הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ סגנון דדליפט בתחרויות

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך

Rhino

מושעה
3,940
3,418
נק' מוניטין:
11,056
3,940
3,418
אני רואה בתחרויות פאוורליפטינג, בדדליפט, חלק עושים דדליפט קלאסי, וחלק סומו דדליפט.
האם זה עניין של נוחות? באיזה סגנון ניתן להרים יותר משקל?

הבסיס לאימונים זה קונבנציונאלי כל סומו דדליפטר גם עשה קונבנציונאלי.
בתחרות עושים את מה שמרימים בו יותר.

הבסיס לאימונים זה קונבנציונאלי כל סומו דדליפטר גם עשה קונבנציונאלי.
בתחרות עושים את מה שמרימים בו יותר.

מי שעושה סומו פה בפורום , מבצע אותו כתרגיל עיקרי . מאיפה הבאת את זה שאצל כולם הבסיס הוא קונבנציונאלי ?

מי שעושה סומו פה בפורום , מבצע אותו כתרגיל עיקרי . מאיפה הבאת את זה שאצל כולם הבסיס הוא קונבנציונאלי ?

אד קואן בתקופה של הסומו עשה קונבנציונלי באימונים ורק לפני התחרות שינה לסומו (הוא משך הרבה בסומו ואז עבר לקונבנציונלי לקראת סוף הקריירה)
גם בסירטונים של לואי סימונס הוא אומר שמדי פעם הוא מאמן סומו וקונבנציונלי אבל המקור זה קונבנציונלי (אני אחפש אם אמצא איפה שמעתי אני אפרסם)
איש הלילה עושה דדליפט קונבנציונלי אחרי הסומו 5/3/1
דדליפט קונבנציונלי תרגיל טוב מדי כדי לוותר עליו.

כולם התחילו קודם כל בקונבנציונלי, ובהמשך עברו לסומו.

כנראה שלרוב האנשים מתאים קונבנציונאלי . אחרי זה כל אחד בוחן במה הוא יותר חזק ( אם מעניין אותו מקסימום משקל ) .
אם אתה יותר חזק בתנועה מסויימת , ההגיון אומר שתתרגל דווקא אותה .

כנראה שלרוב האנשים מתאים קונבנציונאלי . אחרי זה כל אחד בוחן במה הוא יותר חזק ( אם מעניין אותו מקסימום משקל ) .
אם אתה יותר חזק בתנועה מסויימת , ההגיון אומר שתתרגל דווקא אותה .

זה לא שלרוב האנשים קונבנציונאלי יותר מתאים, זה שהסומו מאוד קרוב לסקוואט.

כל עולמו של פאוורליפטר הוא להרים יותר. אם דן גרין (לדוגמא) יגלה שברגע שהוא יעמוד עם רגליים צמודות זה יוסיף לו 30 ק"ג לדלליפט הוא יחליף עמידה.

יש מבני גוף שיעילים יותר לסומו דדליפט, וביומכאנית על הנייר אנשים כאלה ירימו יותר בסומו.

כנראה שלרוב האנשים מתאים קונבנציונאלי . אחרי זה כל אחד בוחן במה הוא יותר חזק ( אם מעניין אותו מקסימום משקל ) . אם אתה יותר חזק בתנועה מסויימת , ההגיון אומר שתתרגל דווקא אותה .

אני הכי חזק ברבע סקוואט אז לתרגל אותה?

בכל מקרה, לפווארליפטר מתחרה המטרה היא למשוך כמה שיותר משקל אם הוא עושה זאת בסומו או הרגיל זה בכלל לא משנה לו, העיקר שימשוך יותר.
לאנשים שעושים דדליפט למטרות השתפרות בפן האתלטי וכו' עדיף למשוך רגיל ולא סומו.

אני מאמין שאיש הלילה וכו' מושכים דדליפט קלאסי כי זה משפר להם את הסומו דדליפט ו\או את הסקוואט גם בכל מקרה המטרה הסופית שלו לשפר את המשקלים ולא לקפוץ יותר גבוה\לרוץ יותר מהר וכו'...
אני בכל מקרה מעדיף את הדדליפט הקונבנציונאלי.

כל עולמו של פאוורליפטר הוא להרים יותר. אם דן גרין (לדוגמא) יגלה שברגע שהוא יעמוד עם רגליים צמודות זה יוסיף לו 30 ק"ג לדלליפט הוא יחליף עמידה.
אני לא מסכים איתך שכל המטרה של ליפטר היא להרים יותר, לפחות לא לגמרי.
רוב הליפטרים שהם לא תחרותיים (וגם חלק ניכר מהתחרותיים) לא באים במטרה ללחוץ למשוך או להסקביט יותר, הם באים במטרה להתחזק.
אם המטרה היא לעשות סקוואט גבוה יותר וזהו, למה ליפטרים לא פשוט נרשמים למכון וכשיש להם 65 ק"ג סקוואט RAW הם כבר לובשים 25 חליפות 20 שכבות, ועוד 25 רצועות ברכיים AKA חוסמי עורקים של אינזר עושים שמינית סקוואט עם 15 ספוטרים שעוזרים? הרי ככה הם יסקביטו בכיף 200 על הסקוואט הראשון.
המטרה של הרוב המוחלט היא להתחזק, ולא מעניין אותם לעשות רבע סקוואט ולהסקביט יותר או לעשות בנץ' עם אחיזה הכי רחבה שאפשר בשביל לבצע ירידה של חצי ס"מ, מעניין אותם להצליח יותר בתרגילי הבסיס שקובעים כמה הם חזקים.
סומו ורגיל די דומים מבחינת השרירים- בסומו הרגליים עובדות יותר ברגיל הגב יותר (ביחס אחד לשני כמובן), בסומו הטווח תנועה קצר במעט וזהו.
כל אחד יעבוד על הפוזיציה הכי נוחה לו בשביל להתחזק בשביל להתקדם כמה שאפשר ולהתחזק כמה שאפשר.
ברגע שתתחזק בסומו תתחזק בקלאסי ולהיפך- לא באותה מידה אבל תתחזק גם בשני ותוכל להמשיך להתחזק במה שנוח לך יותר לאורך זמן רב יותר לעומת האפשרות הפחות נוחה לך.
אני הכי חזק ברבע סקוואט אז לתרגל אותה?

בכל מקרה, לפווארליפטר מתחרה המטרה היא למשוך כמה שיותר משקל אם הוא עושה זאת בסומו או הרגיל זה בכלל לא משנה לו, העיקר שימשוך יותר.
לאנשים שעושים דדליפט למטרות השתפרות בפן האתלטי וכו' עדיף למשוך רגיל ולא סומו.

אני מאמין שאיש הלילה וכו' מושכים דדליפט קלאסי כי זה משפר להם את הסומו דדליפט ו\או את הסקוואט גם בכל מקרה המטרה הסופית שלו לשפר את המשקלים ולא לקפוץ יותר גבוה\לרוץ יותר מהר וכו'...
אני בכל מקרה מעדיף את הדדליפט הקונבנציונאלי.
ברור שקלאסי משפר את הסומו והסקוואט וגם להפך עם כל אחד מהשלושה. כולם עובדים על שרירים דומים אז מן הסתם שלהתחזק באחד מהם יחזק את השאר, במיוחד דדליפט על סקוואט (סקוואט לא עובד על כל שרירי הגב שהדדליפט כן עובד אז זה פחות עובד לכיוון הזה).
ושוב, תדייק- המטרה של רוב האנשים היא להתחזק ולא לשפר את המשקלים, זה ישתפר עם רבע סקוואט ו-500 שכבות של חליפות עם עוד כמה מאות חוסמי עורקים.

אז אם בן אדם נותן 200 ק"ג משיכה בדדליפט מנסה 215 ברגיל ונכשל אחרי כמה דקות מנסה למשוך אותו דבר רק בסומו ומצליח, הוא הצליח לשפר את המשקלים? או להתחזק בין רגע?

אז אם בן אדם נותן 200 ק"ג משיכה בדדליפט מנסה 215 ברגיל ונכשל אחרי כמה דקות מנסה למשוך אותו דבר רק בסומו ומצליח, הוא הצליח לשפר את המשקלים? או להתחזק בין רגע?
ברור שלא, התכוונתי שהתקדמות בסומו תהיה מורגשת גם בקלאסי.
אם התאמנת 3 חודשים, ושיפרת את הסומו ב-30 ק"ג, מ-215 ל-245. מן הסתם שהקלאסי יעלה גם הוא נכון?

אין לי מושג האמת. שאלה טובה ומעניינת , נחכה שמישהו פה שמתאמן בדרך הזאת יענה.

בוא נשאל אותה ככה אם נגיד עברת לסומו ולא נגעת בכלל! בקונבנציונאלי ושיפרת את הסומו ב30 קילו כמה הקונבנציונאלי יישתפר אם בכלל?

זה די תלוי במטרות , אני ועוד הרבה עושים סומו בגלל שהסקואט שלנו רחב וזה מאוד מזכיר אחד את השני , וסומו= רגלים חזקות

מה שצר1ר רשם הוא צודק אבל שוב תלוי באיזה מטרת ספורט זאת להרבה ספורטאים שרוצים לרוץ ספרינט או לקפוץ גבוה עדיף קונבנציונלי
ברור שלא, התכוונתי שהתקדמות בסומו תהיה מורגשת גם בקלאסי.
אם התאמנת 3 חודשים, ושיפרת את הסומו ב-30 ק"ג, מ-215 ל-245. מן הסתם שהקלאסי יעלה גם הוא נכון?
לא בהכרח , תלוי איפה החלקים החזקים אצלך בקלאסי ואיפה החלשים
בגדול גם תלוי מה אתה מאומר השתפרות .. קילו? שניים?? עשרים?
זה מאוד תלוי בהרבה פרמטרים

ני לא מסכים איתך שכל המטרה של ליפטר היא להרים יותר, לפחות לא לגמרי. רוב הליפטרים שהם לא תחרותיים (וגם חלק ניכר מהתחרותיים) לא באים במטרה ללחוץ למשוך או להסקביט יותר, הם באים במטרה להתחזק. אם המטרה היא לעשות סקוואט גבוה יותר וזהו, למה ליפטרים לא פשוט נרשמים למכון וכשיש להם 65 ק"ג סקוואט RAW הם כבר לובשים 25 חליפות 20 שכבות, ועוד 25 רצועות ברכיים AKA חוסמי עורקים של אינזר עושים שמינית סקוואט עם 15 ספוטרים שעוזרים? הרי ככה הם יסקביטו בכיף 200 על הסקוואט הראשון. המטרה של הרוב המוחלט היא להתחזק, ולא מעניין אותם לעשות רבע סקוואט ולהסקביט יותר או לעשות בנץ' עם אחיזה הכי רחבה שאפשר בשביל לבצע ירידה של חצי ס"מ, מעניין אותם להצליח יותר בתרגילי הבסיס שקובעים כמה הם חזקים. סומו ורגיל די דומים מבחינת השרירים- בסומו הרגליים עובדות יותר ברגיל הגב יותר (ביחס אחד לשני כמובן), בסומו הטווח תנועה קצר במעט וזהו. כל אחד יעבוד על הפוזיציה הכי נוחה לו בשביל להתחזק בשביל להתקדם כמה שאפשר ולהתחזק כמה שאפשר. ברגע שתתחזק בסומו תתחזק בקלאסי ולהיפך- לא באותה מידה אבל תתחזק גם בשני ותוכל להמשיך להתחזק במה שנוח לך יותר לאורך זמן רב יותר לעומת האפשרות הפחות נוחה לך.

קצת טיילת בהודעה. פאוורליפטינג זה ספורט, מתחרים בו ב-3 תרגילים מרכזיים(עד כאן לא מחדש). כל הפוסט הזה מדבר רק על הפן התחרותי, קראת את הכותרת?
בכל מקרה, ליפטר שלא מתחרה לא רלוונטי לנושא. ליפטר מתחרה אכפת לו רק מלהגדיל את הטוטאל ולקבוע משקלים גדולים יותר בתחרות.
ב-3 ההרמות יש חוקים בסיסיים שאותם אי אפשר לשנות, אף אחד לא אומר לך איפה לתפוס את המוט, לאיפה להפנות את הרגליים וכו'
אם מחר ברנדון לילי יגלה שלצייר בטושים על גבי אסלות יגדיל לו את הדדליפט הוא יצייר כל היום! אם הוא יגלה שברגע שהוא מרים בעזרת האגודלים בלבד יהיה לו יותר קל וזה יוסיף לו נגיד 50 פאונד למוט אז ככה הוא ירים. עדיין לא מסכים איתי? יש תרגילי עזר ויש את הטכניקה בה אנחנו נתחרה, 2 דברים שונים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית