ייעוץ האם אפשרי לעשות SS במצב של משקלים סבירים ?

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
השאלה ככה , אני עשיתי SS רק משהו כמו חודש וחצי וסיימתי את התוכנית עם 115 סקוואט , 135 דדליפט , 87 בנץ (לחמישיות) ועברתי לחיטוב והאמת שנחלשתי .
אני מסיים בקרוב מאוד את החיטוב והמשקלים שלי (נכון להיום) :
סקוואט : 110 (RM3)
דדליפט : 140 (RM3)
בנץ: 77 (RM3)
פרס: 50 (RM3)
אני שוקל כרגע 67 אבל אני על דל פחמימה ככה שעם נוזלים אני משהו כמו 70 .

השאלה שלי האם אני יכול לחזור לSS כי מצד אחד אני לא בדיוק עם משקלים של "מתחיל" אבל מצד שני המשקלים לא גבוהים בכלל ויש כאלה שמסיים SS עם משקלים גבוהים יותר .

האם אני יכול לעשות SS ?

• פותח/ת השרשור
אני בידיוק במצב שלך, סיימתי חיטוב לפני שלושה ימים והיום היה אימון שני של ss סבב שני.
אני הורדתי 30 אחוז מrm5 שלי בסוף חיטוב מכל התרגילים ותכננתי את העלאה של המשקלים ככה שאני יגיע לאותו rm5 תוך שלושה שבועות (כמובן ל3x5).

כן..כל מה שקשור אצלי לחזה/ידיים אני על הפנים.
יש לי נק ג'רק גם של 60 בקושי, בנץ' פרס של 97 לשלוש..בקיצר לא משהו
לעומת זאת אני יושב על 157 ל5 בדדליפט ו170 לשלוש בסקוואט..חח
אני מריח אחד שלא שובר מקביל. ויש לי חוש ריח טוב כשמדובר על אנשים עם סקוואט יותר גבוה מהדדליפט.

מז"א משקלים סבירים?
מי קבע לך מה המשקל הסביר שלך?

אם המקסימום שאתה יכול להרים זה 97 ק"ג בבנץ פרס, זה מה שאתה יכול להרים כרגע. זה הכוח שלך ואתה תתקדם.
זה המקסימום שלך... מה אתה חושב שאנשים התחילו מ-150 קילו? אז כרגע אתה יותר חלש מהממוצע, כולם התחילו מתחת לממוצע.

אם אתה מרים מתחת לכמה שאתה יכול (במודע) אז זה בעיה בראש ולא בכוח. אבל אני מניח שאין לך שום בעיה ואתה מרים כמה שאתה יכול, נכון?

רק אל תגיע למצב של overtraining והכל יהיה בסדר.
אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר, אין לך מושג על מה הוא שואל או מה זה SS. לפני שאתה ממהר לפתוח אשכולי עצות על התובנות שלך אחרי 3 חודשים (שאגב, גם שם אתה רק מראה שאין לך מושג על מה אתה מדבר), קח עצה ידידותית - שב וקרא קצת לפני. תתחיל בפורטל הזה ש"לא מגיע לתכלס", זה רעיון טוב.

אני שוקל כרגע 67 אבל אני על דל פחמימה ככה שעם נוזלים אני משהו כמו 70 .

האם אני יכול לעשות SS ?
מי ששוקל 67 והוא לא בגובה מטר וחצי או בן 12 או אישה או דוגמה קיצונית אחרת כלשהי (למשל אלוף עולם בליפטינג בקט' משקל כזו), יכול לעשות SS.
אתה לא אמור לסיים לפני שאתה ~85 קילו (בהנחה שאתה 1.70 כמו שרשום לך בפרופיל).

• פותח/ת השרשור
מי ששוקל 67 והוא לא בגובה מטר וחצי או בן 12 או אישה או דוגמה קיצונית אחרת כלשהי (למשל אלוף עולם בליפטינג בקט' משקל כזו), יכול לעשות SS.
אין בעיה , רק רציתי קול מכריע . תודה 😃

מאיפה הגיע ה85 קילו על 1.70? בהנחה ואנחנו מדברים על בן אדם עם אחוזי שומן סבירים (ואני לא רואה סיבה שתעבור א"ש כזה בSS שנעשה כמו שצריך) זה בן אדם ענק ואין שום סיכוי שיגיע לזה בSS ולא בתקופה הקרובה שאחרי.

אריאל אמרתי שאתה לא תוכל להתקדם יותר מדי בתוכנית, לא שאין טעם בכלל.
אתה תתקדם משהו כמו חודשיים חודש וחצי ואז ככול הנראה תמצא אותה.

מאיפה הגיע ה85 קילו על 1.70? בהנחה ואנחנו מדברים על בן אדם עם אחוזי שומן סבירים (ואני לא רואה סיבה שתעבור א"ש כזה בSS שנעשה כמו שצריך) זה בן אדם ענק ואין שום סיכוי שיגיע לזה בSS ולא בתקופה הקרובה שאחרי.
אל תתפס על המספר, זה לא עקרוני. נתתי יעד, שלא יחשוב שאם הוא עולה ל73 הוא ממצה את התוכנית.
אבל כן, השיפור מהיר מאוד, ההיפרטרופיה מתרחשת מהר מאוד בתוכנית הזו, אלה הסגולות של המתאמן המתחיל (בגיל המתאים זה מאוד מוקצן).
אם וכאשר הוא יהיה 85 בתקופה הקרובה כשהוא יהיה לקראת סיום SS, הוא לא יהיה חטוב - אבל הוא יהיה מאסיבי מאוד יחסית למה שהוא עכשיו.
אגב, כמו שפסייכו ציין (בערך), באחוז שומן מסויים העלייה היא כבר יותר נקייה. לעלות נקי כשאתה על 8% זה לא ממש מעשי, אבל כשאתה על 20% זה משהו סטנדרטי שקורה למתאמן מתחיל שעושה את התוכנית, במיוחד כשהגיל משחק לטובתו (לא 100% נקי, אבל העלייה בשומן אטית יותר ב20% מ10% לצורך העניין).
באיזה אחוז העלייה הכי אידיאלית? אינדיוידואלי. אבל זה לא באחוז חד ספרתי.

אל תתפס על המספר, זה לא עקרוני. נתתי יעד, שלא יחשוב שאם הוא עולה ל73 הוא ממצה את התוכנית.
אבל כן, השיפור מהיר מאוד, ההיפרטרופיה מתרחשת מהר מאוד בתוכנית הזו, אלה הסגולות של המתאמן המתחיל (בגיל המתאים זה מאוד מוקצן).
אם וכאשר הוא יהיה 85 בתקופה הקרובה כשהוא יהיה לקראת סיום SS, הוא לא יהיה חטוב - אבל הוא יהיה מאסיבי מאוד יחסית למה שהוא עכשיו.
אגב, כמו שפסייכו ציין (בערך), באחוז שומן מסויים העלייה היא כבר יותר נקייה. לעלות נקי כשאתה על 8% זה לא ממש מעשי, אבל כשאתה על 20% זה משהו סטנדרטי שקורה למתאמן מתחיל שעושה את התוכנית, במיוחד כשהגיל משחק לטובתו (לא 100% נקי, אבל העלייה בשומן אטית יותר ב20% מ10% לצורך העניין).
באיזה אחוז העלייה הכי אידיאלית? אינדיוידואלי. אבל זה לא באחוז חד ספרתי.
לא רואה סיבה לאף אחד שמתאמן לאסתטיקה להגיע בכלל ל20% שומן, במיוחד לא בתכנית עצימה, והמספר כן עקרוני, כי 85 קילו על 1.70 לא הגיוני בעליל לא בSS וגם לא מי יודע מה בתכנית שאחרי וחשוב לא לבנות ציפיות שווא.

לא רואה סיבה לאף אחד שמתאמן לאסתטיקה להגיע בכלל ל20% שומן, במיוחד לא בתכנית עצימה, והמספר כן עקרוני, כי 85 קילו על 1.70 לא הגיוני בעליל לא בSS וגם לא מי יודע מה בתכנית שאחרי וחשוב לא לבנות ציפיות שווא.
המספר הזה הוא משקל. יש אנשים שלא מתאמנים ושוקלים כפול, זו לא בעייה לעלות.
אם זה משנה לך, אז אני 1.71 ויצאתי מSS על 85.5 קילו כשהסקוואט שלי היה רק איזה 120. אחר כך חזרתי אליה ועברתי לטקסס מת'וד כששקלתי בערך 90.
מי שמתאמן לאסתטיקה ואין לו גנטיקה טובה, בלי להיות על 20% בשום רגע נתון - לא באמת יהיה מאסיבי, לפחות לא בכמה השנים הקרובות. ככה שאם מישהו בוחר שלא - זה לא באמת איכפת לי, אבל שלא ישאל למה הוא לא מאסיבי כמו מישהו שסיים SS ויש לו סקוואט ודדליפט 140-160 לחמישיות.

לא יודע מה אתה מגדיר מאסיבי (אני לא מגדיר את עצמי ככזה), אבל בכל התקופה בה אני מתאמן לעולם לא עברתי 18%, בספק אם גם הגעתי לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית