הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לכדורסלן

• פותח/ת השרשור Raz479
  • פורסם בתאריך

Raz479

משתמש מתחיל
77
0
נק' מוניטין:
-17
77
0
שלוש פעמים בשבוע AXBXCXX
A:• סקוואט מהיר 10X2 המשקל קל-60%-70% מRM1 מנוחה דקה-שתיים
• לחיצת חזה 3X6
• משיכות גבוהות 2X2 2X1
• מתח 2X6

B:• פרונט סקוואט 5X3
• דדליפט 3X3-5
• פוס פרס 5X2-3

C:• סקוואט כבד 5X3
• לחיצת חזה 3X6
• פאוורקלין 1X3 2X2 3X1
• פולדאון רחב 2X6 אחרי כל אימון מוסיף פשיטת יד+כפיפה אם זה לא מפריע למשקלי עבודה לעלות.
להוסיף בטן ותאומים אם אני צריך.
בוחר שני ימי מנוחה שלא לפני אימון סקוואט כבד ועושהבהם ספרינטים של חמש-חמש עשרה דקות ...תוכנית טובה? אני רוצה לשפר את הכוח מתפרץ אתלטיות ולהוריד במשקל .

אין לי מושג מה זה להיות ספורטאי? אני גם אחד כזה, גם הייתי כזה ב6 ענפים בחיים שלי, ואני גם אימנתי ומאמן דיי הרבה כאלה.
אז נכון, לא הייתי כדורסלן. אבל אם אתה טוען ש"דווקא בכדורסל", באופן ספציפי - זה שונה מענפים אחרים ולא ניתן להשיג strength gains, אתה תיאלץ להסביר את העובדה שכדורסלנים חזקים בדיוק כמו ספורטאים אחרים. יש הרבה דרכים להתחזק, זה יכול להיות בעיקר בזכות גנטעקה וחומרים, אבל זה ככה גם בענפים אחרים. אם דווקא בכדורסל, באופן ספציפי בענף הזה קשה להתחזק, אז היית מצפה שכדורסלנים יהיו חלשים יחסית לענפים אחרים. ככה זה בשחייה, אגב.
ואם אתה טוען שבכללי כספורטאי זה קשה עד בלתי להתחזק, אז בעצם לפי התיאוריה שלך זה לא הגיוני שיש ספורטאים חזקים רצח. ויש המון ספורטאים עם סקוואט, קלין, דדליפט שבליפטינג נחשבים לelite או קרוב לשם.
ובעצם אתה גם צריך לטעון שהספורטאים שאני אימנתי לא התחזקו. ובעצם, עזוב אותי. קח את דפרנקו וelitefts. הספורטאים שלהם לא מתחזקים?
כמו שאמרתי, צריכות להיות התאמות, אבל הוא מתאמן מתחיל וברמה הזו זה ממש פשוט להתחזק.

זה ציטוט מSS? אין מצב! אבל SS זה בשביל להשמין!
איך זה יכול להיות?

לא תמצא שום כדורסלן שעשה תוכנית כוח מסודרת בזמן היותו ספורטאי מקצועי(בזמןעונה). זה שבארה"ב כבר מהחטיבה נותנים להם לעשות סקוואטים ודדליפט ותרגילים מורכבים זה משהו אחר שאין בשומקום כמעט בעולם (אולי במזרח אירופה) וגם שם הם בשלב שהם פשוט מתחזקים ועושים כל ספורט אפשרי (וזה אפשרי שאתה ילד בן 15-14 בארה"ב). אין כמעט כדורסלנים "חזקים" בארץ, ישראלים שיודעים לעשות סקוואט למה? ככה כי אין את התרבות אימונים שיש בארה"ב, כל הספורטאים שמתאמנים ומתחזקים תחת דפרנקו ואלית' הם מתאמנים שם באוף סיזן! ולא בעונה עצמה גם שחקני פוטבול מתחזקים לאורך המחנה אימונים ובעונה הם רק משמרים אם בכלל את הכוח ואתלטיות שלהם וגם שם מעורבים הרבה רופאים כדי לשמר את זה.
בארץ(לא בארה"ב) אין לך שום ספורטאי לא בכדורגל לא בכדורסל לא בטניס ולא בשום ענף ספורט שדומה לזה (לא מדבר איתך על ספרינטרים או משהו דומה) שחזקים בסקוואט\דדליפט או שעושים קלינים למה?! כי בשלב שצריך לבנות בסיס של כוח כבר "מאוחר מידי" והם צריכים להתחזק באתלטיות ובספורט שהם עושים אם זה כדורסל אז לעבוד כל היום על הקליעה על כניסות לסל על שינויי כיוון בקיצור-טכניקה ו-אימונים קבוצתיים אימונים כאלו בזמן עונה הם 3-4 פעמים בשבוע שיש גם משחק בין לבין, איפה אתה רוצה לדחוף פה SS ולהמשיך להתחזק? מתי הספורטאי ייתאושש? איך הוא יישתפר בספורט שלו אם שהוא יגיע למשחק או לאימון הוא לא יוכל לנתר הכי גבוה שהוא יכול , לרוץ להגנה, למתפרץ ? לקפוץ לחסום ? אם הוא יום לפני הסקביט כבד. הרי אתה בעצמך אמרת בפוסט בעוף טופיק שריצות פוגעות בסקוואטים.

יכול להיות שהספורטאים שאימנת התחזקו, השאלה על חשבון מה זה בא ומתי אימנתי אותם והכי חשוב, לאיזה ספורט הם ייתאמנו.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי כבר מה אני צריך לעשות כבר , מישהו אולי יכול להגיד לי מה לעשות עד תחילת העונה , ובמשך העונה ?( במשך העונה שאני לא בחדר כושר )

לא תמצא שום כדורסלן שעשה תוכנית כוח מסודרת בזמן היותו ספורטאי מקצועי(בזמןעונה). זה שבארה"ב כבר מהחטיבה נותנים להם לעשות סקוואטים ודדליפט ותרגילים מורכבים זה משהו אחר שאין בשומקום כמעט בעולם (אולי במזרח אירופה) וגם שם הם בשלב שהם פשוט מתחזקים ועושים כל ספורט אפשרי (וזה אפשרי שאתה ילד בן 15-14 בארה"ב). אין כמעט כדורסלנים "חזקים" בארץ, ישראלים שיודעים לעשות סקוואט למה? ככה כי אין את התרבות אימונים שיש בארה"ב, כל הספורטאים שמתאמנים ומתחזקים תחת דפרנקו ואלית' הם מתאמנים שם באוף סיזן! ולא בעונה עצמה גם שחקני פוטבול מתחזקים לאורך המחנה אימונים ובעונה הם רק משמרים אם בכלל את הכוח ואתלטיות שלהם וגם שם מעורבים הרבה רופאים כדי לשמר את זה.
בארץ(לא בארה"ב) אין לך שום ספורטאי לא בכדורגל לא בכדורסל לא בטניס ולא בשום ענף ספורט שדומה לזה (לא מדבר איתך על ספרינטרים או משהו דומה) שחזקים בסקוואט\דדליפט או שעושים קלינים למה?! כי בשלב שצריך לבנות בסיס של כוח כבר "מאוחר מידי" והם צריכים להתחזק באתלטיות ובספורט שהם עושים אם זה כדורסל אז לעבוד כל היום על הקליעה על כניסות לסל על שינויי כיוון בקיצור-טכניקה ו-אימונים קבוצתיים אימונים כאלו בזמן עונה הם 3-4 פעמים בשבוע שיש גם משחק בין לבין, איפה אתה רוצה לדחוף פה SS ולהמשיך להתחזק? מתי הספורטאי ייתאושש? איך הוא יישתפר בספורט שלו אם שהוא יגיע למשחק או לאימון הוא לא יוכל לנתר הכי גבוה שהוא יכול , לרוץ להגנה, למתפרץ ? לקפוץ לחסום ? אם הוא יום לפני הסקביט כבד. הרי אתה בעצמך אמרת בפוסט בעוף טופיק שריצות פוגעות בסקוואטים.

יכול להיות שהספורטאים שאימנת התחזקו, השאלה על חשבון מה זה בא ומתי אימנתי אותם והכי חשוב, לאיזה ספורט הם ייתאמנו.
אוקיי, אז אתה בעצם אומר שהוא לא צריך להתאמן "כמו באמריקה", כי הוא גר בישראל? אתה יודע, הגרביטציה פה היא אותו דבר, ואפשר לעשות את אותם אימונים גם כאן.
מה זה מעניין שאין ספורטאים ישראלים חזקים? זה אומר שאסור לשאוף ללהיות אחד כזה?
ובכללי, סתם הוצאת מהקשרו. שים לב לשני המשפטים שלך שהדגשתי. אתה סותר את עצמך. וחוץ מזה, זה כל כך מקולקל לחשוב במונחים של "האם ספורטאי עילית עושים את זה?". נכון, המון ספורטאי עילית ומאמני עילית נכשלים בלהבין דברים פשוטים.
הכל שאלה של רמת המתאמן. לגיטימי ששחקני הפוטבול של דפרנקו שכבר משחקים בקולג' והם כבר חזקים מאוד, יוכלו להתקדם רק באוף סיזן (ועדיין זה תלוי סיטואציה). אבל ילד בן 15 שהוא מתחיל טהור, יכול להתקדם גם בעונה. כמו שאמרתי - זה לא יהיה SS "טהור", יצטרכו להיות התאמות - אבל צא מהסרט שה"עונה" (מי ישמע - ממש NBA) היא כזאת מטורפת שאי אפשר לעשות כלום בזמן שהיא מתקיימת.
ולא, אם אתה חושב שאני מתכוון שהוא צריך לעשות PR בסקוואט ל3X5 יום לפני משחק בליגה... יש פער בין מה שאני כותב ומה שאתה מבין.

לא הבנתי כבר מה אני צריך לעשות כבר , מישהו אולי יכול להגיד לי מה לעשות עד תחילת העונה , ובמשך העונה ?( במשך העונה שאני לא בחדר כושר )
כשאתה מחוץ לעונה, בכל מקרה SS. בזמן העונה - זה כבר תלוי מתי זה יהיה, לאיזו רמה תגיע, כמה אינטנסיבית העונה וכו'. בשביל זה יש מאמן, אבל בתכלס הרוב לא ממש מבינים בזה, במיוחד אם כמו בהרבה מקומות מאמן הכדורסל הוא גם מאמן הStrength & Conditioning.

נערך לאחרונה:
לא ידעתי שילד בן 14-15 הוא כבר ספורטאי מקצועי. תקרא שוב מה שהדגשת. חוץ לא אי אפשר לחיות פה כמו בארהב מבחינת ספורט למה? כי בארהב בגילאים הללו אתה מסומן כספורטאי ובכל חטיבה/ מגמת ספורט בכל חור בארהב יש לך תנאים ומאמנים להתאמן ולחיות סביב האימונים והספורט שאתה מתכנן להיות בו מקצוען. פה בארץ אם אתה לא באיזו פנימיה בויינגייט אין סיכוי שתחיה ככה, מסכים איתך שלא צריך לוותר לעצמך וכן צריך להתאמן מחוץ לעונה הרבה כוח ובתוך העונה לשמור עליו רק שבארץ זה יעלה לך הרבה מאד כסף/ייפגעלך בלימודים ובכדורסל עצמו כנראה ההבדל ששם מתחשבים בך / התוכניות לימודים בנויות סביב האימונים במיוחד / אתה מקבל אוכל מהביהס ,ציוד תנאים וכו'.... ואני אספר לך יותר מזה בארהב אתה לא "בוחר" מקצוע ספורט אחד בדרך ומתמקד בו עד הקולג בדרך כולם רצים טראק ומשחקים 2 סוגי ספורט בגלל יש מליון סיפורים של המון אתלטים של אתלטים שעברו מספורט מקצועי כזה לאחר בארהב וכל זה מתאפשר בגלל התנאים והחשיבות של הספורט שם פה אין אפשר ואם אתה רוצה גם להיות כשרוני וטוב בכדורסל וגם להיות חזק ואתלט אם אין לך את זה בגנים יקח לך המון המון זמן וכסף להשיכ את זה וזה יבוא על חשבון דברים אחרים חשובים מאד. בדיוק בגלל זה גם אין אתלטים ישראלים שהגיעו כו ייגיעו רחוק בזמן הקרוב/רחוק

לא ידעתי שילד בן 14-15 הוא כבר ספורטאי מקצועי. תקרא שוב מה שהדגשת. חוץ לא אי אפשר לחיות פה כמו בארהב מבחינת ספורט למה? כי בארהב בגילאים הללו אתה מסומן כספורטאי ובכל חטיבה/ מגמת ספורט בכל חור בארהב יש לך תנאים ומאמנים להתאמן ולחיות סביב האימונים והספורט שאתה מתכנן להיות בו מקצוען. פה בארץ אם אתה לא באיזו פנימיה בויינגייט אין סיכוי שתחיה ככה, מסכים איתך שלא צריך לוותר לעצמך וכן צריך להתאמן מחוץ לעונה הרבה כוח ובתוך העונה לשמור עליו רק שבארץ זה יעלה לך הרבה מאד כסף/ייפגעלך בלימודים ובכדורסל עצמו כנראה ההבדל ששם מתחשבים בך / התוכניות לימודים בנויות סביב האימונים במיוחד / אתה מקבל אוכל מהביהס ,ציוד תנאים וכו'.... ואני אספר לך יותר מזה בארהב אתה לא "בוחר" מקצוע ספורט אחד בדרך ומתמקד בו עד הקולג בדרך כולם רצים טראק ומשחקים 2 סוגי ספורט בגלל יש מליון סיפורים של המון אתלטים של אתלטים שעברו מספורט מקצועי כזה לאחר בארהב וכל זה מתאפשר בגלל התנאים והחשיבות של הספורט שם פה אין אפשר ואם אתה רוצה גם להיות כשרוני וטוב בכדורסל וגם להיות חזק ואתלט אם אין לך את זה בגנים יקח לך המון המון זמן וכסף להשיכ את זה וזה יבוא על חשבון דברים אחרים חשובים מאד. בדיוק בגלל זה גם אין אתלטים ישראלים שהגיעו כו ייגיעו רחוק בזמן הקרוב/רחוק
אני לא אומר שהתנאים כאן יותר טובים מבאמריקה. ממש לא.
אבל קח בחשבון שמבחינת המאמנים, אמנם באמת מתעסקים ברוב המקרים בתכלס (כשמדובר על שיפור ביצועים) ולא כמו פה בכפיפות מרפקים לכדורסלנים, אבל עדיין - זה לא ש100% מהמאמנים שם באמת מבינים משהו (עדיין חצאי סקוואט ותוכניות אימון מפגרות זה דבר שבשגרה). כל ילד בן 15 שיקרא את SS + PPST בלבד ויבין אותם, וזה יהיה הידע היחיד שלו בנושא - ידע הרבה יותר מהרוב המוחץ של המאמנים פה, וגם שם.
אל תחשוב ששם המאמנים כל כך טובים (אני מדבר על מאמני הStrength & Conditioning, לא על המאמנים של הענפים עצמם).
בכל מקרה, אני אומר מה אידיאלי. אם הוא ירצה לקחת את זה רציני, לקרוא, להשקיע ולהתאמץ - זה כבר לא תחת אחריותי. הוא שאל שאלה מקצועית, ועניתי עליה. מה הוא יעשה עם התשובה זה כבר משהו שאני לא שולט בו.

מבחימת אימון אתלטים , המאמנים שם הכי טובים בעולם(כמובן שיש יוצאים מהכלל) וזה פשוט לפי מבחן התוצאה- עובדה שמבחינה אתלטית הספורטאים האמריקאים הם ברמה הכי גבוהה שניתן להגיע אליה ותמיד בטופ האתלטי (אני מדבר על ספורט קבוצתי ואישי שמטרה בהם היא לקפוץ גבוה ולקפוץ רחוק ולהיות מהיר חזק וזריז הכל ביחד- כמו פוטבול או כדורסל או ריצות ספרינטים מרחקים קצרים) את השוק והסטירה הזאת אני קיבלתי בגיל 16 שטסתי עם הנבחרת לארהב לjcc maccabi games וראיתי ילד לבן 1.80 בן 16 דופק דאנק בין הרגליים. ראיתי אותם אגב מתאמנים במכון ועושים אימוני אתךטיקה ולא הבנתי מה הם עושים, אני בתור שחקן כדורסל את אימוני האתלטיקה התחלתי רק בגיל 17-18 והיה לי מזל שגנטית נולדתי יחסית אתלט(178 והטבעתי אבל זה היה לפני ניתוח acl היום כבר לא נראה לי אצליח) וכל זה פאק גדול מאד וחוסר ידע של המאמני כדורסל בארץ שלא מתעסקים בכושר וכוח ר-ק בכדורסל זהו.

מבחימת אימון אתלטים , המאמנים שם הכי טובים בעולם(כמובן שיש יוצאים מהכלל) וזה פשוט לפי מבחן התוצאה- עובדה שמבחינה אתלטית הספורטאים האמריקאים הם ברמה הכי גבוהה שניתן להגיע אליה ותמיד בטופ האתלטי (אני מדבר על ספורט קבוצתי ואישי שמטרה בהם היא לקפוץ גבוה ולקפוץ רחוק ולהיות מהיר חזק וזריז הכל ביחד- כמו פוטבול או כדורסל או ריצות ספרינטים מרחקים קצרים) את השוק והסטירה הזאת אני קיבלתי בגיל 16 שטסתי עם הנבחרת לארהב לjcc maccabi games וראיתי ילד לבן 1.80 בן 16 דופק דאנק בין הרגליים. ראיתי אותם אגב מתאמנים במכון ועושים אימוני אתךטיקה ולא הבנתי מה הם עושים, אני בתור שחקן כדורסל את אימוני האתלטיקה התחלתי רק בגיל 17-18 והיה לי מזל שגנטית נולדתי יחסית אתלט(178 והטבעתי אבל זה היה לפני ניתוח acl היום כבר לא נראה לי אצליח) וכל זה פאק גדול מאד וחוסר ידע של המאמני כדורסל בארץ שלא מתעסקים בכושר וכוח ר-ק בכדורסל זהו.

תן תקציר על הקריירה שלך איפה שיחקת, נבחרות וכו'

הייתי קדטים ( לא זוכר איזה גיל זה) קצת ואז עזבתי, ייצגתי את ישראל בגיל 15-16 במשחקיי מכביה בארה"ב (עם קבוצה של שחקנים נבחרים אבל לא נבחרת) , ואז נוער ארצית (לא יכולתי לעבור לשחק במקום בנוער לאומית בגלל בעיות בבית) ואז בוגרים לאומית בנס ציונה אצל עמיר עוזי בזמנו ואז התגייסתי ואז ניסיתי לשלב כדורסל פלוס צבא (אומנם יומיות אבל לא ספורטאי מצטיין) בסוף נפצעתי קרעתי את הצולבת ושם נגמרה הקריירה שלי (המשכתי כמה שנים בליגה ארצית וליגה א, עם משכורת נחמדה אחרי הניתוח ואז כבר נמאס לי קצת מהמסגרת ומכדורסל). אחרי זה המשכתי 2 עונות בפוטבול שבעונה הראשונה שברתי את הקרסול ובעונה השניה עברתי ניתוחון בברך (שניהם בתחילת העונה אז לא יצא לי לשחק יותר מידי) ואז אמרתי טוב די עם הספורט הקבוצתי. עברתי לקרוספיט 😃

הייתי קדטים ( לא זוכר איזה גיל זה) קצת ואז עזבתי, ייצגתי את ישראל בגיל 15-16 במשחקיי מכביה בארה"ב (עם קבוצה של שחקנים נבחרים אבל לא נבחרת) , ואז נוער ארצית (לא יכולתי לעבור לשחק במקום בנוער לאומית בגלל בעיות בבית) ואז בוגרים לאומית בנס ציונה אצל עמיר עוזי בזמנו ואז התגייסתי ואז ניסיתי לשלב כדורסל פלוס צבא (אומנם יומיות אבל לא ספורטאי מצטיין) בסוף נפצעתי קרעתי את הצולבת ושם נגמרה הקריירה שלי (המשכתי כמה שנים בליגה ארצית וליגה א, עם משכורת נחמדה אחרי הניתוח ואז כבר נמאס לי קצת מהמסגרת ומכדורסל). אחרי זה המשכתי 2 עונות בפוטבול שבעונה הראשונה שברתי את הקרסול ובעונה השניה עברתי ניתוחון בברך (שניהם בתחילת העונה אז לא יצא לי לשחק יותר מידי) ואז אמרתי טוב די עם הספורט הקבוצתי. עברתי לקרוספיט 😃

כמה פציעות, באסה. קדטים זה עד 16, נסעת לאליפות אירופה או שרק היית בטרומים (אימונים ביום שישי פעם בשבועיים)?

לא לא נסעתי לאליפויות עם הנבחרת, הייתי בטרומים בווינגייט ואז הגעתי ל13 האחרונים ועזבתי. בנוער הייתי אמור לעבור לבליך בכיתה יב ולשחק בר"ג נוער לאומית ובבליך בבתי ספר אני מצטער שלא עשיתי זאת אבל היי, לפחות העלתי את מקיף יהוד לליגת התיכונים! (סתם לא רק אני עוד מלא תותחים שהיו איתי)

לא לא נסעתי לאליפויות עם הנבחרת, הייתי בטרומים בווינגייט ואז הגעתי ל13 האחרונים ועזבתי. בנוער הייתי אמור לעבור לבליך בכיתה יב ולשחק בר"ג נוער לאומית ובבליך בבתי ספר אני מצטער שלא עשיתי זאת אבל היי, לפחות העלתי את מקיף יהוד לליגת התיכונים! (סתם לא רק אני עוד מלא תותחים שהיו איתי)

עצוב ונשמע כמו פרסומת לחישגד

חפיף לא נולדתי להיות שחקן כדורסל, אני אוהב ספורט ואעשה ספורט כל חיי. אבל בשלב מסויים הרגשתי שכדורסל כבר יצא לי מכל החורים (בהתחשב בעובדה שהתחלתי בכיתה ד) זה קרה אפישהו אחרי שחזרתי מהפציעה.

אפתור לך את הבעייה. אתה חושב שהמאמנים שם טובים ושונים מפה. זה שהם שונים מפה זה נכון, אבל לגביי כמה הם טובים - כנראה שיותר טובים מפה (כי בשורה התחתונה בחלק גדול מהמקרים כן מתעסקים בלהעלות את הדדליפט והסקוואט שלך, ולא סתם בלעשות אותם), אבל הם לא באמת טובים כמו שאתה חושב שהם. גם שם התחום הזה מלא מיתוסים וקשקושים. כמה דברים שיעשו לך קצת סדר:
1. http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=36642
בדגש על ציטוט מאוד חשוב:
The success of elite athletes is largely determined by their genetics. The success of teams at this level is almost entirely dependent on their ability to recruit these people.

2. נושא ה"Sport Specific" שאותו רוב המאמנים נכשלים בלהבין: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=33620

3. תכנון אימוני כוח לספורטאים: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=7069

4. מאמר שמדבר על הנושא בצורה מפורטת:
http://startingstrength.com/articles/empire_building_reynolds.pdf

נערך לאחרונה:
יש לך גם מאמרים שהם לא תחת חסותו של ריפטו?

ובכללי אני מסכים איתך, לא אמרתי שהם מאמני "על" וכולם מאמנים כמו דפרנקו אבל בסה"כ הם הרבה יותר טובים מפה עוברים הרבה יותר השתלמויות רובם מבינים באימוני כוח וחשיבות תרגילים מורכבים וכו' וכו' תוסיף את זה באמת לגנטיקה מפלצתית שיש שם לחבר'ה ותקבל מגוון רחב של ספורטאיי עלית

נערך לאחרונה:
יש לך גם מאמרים שהם לא תחת חסותו של ריפטו?

ובכללי אני מסכים איתך, לא אמרתי שהם מאמני "על" וכולם מאמנים כמו דפרנקו אבל בסה"כ הם הרבה יותר טובים מפה עוברים הרבה יותר השתלמויות רובם מבינים באימוני כוח וחשיבות תרגילים מורכבים וכו' וכו' תוסיף את זה באמת לגנטיקה מפלצתית שיש שם לחבר'ה ותקבל מגוון רחב של ספורטאיי עלית
הרבה שם לא יודעים ללמד את תרגילי הבסיס. אבל התוצאות יותר טובות מפה כי פשוט עושים אותם ושמים דגש על להתקדם בהם, במקום סתם לעשות.

וכן, יש באינטרנט גם דברים לקרוא שהם לא תחת חסותו של ריפטו. אבל פשוט אצלו מרוכזות תשובות להרבה שאלות, והתשובות שלו נטולות מיתוסים - ובתכלס הוא פשוט אומר את הדברים הנכונים ומסביר אותם טוב. זה לא שאין מאמנים טובים אחרים - אבל אצלו הנושא של ההבנה בעל חשיבות עליונה - הוא דואג שיהיה קל להבין אותו, והוא פשוט make sense.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית