הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

5/11/13

סקוואט 110 5X3 PR
בנץ' 85 5X2 4X1-5F PR
דדליפט 110 5X1

כואב לי טיפה הראש, יכול להיות שזה מהקפאין?<

נערך לאחרונה:
@Beast and cheat הורדתי משקל בדדליפט ועבדתי לפי 5 שלבי הסט אפ של ריפטו כמו שתמיד אמרת כי במילא התחת יעלה לפני התנתקות המוט ופשוט לא הצלחתי לכווץ את הגב התחתון. לא בעמידה צרה ולא ברחבה. מה עלי לעשות בנידון? לחזור למשוך עם תחת נמוך שעולה כמו המפצל?

@Beast and cheat הורדתי משקל בדדליפט ועבדתי לפי 5 שלבי הסט אפ של ריפטו כמו שתמיד אמרת כי במילא התחת יעלה לפני התנתקות המוט ופשוט לא הצלחתי לכווץ את הגב התחתון. לא בעמידה צרה ולא ברחבה. מה עלי לעשות בנידון? לחזור למשוך עם תחת נמוך שעולה כמו המפצל?
תעלה סרטון

העניין הוא שצריך למקם את הכתפיים והמוט במקום הנכון, וכל החכמה היא לעשות את זה עם עמוד שדרה במנח ניטרלי. אם המוט מספיק כבד, הכתפיים יתמקמו בדיוק במקום, והמוט גם - אולי טיפ אחרי, אבל הוא יתמקם. כשממקמים את הכתפיים אחורה מידי או קדימה מידי הן ימוקמו במקומן לבד בכל מקרה, אבל זה הרבה פעמים יעלה במנח הגב. במקרה של הדדליפט האחרון, הכתפיים מתחילות קדימה מידי. זה לא מחייב שהגב יהיה עגול אם לא מיקמת אותן במקומן המדוייק, אבל זה לפעמים המחיר שמשלמים על כך. תשתדל שהמקום שלהן יהיה כמו שיותר מושלם לפני שאתה מתחיל למשוך.

העניין הוא שצריך למקם את הכתפיים והמוט במקום הנכון, וכל החכמה היא לעשות את זה עם עמוד שדרה במנח ניטרלי. אם המוט מספיק כבד, הכתפיים יתמקמו בדיוק במקום, והמוט גם - אולי טיפ אחרי, אבל הוא יתמקם. כשממקמים את הכתפיים אחורה מידי או קדימה מידי הן ימוקמו במקומן לבד בכל מקרה, אבל זה הרבה פעמים יעלה במנח הגב. במקרה של הדדליפט האחרון, הכתפיים מתחילות קדימה מידי. זה לא מחייב שהגב יהיה עגול אם לא מיקמת אותן במקומן המדוייק, אבל זה לפעמים המחיר שמשלמים על כך. תשתדל שהמקום שלהן יהיה כמו שיותר מושלם לפני שאתה מתחיל למשוך.

אז אני צריך להישען אחורה?

אוקיי, במנח נכון, השכמות יהיו מעל המוט, תמיד?
כן,
אחורה מידי (כתפיים מעל המוט) = האגן רחוק מידי מהמוט, המומנט גדול מידי ולכן פשוט לא תצליח להרים
קדימה מידי (כתפיים יותר מידי לפני המוט, כמו בסרטון האחרון שלך) = אתה לא תצליח למשוך כי הלטיסימוס דורסי (או יותר נכון כל פושטי הכתף) יכשלו בתפקידם, כי הם נמצאים במצב בו יש להם חיסרון מכני. ככל שהכתפיים יותר קדימה = הזרועות יותר אופקיות = ההרמה מתבצעת יותר עם פושטי הכתף. הם הכי חזקים כשהלטיסימוס דורסי ב90 מעלות לזרוע (כי הוא פושט הכתף העיקרי).

כלומר, משיכה של מוט כבד יכולה להתבצע רק כאשר האגן הכי קרוב (אופקית) למוט, מבלי שפושטי הכתף נכשלים. כשהם נכשלים הזרועות למעשה זזות למצב יותר אנכי ממה שהן, מה שאומר שהכתפיים יזוזו אחורה, או שהמוט קדימה, אבל אין שום דבר שיזיז אותו קדימה כי הוא נח על הריצפה ואתה מנסה להזיז אותו אחורה (ולמעלה) ופשוט "נכשל", אז הכתפיים יזוזו אחורה.

בגלל שפושטי האגן שלך כבר מכווצים ומנסים למשוך את האגן למעלה (וקדימה), האגן לא יזוז אחורה בלי שהם "יגיעו לכשל". אבל הכתפיים עדיין חייבות לזוז אחורה - מה שאומר שהאופציה הסבירה היא שזוקפי הגב פשוט יכשלו כך שאתה תעגל את הגב על מנת לקצר את המרחק האופקי בין הכתפיים לאגן (לא במודע).

עד כאן חפירות דדליפט, פשוט תקפיד על להתמקם במקום הנכון עם עמוד שדרה במנח ניטרלי.

7/11/13

פציעה של אחת מעצמות הזרוע, אימון עם כאבים

סקוואט 80 5X2
פרס 52.5 5X3
מתח סופינציה 5 חזרות

וזהו היד כאבה כבר יותר מדי

משהו רציני?🙁
או סופ"ש מנוחה ואתה כמו חדש?

יהיה בסדר אני מאמין. לא משהו נורא טל בהנחה שהסט אפ בדדליפט נכון, מה הפן המחשבתי אצלך, על איזה שריר/מפרק אתה חושב/מקפיד? כי זה לא רק תרים את המוט. אני לא מרגיש יעיל מכנית כמו שאני מרגיש בסקוואט נניח. @Beast and cheat תודה על העזרה

יהיה בסדר אני מאמין. לא משהו נורא טל בהנחה שהסט אפ בדדליפט נכון, מה הפן המחשבתי אצלך, על איזה שריר/מפרק אתה חושב/מקפיד? כי זה לא רק תרים את המוט. אני לא מרגיש יעיל מכנית כמו שאני מרגיש בסקוואט נניח. @Beast and cheat תודה על העזרה
תלוי איפה הבעייה. אני באופן אישי חושב על שני דברים עיקריים - מנח הגב, ומיקום הכתפיים ביחס למוט.
אבל אם הבעייה אצלך היא למשל שאתה מושך רחוק מהגוף, אתה תצטרך לחשוב על זה בשביל לפתור את הבעייה. הכל פונקציה של מה צריך לשפר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית