הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קבלה לטכניון

• פותח/ת השרשור Snatch
  • פורסם בתאריך
אם כך, מהי רמת לימודים מבחינתך? מה הקשר בין "צורת חשיבה ופתרון בעיות" לרמת הלימודים? ואיך קבעת שהרמה הרבה יותר גבוהה (חוץ מהניסיון האישי שלך בעבודה שעדיין לא ברור אם הוא מעיד משהו על רמת הלימודים שעוד דורשת הגדרה).

"רמת לימודים" = הרמה אותה הסטודנטים נדרשים לדעת על מנת לעבור את הקורס ולהיות זכאים לתואר במוסד.
אין בהכרח קשר בין "צורת חשיבה ופתרון בעיות" לרמת הלימודים, אבל מה לעשות - בוגרי טכניון בהנדסת חשמל (בממוצע) איכותיים יותר במס' תכונות בולטות מבוגרי ת"א/באר שבע, וזו הסיבה שהם מקבלים עדיפות בראיונות.
בהחלט יכול להיות שמלכתחילה האנשים שהולכים ללמוד בטכניון הנדסת חשמל איכותיים יותר, אבל זה לא באמת משנה - בסופו של דבר, בוגר טכניון מקבל אצלנו עדיפות (ומסיבות ברורות אני לא אציין איפה אני עובד).

"רמת לימודים" = הרמה אותה הסטודנטים נדרשים לדעת על מנת לעבור את הקורס ולהיות זכאים לתואר במוסד.
אין בהכרח קשר בין "צורת חשיבה ופתרון בעיות" לרמת הלימודים, אבל מה לעשות - בוגרי טכניון בהנדסת חשמל (בממוצע) איכותיים יותר במס' תכונות בולטות מבוגרי ת"א/באר שבע, וזו הסיבה שהם מקבלים עדיפות בראיונות.
בהחלט יכול להיות שמלכתחילה האנשים שהולכים ללמוד בטכניון הנדסת חשמל איכותיים יותר, אבל זה לא באמת משנה - בסופו של דבר, בוגר טכניון מקבל אצלנו עדיפות (ומסיבות ברורות אני לא אציין איפה אני עובד).

אם כך, איך אתה יכול קבוע באיזה מוסד רמת הלימודים גבוהה יותר, משמע הרמה שאותה סטודנטים נדרשים לדעת כדי לעבור קורס, בלי ללמוד במוסדות אחרים? לפי מספר זכאים לתואר? לפי ממוצע בקורסים? הטיעון הזה הוא חסר.

אם רמת לימודים קשורה לידע, וידע לא קשור לצורת חשיבה ופתרון בעיות, אז על סמך ההודעה הקודמת שלך שקריטריון הידע לא כל כך מבדיל בין סטודנטים ממוסדות שונים, נובע שהטכניון הוא לא הסיבה.

איך אתה יכול להחליט מה קורה "בממוצע", כאשר הממוצע הזה מסתמך רק על "אצלנו". מה גם שהממוצע המקומי הזה מוטה - אתם מעדיפים אפריורית סטודנטים מהטכניון.

אם כך, איך אתה יכול קבוע באיזה מוסד רמת הלימודים גבוהה יותר, משמע הרמה שאותה סטודנטים נדרשים לדעת כדי לעבור קורס, בלי ללמוד במוסדות אחרים? לפי מספר זכאים לתואר? לפי ממוצע בקורסים? הטיעון הזה הוא חסר.

אם רמת לימודים קשורה לידע, וידע לא קשור לצורת חשיבה ופתרון בעיות, אז על סמך ההודעה הקודמת שלך שקריטריון הידע לא כל כך מבדיל בין סטודנטים ממוסדות שונים, נובע שהטכניון הוא לא הסיבה.

איך אתה יכול להחליט מה קורה "בממוצע", כאשר הממוצע הזה מסתמך רק על "אצלנו". מה גם שהממוצע המקומי הזה מוטה - אתם מעדיפים אפריורית סטודנטים מהטכניון.

עזוב, אנחנו יכולים להתווכח עד מחר, זה לא באמת משנה ואין לי כוח או רצון.
בסופו של דבר - מה שכתבת לפותח השרשור לא נכון, כן נותנים עדיפות בראיונות לבוגרי הטכניון, לפחות בהנדסת חשמל (לא יודע מה קורה בפקולטות אחרות).
לא באמת משנה אם זה בגלל שאנשים שהולכים ללמוד בטכניון מלכתחילה איכותיים יותר והמוסד חרא או שצורת הלימודים בטכניון הופכת אותם למהנדסים טובים יותר.

נערך לאחרונה:
עזוב, אנחנו יכולים להתווכח עד מחר, זה לא באמת משנה ואין לי כוח או רצון.
בסופו של דבר - מה שכתבת לפותח השרשור לא נכון, כן נותנים עדיפות בראיונות לבוגרי הטכניון, לפחות בהנדסת חשמל (לא יודע מה קורה בפקולטות אחרות).
לא באמת משנה אם זה בגלל שאנשים שהולכים ללמוד בטכניון מלכתחילה איכותיים יותר והמוסד חרא או שצורת הלימודים בטכניון הופכת אותם למהנדסים טובים יותר.

טוב ;maeq

וזה מאוד עצוב, מכיוון שיכול להיות מהנדס, בוגר מוסד אקדמי כלשהו, מאוד מוכשר/מתאים/בעל ידע רב ועשיר יותר מאשר אותו בוגר טכניון "ממוצע".
אבל בסופו של דבר, ולמען הסר ספק, הכל הם מסננים. בין אם מקור התואר וכן בציון, הכל עד לשלב הראיון- הלא כן?

וזה מאוד עצוב, מכיוון שיכול להיות מהנדס, בוגר מוסד אקדמי כלשהו, מאוד מוכשר/מתאים/בעל ידע רב ועשיר יותר מאשר אותו בוגר טכניון "ממוצע".
אבל בסופו של דבר, ולמען הסר ספק, הכל הם מסננים. בין אם מקור התואר וכן בציון, הכל עד לשלב הראיון- הלא כן?

אותו בוגר יוזמן לראיון, בהנחה שהוא בוגר אוניברסיטה מוכרת בציון טוב. אם התכוונת למכללות למיניהן - קורות החיים לא מגיעות אלינו, נחסמות אצל משאבי אנוש או משהו כזה.
יש אצלנו לא מעט מהנדסים בוגרי ת"א ובאר שבע, אפילו בצוות שלי.

• פותח/ת השרשור
אם אני מתעקש על המקצוע הזה בעתודה, עלו לי 2 אופציות
- להרשם לבן גוריון - גם שם אני גבולי עם הציונים ולא יודע בוודאות אם אני מתקבל
- ללמוד הנדסאי ואולי אחרי הצבא להמשיך למהנדס.

אופציה אחרת - להרשם לאורט בראודה במקצוע הנדסי אחר. סיכויי קבלה גבוהים.

• פותח/ת השרשור
אחרי בדיקה קטנה הבנתי שבן גוריון לא יותר ריאלי מהטכניון בשבילי..
אריאל זה האוניבסיטה(ככה היא נחשבת עד כמה שאני יודע) היחידה שאני יכול ללמוד בה הנדסה כלשהי עם הציונים שלי.

• פותח/ת השרשור
אני כרגע נמשך יותר לכיוון של לעשות יג-יד(במידה ולא אתקבל לטכניון) על חשבוני בלי להתחייב לצבא מעבר לסדיר..
סתם לידע כללי, איזה בתי ספר טובים יש באיזור הצפון/השרון ללימודי הנדסאי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית