הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פציעה בירך מסקוואט

• פותח/ת השרשור 100KG
  • פורסם בתאריך

100KG

משתמש פעיל
642
179
נק' מוניטין:
656
642
179
אף פעם לא נכנסתי לתת פורום הזה, אז נא לסלוח לי אם הנוסח של ההסבר גרוע.
הפציעה היא כבר 3 שבועות.
לפני כשלושה שבועות הגעתי לאימון רגליים, התחממתי קצת עם סקוואט משקל נמוך ואח"כ המשכתי ל5X3 , בסט הראשון עשיתי 100 ק"ג ל5 , בסט השני בחזרה השלישית ירדתי לעומק רפוי מדי אך הצלחתי לעלות בחזרה ואז התחילו הכאבים, בכל פעם שאני יורד לעומק בסקוואט (בכל משקל, גם מוט ריק) אני מרגיש שאני לא יכול לעלות בחזרה למעלה.
גם כשאני מרים טיפה את הרגל בצורה ישרה אני מרגיש את הכאבים האלו. (הפציעה היא אך ורק בירך שמאל, ימין בסדר גמור)
האיזור של הפציעה: מסומן בעיגול שחור.
אשמח לעצות \ טיפים כי לבינתיים אני מרגיש רע עם עצמי שאני לא עובד רגליים ...
ראיתי בנעוצים פה "פרוטוקול פציעות", האם כדאי במצב שלי לעבוד לפי הפרוטוקול?
אחרי עריכה.jpg

נערך לאחרונה:
רק טיפ אחרי שתחלים מהפציעה

בהתחלה שאתה עושה חימום על ההליכון תמשוך את הרגל אחורה כל פעם שאתה הולך על ההליכון ככה אתה מחמם את החלק הזה הרבה יותר

לפי דעתי זה לא כ''כ פציעה אלה העצם קסל\כסל (איך שלא רושמים) לא גמיש תעשה מתיחות(5 שניות שלוש פעמים) לאזור לפני הסקוואט ותעדכן.

מתיחה טובה תהיה המתיחה הקלאסית לארבע ראשי רק תמשוך את הרגל יותר אחורה .

כנראה שמתחת/קרעת שריר תיתן לרגליים שבוע של מנוחה מוחלטת ותחזור לאט לאט לפעילות... אם תראה שזה עדיין כואב תנוח עוד שבוע אפילו

אתה לא מוציא ברכיים החוצה כשאתה יורד בסקוואט, חבל שלא העלת סרטונים לבדיקת טכניקה בתחילת הדרך.

עוד פצוע מלחמה מתוכניות ה SS למינהן ? החלמה מהירה איש.

הבעיה היא לא בתוכניות כוח, הבעיה היא שאנשים מטפסים במשקל העבודה יותר מדי מהר בלי להקפיד על טכניקה. זה קורה בעיקר לאנשי מכונות שמתחילים לעשות סקוואט.
אני בן 31, דוגל בתוכניות כוח וכלום לא כואב לי, אפילו לא קצת.

נשמע כמו pinching חוזר ונשנה של ה4 ראשי מהASIS/עצמות אגן קדמיות- כנראה בגלל טווח תנועה מוגבל ועמידה לא נכונה בסקוואט
טיפול: קרח/חימום, עיסויים קלים, מנוחה של כמה ימים וחזרה לעבודה באיר סקוואט תוך כדי תיקון טכניקה
אם אחרי שבוע של מנועה קרח/חימום ועיסויים כואב סקוואט באוויר יש סיכוי טוב לפציעה אמיתית/דלקת

עוד פצוע מלחמה מתוכניות ה SS למינהן ? החלמה מהירה איש.

כל מי שעושה ABC או ABCD או מה שתרצה נפצע בכתף כתוצאה מעומס יתר(מתייחס לאנשים שמתחזקים לא אלה שלוחצים בנץ' 75 קילו אחרי 3 שנים)
עובדה #1: סקוואט הוא תרגיל שרוב האנשים לא יודעים לבצע(כמו לחיצת חזה ורוב התרגילים עם מוט חופשי)
עובדה #2: רוב הפצועים בחדרי כושר הם פצועי כתף כתוצאה מלחיצות כנגד מוט ו/או משקולות
עובדה #3: הסיכויים לפציעות אמיתיות(לא סתם מתיחה של שריר) מהרמת משקולות ברמה תחרותית נמוכים פי 30000 בערך מכדורגל/טניס/כדורסל.

אנשים עושים ניתוחי כתף ולא מפסיקים לעשות בנץ', אבל ברגע שיש קצת כאב בירך מת העולם?😳

כ"כ הרבה טרולינג:🙁:🙁

נשמע כמו pinching חוזר ונשנה של ה4 ראשי מהASIS/עצמות אגן קדמיות- כנראה בגלל טווח תנועה מוגבל ועמידה לא נכונה בסקוואט
טיפול: קרח/חימום, עיסויים קלים, מנוחה של כמה ימים וחזרה לעבודה באיר סקוואט תוך כדי תיקון טכניקה
אם אחרי שבוע של מנועה קרח/חימום ועיסויים כואב סקוואט באוויר יש סיכוי טוב לפציעה אמיתית/דלקת

כל מי שעושה ABC או ABCD או מה שתרצה נפצע בכתף כתוצאה מעומס יתר(מתייחס לאנשים שמתחזקים לא אלה שלוחצים בנץ' 75 קילו אחרי 3 שנים)
עובדה #1: סקוואט הוא תרגיל שרוב האנשים לא יודעים לבצע(כמו לחיצת חזה ורוב התרגילים עם מוט חופשי)
עובדה #2: רוב הפצועים בחדרי כושר הם פצועי כתף כתוצאה מלחיצות כנגד מוט ו/או משקולות
עובדה #3: הסיכויים לפציעות אמיתיות(לא סתם מתיחה של שריר) מהרמת משקולות ברמה תחרותית נמוכים פי 30000 בערך מכדורגל/טניס/כדורסל.

אנשים עושים ניתוחי כתף ולא מפסיקים לעשות בנץ', אבל ברגע שיש קצת כאב בירך מת העולם?😳

כ"כ הרבה טרולינג:🙁:🙁

כול כך הרבה הגיון לא טרולינג , תפעיל קצת הגיון בריא , איפה הסכוי שלך יותר גבוה להפצע לאורך זמן במשקלים גבוהים של 1 עד 5 חזרות (תוכניות SS למנהם) או בתוכנית AB קלאסית שאתה עובד על טווח של 8 עד 12 חזרות ב RM 1 נמוך יחסית (בוא נגיד 80% לערך) ??

כול כך הרבה הגיון לא טרולינג , תפעיל קצת הגיון בריא , איפה הסכוי שלך יותר גבוה להפצע לאורך זמן במשקלים גבוהים של 1 עד 5 חזרות (תוכניות SS למנהם) או בתוכנית AB קלאסית שאתה עובד על טווח של 8 עד 12 חזרות ב RM 1 נמוך יחסית (בוא נגיד 80% לערך) ??
אבל עושה יותר מ30 סטים בשבוע לשריר כשבחלק מהסטים הספוטר לא עוזר, רק מייצב...

אבל עושה יותר מ30 סטים בשבוע לשריר כשבחלק מהסטים הספוטר לא עוזר, רק מייצב...

סבבה גבר , אני מדבר על טכניקת ביצוע התרגיל ועומס בכול סט וסט ומספר חזרות , תנסה אתה או כול הגיבורים פה שמעמיסים משקלים מטורפים ל עד 5 חזרות לנסות 10 חזרות לדוגמא שאתה יורד שתי שניות עוצר שניה למטה ועולה בבת אחת למעלה ( אני מדבר על סקוואט) תראה איך כולם יורדים במשקילים יותר מחצי ממה שהם יעני מרימים עכשו...

תתפלא, אבל בתרגילים מורכבים הטכניקה נפגעת ככל שעולים בכמות החזרות, ומי שמגיע למשקלים גבוהים במספר חזרות נמוך סיכוי גבוה שהטכניקה שלו טובה

תתפלא, אבל בתרגילים מורכבים הטכניקה נפגעת ככל שעולים בכמות החזרות, ומי שמגיע למשקלים גבוהים במספר חזרות נמוך סיכוי גבוה שהטכניקה שלו טובה

בגלל זה רשמתי בערך 80% מהRM 1 לא עם 90 או 100 אחוז משקל... כמו כן רשמתי בקצב מבוקר של 1 שניה למעלה 2 שניות למטה , אי אפשר להפצע ככה... אבל אפשר להפצע עם משקלים מטורפים של 1 עד 5 חזרות , מספיק תנועה לא במקום הנכון עם משקל של 200 קילו סקוואט ואתה תהיה בדיוק במקום שפותח הפוסט נמצא ודומו.

אם קשה לך(ולדומיך) להבין את ההגיון הפשוט נסביר את זה בצורה יותר פרמיטיבית , בוא נחשוב על רכב שנוסע בכביש החוף עם משקל 100 קילו ועל רכב שנוסע עם משקל 40 קילו במהירות של 140 קמ"ש, איזה רכב יגיע מחיפה לת"א במצב יותר טוב? איזה רכב אולי לא יגיע מחיפה לתא? חחחחחחח נו באמת ...

נערך לאחרונה:
סבבה גבר , אני מדבר על טכניקת ביצוע התרגיל ועומס בכול סט וסט ומספר חזרות , תנסה אתה או כול הגיבורים פה שמעמיסים משקלים מטורפים ל עד 5 חזרות לנסות 10 חזרות לדוגמא שאתה יורד שתי שניות עוצר שניה למטה ועולה בבת אחת למעלה ( אני מדבר על סקוואט) תראה איך כולם יורדים במשקילים יותר מחצי ממה שהם יעני מרימים עכשו...
מי שעוצר 2 שניות לא עושה את התרגיל כמו שצריך ומסכן את הברכיים שלו לטווח הרחוק.
בקשר למשקלים, מן הסתם 80 קילו ל20 חזרות לעומת 140 קילו ל5 סיכון שונה, אף אחד לא חייב להרים משקלים גבוהים ומי שרוצה יודע מה הסיכונים.
מתי ראית שחקן כדורגל שמשחק בהליכה כי יש לו סיכוי לקרוע את ההאמסטרינגס בספרינט? מתי ראית שחקן כדורסל בשכונה לא קופץ כי יש סיכוי שהוא ינחת לא טוב על הברך ויקרע את הצולבות? מתי ראית שחקן טניס שמגיש מגובה מותניים ולא מעל הראש כי יש חשש שהוא יקרע את שרירי הrhomboids?

כל דבר שתראה ממנו תוצאות ריאליות כרוך בסיכון, הסיכון בהרמת משקולות נמוך פי כמה אלפים מכל ענף ספורט אחר ומי שיודע לבצע את התרגילים לא אמור להפצע בכלל(תראה אנשים פה שמרימים רבע טון ולא קרה להם כלום מעולם).
אם אתה רוצה לעלות במאסת שריר עם 10-12 חזרות יש סטרואידים, מי שרוצה תוצאות בצורה טבעית צריך לעבוד על 5 חזרות ולהתקדם

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה לא מוציא ברכיים החוצה כשאתה יורד בסקוואט, חבל שלא העלת סרטונים לבדיקת טכניקה בתחילת הדרך.

אתה די צודק, לא הקפדתי על להוציא ברכיים החוצה.
מה אתה מציע לדרך טיפול בפציעה שכזו? חוץ ממנוחה כי נחתי כבר כמה שבועות טובים ללא עבודה על הרגלים

כבר שבוע עבר, היום ניסתי עם מוט ריק והכאבים חזרו בזמן התרגיל .. הרגשתי כאבים חזקים בכל האזור של הירך (באיזור שסימנתי) אין אני פשוט מתוסכל הרגליים שלי מוזנחות בצורה מטורפת..
הקרח באמת יעזור במשהו ? כי יש לי תחושה שזאת פציעה אמיתית ,היא נמשכת כבר כמה שבועות..
במידה וזו פציעה אמיתית , תוך כמה זה ייקח לי להחלים ממנה? לקבוע כבר עכשיו תור לרופא?

נערך לאחרונה:
מי שעוצר 2 שניות לא עושה את התרגיל כמו שצריך ומסכן את הברכיים שלו לטווח הרחוק.
בקשר למשקלים, מן הסתם 80 קילו ל20 חזרות לעומת 140 קילו ל5 סיכון שונה, אף אחד לא חייב להרים משקלים גבוהים ומי שרוצה יודע מה הסיכונים.
מתי ראית שחקן כדורגל שמשחק בהליכה כי יש לו סיכוי לקרוע את ההאמסטרינגס בספרינט? מתי ראית שחקן כדורסל בשכונה לא קופץ כי יש סיכוי שהוא ינחת לא טוב על הברך ויקרע את הצולבות? מתי ראית שחקן טניס שמגיש מגובה מותניים ולא מעל הראש כי יש חשש שהוא יקרע את שרירי הrhomboids?

כל דבר שתראה ממנו תוצאות ריאליות כרוך בסיכון, הסיכון בהרמת משקולות נמוך פי כמה אלפים מכל ענף ספורט אחר ומי שיודע לבצע את התרגילים לא אמור להפצע בכלל(תראה אנשים פה שמרימים רבע טון ולא קרה להם כלום מעולם).
אם אתה רוצה לעלות במאסת שריר עם 10-12 חזרות יש סטרואידים, מי שרוצה תוצאות בצורה טבעית צריך לעבוד על 5 חזרות ולהתקדם

אם כבר תתן דוגמא לאדם שמן מאוד(עודף משקל קיצוני) שמשחק כדורסל עם החברה בשכונה מה הסיכוי שלו להפצע לעומת אדם שנמצא במשקל תקין.. אם כבר ...

איך הגעת ש10 ל 12 חזרות יש גדילת שריר רק עם סטרואידים ? יש לא מעט מחקרים מבוססים שמראית שטווח החזרות לעבודה עם משקולות (היפותרופיה) זה בין 6 ל 12 חזרות ( זה כול ילד יודע)... לא הבנתי איך הגעת שרק עם סטרואידים אפשר להצליח בטווח של 10 ו 12 חזרות???

רשמת עוד שטות "
מי שעוצר 2 שניות לא עושה את התרגיל כמו שצריך ומסכן את הברכיים שלו לטווח הרחוק"
אתה יודע שיש שיטה גרמנית מצליחה (להיט ממש בקרב דוגמני פיטנס) שמבוססת על טמפו(קצב) של 4 שניות בשלילי ושניה בחיובי ? זאת שיטה שנרשמה על ידי מאמן מאוד ידוע ובעל שם בתחום.

נערך לאחרונה:
אם כבר תתן דוגמא לאדם שמן מאוד(עודף משקל קיצוני) שמשחק כדורסל עם החברה בשכונה מה הסיכוי שלו להפצע לעומת אדם שנמצא במשקל תקין.. אם כבר ...

איך הגעת ש10 ל 12 חזרות יש גדילת שריר רק עם סטרואידים ? יש לא מעט מחקרים מבוססים שמראית שטווח החזרות לעבודה עם משקולות (היפותרופיה) זה בין 6 ל 12 חזרות ( זה כול ילד יודע)... לא הבנתי איך הגעת שרק עם סטרואידים אפשר להצליח בטווח של 10 ו 12 חזרות???

רשמת עוד שטות "
מי שעוצר 2 שניות לא עושה את התרגיל כמו שצריך ומסכן את הברכיים שלו לטווח הרחוק"
אתה יודע שיש שיטה גרמנית מצליחה (להיט ממש בקרב דוגמני פיטנס) שמבוססת על טמפו(קצב) של 4 שניות בשלילי ושניה בחיובי ? זאת שיטה שנרשמה על ידי מאמן מאוד ידוע ובעל שם בתחום.

יש מחקרים על כמות הפציעות בכדורסל לעומת משקולות, קח שחקן NBA וקח מתאמן מתחרה, בNBA יש פי כמה אלפים יותר סיכוי לפציעה. קח ילד בן 14 שלא יודע מה הוא עושה ומשחק במשקולות כמו אידיוט בטכניקה פח ושחקן NBA, לשחקן NBA סיכוי פי כמה אלפים לפציעה.

10-12 חזרות= לא תוכל להרים משקל נורמלי שיוביל לעליה במאסה, 80 קילו בסקוואט הוא לא משקל שיוביל לעליה משמעותית במאסה גם לא ב15 חזרות.
אדם שמרים 80 קילו בצורה טבעית ל10-12 חזרות הוא לא אדם מאסיבי.
אדם ששוקל 70 קילו על 9% שומן הוא לא אדם מאסיבי.
רוב האנשים שחושבים שהם מאסיביים ברגליים עולים על הבמות בישראל עם סטרואידים ואין להם מאסה.

עצירה בתחתית: רוב המתאמנים מאבדים מומנטום וכיווץ בהאמסטרינגס, מקרבים, מרחיקים, ישבן- התרגיל הופך להיות ממאוזן ובלי עומס על הברך לקוואדס דומיננט עם עומס גבוה מאוד על הACL וPCL בגלל שמה ששומר על העקבים שלך כשאין כיווץ בשרירים הנ"ל זה הצולבות.- אין פה אנשים כמעט שיודעים לעשות סקוואט רגיל אז עם עצירה?
אני מעולם לא המלצתי לאנשים להיות פאוורליפטרים, מצד שני לעשות סקוואט של 70 קילו זה בדיחה.

הבסיס לעליה במאסה/ספורט/קרוספיט/כח זה סקוואט כבד בטכניקה טובה.
עריכה: מבקש שלא תרשום "רשמת שטויות" כי אני אוציא אותך פה מה זה קטן על כל הבולשיט שאתה שופך, תרשום ת'דעה שלך מקובל, אני לא גולש לדיבור רחוב איתך.

נערך לאחרונה:
יש לי רעיון אחי הס1ס, בוא ננסה למשוך את הקוצנטרי 18.4 שניות, והאקצנטרי 23.4, ונראה את כל הגיבורים פה איך הסקוואט שלהם יורד למוט ריק.
למה שאני אעצור למטה? בכפיפת מרפקים אתה גם מקפיד על עצירה?
המשקלים הכבדים המדוברים זה דבר שאתה מגיע אליו בהדרגה, זו הסתגלות של הגוף, זה דבר טבעי והעובדה שאתה מגיע לזה בקלות בלי חומרים אומר שהגוף יכול לבצע את הדברים האלה.
וואלה, האדם הקדמון שסחב את החייה שהוא הרג ששוקלת 300 קילו למנהרה שלו, לא חשב על עצירה ועל 12 חזרות.

יש מחקרים על כמות הפציעות בכדורסל לעומת משקולות, קח שחקן NBA וקח מתאמן מתחרה, בNBA יש פי כמה אלפים יותר סיכוי לפציעה. קח ילד בן 14 שלא יודע מה הוא עושה ומשחק במשקולות כמו אידיוט בטכניקה פח ושחקן NBA, לשחקן NBA סיכוי פי כמה אלפים לפציעה.

10-12 חזרות= לא תוכל להרים משקל נורמלי שיוביל לעליה במאסה, 80 קילו בסקוואט הוא לא משקל שיוביל לעליה משמעותית במאסה גם לא ב15 חזרות.
אדם שמרים 80 קילו בצורה טבעית ל10-12 חזרות הוא לא אדם מאסיבי.
אדם ששוקל 70 קילו על 9% שומן הוא לא אדם מאסיבי.
רוב האנשים שחושבים שהם מאסיביים ברגליים עולים על הבמות בישראל עם סטרואידים ואין להם מאסה.

עצירה בתחתית: רוב המתאמנים מאבדים מומנטום וכיווץ בהאמסטרינגס, מקרבים, מרחיקים, ישבן- התרגיל הופך להיות ממאוזן ובלי עומס על הברך לקוואדס דומיננט עם עומס גבוה מאוד על הACL וPCL בגלל שמה ששומר על העקבים שלך כשאין כיווץ בשרירים הנ"ל זה הצולבות.- אין פה אנשים כמעט שיודעים לעשות סקוואט רגיל אז עם עצירה?
אני מעולם לא המלצתי לאנשים להיות פאוורליפטרים, מצד שני לעשות סקוואט של 70 קילו זה בדיחה.

הבסיס לעליה במאסה/ספורט/קרוספיט/כח זה סקוואט כבד בטכניקה טובה.
עריכה: מבקש שלא תרשום "רשמת שטויות" כי אני אוציא אותך פה מה זה קטן על כל הבולשיט שאתה שופך, תרשום ת'דעה שלך מקובל, אני לא גולש לדיבור רחוב איתך.

אני לא ירשום שרשמת שטויות וכאלה זה לא לרמה שלי ולא משרת את הנושא שיחה.

נקודה חשובה שהתעלמת שהוכח מדעית ומחקרית שהטווח הכי יעיל לעליה במסת שריר הינו 6 עד 12 חזרות ... אתה יודע את זה טוב מאוד על מה שאני מדבר.
הטווח של עד 5 חזרות משרת מתאמני כוח עם מטרה של כוח על פני שריר.
זה שאתה יכול להיום 200 קילו סקוואט לדוגמא ב 5 חזרות למשל לא עושה אותך יותר שרירי מאשר בן אדם שמרים 100 קילו ל 10 חזרות בטכניקה של TOT כמו שצינתי.
היכולת שלך להרים 200 קילו ל עד 5 חזרות מסמן בעיקר את היכולת שלך לגייס יחידות מוטוריות ואת מערכת העצבים המרכזית לצורך העיניין הזה (אני מצטט את משה שהסביר פעם על זה ,בכוונה רשמתי משה במקום להגיד לך מחקרית זה הוכח כדאי שתקבל את -> ומחקרית זה הוכח).

תעשה בדיקה בחדר כושר שלך , הבן אדם הכי שרירי לא חייב להיות הבן אדם הכי חזק (שמרים הכי הרבה) בחדר כושר.

והערה חשובה שבאה מפי בן אדם בשם ג'ורג פארה אם אתה יודע מי זה , שצוחק על אלו שעושים 5 חזרות , הוא אומר ככה "באנו לאמן שרירים לא מפרקים"

*צריך לדעת לשלב בין תוכניות כוח (של עד 5 חזרות) ותוכניות היפותרופיה (6-12 ולפעמים יותר) , ולא להגיד אני מתאמן רק כוח (עד 5 חזרות) וזהוא, בצורה כזאת מגיעים בסופו של יום להפצע עקב עומס על השלד גם בטכניקה הכי נקיה בעולם.

קיצר אחי , תעשה שעורי בית בסיסים כי לבוא להגיד ש טווח של עד 5 חזרות יתן לך בניית שריר מרבית זה קישקוש בלבוש ללא ביסוס מדעי\מחקרי (נהפוך הוא).

נערך לאחרונה:
אני לא ירשום שרשמת שטויות וכאלה זה לא לרמה שלי ולא משרת את הנושא שיחה.

כבר הגבת למעלה "עוד שטות שלך", תראה 2 הודעות למעלה חביבי

נקודה חשובה שהתעלמת שהוכח מדעית ומחקרית שהטווח הכי יעיל לעליה במסת שריר הינו 6 עד 12 חזרות ... אתה יודע את זה טוב מאוד על מה שאני מדבר.
הטווח של עד 5 חזרות משרת מתאמני כוח עם מטרה של כוח על פני שריר.
זה שאתה יכול להיום 200 קילו סקוואט לדוגמא ב 5 חזרות למשל לא עושה אותך יותר שרירי מאשר בן אדם שמרים 100 קילו ל 10 חזרות בטכניקה של TOT כמו שצינתי.
היכולת שלך להרים 200 קילו ל עד 5 חזרות מסמן בעיקר את היכולת שלך לגייס יחידות מוטוריות ואת מערכת העצבים המרכזית לצורך העיניין הזה (אני מצטט את משה שהסביר פעם על זה ,בכוונה רשמתי משה במקום להגיד לך מחקרית זה הוכח כיייי מחקרית זה הוכח).

כח הוא הבסיס להכל, בנאדם מתחיל צריך כח בדיוק מהסיבה שרשמת פה לפני שהוא חושב על אימוני פאמפינג, הסתגלות עצבית חשובה הרבה יותר ממאסת שריר.
בנאדם שהסתגל ובחצי שנה הראשונה במכון התאמן כמו שצריך יכול לעבור לפאמפינג, לדוג' ניקח מסור, המשקל שאני התחלתי איתו הוא 40 קילו לסטים של 20 חזרות ומתאמן מתחיל שבזבז שנה על תכנית ABC לא מרים את זה אפילו ל6 חזרות בלי לרמות.

אין מתאמן טבעי שיכול להתקדם כמו שצריך באפקטיביות ב10-12 חזרות כי אין שם אלמנטים של כח(6-7 אני מבין, אתה באמת מאמין שבין 5-6 החזרה האחת הזו קובעת בין היפרטרופיה ללא היפרטרופיה? אז תעשה 6 חזרות זה בסדר גמור!
רוב האנשים הטבעיים שעושים ABC עם 5 אימונים בשבוע לא מתקדמים לשום מקום ולא מבינים למה 90 קילו בנץ' פרס תקוע 8 חודשים.
תעשה בדיקה בחדר כושר שלך , הבן אדם הכי שרירי לא חייב להיות הבן אדם הכי חזק (שמרים הכי הרבה) בחדר כושר.

והערה חשובה שבאה מפי בן אדם בשם ג'ורג פארה אם אתה יודע מי זה , שצוחק על אלו שעושים 5 חזרות , הוא אומר ככה "באנו לאמן שרירים לא מפרקים"

קיצר אחי , תעשה שעורי בית בסיסים כי לבוא להגיד ש טווח של עד 5 חזרות יתן לך בניית שריר מרבית זה קישקוש בלבוש ללא ביסוס מדעי\מחקרי (נהפוך הוא).

לא טענתי את זה ואל תכניס לי מילים לפה, אני טענתי שמתאמן מתחיל צריך להתחיל את הקריירת אימונים שלו באימוני כח.
אני לא ילד בן 15 שקורא בפורום והניסיון שלו זה סרטונים ביוטיוב, אני מדבר בפועל מניסיון עם אנשים.
הבנאדם הכי שרירי אצלנו על סייקל(והכי חזק בחדר כושר בהרבה, המכון שלנו גדול), הבנאדם הכי חטוב אצלנו על סייקל, הבנאדם שלוחץ הכי הרבה משקל על סייקל, הבנאדם עם היד הכי גדולה על סייקל.

כל המפתחי גוף הגדולים ביותר שילבו אימוני כח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית