הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כניסה לכושר מ0

• פותח/ת השרשור meav
  • פורסם בתאריך

meav

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום, אני רוצה להתחיל להיכנס לכושר..
אני בחורה בת 20 במשקל תקין ואף פעם לא השלמתי ריצה של יותר מ5 דקות ואני רוצה להתחיל לרוץ,
איך עושים את זה? משלבים ריצה והליכה? כל כמה זמן מעלים קצב/זמן ריצה?
בנוסף, אני מתאמנת בבית וארצה גם לחטב רגליים וטוסיק, איך אוכל לדעת איזה תרגילים לבצע וכמה חזרות וסטים?
תודה רבה!

את הולכת להרשם לחדר כושר? אם כן בעזרת מדריך שם את יכולה להתחטב בצורה הכי טובה,
אם לא בקשר לחיטוב ה"רגליים והטוסיק", ממליץ לך לעשות סקוואטים(תחפשי squat ביוטיוב) ללא משקולות, או משקל קל.

בקשר לריצות תבני לך סולם, תעשי ריצה עד שאת מתעייפת ואז הליכה - ריצה הליכה ככה 35-45 דקות,
ולאט לאט תכנסי לכושר=>תרוצי יותר=> כנראה שתתחטבי יותר.
כמובן זה קשור לתזונה אבל זה כבר עניין אחר.

הכל זה עניין של הדרגתיות. תעשי הליכה מהירה של 15 דק', קל לך? תמשיכי ל-20, קשה לך? תעצרי, אימון הבא תעשי 20 דק', ככה הלאה עד שאתה מגיעה למצב שאת מצליחה לרוץ 10-15 דק', ואז אותו עיקרון, להעלות לאט לאט, ולדאוג לאכול נכון, זה הכי חשוב

תתחילי מריצה קלה או אפילו הליכה מהירה ותעלי מתי שמתחיל להיות קל.
לא לוותר לעצמך

הסוד הוא הדרגה בתור אחד שהיה כמוך לפני שנה והתחיל ריצות על ימין ועל שמאל עכשיו סובל מפציעה ובקושי מצליח לחזור לעניינים

הייתי ממליץ לך מניסיון לא לקחת את הדברים מהר מידי כדי להימנע מפציעות, אם לא רצת אף פעם כמו שאת אומרת תתחילי ב2-3 שבועות של הליכות מהירות 20-30 דק' ,3 פעמים בשבוע למשל ראשון-שלישי-חמישי ותתחילי להחליף את האימון של יום חמישי בריצה קלה בהדרגתיות משם כשאת תתחילי להרגיש כבר בכושר תרוצי באופן קבוע. בשביל החיטוב רגליים וטוסיק סקוואטים זה אחלה תרגיל גם איתו עדיף שתתחילי בלי משקל עלייך.

Back
למעלה תחתית