הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כניסה לתחום ה-powerlifting או אולימפיות (גיל 14)

NeriaNa

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
אחותי (בת 14) מביעה בזמן האחרון התעניינות בתחום ואני רוצה לבדוק איך הכי נכון שהיא תבצע את זה. אני לא יודע בדיוק מהי הסיבה שבגללה היא מתעניינת דווקא בזה, אבל מדובר בהתלהבות מכוח ומטכניקה ולא מתחום פיתוח הגוף, לכן אני רוצה לעזור לה להתחיל באחד משני התחומים האלה.

אשמח אם תביעו את דעתכם על השאלות הבאות:
1. האם זהו גיל מתאים להתחיל אולימפיות ו/או פאוורליפטינג?
2. מהו הפורמט העדיף בגיל הזה? קבוצה? מאמן אישי?
3. אילו מהתחומים עדיף, או מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם עבורה?
4. המשפחה שלי גרה בגליל העליון ולמיטב ידיעתי אין מכונים עם דגש על powerlifting או קבוצות של מתעמלים אולימפיים באזור. אשמח לקבל רעיונות איך אפשר להתחיל להיכנס לתחום בלי נסיעות ארוכות רבות על בסיס קבוע.

תודה!

אחותי (בת 14) מביעה בזמן האחרון התעניינות בתחום ואני רוצה לבדוק איך הכי נכון שהיא תבצע את זה. אני לא יודע בדיוק מהי הסיבה שבגללה היא מתעניינת דווקא בזה, אבל מדובר בהתלהבות מכוח ומטכניקה ולא מתחום פיתוח הגוף, לכן אני רוצה לעזור לה להתחיל באחד משני התחומים האלה.

אשמח אם תביעו את דעתכם על השאלות הבאות:
1. האם זהו גיל מתאים להתחיל אולימפיות ו/או פאוורליפטינג?
2. מהו הפורמט העדיף בגיל הזה? קבוצה? מאמן אישי?
3. אילו מהתחומים עדיף, או מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם עבורה?
4. המשפחה שלי גרה בגליל העליון ולמיטב ידיעתי אין מכונים עם דגש על powerlifting או קבוצות של מתעמלים אולימפיים באזור. אשמח לקבל רעיונות איך אפשר להתחיל להיכנס לתחום בלי נסיעות ארוכות רבות על בסיס קבוע.

תודה!
1) לדעתי גיל מתאים להתחיל בwl אולי טיפונת מאוחר אפילו, @MikeRozner מה דעתך?
Pl היא יכולה להתחיל גם בגיל מאוחר יותר
2) תלוי מה האפשרויות ומה יהיה הכיוון, אם wl אז יהיה הכי טוב ללכת להדר יוסף.
אם pl אז לכל מדריך שמתחרה או הוכיח את עצמו בתחום.
3) זה קצת מסובך להגיד זה תלוי מה הכיוון שלה ואם היא רוצה להתחרות
4) אולי שווה להציץ בשרשור מאמנים בנעוץ

היא יכולה להתחיל מה שהיא רוצה מתי שהוא רוצה, אין שום סיבה שהוא לא תוכל לעשות את זה, ומה עדיף, זה הכל תלוי מה היא מעדיפה.
אבל מאוד ממליץ לשכור מאמן אישי, שתלמד כמו שצריך. @PowerLifting מכיר מישהו באיזור?

גליל עליון... לא מכיר כל כך, אבל איזו עיר בדיוק?

האם זהו גיל מתאים להתחיל אולימפיות ו/או פאוורליפטינג?
עקרונית כל גיל זה גיל מתאים, אבל תלוי מה השאיפה, תלוי מאיזה נק' היא מתחילה [גמישות, שליטה בתרגילי בסיס וכו'].
בכל מקרה, תמיד יותר מוקדם זה יותר טוב, וגם אם מאוחר מדי - עדיף מאשר בכלל לא.
אני מניח שלאולימפיות זה יחסית מבוגר במידה ורוצים להגיע לתחרויות ברמה גבוהה וכד', ממה שאני יודע מתחילים לבנות בתחום גמישות מגיל מאוד מאוד צעיר. שוב, יכול להיות שאני טועה.
לגבי פאוורליפטינג, אין סיבה שגיל 14 לא יהיה גיל סבבה להתאמן בצורה הזו, אני מניח שיש התאמות של האימון לגיל ככה שלא יפגע בהתפתחות וכו'.
בכל מקרה העניין הוא להתאים את האימון לגיל ולבוא עם שאיפות ריאליות.
מהו הפורמט העדיף בגיל הזה? קבוצה? מאמן אישי?
לדעתי, בהתחלה כדאי לקחת מאמן טוב שיידע ללמד את תרגילי הבסיס, אח"כ תלוי בה.
אילו מהתחומים עדיף, או מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם עבורה?
שניהם עדיפים על תחומים שבד"כ מושכים ילדות בנות 14 - למשל בלט שנותן להן דימוי גוף מעוות ומכריח אותן להיכנס לדיאטה של דחלילים.
ככה כל בחירה שלה היא מבורכת לפי דעתי.
המשפחה שלי גרה בגליל העליון ולמיטב ידיעתי אין מכונים עם דגש על powerlifting או קבוצות של מתעמלים אולימפיים באזור. אשמח לקבל רעיונות איך אפשר להתחיל להיכנס לתחום בלי נסיעות ארוכות רבות על בסיס קבוע.
אתה צריך מקום שמרשה לעשות דדלפיט בתור התחלה, אח"כ אם היא תתמיד תוכל להתחיל לחשוב על מקומות אחרים. אתה מדבר כאילו היא החליטה שהיא הולכת להתחרות באולימפיאדה עוד כמה שנים ושוכח שהיא יכולה, כמו כל ילד מתבגר, לשנות את דעתה מחר ולהתחיל ללמוד לנגן על קלרינט.

• פותח/ת השרשור
תודה לכל מי שענה.

גליל עליון... לא מכיר כל כך, אבל איזו עיר בדיוק?
קיבוץ ליד קרית שמונה.

עקרונית כל גיל זה גיל מתאים, אבל תלוי מה השאיפה, תלוי מאיזה נק' היא מתחילה [גמישות, שליטה בתרגילי בסיס וכו'].
בכל מקרה, תמיד יותר מוקדם זה יותר טוב, וגם אם מאוחר מדי - עדיף מאשר בכלל לא.
אני מניח שלאולימפיות זה יחסית מבוגר במידה ורוצים להגיע לתחרויות ברמה גבוהה וכד', ממה שאני יודע מתחילים לבנות בתחום גמישות מגיל מאוד מאוד צעיר. שוב, יכול להיות שאני טועה.
לגבי פאוורליפטינג, אין סיבה שגיל 14 לא יהיה גיל סבבה להתאמן בצורה הזו, אני מניח שיש התאמות של האימון לגיל ככה שלא יפגע בהתפתחות וכו'.
בכל מקרה העניין הוא להתאים את האימון לגיל ולבוא עם שאיפות ריאליות.

לדעתי, בהתחלה כדאי לקחת מאמן טוב שיידע ללמד את תרגילי הבסיס, אח"כ תלוי בה.

שניהם עדיפים על תחומים שבד"כ מושכים ילדות בנות 14 - למשל בלט שנותן להן דימוי גוף מעוות ומכריח אותן להיכנס לדיאטה של דחלילים.
ככה כל בחירה שלה היא מבורכת לפי דעתי.

אתה צריך מקום שמרשה לעשות דדלפיט בתור התחלה, אח"כ אם היא תתמיד תוכל להתחיל לחשוב על מקומות אחרים. אתה מדבר כאילו היא החליטה שהיא הולכת להתחרות באולימפיאדה עוד כמה שנים ושוכח שהיא יכולה, כמו כל ילד מתבגר, לשנות את דעתה מחר ולהתחיל ללמוד לנגן על קלרינט.
תודה על התגובה. כמובן שלא התכוונתי לשלבים מתקדמים, אלא כבר לשלבים הראשונים - מעולם לא התעסקתי באולימפיות, נטו מניסיוני באימונים ומהתקופה שבה גרתי שם, אני חושב שיהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא מאמן רציני בתחום בגליל העליון. בפאוורליפטינג זה יהיה פשוט יותר.

• פותח/ת השרשור
@ספיר חושב שאין מישהי שמתאימה יותר ממך להיות הבנאדם שילמד אותה הבסיס במיוחד עם הציוד שיש לך.
אין לי אפשרות לשלוח הודעה פרטית בגלל כמות ההודעות שלי. יש לך אפשרות לקשר אותי אליה (פייסבוק, מס' טלפון וכו')? תודה!

Yakov Gaydar | Facebook
יעקב מאמן פאוורליפטינג במרכז קנדה
תודה על ההפניה.

Back
למעלה תחתית