ייעוץ לגבי יוהמבין וקפאין , וזמן המנוחה בין סייקל קלן לסייקל יוהמבין .

• פותח/ת השרשור mist7
  • פורסם בתאריך

mist7

משתמש מתחיל
26
0
נק' מוניטין:
0
26
0
קראתי במאמר שהגוף מתרגל לקפאין ולכן צריך לשתות אותו ON_OFF (שלושה ימים עם קפאין ושלושה בלי)
איך זה מתבטא בשימוש של קפאין עם יהומבין ? (האם לשתות קפאין במשך כל הסייקל או גם ON_OFF ) ?

והשאלה השניה זה כמה זמן מנוחה מומלץ בין סייקל קלן לסייקל יהומבין ... ?

בזמן הסייקל אתה לוקח קפאין על מנת לנייד שומן, לא על מנת לקבל את ה"בוסט" והריכוז מהקפאין ככה שאין צורך באון-אוף.

• פותח/ת השרשור
הבנתי , תודה .

והשאלה השניה , כמה זמן מנוחה מומלץ בין סייקל קלן לסייקל יהומבין ?

בזמן הסייקל אתה לוקח קפאין על מנת לנייד שומן, לא על מנת לקבל את ה"בוסט" והריכוז מהקפאין ככה שאין צורך באון-אוף.

פה בדיוק הטעות שלך.
אתה צודק שקפאין עוזר טיפה בניוד אותו שומן, אבל אם הגוף לא מגיב לו... איפה הניוד מתבצע?
הרי התגובה של הגוף לקפאין היא זו שגורמת לניוד.

הבנתי , תודה .

והשאלה השניה , כמה זמן מנוחה מומלץ בין סייקל קלן לסייקל יהומבין ?

אתה יכול לסיים קלן ולהתחיל מיד יוהימבין. אין צורך להמתין בין אחד לשני כי הם עובדים במנגנונים שונים.

• פותח/ת השרשור
פה בדיוק הטעות שלך.
אתה צודק שקפאין עוזר טיפה בניוד אותו שומן, אבל אם הגוף לא מגיב לו... איפה הניוד מתבצע?

אז בסייקל של היוהמבין לעשות 3 יום ON קפאין ו3 יום OFF קפאין ?

פה בדיוק הטעות שלך.
אז אם אדם לא מרגיש את ההשפעה של הקפאין, סימן שלא מתקיים ניוד שומן?

פה בדיוק הטעות שלך.

אתה יכול לסיים קלן ולהתחיל מיד יוהימבין. אין צורך להמתין בין אחד לשני כי הם עובדים במנגנונים שונים.
אביעד, תוכל לענות על השאלה שלי?

אשמח אם תענה על השאלה

- - - עידכון הודעה - - -

...

אביעד, תוכל לענות על השאלה שלי?

חבר'ה אני מבין שאתם לחוצים, אבל קצת סבלנות. יש לי טונה של דברים על הראש, ברור שאני אסביר.

התשובה לשאלה שלכם נמצאת בגוף השאלה.
בשביל לענות על זה צריך לבחון מה קפאין עושה ומדוע בעצם הוא גורם לניוד שומן טוב יותר.

אז איך באמת קפאין גורם בעצם לאותו ניוד שומן?
בעקרון כל הרעיון פה שקפאין בעצם גורם לשחרור מוגבר של אפינפרין מבלוטת האדרנל ונור-אפינפרין (שמשוחרר ע"י מערכת העצבים הסימפטטית הקרובה לרקמת הקצב של הלב) ותהליך מורכב של גירוי רצפטורי A2A.

אני אעשה את זה קצר כי זה באמת ארוך וזה כולה כולה קפאין.
כל הקטע של ליפוליסיס (שחרור חומצות שומן חופשיות לזרם הדם) נעשה ע"י גירוי אותם רצפטורי A2A, כאשר מצד אחד הכימיקל פוספודיסטרס (PDE) נחסם ברמת התאית התקשורת מבוצעת ע"י מנגנון שניוני דרך אדנוזין חד-פוספטי שגורם לירידה בATP אבל לעליה באנזים CAMP שאחראי בין היתר על כיווץ שריר הלב, ליפוליזציה (ניוד שומן), יכולות למידה ועוד...
בכל אופן, זה ארוך ומשעמם אבל עם הזמן ישנה ירידה בגירוי אותם רצפטורי A2A ולכן פחות עליה בcAMP ומשם בעקרון רמות הניוד יורדות. יש שם גם משחק עם הקטאכלמנואידים שגם הם משחקים תפקיד חשוב.

בכל אופן, שימוש קבוע בקפאין במינון קבוע בסופו של דבר לא יניב יותר מדיי. תמיד יהיה גירוי מוגבר, אבל עם הזמן הגירוי יורד משמעותית.
בואו פשוט נסכם את זה ככה, ככל שהקפאין יותר מורגש בג'יטריות שלו, כך ניוד השומן הפוטנציאלי גבוה יותר.

חבר'ה אני מבין שאתם לחוצים, אבל קצת סבלנות. יש לי טונה של דברים על הראש, ברור שאני אסביר.

התשובה לשאלה שלכם נמצאת בגוף השאלה.
בשביל לענות על זה צריך לבחון מה קפאין עושה ומדוע בעצם הוא גורם לניוד שומן טוב יותר.

אז איך באמת קפאין גורם בעצם לאותו ניוד שומן?
בעקרון כל הרעיון פה שקפאין בעצם גורם לשחרור מוגבר של אפינפרין מבלוטת האדרנל ונור-אפינפרין (שמשוחרר ע"י מערכת העצבים הסימפטטית הקרובה לרקמת הקצב של הלב) ותהליך מורכב של גירוי רצפטורי A2A.

אני אעשה את זה קצר כי זה באמת ארוך וזה כולה כולה קפאין.
כל הקטע של ליפוליסיס (שחרור חומצות שומן חופשיות לזרם הדם) נעשה ע"י גירוי אותם רצפטורי A2A, כאשר מצד אחד הכימיקל פוספודיסטרס (PDE) נחסם ברמת התאית התקשורת מבוצעת ע"י מנגנון שניוני דרך אדנוזין חד-פוספטי שגורם לירידה בATP אבל לעליה באנזים CAMP שאחראי בין היתר על כיווץ שריר הלב, ליפוליזציה (ניוד שומן), יכולות למידה ועוד...
בכל אופן, זה ארוך ומשעמם אבל עם הזמן ישנה ירידה בגירוי אותם רצפטורי A2A ולכן פחות עליה בcAMP ומשם בעקרון רמות הניוד יורדות. יש שם גם משחק עם הקטאכלמנואידים שגם הם משחקים תפקיד חשוב.

בכל אופן, שימוש קבוע בקפאין במינון קבוע בסופו של דבר לא יניב יותר מדיי. תמיד יהיה גירוי מוגבר, אבל עם הזמן הגירוי יורד משמעותית.
בואו פשוט נסכם את זה ככה, ככל שהקפאין יותר מורגש בג'יטריות שלו, כך ניוד השומן הפוטנציאלי גבוה יותר.
כל כך הרבה מילים שאני לא מכיר..
בכל מקרה חח ,אז איך אתה ממליץ להשתמש בקפאין?שבוע כן שבוע לא ? חודש כן חודש לא? או פשוט לפי ההרגשה ?

הייתי אומר שקפאין אמור להמריץ, לספק עירנות, פוקוס וכו'
ברגע שזה מרגיש לך כבר "רגיל" ולא משהו משהו יש פה 2 אופציות.

1. מעלים מינון
2. עושים הפסקה.

לגבי 1 מן הסתם לא ניתן פשוט כל החיים לקחת יותר, הייתי אומר שיותר מ600 כבר הייתי עושה הפסקה שבוע שבועיים ומתחיל שוב מלמטה כלפי מעלה.
2. הפסקה זה תמיד דבר טוב עוד מימי הבית-ספר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית