ייעוץ האם ישנה תרופה שרצוי לקחת לאיזון רמת כולסטרול

מצב
השרשור נעול

mescaline

משתמש מתחיל
247
1
נק' מוניטין:
146
247
1
בחלק מהתפריט שלי אני אוכל הרבה עוף\הודו - כמעת חצי קילו בבמוצע ליום ובנוסף גם בשר וביצים
יוצא שאני כל יום במשך כל הזמן צורך לפחות +300-500 מג כולסטרול ביום

מעבר לכך אינני צורך מטוגן, אוכל אגוזים ושומנים טובים, ואוכל ארוחות בעלות IG נמוך ומספיק סיבים ליום ועושה אירובי לפחות פעמיים בשבוע
אני בן גילאי ה20 המאוחרות ורוצה למנוע נזק בעתיד או איזושהיא הפתעה

סך הכל אני מאמין שרוב הבאדיבילדרים חיים ככה וחלקם אכן צורכים תרופות לויסות רמת כולסטרול
האם חייב\צריך\רצוי וישנה תרופה שמאזנת את רמת הכולסטרול

נערך לאחרונה:
בכמויות הללו אין שום סיבה שיופשע הכולסטרול בדם במיוחד אצל בחור צעיר שמתאמן ומנהל אורך חיים בריא.

• פותח/ת השרשור
מאיזה כמויות של כולסטרול צריך לדאוג אדם שחי אורח חייים בריא

אם הוא חי אורח חיים בריא הוא לא אמור לדאוג הרבה אלא אם התזונה שלו מבוססת על שומן וזו יכולה להיות בעיה אבל גם לא בטוח.
יש המון פרמטרים במשוואה וקשה לענות על זה ברגל אחת, הכולסטרול בתזונה (בגבול מסויים) לא בהכרח ישפיע על הכולסטרול בדם, מה שכן ריבוי בשומן רווי, השמנה, ריבוי בשומני טראנס וכו' כן יכולה לגרום לכולסטרול גבוה בדם.

למה להיכנס בכלל לפינה הזאת בלי לבדוק? תעשה בדיקת דם. אם יש לך כולסטרול גבוה אז תתחיל לחשוב אם צריך לעשות משהו בנידון. כולסטרול גבוה לא הוכח כגורם לתחלואה, אלא כגורם סיכון. אם זה הגורם סיכון היחיד שיש לך (כלומר אתה לא מעשן, אתה בן עשרים, אין היסטוריה משפחתית, אתה לא שמן) אין לך מה להתרגש גם אם יוצא לך כולסטרול קצת גבוה. הייתי מנסה הרבה דברים לפני שהייתי מתחיל לקחת כדורים לשארית חיי.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית