הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התרגיל שבו אתה מטפס על חבל

aloniman

משתמש פעיל
889
18
נק' מוניטין:
94
889
18
יש את התרגיל שבו אתה מטפס על חבל, על מה הוא עובד?
החבל הזה עובד רר על סיבולת או שגם על כוח?

תלוי באיזו טכניקה ושיטה.

אם אתה מטפס בשיטת המדרגה כמו שצה''ל דורש (בבחני חובל/אסון טבע/ מסלול) אז רוב התנועה שלך מגיעה מהפשיטה שאתה מבצע בברך ולכן 4 ראשי יחד עם שריר הגלוטאוס מעורבים , אבל עדיין שלא תשווה את זה לסקוואט או דדליפט חלילה כי זה פעולה יחסית פשוטה.

אם מטפסים כוח ידיים ולא נעזרים ברגליים זה עניין אחר לגמרי גם מבחינת קושי ומאוד דומה למשל למתח, מבצעים פשיטה בכתף+כפיפה במרפק לכן הלטיסימוס +הבייספס /ברכיאליס/ברכיוראדילאיס מעורבים בצורה רצינית בתרגיל.

• פותח/ת השרשור
תלוי באיזו טכניקה ושיטה.

אם אתה מטפס בשיטת המדרגה כמו שצה''ל דורש (בבחני חובל/אסון טבע/ מסלול) אז רוב התנועה שלך מגיעה מהפשיטה שאתה מבצע בברך ולכן 4 ראשי יחד עם שריר הגלוטאוס מעורבים , אבל עדיין שלא תשווה את זה לסקוואט או דדליפט חלילה כי זה פעולה יחסית פשוטה.

אם מטפסים כוח ידיים ולא נעזרים ברגליים זה עניין אחר לגמרי גם מבחינת קושי ומאוד דומה למשל למתח, מבצעים פשיטה בכתף+כפיפה במרפק לכן הלטיסימוס +הבייספס /ברכיאליס/ברכיוראדילאיס מעורבים בצורה רצינית בתרגיל.
תודה!
אז השרירים המרכזיים כעיקרון עם הירך והגב?
ד"א לא התפאשר לי לעשות את התכנית שעשיתי פה כי בפנימייה יש כבר 4 מדסים ובאפטר אני לא התאמן אני רגיל, אני מעדיף לשחות בבריכה.

Back
למעלה תחתית