הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך להמשיך מכאן?

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
עשיתי חיטוב של חודש בערך שהסתיים לפני חודשיים, מאז נכנסתי לניטרלי לחודש
ולמרות שהחישוב היה מדוייק והיה תפריט מסודר על הגרם המשכתי משום מה לרדת במשקל.
בגלל שירדתי לאחוז שומן נמוך החלטתי שאפשר להיכנס למסה ״נקייה״ עד תחילת החורף ואז להתחיל מסה רצינית.
הגובה שלי 1.65, והמשקל 58.3, אחוז שומן 12%.
תחזוקה 1900 קל׳ ואני לא עושה אירובי.
אני כבר שבועיים אוכל במאזן חיובי (2500 ביום) וירדתי 100 גרם בשבוע.

ממה זה נגרם? חילוף חומרים מהיר?

כמה קלוריות להוסיף?

כדי למנוע ממך הטרלות אני אכתוב את זה בצורה ישירה:
המשך הירידה במשקל נובעת מכך שה"תחזוקה" שלך גבוהה יותר ממה שאתה חושב או שאתה אוכל פחות ממה שאתה חושב.
אם אתה רוצה לעלות, תאכל יותר.

• פותח/ת השרשור
כדי למנוע ממך הטרלות אני אכתוב את זה בצורה ישירה:
המשך הירידה במשקל נובעת מכך שה"תחזוקה" שלך גבוהה יותר ממה שאתה חושב או שאתה אוכל פחות ממה שאתה חושב.
אם אתה רוצה לעלות, תאכל יותר.
אני לא מטומטם ואין כאן מה להטריל, אני רוצה להבין ממה זה נגרם, כי אני שוקל את האוכל ויודע בדיוק
כמה אני מכניס וגם את התחזוקה בדקתי לפי המחשבון שיש באחד המאמרים.
אני רוצה לדעת את זה כדי לדעת בדיוק כמה מעל הניטרלי אני מכניס ולא להגיע למצב שאני סתם עולה במשקל בלי בקרה כי זו לא המטרה כאן.

אני לא מטומטם ואין כאן מה להטריל, אני רוצה להבין ממה זה נגרם, כי אני שוקל את האוכל ויודע בדיוק
אני רוצה לדעת את זה כדי לדעת בדיוק כמה מעל הניטרלי אני מכניס ולא להגיע למצב שאני סתם עולה במשקל בלי בקרה כי זו לא המטרה כאן.

ניסויים
אתה רואה שאתה לא עולה, תוסיף 300 קלוריות אם עדיין לא עולה 300 ואם אתה עולה קצת מדי עוד 300 ואם אתה עולה יותר מידי תוריד 100 וכו' וכו'

אם ככה, אז השאלה היא למה אתה בכלל מתעסק בזה? (אני שואל בשיא הרצינות)
לא חבל על כל הזמן של השקילות וההתעסקות?
אם אתה רואה שאתה לא עולה - תאכל יותר, אם עולה מדי - תאכל פחות. זאת לא פיזיקה גרעינית.

תנסה להוסיף למשל עוד 100 גרם פסטה בצהריים , רואה שאתה עולה? מצוין , אם לא תוסיף עוד .. לא צריך להשתגע עם עצמך אחי.

תהיה מודע שבמחשבוני תזונה אי אפשר להיות מדוייק ב-100%.
אולי יש רק גבינה של חבר'ה X ואתה אוכל של חברה Y. אתה מחשב במחשבון לפי X והערכים שונים בצורה משמעותית.
אין מה לעשות, פשוט לאכול יותר.

• פותח/ת השרשור
אם ככה, אז השאלה היא למה אתה בכלל מתעסק בזה? (אני שואל בשיא הרצינות)
לא חבל על כל הזמן של השקילות וההתעסקות?
אם אתה רואה שאתה לא עולה - תאכל יותר, אם עולה מדי - תאכל פחות. זאת לא פיזיקה גרעינית.
אני מתעסק בזה פשוט כי אם אני אוכל הרבה, מבלי באמת לעקוב או לדעת כמה אני מכניס ואני עולה במשקל, זה אחלה אבל זה לא מתאים לי. אני לא רוצה להיות במצב שאני עולה במשקל בלי בקרה ואחרי 3 חודשים במסה להראות כמו פח זבל, אז אני מנסה להבין מה פספסתי כאן כדי להתאים את התפריט לצרכים שלי (כרגע מסה קלה ובהמשך SS.)
אולי יש רק גבינה של חבר'ה X ואתה אוכל של חברה Y. אתה מחשב במחשבון לפי X והערכים שונים בצורה משמעותית.
אני מודע לזה שמחשבוני תזונה הם לא מדוייקים ב-100%, לא ציפיתי שהם יהיו.
זה לא המקור לבעיה, כמה כבר הבדל יכול להיות בערכים? זה לא שכל מוצר יש סטייה כל כך רצינית עד כדי כך שירדתי במשקל עם מאזן חיובי של 600.
חוץ מזה, אני לא אוכל משהו מיוחד, רק אטריות, חזה עוף, קוטג', טונה, שקדים, ביצים וטחינה.

בכל אופן, מצאתי משהו שאני אמצא בעזרתו את הניטרלי ה"אמיתי".
תודה לכולם

נערך לאחרונה:

אני לא מחשב לפי מחשבוני תזונה, כל ערב יושב עם מחשבון ועט וכותב את הערכים של מה שאכלתי במחברת לפי מה שכתוב מאחורי המוצרים 🤡
ככה אני יודע באמת כמה אכלתי.

אני מודע לזה שמחשבוני תזונה הם לא מדוייקים ב-100%, לא ציפיתי שהם יהיו.
זה לא המקור לבעיה, כמה כבר הבדל יכול להיות בערכים? זה לא שכל מוצר יש סטייה כל כך רצינית עד כדי כך שירדתי במשקל עם מאזן חיובי של 600.
חוץ מזה, אני לא אוכל משהו מיוחד, רק אטריות, חזה עוף, קוטג', טונה, שקדים, ביצים וטחינה.

בכל אופן, מצאתי משהו שאני אמצא בעזרתו את הניטרלי ה"אמיתי".
תודה לכולם
רוצה נייטרלי אמיתי? לך למעבדה, תשלם הון תועפות ותבצע שם בדיקה של יום שלם. יבדקו כמעט ב-100%, אולי אפילו ב-100%, כמה שרפת במשך היום.
כל המחשבונים מנסים לדייק, תבדוק מה "יושב עליך הכי טוב".
בכל מקרה- יורד 100 גרם בשבוע? תוסיף 100 קלוריות וזה יהיה נייטרלי, 300 קלוריות וזה 200 גרם בשבוע וכו'.
אגב, המחשבונים יכולים לטעות באפילו 300-400 קלוריות בכמות הקלוריות שציינת.
אני לא מחשב לפי מחשבוני תזונה, כל ערב יושב עם מחשבון ועט וכותב את הערכים של מה שאכלתי במחברת לפי מה שכתוב מאחורי המוצרים 🤡
ככה אני יודע באמת כמה אכלתי.
רציתי לעשות את זה אבל אני עצלן.
בכל מקרה לפי החוק מותר לרשום הבדלים של 20% ממה שיש, אז אי אפשר לדעת יותר מדי אלה אם כן תלך למעבדה ותעשה בדיקה של 200 יחידות מכל מוצר, תדאג שבאמת יחשבו הכל כולל פחמימה ולא רק יחשיבו את השאר כפחמימה ואז תעשה ממוצע שיהיה די מדוייק.
עולם דפוק, אי אפשר לדעת מה מכניסים לפה. טוב, בדרך כלל אי אפשר לדעת.🤘

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית