מה עדיף בחיטוב: מקופלת או אגוזי מלך?

• פותח/ת השרשור mh15
  • פורסם בתאריך

mh15

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אם אני אוכל חופן אגוזי מלך - 22גרם שומן + 5גרם חלבון + 216גרם קלוריות + 2גרם פחמימות

או אוכל מקופלת קטנה - 4.7גרם שומן + 1.2גרם חלבון + 100גרם קלוריות + 11גרם פחמימות

זה נראה שלחיטוב שלי מתאים יותר לאכול מקופלת והרי הדבר מוזר שכן מקופלת נתפסת כפריט משמין במיוחד ובחיטוב לדעתי היא בכל זאת עדיפה על אגוזי מלך עם 22% שומן...
אודה אם יתנו לי זווית אחרת

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
איך בדיוק מקופלת עדיף על אגוזים? באגוזים יש יותר שומן, יותר חלבון והם גם יותר משביעים.
במיוחד בחיטוב זה אינסולין וסוכר לא רצוי.

• פותח/ת השרשור
נו זאת בדיוק השאלה .. הרי אגוזי מלך 22גרם שומן כאשר כל היום אני אמור לצרוך 60גרם שומן.. הגיוני?

העניין בחיטוב הוא לא תמיד הערך הקלורי, לדוגמא נעדיף 200 גרם חזה עוף על כדור גלידה למרות שכנראה שבחזה עוף יהיו יותר קלוריות,כל עוד אתה במאזן קלורי שלילי לפי המדדים שלך נעדיף מאוד לאכול חלבון אח"כ שומן בלתי רווי ובסוף פחמימות שגם בפחמימות עדיף עם ערך גליקמי כמה שיותר נמוך ופחות חד סוכרים כמו שוקולדים ומקופלת, העניין הוא הפחתה של הכמות פחמימות שמשפיעות על האינסולין ולזה כבר יש השפעה גדולה על השריפת שומן שלך.
ההבדל הוא ששומן,אומנם יש בו יותר קלוריות לגרם,אבל הוא לא יוצר אפקט של שיחרור אינסולין כמו פחמימה.
תקרא מה שהגבתי בשאלה על "הפרשת אינסולין ואגירת שומן" ובטוח שתבין יותר טוב 😃

פעם הבאה לפתוח אשכול לפי ההוראות:
- כותרת אינפורמטיבית
- כתב נורמלי

זאת אזהרה ראשונה פעם הבאה אני פשוט אנעל ואשעה אם צריך

תהנה בפורום

• פותח/ת השרשור
אני מצטט את הודעה של אביב כהן מהאשכול הקפצות אינסולין ואגירת שומן:
"לפי מה שאני מכיר, ההקפצת אינסולין הגבוהה ביותר כמובן היא מחד סוכרים,
אבל כמו שידוע לכולם, בסופו של יום אכלת אבטיח עם דבש סירופ מייפל ואבקת סוכר מלמעלה,
ואתה עדיין במאזן שלילי, לא תהיה לך שום אגירת שומן."

ועכשיו שוב אני שואל האם בסוף היום כאשר עדיין לא עברתי את רף הקלוריות היומי ומבחינת שומן אני על 50גרם. מה עדיף? מקופלת קטנה או חופן אגוזי מלך?
מקווה שאני יותר ברור עכשיו ...

אביב כהן הריץ בדיקה אחרי מה שהוא ענה שם וגילה שמה שהוא ענה זה לאו דווקא נכון,
תהיה אגירת שומן מיניאטורית, בגלל שהאינסולין קופץ, אבל בסופו של יום עם מאזן קלורי שלילי, אתה בהחלט "תוריד שומן",
אבל לא מיקסמת את מה שיכלת לעשות ללא החד סוכרים או במקרה שלנו ה"מקופלת".

• פותח/ת השרשור
אביב כהן הריץ בדיקה אחרי מה שהוא ענה שם וגילה שמה שהוא ענה זה לאו דווקא נכון,
תהיה אגירת שומן מיניאטורית, בגלל שהאינסולין קופץ, אבל בסופו של יום עם מאזן קלורי שלילי, אתה בהחלט "תוריד שומן",
אבל לא מיקסמת את מה שיכלת לעשות ללא החד סוכרים או במקרה שלנו ה"מקופלת".
אז עדיף לאכול אגוזי מלך ולהגיע ל70 גרם שומן בעצם?

אני מצטט את הודעה של אביב כהן מהאשכול הקפצות אינסולין ואגירת שומן:
"לפי מה שאני מכיר, ההקפצת אינסולין הגבוהה ביותר כמובן היא מחד סוכרים,
אבל כמו שידוע לכולם, בסופו של יום אכלת אבטיח עם דבש סירופ מייפל ואבקת סוכר מלמעלה,
ואתה עדיין במאזן שלילי, לא תהיה לך שום אגירת שומן."

ועכשיו שוב אני שואל האם בסוף היום כאשר עדיין לא עברתי את רף הקלוריות היומי ומבחינת שומן אני על 50גרם. מה עדיף? מקופלת קטנה או חופן אגוזי מלך?
מקווה שאני יותר ברור עכשיו ...

כמו שרשמתי לך אחשלי,העניין הוא לא רק הערך נטו של 50 גרם שומן או 450 קלוריות...זה האפקט על הגוף ועל החומרים שהוא מפריש כשלשומן פחמימה וחלבון יש הבדלים גדולים מבחינת הורמונים שמופרשים,זה מה שהכי רלוונטי לנו זה האינסולין.
תסתכל על התגובה שלי בנושא של "הפרשת אינסולין ואגירת שומן" פה בפורום ומקווה שתבין יותר טוב 😃
בסופו של דבר,עדיף בהרבה 50 גרם אגוזי מלך על מקופלת גם אם הערכים מבחינת שומי דומים.

אם אני אוכל חופן אגוזי מלך - 22גרם שומן + 5גרם חלבון + 216גרם קלוריות + 2גרם פחמימות

או אוכל מקופלת קטנה - 4.7גרם שומן + 1.2גרם חלבון + 100גרם קלוריות + 11גרם פחמימות

אני יודע כמה קלוריות יש בכל גרם של שומן, חלבון ופחמימות, אבל כמה קלוריות יש בגרם קלוריות?

נראה לי שיש 100 קלוריות ב100 קלוריות.. אני לא בטוח אז אל תתפוס אותי במילה אבל אני די בטוח שקלוריה אחת שווה לקלוריה אחת..

הוא היה ציני, אין דבר כזה "100 גרם קלוריות" כי קל' לא נמדדות בגרמים facepalm

חשבתי זה פותח האשכול רשם את זה

facepalm

נראה לי שיש 100 קלוריות ב100 קלוריות.. אני לא בטוח אז אל תתפוס אותי במילה אבל אני די בטוח שקלוריה אחת שווה לקלוריה אחת..
אבל אני שואל כמה קלוריות יש במאה גרם קלוריות, כי זה מה mh15 ציין בתפריט שלו. אגב, סה"כ הקלוריות לא בדיוק מתאים לרכיבים שצוינו - יש סטיה של 10 קלוריות לכאן ולכאן.

(טוב, זה נמשך יותר מדי. למי שלא הבין, אני לא שואל ברצינות)

- - - עידכון הודעה - - -

4 קלוריות ל גרם חלבון
4 קלוריות ל גרם פחמימה
9 קלוריות לגרם שומן
תודה, אבל כתבתי שאת זה אני יודע.

זה בדיוק כמו לשאול מה עדיף, לנסוע מתל אביב לחיפה ב BMW חדשה סידרה 7 או בסובארו 88? הרי שניהם יגיעו מנקודה A לנקודה B. זה נכון, אבל השאלה היא איך אתה תרגיש בדרך.
באגוזים יש יותר ויטמינים, מינרלים ובכללי המוצר יותר משביע. במקופולת זה בדיוק הכל ההפך. כמובן, אם זה נכנס למכסה הקלורית שלך ואתה רוצה להכניס מקופלת לתפריט, אז תהנה - סביר להניח שתרד אותו הדבר בשומן, אלא אם יש לך ״בעיות״ (רגישות) עם אינסולין.

אני חושב שיש פה טעות בסיסית במובן של הקפצת אינסולין ושומן.

לפותח הפוסט, גרעון קלורי הוא דבר מבורך ואתה אכן צודק שעל הנייר מקופלת נראית כמו אחלה של עסקה.
אבל בוא אני אספר לך משהו קטן - המטרה שלנו בחיטוב היא לשרוף ולאבד שומן.
איך זה מתבצע?

ע"י שני דברים עיקריים:
1. גרעון קלורי - ופה למקופלת שלך יש אחלה יתרון על הנייר.
2. אירובי - או כל פעילות ספורטיבית (כמובן שיש עדיפות יותר ופחות)

אז מה קשור אינסולין פה אתה שואל?
נורא פשוט, אתה תאכל את המקופלת המתוקה שלך בכיף> רמות האינסולין שלך יקפצו לשמיים מהר מאוד > רמות הIGF-1 שלך יצללו קצת> ניוד ושריפת השומן תעצר או תאט משמעותית> רמות הסוכר שנתנו לך פיק של אנרגיה יצללו מהר מאוד, מה שלא יהיה נעים לגוף שלך> הוא ירצה עוד סוכר בשביל אנרגיה > אתה תקבל את זה כפידבק מהמוח שלך שאומר לך "אחי, אתה מת מרעב... קח משהו, ועדיף משהו שיעשה לשנינו טוב" > ביי ביי דיאטה.

אז אתה מבין? אורך החיים של מקופלת הוא מאוד מאוד קצר, ומה שיבוא אחרי המקופלת... ובכן יהיה סביר להניח הרבה יותר גרוע.
וגם אם תצליח לעמוד בפיתוי אתה תתענה מזה בצורה שפשוט לא משתלמת, אבל יותר מכל, רמות הורומון הגדילה דמוי אינסולין שלך ירדו שזה דבר שאף פעם לא רצוי בנוסף לכך הקפיצה המהירה תגרום לגוף לעצור שריפה וניוד שומן.

שלא נדבר על ויטמינים ומינרלים ושומנים בריאים, ואיך מייצירים מקופלת.
זה לא רק ערכים, תזכור את זה.

אני חושב שיש פה טעות בסיסית במובן של הקפצת אינסולין ושומן.

לפותח הפוסט, גרעון קלורי הוא דבר מבורך ואתה אכן צודק שעל הנייר מקופלת נראית כמו אחלה של עסקה.
אבל בוא אני אספר לך משהו קטן - המטרה שלנו בחיטוב היא לשרוף ולאבד שומן.
איך זה מתבצע?

ע"י שני דברים עיקריים:
1. גרעון קלורי - ופה למקופלת שלך יש אחלה יתרון על הנייר.
2. אירובי - או כל פעילות ספורטיבית (כמובן שיש עדיפות יותר ופחות)

אז מה קשור אינסולין פה אתה שואל?
נורא פשוט, אתה תאכל את המקופלת המתוקה שלך בכיף> רמות האינסולין שלך יקפצו לשמיים מהר מאוד > רמות הIGF-1 שלך יצללו קצת> ניוד ושריפת השומן תעצר או תאט משמעותית> רמות הסוכר שנתנו לך פיק של אנרגיה יצללו מהר מאוד, מה שלא יהיה נעים לגוף שלך> הוא ירצה עוד סוכר בשביל אנרגיה > אתה תקבל את זה כפידבק מהמוח שלך שאומר לך "אחי, אתה מת מרעב... קח משהו, ועדיף משהו שיעשה לשנינו טוב" > ביי ביי דיאטה.

אז אתה מבין? אורך החיים של מקופלת הוא מאוד מאוד קצר, ומה שיבוא אחרי המקופלת... ובכן יהיה סביר להניח הרבה יותר גרוע.
וגם אם תצליח לעמוד בפיתוי אתה תתענה מזה בצורה שפשוט לא משתלמת, אבל יותר מכל, רמות הורומון הגדילה דמוי אינסולין שלך ירדו שזה דבר שאף פעם לא רצוי בנוסף לכך הקפיצה המהירה תגרום לגוף לעצור שריפה וניוד שומן.

שלא נדבר על ויטמינים ומינרלים ושומנים בריאים, ואיך מייצירים מקופלת.
זה לא רק ערכים, תזכור את זה.
יש צורך לחלק.....

Back
למעלה תחתית