הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[עזרה] תוצאות בדיקת אולטראסאונד - מרפק

• פותח/ת השרשור Mrb0dy
  • פורסם בתאריך

Mrb0dy

משתמש מתחיל
216
1
נק' מוניטין:
33
216
1
אהלן , פתחתי פה אשכול בעבר לגבי דלקת שחשבתי שיש לי במרפק בשם Golf Elbow
מאז טיפלתי במרפק בטיפול אנטיביוטי - כדורים / באמצעות פיזיותרפיה / וכמובן הכי חשוב מנוחה .

הגעתי למצב של 3 שבועות כבר ללא אימונים בכלל , ולפני שבוע ביצעתי בדיקת אולטראסאונד על מנת לבדוק אם יש לי אכן דלקת
והבדיקה יצאה תקינה - רשום שהכל תקין מבחינת שרירים ורצועות .

השאלה היא מה זה אומר ? כי לפני שהפסקתי להתאמן היו לי באמת כאבים שהיה לי מאוד קשה להתאמן איתם והייתי בטוח שיש לי דלקת
ואני עכשיו לא יודע מה לעשות הלאה ... להמשיך לנוח / לחזור להתאמן ?

אני חייב את העזרה שלכם לגבי מה אתם חושבים בנושא .

השאלה היא מה אתה מרגיש? כואב עדיין?
אם כן, תנוח עוד, ואם כואב מאוד תחזור לאורטופד.
במידה ולא כואב, תחזור הדרגתית, תוך כדי חיזוק של המרפק- עבודה עם גומיה מאוד יכולה לעזור.

אהלן , פתחתי פה אשכול בעבר לגבי דלקת שחשבתי שיש לי במרפק בשם Golf Elbow
מאז טיפלתי במרפק בטיפול אנטיביוטי - כדורים / באמצעות פיזיותרפיה / וכמובן הכי חשוב מנוחה .

הגעתי למצב של 3 שבועות כבר ללא אימונים בכלל , ולפני שבוע ביצעתי בדיקת אולטראסאונד על מנת לבדוק אם יש לי אכן דלקת
והבדיקה יצאה תקינה - רשום שהכל תקין מבחינת שרירים ורצועות .

השאלה היא מה זה אומר ? כי לפני שהפסקתי להתאמן היו לי באמת כאבים שהיה לי מאוד קשה להתאמן איתם והייתי בטוח שיש לי דלקת
ואני עכשיו לא יודע מה לעשות הלאה ... להמשיך לנוח / לחזור להתאמן ?

אני חייב את העזרה שלכם לגבי מה אתם חושבים בנושא .

golfer's elbow היא לרוב בעיה של הגידים המכופפים את שורש כף היד. בשנים האחרונות מבינים שבעיות גידים לרוב לא כוללות מרכיב דלקתי , וכבר לא קוראים לבעיות אלו טנדיניטיס (יטיס היא סיומת שציינת מרכיב דלקתי) אלא , טנדינופתיה או טנדינוסוס וזה אומר שיש פגיעה במבנה הקולגן של הגיד ברמה המכנית-תאית , אך אין מרכיב דלקתי. לכן , הרבה פעמים באולטראסאונד לא מגלים כלום , כיוון שאין נפיחות ברקמה.

באופן , כללי , יותר חשוב לדעת , כפי שציין Atsaady , זה איך הכאבים כיום? מה קורה כשאתה מכופף את שורש כף היד? מה קורה כשאתה מרים משהו כבד ? וכו'.

אנ מקוה שמותר לי להתעלק על האשכול הזה, גם אני סובל ממרפק גולפאי כבר כמה חודשים. אם אני חורג מכללי האתיקה פשוט תתעלמו מההודעה הזאת, אני אבין את הרמז.
איך הכאבים כיום?
ביומיום אין בעיה אבל יש רגישות למגע, למשל כשאני משעין את היד על משענת של כסא והבליטה הקטנה הזאת של ההומרוס (?) מפעילה קצת לחץ על המשענת(בדיוק המקום בו מקבלים "זרם"). המרפק כואב בעיקר לאחר ביצוע מתח (Pullups) וכאב הרבה יותר כשהייתי מערב גם chinups לכן הפסקתי איתם (אין לי אפשרות לעשות מתח במנח נייטרלי). בזמן ביצוע עליות המתח יש כאב קל בלבד, וגם הוא לא עקבי: יש עליות שאני לא מרגיש שום כאב ויש כאלה שכן. גם במשיכת פולי עליון באחיזה רחבה זה הכאיב, עברתי לאחיזה צרה מאד וזה כמעט לא כואב בזמן הביצוע או אחריו. הכל התחיל בכפיפות מרפקים על כסא פריצ'ר וגם שם זה כמעט לא מורגש כבר מאז ששיניתי את האחיזה כך שכפות הידיים במנח נייטרלי ("פטישים"). בסך הכל אני בהחלט יכול לחיות עם זה, אבל זה לא מתקדם לשום מקום כבר כמה שבועות ואני חושש מהתדרדרות המצב.

מה קורה כשאתה מכופף את שורש כף היד?
כלום, אין שום כאב או בעיה.

מה קורה כשאתה מרים משהו כבד ?
כלום (אבל אני לא מרים הרבה דברים כבדים 😃). הבעיה היא כמעט רק עם משיכות, לא עם דחיקות (אם כי זה לא לגמרי מדויק. בבנץ' עברתי למשקולות במקום מוט כדי שאוכל לשנות את מנח כפות הידיים, ומאז אין שום כאב במרפק בתרגיל הזה אופס, נזכרתי שהסיבה לשינוי בבנץ' היתה בעיה בכתף, לא המרפק ).

נערך לאחרונה:
אנ מקוה שמותר לי להתעלק על האשכול הזה, גם אני סובל ממרפק גולפאי כבר כמה חודשים. אם אני חורג מכללי האתיקה פשוט תתעלמו מההודעה הזאת, אני אבין את הרמז.
ביומיום אין בעיה אבל יש רגישות למגע, למשל כשאני משעין את היד על משענת של כסא והבליטה הקטנה הזאת של ההומרוס (?) מפעילה קצת לחץ על המשענת(בדיוק המקום בו מקבלים "זרם"). המרפק כואב בעיקר לאחר ביצוע מתח (Pullups) וכאב הרבה יותר כשהייתי מערב גם chinups לכן הפסקתי איתם (אין לי אפשרות לעשות מתח במנח נייטרלי). בזמן ביצוע עליות המתח יש כאב קל בלבד, וגם הוא לא עקבי: יש עליות שאני לא מרגיש שום כאב ויש כאלה שכן. גם במשיכת פולי עליון באחיזה רחבה זה הכאיב, עברתי לאחיזה צרה מאד וזה כמעט לא כואב בזמן הביצוע או אחריו. הכל התחיל בכפיפות מרפקים על כסא פריצ'ר וגם שם זה כמעט לא מורגש כבר מאז ששיניתי את האחיזה כך שכפות הידיים במנח נייטרלי ("פטישים"). בסך הכל אני בהחלט יכול לחיות עם זה, אבל זה לא מתקדם לשום מקום כבר כמה שבועות ואני חושש מהתדרדרות המצב.

כלום, אין שום כאב או בעיה.

כלום (אבל אני לא מרים הרבה דברים כבדים 😃). הבעיה היא כמעט רק עם משיכות, לא עם דחיקות (אם כי זה לא לגמרי מדויק. בבנץ' עברתי למשקולות במקום מוט כדי שאוכל לשנות את מנח כפות הידיים, ומאז אין שום כאב במרפק בתרגיל הזה אופס, נזכרתי שהסיבה לשינוי בבנץ' היתה בעיה בכתף, לא המרפק ).

מכיוון שאין בעיה ביום יום , ואתה מתאמן , הייתי שם דגש על מודיפיקציות באימון. מדוע אין לך אפשרות לבצע מתח במיד פוזישן? הרי ראית שזה עזר לך בפולי...
בנוסף , אתה יכול להתחיל תרגול של מתיחות וחיזוק אקצנטרי של מכופפי שורש כף היד.
בנוסף , ניתן לשקול שימוש בחבק או בטייפינג כ 5 ס"מ מתחת לנקודת האחז של הגיד בזמן האימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית