אין שום סיבוב (שרוול מרותך לגוף המוט) אז אם הפלטה מתחילה להסתובב היא מסובבת לך את המוט בידיים. אם היא מסתובבת אחורה היא תעקם לך את שורש כף היד ואם היא מסתובבת קדימה המוט ייפול לך מהיד

אם למוט אין שום סיבוב (שרוול מרותך לגוף המוט) אז אם הפלטה מתחילה להסתובב היא מסובבת לך את המוט בידיים. אם היא מסתובבת אחורה היא תעקם לך את שורש כף היד ואם היא מסתובבת קדימה המוט ייפול לך מהיד
למה שהפלטה תסתובב בכלל? אני לא מדבר על ווייטליפטניג לדוגמא, בדדליפט למשל, למה שהיא תסתובב?
לא הבנתי את הקשר בין הצורה של הפלטה לסיבוב של המוט
למשל בדדליפט או סקוואט. מה זה משנה אם הפלטה מסתובבת או לא, אם בכל רגע נתון בכל מקרה מופעל אותו משקל בכל חלק של הפלטה?

למה שהפלטה תסתובב בכלל? אני לא מדבר על ווייטליפטניג לדוגמא, בדדליפט למשל, למה שהיא תסתובב?

למשל בדדליפט או סקוואט. מה זה משנה אם הפלטה מסתובבת או לא, אם בכל רגע נתון בכל מקרה מופעל אותו משקל בכל חלק של הפלטה?
בסקווט-תדמיין שהפלטה מסתובבת וזה גורם לכך שהמוט מסתובב לך על הגב.
דדליפט-באמצע הרמה הפלטה מתחילה להסתובב והמוט מתחיל להסתובב איתה, מה נראה לך יקרה?

אם פלטה אחת מסתובבת והשאר לא מסתובבת, אז הכח לא מתחלק בצורה שווה.

לתת לך הסבר פיזיקלי מדוייק לאיך התנועה שלך גורמת לפלטות להסתובב אין לי ממש כח להתחיל לחשוב על זה ולכתוב את זה, תסתפק בעובדה שזה פשוט קורה (מוזמן להסתכל על סרטונים ולבחון את הפלטות עצמן). זה לא תנועות ענקיות, אבל אם השרוול היה מרותך למוט תנועה של כמה בזמן לכאן או לכאן הייתה מזיזה לך את המוט בידיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית