הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טס עוד חודש לנפאל לעשות טרק אינטנסיבי ורוצה לחזור לכושר ולהתחטב עבורו

biotech

משתמש מתחיל
9
2
נק' מוניטין:
2
9
2
אהלן חברים!

אני בן 27 טס לנפאל לעשות את טרק האנפורנה.
זהו טרק של שבועיים בו מגיעים לגבהים של 5000 מטר פלוס
והוא אמור להיות לא פשוט כלל.

גובה: 1.78
משקל:67

הפסקתי לעשן וחזרתי לרוץ לפני שבועיים.
כמו גם עשיתי חלק קטן משביל ישראל.

יש לי מטרה והיא להגיע לטרק הזה מוכן ככל האפשר,
אני אסחב שם מוצ'ילה שתשקול כ-12 קילו דבר שעוד יותר יקשה עליי.

כרגע אני רץ 3 פעמים בשבוע בימים: ראשון שלישי וחמישי.
יש ברשותי משקולות מתברגות של 10 קילו עבור כל יד שזה די והותר.

אני רוצה להתחטב בנוסף לפעילות האירובית שאני עושה
וחשבתי להתאמן אנאירובי בימים שאני לא רץ בהם.

יש לי קצת פחות מחודש עד הטיסה
והייתי רוצה לחזק בעיקר את השרירים הרלוונטים לטרק,
דגש על הרגליים ומה שאתם מוצאים לנכון.

אשמח להמלצה על איזו תוכנית כדאי להתחיל
ואילו תרגילים בה.

לא התאמנתי עם משקולות או אנאירובי במשך שנים
כך שאשמח לכל הצעה שהיא.

תודה רבה חברים!

נזכרת מאוחר מידי.
ועם משקולות מתברגות אין כל כך מה לאמן את הרגליים.
אחרי הטרק תתחיל להתאמן

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה אחי ..

ובכל זאת?
מה שאוכל לפתח עד הטיול יהיה מצוין
חבל לא לנצל את החודש הזה

תעשה fbw מהלינקיייה ותאכל פחות ממה שאתה צריך 500 קלוריות) גירעון קלורי( גם על זה תקרא בלינקייה

• פותח/ת השרשור
אפשר לינק בבקשה?
אני לא מוצא

מגניב,

גם לי יש בתכנון לעשות את הטרק הזה.. אבל באוקטובר הבא חח

שמע.. לפתח שרירים בחודש לא ממש תצליח אבל! כן מציע לך לעבוד על סיבולת השריר.
תעבוד בטווחי חזרות של 15-25, משקל קל כמובן (וזה עדיין לא קל) ותמשיך את האירובי בשביל הכושר.

יש לך מושג אולי כמה עולה הטרק?
כמה יעלה טיול לנפאל לחודש כולל הטרק והטיסות (נגיד דרך הודו)

אנשים בני 60-70 עושים את הטרק הזה, אני לא חושב שאתה צריך הכנה כלשהי.. אתה גם כל לילה מגיע לכפר כלשהו אז אם אתה תרגיש זוועה אתה יכול לנוח יום אחד בכפר ולהמשיך למחרת.

תיקח איתך מדריך במקום לסחוב על עצמך 12 קילו ותפרנס את האנשים שם קצת.

ממליץ לך פשוט לעשות טרקים בישראל , שיעזרו לך לסיבולת השריר
ויכינו אותך לטיול שלך

עשיתי את הטרק הזה (בלי פורטר) והיה ממש קל, אתה הולך לא הרבה שעות ביום, ואתה יכול ללכת בקצב קל - לכן לא הייתי דואג, ואם תעשה את המינימום האפשרי לפני הטיסה לא תהיה לך בעיה.

במקרה הכי גרוע אתה יכול לקחת פורטר בגרושים ואז בכללללל זה כמו לצאת לטיול בשכונה (פשוט הרבה ימים ברצף)

חשוב גם לציין שאפשר לפרוש את הטיול הזה איך שאתה רוצה, חוץ מהיום של המעבר בכל הימים יש לך הרבה אפשרויות לעצור בכפרים לאורך הדרך לפי היכולת שלך (כל הכפרים שם חיים מתיירים, אז בכל מקום יש גאסט האוסים, טובים יותר או פחות).

בקשר ליום של המעבר, הוא קצת יותר קשה משאר הימים, אבל זה רק אומר שאתה תהיה סחוט בסופו, לא שלא תוכל לסיים אותו (הוא גם מגיע בערך באמצע אז אתה תדע כבר להעריך מה המצב שלך ומקסימום לקחת חמור לאותו יום)

t
חשוב גם לציין שאפשר לפרוש את הטיול הזה איך שאתה רוצה, חוץ מהיום של המעבר בכל הימים יש לך הרבה אפשרויות לעצור בכפרים לאורך הדרך לפי היכולת שלך (כל הכפרים שם חיים מתיירים, אז בכל מקום יש גאסט האוסים, טובים יותר או פחות).
אתה יכול לפרט על היום מעבר?

אני מתכנן גם טרק בנאפל בקרוב

היום מעבר (היום שעושים בו את הPASS), אתה עובר שם בגובה המקסימלי שעושים בטרק הזה (שאני כבר לא זוכר מהו).
יום לפני זה יום קצר אם אני זוכר נכון, כי צריך לקום מוקדם ביום של הפאס, הקושי ביום הזה הוא כפול:
1. עולים ויורדים יחסית הרבה גובה, אז ההליכה יותר קשה.
2. חייבים לסיים את המרחק המינימלי של היום הזה (כי כמו שאמרתי אי אפשר לפרק את היום הזה ליומיים כי אין גאסט האוסים בדרך).

אם אני זוכר נכון, קמנו ב-5 (לפנות בוקר) ויצאנו לקראת 6, הייתי עם עוד מישהי, והיא הולכת ממממש לאט, וירד עלינו עוד שלג, וסיימנו את היום בין האחרונים לקראת 4 אחה"צ, את היום הזה סיימנו תשושים, אבל שוב זה היה בלי פורטר, אז אם מישהו רוצה להקל עליו זה פתרון אפשרי (הפורטר גם מכיר את הדרך וזה היה מקצר לנו איזה 20-30 דקות שלא היינו בטוחים שאנחנו בדרך הנכונה כי השלג כיסה את השביל).

זאת הליכה בקצב ממש איטי (כי ככה בחרנו לעשות) עם הרבה הפסקות, אז שכמות הזמן לא תפחיד אותך.
אנשים עושים את הטרק הזה גם בהרבה פחות ימים מהזמן שמומלץ.

אם יש לכם שאלות ספציפיות יותר תשאלו בכיף

אם יש לך טיפים כללים זה יעזור, כמו למשל החברת תעופה לנפאל, מקומות טובים לישון בהם, מה לקחת ומה לא לקחת? איך מסתדרים עם אוכל בזמן הטרק?
ואם יש עוד דברים זה גם יעזור 😃

- אני עברתי באוטובוס מהודו לנפאל (חלק מהטיול שחרור) אז אין לי מושג בקשר לטיסה.
- מבחינת מה לקחת אני כבר לא ממש זוכר, אבל המקל הליכה (שקניתי שם) היה ממש נוח (וגם נשבר ביום של הפאס, אבל זה מה שמקבלים שקונים דברים בחנויות בנפאל). הכי חשוב כמובן זה תיק הליכה טוב (עם תמיכה לגב וכל השטויות האלה) ונעליים טובות, כל שאר הדברים קניתי מקומי (שוב - היה לי טיול עם אופי שונה מאנשים שטסים לחודש לנפאל רק), כל הציוד שם ממש זול (ובאיכות בהתאם).
- אוכל אתה לא סוחב איתך כלום חוץ מנשנושים למשך היום, אתה אוכל בגאסט האוסים לאורך הדרך, אל תצפה לאוכל באיכות גבוהה (חוץ מהכפר שממליצים להישאר בו ליום אחד להתרגל לגובה, יש שם מאפיות והריחות בבוקר מטריפים)

חחח עכשיו נזכרתי שאכלתי שם שתי מנות של מרק שום (טעים בצורה מפתיעה) והפלצתי כמו מטורף כל הלילה (היה שווה את זה).

ממליץ להביא דברים לעשות (מוזיקה, ספר או שניים, קלפים וכדו'), במיוחד למי שמתכנן למשוך את הטרק הרבה זמן, יש מלא זמני מנוחה ואין מה לעשות בכפרים האלה ממש חוץ מלשתות תה.

אם יעלו לי עוד טיפים אני ארשום, קחו תמונה שתראו מה מחכה לכם:
IMG_2905.JPG

אבל המקל הליכה (שקניתי שם) היה ממש נוח (וגם נשבר ביום של הפאס, אבל זה מה שמקבלים שקונים דברים בחנויות בנפאל). הכי חשוב כמובן זה תיק הליכה טוב (עם תמיכה לגב וכל השטויות האלה) ונעליים טובות, כל שאר הדברים קניתי מקומי (שוב - היה לי טיול עם אופי שונה מאנשים שטסים לחודש לנפאל רק), כל הציוד שם ממש זול (ובאיכות בהתאם).
אתה יודע להמליץ על תיק טוב שגם לא יהיה יקר מדי?
אוכל אתה לא סוחב איתך כלום חוץ מנשנושים למשך היום, אתה אוכל בגאסט האוסים לאורך הדרך, אל תצפה לאוכל באיכות גבוהה (חוץ מהכפר שממליצים להישאר בו ליום אחד להתרגל לגובה, יש שם מאפיות והריחות בבוקר מטריפים)
אחלה נשמע טוב וכן אני לא מצפה לאיכות גבוהה אבל העיקר שיהיה אוכל חח
וואו!
ותודה על העזרה!

- אני עברתי באוטובוס מהודו לנפאל (חלק מהטיול שחרור) אז אין לי מושג בקשר לטיסה.
- מבחינת מה לקחת אני כבר לא ממש זוכר, אבל המקל הליכה (שקניתי שם) היה ממש נוח (וגם נשבר ביום של הפאס, אבל זה מה שמקבלים שקונים דברים בחנויות בנפאל). הכי חשוב כמובן זה תיק הליכה טוב (עם תמיכה לגב וכל השטויות האלה) ונעליים טובות, כל שאר הדברים קניתי מקומי (שוב - היה לי טיול עם אופי שונה מאנשים שטסים לחודש לנפאל רק), כל הציוד שם ממש זול (ובאיכות בהתאם).
- אוכל אתה לא סוחב איתך כלום חוץ מנשנושים למשך היום, אתה אוכל בגאסט האוסים לאורך הדרך, אל תצפה לאוכל באיכות גבוהה (חוץ מהכפר שממליצים להישאר בו ליום אחד להתרגל לגובה, יש שם מאפיות והריחות בבוקר מטריפים)

חחח עכשיו נזכרתי שאכלתי שם שתי מנות של מרק שום (טעים בצורה מפתיעה) והפלצתי כמו מטורף כל הלילה (היה שווה את זה).

ממליץ להביא דברים לעשות (מוזיקה, ספר או שניים, קלפים וכדו'), במיוחד למי שמתכנן למשוך את הטרק הרבה זמן, יש מלא זמני מנוחה ואין מה לעשות בכפרים האלה ממש חוץ מלשתות תה.

צפה בקובץ המצורף 19739

פאקקקקקק
למה רק עוד שנה אני טס למה 😭

נשמה אתה שוקל 67kg , מה אתה עוד רוצה לחטב ? ועוד בחודש...

Back
למעלה תחתית