הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קבלה לטכניון

• פותח/ת השרשור Snatch
  • פורסם בתאריך

Snatch

משתמש מתחיל
268
13
נק' מוניטין:
33
268
13
נרשמתי למגמת הנדסה אזרחית בטכניון במסגרת העתודה
סף הקבלה הוא סכם של 82 נקודות(היה 83,ירד איך שהוא.. יכול להיות שירד שוב?)
כרגע אני עם פסיכומטרי של 625 וממוצע בגרות משוער 103~104 מה שאומר שהסכם שלי בסביבות 80.7.
שבוע הבא יש לי מועדי ב' באנגלית ומתמטיקה, במקרה הטוב אני אצליח לעגל את זה ל81.
יש פה מישהו שמבין בזה קצת ויכול להגיד לי מה הסיכויים שלי ? עצות מה אפשר לעשות בשלב הזה כדי להגדיל את הסיכויים?
חלק אמרו לי שזאת מגמה שאין אליה הרבה ביקוש וקל להתקבל, אחרים אמרו שבאופן כללי מאוד קשה להתקבל לטכניון אפילו אם אתה עומד בדרישות.
אני לא רשום לאף מוסד אחר, יש לי עדיין אפשרות להרשם אבל אני לא סגור על משהו מסוים.
הבעיה שאם אני הולך על שירות רגיל זה יהיה בשיריון או משהו דומה בגלל פרופיל 72.
🆘

אני לא יודע אם תוכל להתקבל במידה והסכם שלך נמוך מהסכם המינימלי הנדרש, אבל במידה ולא, תדע שיש מכינה בטכניון בדיוק בשביל המקרים האלה (שמעתי שבשנים האחרונות נפתחה גם מכינה מקוצרת של מס' מועט של חודשים, מציע לך לברר על זה).
שיהיה בהצלחה, אם יש לך שאלות באופן כללי על עתודה ועל הלימודים בטכניון אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית.

טכניון מאוד נוקשים בענייני קבלה. אין באמת דרך להגדיל את הסיכויים חוץ מלשפר את הציונים כמובן.

לגבי הפופולריות של המחלקה, דווקא שמתי לב שהרבה לומדים את זה (בעיקר בני המיעוט הערבי), אבל ני לא באמת יודע אם זו רק אשליה. באם באמת לא יהיה ביקוש, שמעתי על מקרים שהורידו את הסכם, אבל לא ראיתי זאת במו עיניי.

השאלה האמיתית היא, למה ללמוד את הדבר הזה?

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם תוכל להתקבל במידה והסכם שלך נמוך מהסכם המינימלי הנדרש, אבל במידה ולא, תדע שיש מכינה בטכניון בדיוק בשביל המקרים האלה (שמעתי שבשנים האחרונות נפתחה גם מכינה מקוצרת של מס' מועט של חודשים, מציע לך לברר על זה).
שיהיה בהצלחה, אם יש לך שאלות באופן כללי על עתודה ועל הלימודים בטכניון אתה מוזמן לשלוח הודעה פרטית.
לא חושב שזה אפשרי במסגרת העתודה. בכל מקרה נשמע לי כמו בזבוז זמן להכנס עכשיו למכינה, אני בטוח שיש דרכים אחרות למי שחסר לו מעט בשביל להתקבל.

טכניון מאוד נוקשים בענייני קבלה. אין באמת דרך להגדיל את הסיכויים חוץ מלשפר את הציונים כמובן.

לגבי הפופולריות של המחלקה, דווקא שמתי לב שהרבה לומדים את זה (בעיקר בני המיעוט הערבי), אבל ני לא באמת יודע אם זו רק אשליה. באם באמת לא יהיה ביקוש, שמעתי על מקרים שהורידו את הסכם, אבל לא ראיתי זאת במו עיניי.

השאלה האמיתית היא, למה ללמוד את הדבר הזה?
ביקוש גבוה,שכר טוב, מקצוע הנדסה מעניין.. למה לא ?
שמעתי רק על מעטים שלמדו את המקצוע, וגם זה דרך חברים.
לגבי הורדה בדרישה, כמו שאמרתי כבר הורידו את זה במהלך השנה. אם יורידו עוד אני מאמין שאני מתקבל.

ד"א, מה לגבי אונ' בן גוריון? כדאי? סיכויים טובים? הבעיה היחידה שאני גר בצפון ולא מתלהב מהאפשרות לחיות שם כמה שנים..

לגבי שכר כמובן שזה יחסי (לדוגמה בהנדסת חשמל יש משרות שהשכר שתקבל עבורן יהיה משמעותית גבוה יותר). לגבי ביקוש אין לי מושג...

כפי שאמרתי, לפי מה שאני רואה ביום יום בקמפוס אני יכול להגיד לך שנראה שהרבה לומדים את זה, אבל יכול להיות שזה רק נראה ככה.

קשה לי להאמין שיורידו עוד את הסכם בשלב כזה.

אונ' בן גוריון היא אחלה, ונחשבת לטובה מאוד לצד תל אביב וטכניון בתחום ההנדסות. מה שכן, לא נראה לי שיש שם הנדסה אזרחית..

לא חושב שזה אפשרי במסגרת העתודה. בכל מקרה נשמע לי כמו בזבוז זמן להכנס עכשיו למכינה, אני בטוח שיש דרכים אחרות למי שחסר לו מעט בשביל להתקבל.

ביקוש גבוה,שכר טוב, מקצוע הנדסה מעניין.. למה לא ?
שמעתי רק על מעטים שלמדו את המקצוע, וגם זה דרך חברים.
לגבי הורדה בדרישה, כמו שאמרתי כבר הורידו את זה במהלך השנה. אם יורידו עוד אני מאמין שאני מתקבל.

ד"א, מה לגבי אונ' בן גוריון? כדאי? סיכויים טובים? הבעיה היחידה שאני גר בצפון ולא מתלהב מהאפשרות לחיות שם כמה שנים..

אתה לא צריך לחשוב, זה אפשרי בוודאות מוחלטת. את ההחלטה האם שלושה חודשים שווים את זה שתוותר על הרצון שלך ללמוד בטכניון תעשה אתה.
אם תמצא דרך אחרת להתקבל מה טוב, אבל אני שוב אומר שתשקול את זה, לטובתך.

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך לחשוב, זה אפשרי בוודאות מוחלטת. את ההחלטה האם שלושה חודשים שווים את זה שתוותר על הרצון שלך ללמוד בטכניון תעשה אתה.
אם תמצא דרך אחרת להתקבל מה טוב, אבל אני שוב אומר שתשקול את זה, לטובתך.
אפשר קצת מידע לגבי המכינה ?לי לא יצא לראות משהו בנושא הזה בהקשר של העתודה..

לא לומדים מקצוע כי השכר בו טוב לומדים מקצוע כי זה מעניין אותך ואתה רואה את עצמך עובד בזה כל החיים.
מה שווה ללמוד משהו שאתה לא אוהב ולסבול כל החיים בשביל עוד כסף.

לא לומדים מקצוע כי השכר בו טוב לומדים מקצוע כי זה מעניין אותך ואתה רואה את עצמך עובד בזה כל החיים.

אוסף של גיבובים. למה אתה חושב שאפשר אפריורית להחליט את מה שאמרת?

בנוסף, איפה הוא אמר שהוא מתכוון ללמוד משהו שהוא לא אוהב?

וכן, אם אתה בוחר ללמוד אחד ממקצועות ההנדסה, אין ספק ששכר צריך להוות שיקול רציני.

גם אני חשבתי על לימודים בטכניון,לימודי כימיה,אבל יש בעיה אחת(בנתיים אחת...)
הגברתי 15 יח''ל לא כולל מת' ואנגלית,כימיה,ביולוגיה,וביוטכנולוגיה,הממוצע ללא בונוסים הוא 97.
אבל הבעיה היא שיש מקצועות שהממוצע שלי הוא 90,ויש כאלו שהוא 50(הגישו אותי עם מגן 20 במת' בגלל שאמרתי למורה שהוא ברירת מחדל ולא מצאו אחד טוב יותר).
מכינה באה לטפל במצבים כאלו?
מישהו יכול להסביר טיפה על המכינה,או שיש פה מישהו שעשה מכינה?

גם אני חשבתי על לימודים בטכניון,לימודי כימיה,אבל יש בעיה אחת(בנתיים אחת...)
הגברתי 15 יח''ל לא כולל מת' ואנגלית,כימיה,ביולוגיה,וביוטכנולוגיה,הממוצע ללא בונוסים הוא 97.
אבל הבעיה היא שיש מקצועות שהממוצע שלי הוא 90,ויש כאלו שהוא 50(הגישו אותי עם מגן 20 במת' בגלל שאמרתי למורה שהוא ברירת מחדל ולא מצאו אחד טוב יותר).
מכינה באה לטפל במצבים כאלו?
מישהו יכול להסביר טיפה על המכינה,או שיש פה מישהו שעשה מכינה?

מותר למורה לעשות את זה ?

בעקרון התנאים אמורים להשתנות הקיץ הזה. מה שאני הבנתי שהולך לקרות זה שהסכם לקבלה ישאר אותו דבר אבל הבונוסים שינתנו על מקצועות של 5 יחידות ומתמטיקה ופיזיקה במיוחד יהיו גבוהים יותר ממה שהם עכשיו ככה שזה יכול להוסיף לך כמה נקודות אם אתה משפר אותם.
עם פסיכומטרי פחות מ650 אין לך מה לנסות להתקבל

אוסף של גיבובים. למה אתה חושב שאפשר אפריורית להחליט את מה שאמרת?

בנוסף, איפה הוא אמר שהוא מתכוון ללמוד משהו שהוא לא אוהב?

וכן, אם אתה בוחר ללמוד אחד ממקצועות ההנדסה, אין ספק ששכר צריך להוות שיקול רציני.

זה הנימה של הדברים שאני הבנתי ושכר צריך להיות שיקול אבל לא עיקרי לדעתי.

מותר למורה לעשות את זה ?

בעיקרון,לא,אבל הוא היה מורה ממש גרוע,כל הכיתה הייתה באופן קבוע אצל מורים פרטיים,ולא היה לי כסף לשלם באופן תדיר,וככה למי שיש כסף מקבל ציון יותר גבוה הכל הודות למערכת חינוך מחורבנת.
הרכזת אמרה לי שהיא מכירה את המצב ושלפחות אני אנסה לקבל עובר בשאלון 005,שאר השאלונים הם בממוצע של 97 ו90.

• פותח/ת השרשור
יפה שאתה יודע לקרוא חצאי שורות, פעם הבאה תקרא עד הסוף.
הוא שאל "למה ללמוד את הדבר הזה"
עניתי "
ביקוש גבוה,שכר טוב, מקצוע הנדסה מעניין.. למה לא ?"

בעקרון התנאים אמורים להשתנות הקיץ הזה. מה שאני הבנתי שהולך לקרות זה שהסכם לקבלה ישאר אותו דבר אבל הבונוסים שינתנו על מקצועות של 5 יחידות ומתמטיקה ופיזיקה במיוחד יהיו גבוהים יותר ממה שהם עכשיו ככה שזה יכול להוסיף לך כמה נקודות אם אתה משפר אותם.
עם פסיכומטרי פחות מ650 אין לך מה לנסות להתקבל
אתה מדבר על שיטת החישוב החדשה? אם אני לא טועה זה נכנס רק משנה הבאה. השנה מחשבים את שניהם והולכים לפי הגבוה יותר.
במקרה שלי זה החישוב הישן.
זה הנימה של הדברים שאני הבנתי ושכר צריך להיות שיקול אבל לא עיקרי לדעתי.
לא אמרתי בשום מקום שזה השיקול העיקרי.

- - - עידכון הודעה - - -

מצטער שאני חופר אבל לדעתי כדאי שאני יקבל החלטה מה לעשות עוד היום.
לגשת למועדי ב' ולנסות לשפר בעוד קצת כדי להגדיל את הסיכויים או שזה לא יעזור?
להרשם למקום אחר?

באופן כללי, אם אתה יכול לשפר את הציונים עכשיו אז תעשה את זה.

אם לפי החישוב באתר של הטכניון יעזור לך לשפר את הציונים, אז נהדר. אם לא, אז כמו שאתה בטח מבין, זה לא באמת יעזור לך להתקבל, אלא אם יורידו את הסכם או כל נס אחר שלא בשליטתך.

אם הטכניון לא קדוש מבחינתך, והוא לא צריך להיות, אז ברור שכדאי לך להירשם למקומות אחרים.

• פותח/ת השרשור
באופן כללי, אם אתה יכול לשפר את הציונים עכשיו אז תעשה את זה.

אם לפי החישוב באתר של הטכניון יעזור לך לשפר את הציונים, אז נהדר. אם לא, אז כמו שאתה בטח מבין, זה לא באמת יעזור לך להתקבל, אלא אם יורידו את הסכם או כל נס אחר שלא בשליטתך.

אם הטכניון לא קדוש מבחינתך, והוא לא צריך להיות, אז ברור שכדאי לך להירשם למקומות אחרים.
בתור העדפה ללימוד מקצוע הנדסה, כמובן שאני מעדיף את הטכניון בכמה רמות מבחינת רמת הלימודים,מיקום,שווי התואר וכו'.
אפילו ברמה של לוותר על העתודה. אבל שוב, כל עוד אין לי אופציה טובה בשירות רגיל אני מעדיף ללמוד במקום פחות נחשב.
לגבי השיפור, בדקתי בדיוק והמקסימום שזה יכול להוסיף אם ממש ילך טוב זה חצי נקודה לסכם.

ד"א, נגיד ואני הולך על בילוגיה בטכניון, יש אפשרות על סמך ההישגים שם לעבור למקצוע אחר במהלך השנה?

בתור העדפה ללימוד מקצוע הנדסה, כמובן שאני מעדיף את הטכניון בכמה רמות מבחינת רמת הלימודים,מיקום,שווי התואר וכו'.
אפילו ברמה של לוותר על העתודה. אבל שוב, כל עוד אין לי אופציה טובה בשירות רגיל אני מעדיף ללמוד במקום פחות נחשב.
לגבי השיפור, בדקתי בדיוק והמקסימום שזה יכול להוסיף אם ממש ילך טוב זה חצי נקודה לסכם.

ד"א, נגיד ואני הולך על בילוגיה בטכניון, יש אפשרות על סמך ההישגים שם לעבור למקצוע אחר במהלך השנה?

רמת הלימודים ושווי התואר לא שונים בהרבה מאוניברסיטאות מובילות אחרות בארץ. זה לא "כמו פעם".

לגבי עניין הביולוגיה, אין לי מושג. בדר"כ עושים מעברים כאלו בין מחלקות/פקולוטות קשורות. כדאי שתשאל את מדור רישום וקבלה...

רמת הלימודים ושווי התואר לא שונים בהרבה מאוניברסיטאות מובילות אחרות בארץ. זה לא "כמו פעם".

אני יכול להעיד שלגבי הנדסת חשמל מה שכתבת חד משמעית לא נכון. הרמה בטכניון הרבה יותר גבוהה, ורואים את זה במהנדסים טריים שמגיעים משם על פני ת"א ובאר שבע - לאו דווקא מבחינת ידע, אלא יותר צורת חשיבה ופתרון בעיות.
כמובן שיש יוצאי דופן ויצא לי להכיר חלק מהם, אבל בדר"כ זה המצב.

אני יכול להעיד שלגבי הנדסת חשמל מה שכתבת חד משמעית לא נכון. הרמה בטכניון הרבה יותר גבוהה, ורואים את זה במהנדסים טריים שמגיעים משם על פני ת"א ובאר שבע - לאו דווקא מבחינת ידע, אלא יותר צורת חשיבה ופתרון בעיות.
כמובן שיש יוצאי דופן ויצא לי להכיר חלק מהם, אבל בדר"כ זה המצב.

אם כך, מהי רמת לימודים מבחינתך? מה הקשר בין "צורת חשיבה ופתרון בעיות" לרמת הלימודים? ואיך קבעת שהרמה הרבה יותר גבוהה (חוץ מהניסיון האישי שלך בעבודה שעדיין לא ברור אם הוא מעיד משהו על רמת הלימודים שעוד דורשת הגדרה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית