הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קפאין

• פותח/ת השרשור donic
  • פורסם בתאריך

donic

משתמש מתחיל
214
7
נק' מוניטין:
35
214
7
אהלן

אני רוצה לקנות כדורי קפאין אבל יש לי כמה שאלות קודם,

הסיבה שאני רוצה היא שאני לא מצליח לישון יותר מ6 שעות בלילה ואני נרדם מאוחר, ושאני יוצא לאימון אני עדיין מטושטש
קפאין אמור לעזור למקרים כאלה?

עכשיו נגיד שכן, יש איזה סכנות?

מבחינת דופק, התמכרות, ואולי אפילו הפרעות שינה?

אף אחד לא יודע איך הגוף שלך יגיב לקפאין. יכול להיות שזה יעורר אותך כשאתה מטושטש ויכול להיות שיכאב לך הראש מזה.
הסכנות מינוריות. דופק יעלה, החומר עצמו לא ממכר, יכול להיות קושי להרדם

אהלן

אני רוצה לקנות כדורי קפאין אבל יש לי כמה שאלות קודם,

הסיבה שאני רוצה היא שאני לא מצליח לישון יותר מ6 שעות בלילה ואני נרדם מאוחר, ושאני יוצא לאימון אני עדיין מטושטש
קפאין אמור לעזור למקרים כאלה?

עכשיו נגיד שכן, יש איזה סכנות?

מבחינת דופק, התמכרות, ואולי אפילו הפרעות שינה?
תפתור את בעיות השינה. קפאין זה לא תחליף לשינה.
הפרעות שינה יכולות להתרחש אם אתה צורך את הקפאין קרוב לשינה (5 שעות +-)

אף אחד לא יודע איך הגוף שלך יגיב לקפאין. יכול להיות שזה יעורר אותך כשאתה מטושטש ויכול להיות שיכאב לך הראש מזה.
אתה בטוח לגבי זה?
כי כשמפסיקים עם הקפאין מרגישים ירידה במצב הרוח, לפי מה שידוע לי זה מהתמכרות

• פותח/ת השרשור

אוקיי, אתה אומר לי פה שאף אחד לא יודע איך הגוף יגיב, אז מה בידיוק עושים במצב כזה ניסוי וטעיה?

תפתור את בעיות השינה. קפאין זה לא תחליף לשינה.
הפרעות שינה יכולות להתרחש אם אתה צורך את הקפאין קרוב לשינה (5 שעות +-)

אתה בטוח לגבי זה?
כי כשמפסיקים עם הקפאין מרגישים ירידה במצב הרוח, לפי מה שידוע לי זה מהתמכרות
ההתמכרות היא להרגשה, לא כימית.

אוקיי, אתה אומר לי פה שאף אחד לא יודע איך הגוף יגיב, אז מה בידיוק עושים במצב כזה ניסוי וטעיה?

זה לגבי החוסר שעות שינה וקפאין. אולי רק תרוויח ותהיה ערני מזה. אבל בכללי חוסר שינה לא משתלבת טוב עם אימונים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

זה לגבי החוסר שעות שינה וקפאין. אולי רק תרוויח ותהיה ערני מזה. אבל בכללי חוסר שינה לא משתלבת טוב עם אימונים

אוקיי ומבחינת דופק והתמכרות? (בכל זאת אנשים מתמכרים לקולה קפה ושוקו וכאן מדובר במינון גבוהה)

"מאחר וקפאין מעלה את רמת המוליך העצבי דופמין במוח, הוא גורם להתמכרות ולתלות גופנית (פיזית) בשימוש ממושך בו."

- ויקיפדיה, קפאין.
אוקיי ומבחינת דופק והתמכרות? (בכל זאת אנשים מתמכרים לקולה קפה ושוקו וכאן מדובר במינון גבוהה)

"קפאין, כמעלה לחץ דם ומגביר דופק, נחשב יעיל וממריץ פעילות גופנית, כך שמקובל, על פי רוב, להשתמש בו לפני פעילות גופנית מאומצת."
-ויקיפדיה.

כן, גם מעלה דופק

"מאחר וקפאין מעלה את רמת המוליך העצבי דופמין במוח, הוא גורם להתמכרות ולתלות גופנית (פיזית) בשימוש ממושך בו."

- ויקיפדיה, קפאין.

כל התמכרות מסתכמת בכך שמופרש דופמין בזמן השימוש. בגלל זה אתה מתמכר.
התמכרות כימית היא לחומר עצמו.

אל תביא לי ציטוטים מוויקיפדיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית