הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים צריך את עזרתכם, ליצן חדש מדבר על ספיגת חלבון

• פותח/ת השרשור Psycho
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
זה בסדר, כתבתי לו ככה:
"בסופו של דבר אין לך גיבוי לטענות שנתת, ובזה נגמר העניין."
"
הוא חושב שהוא יותר טוב מאראגון, וזה לא נכון, הטענה שהוא הביא שהמאמר בקילוגרם שגוי, לא רלוונטית, כי הוא דיבר שטויות. אני מבטל את הסימוכין שלו, מכיוון שהם לא תקינים ולכן אין אפשרות להסיק את המסקנות שהוא הסיק.
יש פה הרבה אנשים ש"תופסים" ממנו, וחבל שהם יאמ
ינו לשטויות הללו.
בסופו של דבר יש למאמר של אראגון 15 רפרנסים טובים, אז אין כאן ממש התלבטות למי להאמין.
אין לך תשובות למה שהראיתי ולכן אתה מנסה לרדת לרמה האישית, זה בסדר להודות בטעויות, וזה רק יוציא אותך יותר "גבר"."
נכון לעכשיו הוא שותק, וזה בסדר גמור, רק שלא יגיב עוד פעם שטויות.
סה"כ העניין נסגר, אני הגבתי אחרון ואני לא חושב שמישהו יסתמך על מה שהוא כתב, וזה מה שחשוב.
תודה רבה לכולכם.

זה בסדר, כתבתי לו ככה:
"בסופו של דבר אין לך גיבוי לטענות שנתת, ובזה נגמר העניין."
"
הוא חושב שהוא יותר טוב מאראגון, וזה לא נכון, הטענה שהוא הביא שהמאמר בקילוגרם שגוי, לא רלוונטית, כי הוא דיבר שטויות. אני מבטל את הסימוכין שלו, מכיוון שהם לא תקינים ולכן אין אפשרות להסיק את המסקנות שהוא הסיק.
יש פה הרבה אנשים ש"תופסים" ממנו, וחבל שהם יאמ
ינו לשטויות הללו.
בסופו של דבר יש למאמר של אראגון 15 רפרנסים טובים, אז אין כאן ממש התלבטות למי להאמין.
אין לך תשובות למה שהראיתי ולכן אתה מנסה לרדת לרמה האישית, זה בסדר להודות בטעויות, וזה רק יוציא אותך יותר "גבר"."
נכון לעכשיו הוא שותק, וזה בסדר גמור, רק שלא יגיב עוד פעם שטויות.
סה"כ העניין נסגר, אני הגבתי אחרון ואני לא חושב שמישהו יסתמך על מה שהוא כתב, וזה מה שחשוב.
תודה רבה לכולכם.

אפשר קישור?

"לי במקרה "קצת" יש... אתה בכלל יודע מה זה תואר? מה זה לימודים? מה זה דוקטורנט? ילד-לך תישן על האף. כשתעורר תחזור פיקח"
מקרה קלאסי של אדם שמשתמש בסמכות שלו כדאי לגרום לכל חרא שיוצא לו מהפה להפוך לזהב....
בכל מקרה יפה שלקחת על עצמך להוכיח שהוא טועה ולמנוע ממנו להטעות מאות של ילדים

• פותח/ת השרשור
כתבתי שם, הוא מנסה לרדת לפסים אישיים כי אין לו תגובה אפשרית שתוכיח שהוא צודק, הוא יכול לזלזל, שיהיה לו בכיף.
אני לא יורד לרמה הזאת.

הזכרתם את אראגון ,זה לא שאלן אראגון חושב בימנו בצורה כלכך שונה: http://www.jissn.com/content/10/1/5
ith that said, high-quality protein dosed at 0.4–0.5 g/kg of LBM at both pre- and post-exercise is a simple, relatively fail-safe general guideline that reflects the current evidence showing a maximal acute anabolic effect of 20–40 g [53,84,85]. For example, someone with 70 kg of LBM would consume roughly 28–35 g protein in both the pre- and post exercise meal.Exceeding this would be have minimal detriment if any, whereas significantly under-shooting or neglecting it altogether would not maximize the anabolic response.
כשהוא כתב את המאמרים הראשונים שלו רציתי להרוג אותו כי הוא התעלם ממחקרים שלא התאימו לתפיסת העולם שלו ומהפן הביוכימי. עכשיו כשהוא התחיל לכתוב לעיתונים רציניים הוא יישר קו עם הדיעה הרווחת (אם בא לכם לראות את הצד השני ,יש חוקר בשם WOLFE שחושב כמעט כמוכם ).

הבחור כנראה טועה לגבי הספיגה ממערכת העיכול כי זו כנראה לא המערכת המגבילה כאן(בזמנו גם אני חשבתי ככה). אבל הוא צודק כנראה לגבי הכמות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תגובה חדשה: "אתה לא הבאת מחקר אחד שיגבה אותך. זה לא אומר שאתה טועה. אבל עד שלא יוכח לי אחרת, אין לי כל סיבה להסכים לטיעונך."
זה דפוק, לא העליתי שום טענה, למה אני צריך לגבות אותה מחקרית? סה"כ פסלתי את הטענה שלך על סמך ה"מחקרים" שלך שהיו לא מתאימים.

הוא ממשיך ומגיב: "
ליאור- לטיעון העניני היחידי שלך, גש לבדוק באיזה חלק מהמעי בדיוק נספגים חלבונים, ורק אז תחשב מחדש את חלון ההזדמנויות. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Protein_(nutrient)"
" בנוסף, קח בחשבון שעיקר פירוק החלבון מתבצע בקיבה עי האנזים פפסין, ומייד במעבר בתריסריון תוכן הקיבה נמהל בנוזל מרה בסיסי, כך שאומנם יש מעט פירוק וספיגה בהמשך המעי הדק, אך רוב המשקל נופל על מה שהספיק להתפרק בקיבה."

הזכרתם את אראגון ,זה לא שאלן אראגון חושב בימנו בצורה כלכך שונה: http://www.jissn.com/content/10/1/5

כשהוא כתב את המאמרים הראשונים שלו רציתי להרוג אותו כי הוא התעלם ממחקרים שלא התאימו לתפיסת העולם שלו ומהפן הביוכימי. עכשיו כשהוא התחיל לכתוב לעיתונים רציניים הוא יישר קו עם הדיעה הרווחת (אם בא לכם לראות את הצד השני ,יש חוקר בשם WOLFE שחושב כמעט כמוכם ).

הבחור כנראה טועה לגבי הספיגה ממערכת העיכול כי זו כנראה לא המערכת המגבילה כאן(בזמנו גם אני חשבתי ככה). אבל הוא צודק כנראה לגבי הכמות.

גם אני שמתי את הלינק למאמר הזה פה לפני חודש, שמח שיש מישהו שקורא 😃
בכל מקרה, הפיסקה קצת הוצאה מהקשרה כי הוא מדבר במאמר על "חלון ההזדמנויות" ולא על כמות חלבון מקסימלית בארוחה. בפיסקה שציטטת הוא ממליץ מה צריך לעשות בשביל לרצות את כל המחקרים שנעשו ושהוא ציין במאמר. כלומר, הוא ממליץ לי (107 ק"ג) לצרוך 54 גרם חלבון לפני אימון ו-54 גרם חלבון אחרי אימון. זו לא המלצה כזו רעה 😃

רפרנס 53 - נערך על תשעה אנשים והראה שתוספת 50 גרם פחמימות ל25 גרם חלבון לאחר אימון לא משפיעה על סינתזת החלבון בשריר. לא ניסו לשחק עם כמות החלבון והניחו מראש שיש חלון הזדמנויות (אין לי גישה למאמר המלא).

רפרנס 84 - מחקר מאוד מעניין, אבל לצערי רק על שישה אנשים. נתנו להם "להתאמן קשה" בחד"כ ע"י ארבעה סטים של 8-10 חזרות של לג פרס, לג קורלס וknee extension. ישירות לאחר האימון נתנו להם 0/5/10/20/40 גרם חלבון ומדדו את ריכוז חומצות האמינו בדם בין 0-4 שעות לאחר מכן (40 גרם "ניצחו").
לעומת זאת, לא היה הבדל ב-mixed-muscle FSR, plasma albumin FSR, albumin FSR בין 20 גרם חלבון ל-40 גרם חלבון.
קצת חבל שהגבילו את המחקר הזה לשישה אנשים (שלא ידוע כמה שקלו, פקטור רציני הייתי אומר) ורק ל40 גרם חלבון אבל מה אפשר לעשות - בכל מקרה, מטרת המחקר לא היתה למצוא את כמות החלבון המקסימלית שאפשר לאכול בארוחה אחת.

רפרנס 85 - מחקר שבא להוסיף על הרפרנס הקודם בו חקרו צריכת חלבון לאחר אימון של קשישים (37 אנשים בגיל 71, סטיית תקן 4), גם אצלם התיסוף לאחר אימון היה מקסימום 40 וכאן דווקא מצאו ש-muscle protein synthesis לאחר אימון היה ב40 גרם. למה? לא יודעים (אולי כי הוא נערך על 37 אנשים ולא על 6?). גם כאן חבל שהם לא בדקו מה קורה עם 60 ו-80 גרם חלבון.

אלן אראגון עדיין מחזיק בדעה שאפשר לאכול 150 גרם חלבון בארוחה, לא ראיתי בשום מקום דעה אחרת, אבל באמת שאני אשמח לקרוא אם יש לך לינק (באמת, אני לא כותב בציניות).

נערך לאחרונה:
תגובה חדשה: "אתה לא הבאת מחקר אחד שיגבה אותך. זה לא אומר שאתה טועה. אבל עד שלא יוכח לי אחרת, אין לי כל סיבה להסכים לטיעונך."
זה דפוק, לא העליתי שום טענה, למה אני צריך לגבות אותה מחקרית? סה"כ פסלתי את הטענה שלך על סמך ה"מחקרים" שלך שהיו לא מתאימים.

ליאור- לטיעון העניני היחידי שלך, גש לבדוק באיזה חלק מהמעי בדיוק נספגים חלבונים, ורק אז תחשב מחדש את חלון ההזדמנויות. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Protein_(nutrient)"
"בנוסף, קח בחשבון שעיקר פירוק החלבון מתבצע בקיבה עי האנזים פפסין, ומייד במעבר בתריסריון תוכן הקיבה נמהל בנוזל מרה בסיסי, כך שאומנם יש מעט פירוק וספיגה בהמשך המעי הדק, אך רוב המשקל נופל על מה שהספיק להתפרק בקיבה."
אם כבר מלחמת קישורי ויקופדיה, תשלח אותו לכאן:
http://he.wikipedia.org/wiki/כשל_לוגי

"בנוסף, קח בחשבון שעיקר פירוק החלבון מתבצע בקיבה עי האנזים פפסין, ומייד במעבר בתריסריון תוכן הקיבה נמהל בנוזל מרה בסיסי, כך שאומנם יש מעט פירוק וספיגה בהמשך המעי הדק, אך רוב המשקל נופל על מה שהספיק להתפרק בקיבה."

אז הוא גם טוען טענה שראינו כבר שלא מבוססת על כלום, וגם רוצה שתביא לו מחקר שיפסול את הטענה שלו (אגב, כל מחקר על IF יהיה טוב כי הטענה שלו פוסלת אפשרות של IF).

אני טוען שהירח עשוי מגבינה צהובה, שיביא לי מחקר שיפסול את הטענה שלי.

גם אני שמתי את הלינק למאמר הזה פה לפני חודש, שמח שיש מישהו שקורא 😃 בכל מקרה, הפיסקה קצת הוצאה מהקשרה כי הוא מדבר במאמר על "חלון ההזדמנויות" ולא על כמות חלבון מקסימלית בארוחה. בפיסקה שציטטת הוא ממליץ מה צריך לעשות בשביל לרצות את כל המחקרים שנעשו ושהוא ציין במאמר. כלומר, הוא ממליץ לי (107 ק"ג) לצרוך 54 גרם חלבון לפני אימון ו-54 גרם חלבון אחרי אימון. זו לא המלצה כזו רעה 😃 רפרנס 53 - נערך על תשעה אנשים והראה שתוספת 50 גרם פחמימות ל25 גרם חלבון לאחר אימון לא משפיעה על סינתזת שריר. לא ניסו לשחק עם כמות החלבון והניחו מראש שיש חלון הזדמנויות (אין לי גישה למאמר המלא). רפרנס 84 - מחקר מאוד מעניין, אבל לצערי רק על שישה אנשים. נתנו להם "להתאמן קשה" בחד"כ ע"י ארבעה סטים של 8-10 חזרות של לג פרס, לג קורלס וknee extension. ישירות לאחר האימון נתנו להם 0/5/10/20/40 גרם חלבון ומדדו את ריכוז חומצות האמינו בדם בין 0-4 שעות לאחר מכן (40 גרם "ניצחו"). לעומת זאת, לא היה הבדל ב-mixed-muscle FSR, plasma albumin FSR, albumin FSR בין 20 גרם חלבון ל-40 גרם חלבון. קצת חבל שהגבילו את המחקר הזה לשישה אנשים ורק ל40 גרם חלבון אבל מה אפשר לעשות - בכל מקרה, מטרת המחקר לא היתה למצוא את כמות החלבון המקסימלית שאפשר לאכול בארוחה אחת. רפרנס 85 - מחקר שבא להוסיף על הרפרנס הקודם בו חקרו צריכת חלבון לאחר אימון של קשישים (37 אנשים בגיל 71, סטיית תקן 4), גם אצלם התיסוף לאחר אימון היה מקסימום 40 וכאן דווקא מצאו ש-muscle protein synthesis לאחר אימון היה ב40 גרם. למה? לא יודעים (אולי כי הוא נערך על 37 אנשים ולא על 6?). גם כאן חבל שהם לא בדקו מה קורה עם 60 ו-80 גרם חלבון. אלן אראגון עדיין מחזיק בדעה שאפשר לאכול 150 גרם חלבון בארוחה, לא ראיתי בשום מקום דעה אחרת, אבל באמת שאני אשמח לקרוא אם יש לך לינק (באמת, אני לא כותב בציניות).
יש לך רקע בביולוגיה מולקולרית\רגילה?(אני לא כותב מזלזול ,פשוט זה יכול להקל עלי להביא לך מחקרים או להסביר לך את דעתי)
לגבי המחקר עם ה40 גרם אני זוכר שהיה לפחות עוד אחד שנערך בצורה דומה עם 20 ו 60 גרם . אני לא זוכר אם בהקשר למתאמנים ,אם זה באמת מעניין אותך אני אתאמץ יותר לחפש לך אותו (כרגיל אני תמיד שומר מאמרים מעניינים איפה שהוא ואחר כך שוכח). היו גם מחקרים שהראו שבאינפוזיה יש רמה מקסימלית של ח"א בדם שמעבר אליה הסינטזה לא עולה והרמה הזאת לזכרוני עדיין היתה פיזיולוגית.

לגבי אראגון אני דווקא קיבלתי את הרושם שהוא התמתן סוף סוף וכדרך אגב זו לא הוצאה מההקשר ברור שאם יש מגבלה לכמות החלבון שמפעילה את סינטזת החלבון היא תלויה במשקל גוף. רוצה שאני או אתה נשלח לו מייל ונשאל אותו?

אגב אם אתה רוצה לקרוא דיעה של חוקר שחושב קרוב אליך קרא את זה (יש לך גישה לשם? או שאתה רוצה שאני אשלח לך): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23260197

נ"ב אני עסוק עכשיו רצח עם איזו עבודה(ואני באמת מצטער שהגבתי כאן) אז אני יכול לטפטף לך תגובות בחלקים.

יש לך רקע בביולוגיה מולקולרית\רגילה?(אני לא כותב מזלזול ,פשוט זה יכול להקל עלי להביא לך מחקרים או להסביר לך את דעתי)
לגבי המחקר עם ה40 גרם אני זוכר שהיה לפחות עוד אחד שנערך בצורה דומה עם 20 ו 60 גרם . אני לא זוכר אם בהקשר למתאמנים ,אם זה באמת מעניין אותך אני אתאמץ יותר לחפש לך אותו (כרגיל אני תמיד שומר מאמרים מעניינים איפה שהוא ואחר כך שוכח). היו גם מחקרים שהראו שבאינפוזיה יש רמה מקסימלית של ח"א בדם שמעבר אליה הסינטזה לא עולה והרמה הזאת לזכרוני עדיין היתה פיזיולוגית.

לגבי אראגון אני דווקא קיבלתי את הרושם שהוא התמתן סוף סוף וכדרך אגב זו לא הוצאה מההקשר ברור שאם יש מגבלה לכמות החלבון שמפעילה את סינטזת החלבון היא תלויה במשקל גוף. רוצה שאני או אתה נשלח לו מייל ונשאל אותו?

אגב אם אתה רוצה לקרוא דיעה של חוקר שחושב קרוב אליך קרא את זה (יש לך גישה לשם? או שאתה רוצה שאני אשלח לך): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23260197

נ"ב אני עסוק עכשיו רצח עם איזו עבודה(ואני באמת מצטער שהגבתי כאן) אז אני יכול לטפטף לך תגובות בחלקים.

אני מהנדס חומרה (תואר בהנדסת חשמל), אז אין לי ממש רקע אקדמאי בתחום הזה, אבל כמובן שאין לי בעיה שתכתוב את דעתך.
אם תמצא את המאמר עם ה-60 גרם אני אשמח לקרוא, אני גם אשלח מייל לאראגון ואשאל אותו כשאני אחזור ממילואים שבוע הבא - אפרסם פה.
הלינק שצירפת נראה מעניין (יש גישה מלאה למאמר), אקרא בהמשך 😃

• פותח/ת השרשור
עדיין לא כתבתי לו כלום על ההודעה הקודמת, כבר לא הבנתי מה להגיב לו מלבד הקישור לוויקיפדיה.
הליצן מוסיף: " המאמר של אראגון בדק עד 54 גרם. איך זה תומך ביותר מזה? זאת השורה התחתונה שאני עדיין לא מצליח להבין. תסביר לי אותה, ואני מאמץ לגמרי את טיעונך . והסיבה לאוסף מאמרים עקיפים, כי לא מצאתי שום מאמר שלם נורמלי, שדן בשאלה בצורה ישירה. לכן הרעיון הוא להסיק על סמך מנגנונים עקיפים, וחומר תיאורטי בנוגע לפירוק וספיגת חלבון."
תגובתכם?

אינצ'ין- אשמח אם תצרף את הטענה על
אלן אראגון עדיין מחזיק בדעה שאפשר לאכול 150 גרם חלבון בארוחה

אני מהנדס חומרה (תואר בהנדסת חשמל), אז אין לי ממש רקע אקדמאי בתחום הזה, אבל כמובן שאין לי בעיה שתכתוב את דעתך. אם תמצא את המאמר עם ה-60 גרם אני אשמח לקרוא, אני גם אשלח מייל לאראגון ואשאל אותו כשאני אחזור ממילואים שבוע הבא - אפרסם פה. הלינק שצירפת נראה מעניין (יש גישה מלאה למאמר), אקרא בהמשך 😃
אז אני אתן לך טיפה רקע כדי שתוכל להבין קצת יותר מחקרים אם תחפש.

קודם כל המידע הגנטי יוצא מהגרעין מקודד במולקולה שנקראת MRNA זו מולקולה ארוכה שכתובות בה ההוראות לבניית חלבונים ,למשל חלבוני כיווץ. עכשיו כדי שהמידע הזה יתורגם לחלבונים ,חלבונים בשם ריבוזומים צריכים להתיישב על הMRNA ולעבור עליה כשהם משתמשים בחומצות אמינו כדי לבנות לנו את השרירים. כעת יש משפט מתמטי מאוד בסיסי בביופיסיקה שאומר שהסיכוי שחלקיק קטן שעושה דיפוזיה בתווך תלת מימדי גדול יעבור בדיוק במקום מסויים נמוך מאוד ושואף ל0. מה שאומר שהסיכוי שריבוזום יתיישב אקראית על MRNA שנמצא בתא נמוך מאוד. תוסיף לזה את העובדה שמים מאפסים לך את האיברים הראשנים בפיתוח המולטיפולי של שדות חשמליים שנמצאים בתוכם כך שאי אפשר למשוך אותו מרחוק על ידי כוחות חשמליים ותקבל תהליך סינטוז חלבון לא יעיל.

אחת מהדרכים של התא לפתור את העניין הוא לדאוג שמולקולת הMRNA תסגר למעגל כך שכל ריבוזום שכבר התיישב ועבר עליה לא ישתחרר אלה יתחיל מחדש סיבוב נוסף וכך אם תחכה מספיק זמן הריאקציה תתגבר עד שכל הMRNA יתמלא. החלבון שמפקח על החלבונים שעושים בין היתר את הסגירה הזאת (eIF) נקרא MTOR והוא מופעל בתגובה לעלייה בריכוז חומצות אמינו (כנראה בתא או שאולי בדם תלוי את מי תשאל).

מה שחשוב מהעניין הזה הוא שחומצות אמינו לא משמשות רק כאבן בנייה אלה הן קודם כל משמשות כמעין "הורמון" שמפעיל או מכבה את השלב קובע המהירות של הראקציה. זאת הסיבה שהגיוני שהחל מריכוז מסויים של חומצות אמינו כל הMRNA כבר יהיו תפוסים ואם תמשיך להעלות את הריכוז לא תראה שינוי ואת זה הראו יפה במחקרי אינפוזיה ,השאלה של החוקרים עכשיו היא האם העניין רלוונטי גם במצבים פיזיולוגיים של אכילה והמחקרים שהוזכרו כאן תומכים בכך.

מה שכן יכול להיות הגיוני הוא שהצד של מאזן פירוק החלבון משחק פה תפקיד כמו שwolfe טוען וזה די מעניין כי התירוץ לכך שלא בודקים בדרך כלל את הפירוק זה שהוא נמוך יותר בסדר גודל מהבנייה. המחקרים שראיתי דווקא לא תומכים בכך ולי נראה שזה פשוט מסובך יותר למדידה ועוד יותר לחישוב וכידוע חוקרים\דוקטורנטים מהמדעים האלה לא אוהבים מתמטיקה.

טוב ,סיימתי בינתיים לחפור ונקווה שתקרא ,השקעתי בזה כי אתה נראה לי שייך למהנדסי החשמל שאוהבים ללמוד ואני אוהב כאלה. למדו איתי כמה כאלה בקורסים בקוואנטים ,למרות שהרוב היה מעצבן וכל מה שעניין אותו זה לסיים את התואר בלי להנות ממה שהוא לומד.

נערך לאחרונה:
טוב נחכה ונראה אם ומתי יאשרו את הבקשה שלי שם.
בכל אופן, אני מכיר את יניב ריז לא רע ממקום אחר. הוא בחור מאוד מאוד אינטליגנטי ומשכיל ולרוב גם יודע להקשיב.
אם הנושא הזה מאוד בוער לך הייתי מציע לנסות גישה של לדבר איתו בטוב ולא להתקיף. ברגע שהוא יוכל להקשיב ולהשתכנע
הוא יהפוך לשגריר נהדר אצל בני נוער (או מי שקורא אותו שם).

אז אני אתן לך טיפה רקע כדי שתוכל להבין קצת יותר מחקרים אם תחפש.

קודם כל המידע הגנטי יוצא מהגרעין מקודד במולקולה שנקראת MRNA זו מולקולה ארוכה שכתובות בה ההוראות לבניית חלבונים ,למשל חלבוני כיווץ. עכשיו כדי שהמידע הזה יתורגם לחלבונים ,חלבונים בשם ריבוזומים צריכים להתיישב על הMRNA ולעבור עליה כשהם משתמשים בחומצות אמינו כדי לבנות לנו את השרירים. כעת יש משפט מתמטי מאוד בסיסי בביופיסיקה שאומר שהסיכוי שחלקיק קטן שעושה דיפוזיה בתווך תלת מימדי גדול יעבור בדיוק במקום מסויים נמוך מאוד ושואף ל0. מה שאומר שהסיכוי שריבוזום יתיישב אקראית על MRNA שנמצא בתא נמוך מאוד. תוסיף לזה את העובדה שמים מאפסים לך את האיברים הראשנים בפיתוח המולטיפולי של שדות חשמליים שנמצאים בתוכם כך שאי אפשר למשוך אותו מרחוק על ידי כוחות חשמליים ותקבל תהליך סינטוז חלבון לא יעיל.

אחת מהדרכים של התא לפתור את העניין הוא לדאוג שמולקולת הMRNA תסגר למעגל כך שכל ריבוזום שכבר התיישב ועבר עליה לא ישתחרר אלה יתחיל מחדש סיבוב נוסף וכך אם תחכה מספיק זמן הריאקציה תתגבר עד שכל הMRNA יתמלא. החלבון שמפקח על החלבונים שעושים בין היתר את הסגירה הזאת (eIF) נקרא MTOR והוא מופעל בתגובה לעלייה בריכוז חומצות אמינו (כנראה בתא או שאולי בדם תלוי את מי תשאל).

מה שחשוב מהעניין הזה הוא שחומצות אמינו לא משמשות רק כאבן בנייה אלה הן קודם כל משמשות כמעין "הורמון" שמפעיל או מכבה את השלב קובע המהירות של הראקציה. זאת הסיבה שהגיוני שהחל מריכוז מסויים של חומצות אמינו כל הMRNA כבר יהיו תפוסים ואם תמשיך להעלות את הריכוז לא תראה שינוי ואת זה הראו יפה במחקרי אינפוזיה ,השאלה של החוקרים עכשיו היא האם העניין רלוונטי גם במצבים פיזיולוגיים של אכילה והמחקרים שהוזכרו כאן תומכים בכך.

מה שכן יכול להיות הגיוני הוא שהצד של מאזן פירוק החלבון משחק פה תפקיד כמו שwolfe טוען וזה די מעניין כי התירוץ לכך שלא בודקים בדרך כלל את הפירוק זה שהוא נמוך יותר בסדר גודל מהבנייה. המחקרים שראיתי דווקא לא תומכים בכך ולי נראה שזה פשוט מסובך יותר למדידה ועוד יותר לחישוב וכידוע חוקרים\דוקטורנטים מהמדעים האלה לא אוהבים מתמטיקה.

טוב ,סיימתי בינתיים לחפור ונקווה שתקרא ,השקעתי בזה כי אתה נראה לי שייך למהנדסי החשמל שאוהבים ללמוד ואני אוהב כאלה. למדו איתי כמה כאלה בקורסים בקוואנטים ,למרות שהרוב היה מעצבן וכל מה שעניין אותו זה לסיים את התואר בלי להנות ממה שהוא לומד.

בהחלט הודעה מושקעת, מאשר קריאה 😃
מצטער על התגובה המאוחרת אגב, יוצא מחר למילואים אז היו לי הרבה דברים לסגור לפני שיכולתי להיכנס לפה.

אני מהנדס חומרה (תואר בהנדסת חשמל), אז אין לי ממש רקע אקדמאי בתחום הזה, אבל כמובן שאין לי בעיה שתכתוב את דעתך.
אם תמצא את המאמר עם ה-60 גרם אני אשמח לקרוא, אני גם אשלח מייל לאראגון ואשאל אותו כשאני אחזור ממילואים שבוע הבא - אפרסם פה.
הלינק שצירפת נראה מעניין (יש גישה מלאה למאמר), אקרא בהמשך 😃

מחכה למסקנות...

קראתי את השרשור, זה לא דיון של טיעון-הפרכה, זה דיון בטל, נראה שהבנאדם זורק לך מכל הבא ליד וקשור לחלבון, אולי הוא גם יפרט לך את ה37 גנים המיטוכונדריאליים ויציין איזה מקודדים לחלבון ואיזה מקודדים לRNA?
ממתי לזרוק מאמרים ולזרוק מושגים באוויר הפך לדיון תקף? אולי אני אריץ חיפוש ל6 מאמרים בPUBMED ואטען שמי שאוכל בדיוק 37 גרם חלבון אחרי אימון יקבל חיי אלמוות?

אני פשוט לא מוצא היגיון בשרשור הזה מצטער

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מחכה למסקנות...
קראתי את השרשור, זה לא דיון של טיעון-הפרכה, זה דיון בטל, נראה שהבנאדם זורק לך מכל הבא ליד וקשור לחלבון, אולי הוא גם יפרט לך את ה37 גנים המיטוכונדריאליים ויציין איזה מקודדים לחלבון ואיזה מקודדים לRNA?
ממתי לזרוק מאמרים ולזרוק מושגים באוויר הפך לדיון תקף? אולי אני אריץ חיפוש ל6 מאמרים בPUBMED ואטען שמי שאוכל בדיוק 37 גרם חלבון אחרי אימון יקבל חיי אלמוות?

אני פשוט לא מוצא היגיון בשרשור הזה מצטער
קראת את זה:?
עדיין לא כתבתי לו כלום על ההודעה הקודמת, כבר לא הבנתי מה להגיב לו מלבד הקישור לוויקיפדיה.
הליצן מוסיף: "המאמר של אראגון בדק עד 54 גרם. איך זה תומך ביותר מזה? זאת השורה התחתונה שאני עדיין לא מצליח להבין. תסביר לי אותה, ואני מאמץ לגמרי את טיעונך . והסיבה לאוסף מאמרים עקיפים, כי לא מצאתי שום מאמר שלם נורמלי, שדן בשאלה בצורה ישירה. לכן הרעיון הוא להסיק על סמך מנגנונים עקיפים, וחומר תיאורטי בנוגע לפירוק וספיגת חלבון."
תגובתכם?

אינצ'ין- אשמח אם תצרף את הטענה על
אלן אראגון עדיין מחזיק בדעה שאפשר לאכול 150 גרם חלבון בארוחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית