לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

אתה לא בכיוון אם זה מה שאתה שואל.
תסתכל כאן -
http://www.lbs.co.il/threads/46321/
הסקוואט שלי מצוין עכשיו, פשוט נגמר לי הזמן העצום שאני יכול לתת לתוכנית וצריך לעשות חושבים איך מתקדמים מכאן.

אם לא שמת לב, עשיתי סקוואט קל בסוף כמו שאמרת אז הטיעון אמרתי לך לא רלוונטי.
מרבית האוכלוסייה ככולה לא הצליחה להשיג מהתוכנית הרבה בפעם הראשונה שעשו אותה ככה שאתה פשוט מתכחש למציאות ולא אני. בסופו של דבר אם בתקופה שבין 12 ל15 חודשים מתחילתה, מצליחים למצות אותה וזה קורה הרבה זה עדיין הרבה פחות מההבטחה שאתה מתקדם מאימון לאימון. כי אם בן אדם יתקדם מאימון לאימון במשך שנה והמון אנשים עשו את התוכנית שנה יהיה לו סקוואט של שיאן עולם והמצב מאוד רחוק מכך וזה רק מוכיח שהתוכנית לא משיגה את מה שהיא מבטיחה. אתה יכול לספר לתלמידים שלך בפורום אימונים שהם יבזבזו את הזמן שלהם בין חצי שנה לשנה ואז יצליחו למצות את התוכנית אבל להגיד שמתאמן מתחיל בלי ידע יתקדם מאימון לאימון לתקופה רציפה זה שקר גס. אתה צודק בכך שהרבה אנשים מיצו התקדמות מדהימה עם התוכנית בזמן קצר אבל וזה אבל גדול מאוד כמעט אף אחד לא עשה את זה בחודשים הראשונים לאימונים. אז בעצם ההתקדמות מאימון לאימון היא פיקציה כי אתה גם שורף המון זמן על ניסיון להתקדם כשהטכניקה לא טובה וזו טעות איומה לטעמי. צריך לעשות לפני התוכנית, תקופת למידת טכניקה כחלק ממשי מהתוכנית עם עקרונות ברורים איך לומדים את התרגילים בזמן כמה שיותר קצר. ללמוד תוך כדי התקדמות זו אחת הטעויות הגדולות של ריפטו.

אין לי גנטיקה עדיפה על הממוצע. למעשה היא מתחת לממוצע. אני פשוט ספורטאי באופיי ומאז שהתחלתי ללכת לא הפסקתי לשחק בשלל ענפי ספורט. ועדיין הייתי אתלט בינוני ביותר בכדורסל לעומת עמיתי לקבוצה שמבלי להתאמן בכלל התגאו בשרירי רגליים ובכלל הרבה יותר מפותחים משלי. ללא ספק יותר קשה לי מלבן אדם הממוצע. הייתי שחקן טוב כי טכנית הייתי אולי המוכשר בארץ אבל אתלטית ופיזית נפלתי מחצי מהקבוצה שלי. בגלל זה חקרתי והגעתי לתוכנית. כדי להפוך לשחקן שלם יותר כי לא ראיתי עתיד כשחקן עם יכולות אתלטיות כמו שהיו לי. הקצבתי לה שנה שלמה ללא אימוני כדורסל כדי לחזור עם סקוואט 4 פלטות ולהראות לכל המלעיזים שאפשר לשפר אתלטיות בצורה ניכרת. אבל עברה שנה ונתתי עוד חצי שנה וגם היא עברה ונגמר הזמן. אני לא יכול להמשיך עם התוכנית יותר אז כן אני מאוכזב שריפטו סיפר לי שאני אתקדם מאימון לאימון כמה חודשים ואעבור את הסקוואט 3 פלטות בקלות אבל הוא לא ציין שזה יקרה אחרי שנתיים עם שני חיטובים באמצע. ואם הוא היה אומר, לא הייתי פועל כמו שפעלתי. נקודה.

רן כהן עקב אחרי באינטרנט מספר חודשים אבל זה פשוט חייב להתקיים פנים אל פנים וללא התקדמות במשקלים. ומה לעשות שאני גר בפריפריה ואין כאן מאמנים רציניים.

תקרא מה שכתבתי לטל. זה נוגע גם אליך.

גם אתה. תקרא מה שכתבתי לטל.
אתה עושה סלט.
א. התוכנית לא אמורה לפעול במשך שנה, אלא בין 3 ל9 חודשים (תלוי כמה detrained אתה ואיך ההתאוששות שלך (גיל, גנטיקה, תזונה וכו'))
ב. היא לא מבוססת על התקדמות מאימון לאימון, אלא על התקדמות ברמת האימון, כלומר ללא פריודיזציה. סקוואט קל באמצע השבוע זה עדיין להתקדם ברמת האימון, םשוט מאריכים את תקופת ההתאוששות.
ג. אף אחד לא אמר שאתה צריך שנה וחצי לא לגעת בכדור, זו הייתה טעות בכל מקרה.
ד. שוב, יותר מידי אנשים הגיעו בה לתוצאות יוצאות מהכלל בשביל שהטענות שלך יתפסו.
נכון שהרבה מאוד עושים אותה גרוע ונכשלים, כמו שכתבתי - היא קשה, וגם צריך מוטיבציה ללמוד בשביל להתאמן כראוי.
ה. מה הבעייה אצלך? איפה נתקעת? מה עשית שנה וחצי שיש לך רק 115 סקוואט? בחודש האחרון בערך בלבד ראיתי אותך עולה לשם מאיזור ה90, מה קרה בשנה וחצי שלפני?

אני לא אוהב כל כך ל"התרברב" בהישגים אבל בעיקרון אני לא נגעתי במשקולות בחיים והגעתי לבוגרים לאומית על 1.78 מזלי שקיבלתי גנטיקה טובה מאיפשהו והצלחתי להטביע ובלי קשר יציאה מהמקום מהירה וכו'...
אני חושב שאם המטרה הראשונית שלך היא להתחזק לכדורסל, יש אלף ואחד דברים לעשות את זה והיא לא ריפטו. מצטער ואני יודע ש"ביסט" ייצא עליי אבל אין מה לעשות כל עוד אתה "ספורטאי" רוצה להשיג מטרות ספציפיות ל"לספורט" כדור מסויים ריפטו הוא לא המקור הראשון לפנות אליו במיוחד שבארץ רוב השחקנים בנויים על כשרון ופחות על אתלטיות\גובה\כוח וחוזק וכו'... בליגה לאומית בתור ילד בן 19 (התגייסתי מאוחר) לא היה לי בעיה להסתדר מבחינה פיזית ולא אני לא איזה מפלצת.
לדעתי היה כדאי לך להתייעץ עם מאמן כדורסל מסויים גם אם אתה גר בפריפריה לפחות לקבל עצות או משהו, תמיד תלמד שכשאתה רוצה להיות טוב בספורט מסויים במיוחד ספורט של כדור קודם כל בראש סדר העדיפויות צריך להיות ה"סקילס" של המשחק אחרי זה כוח\אתלטיות וכל מה שנלווה ואפשר לבנות "יותר בקלות" זאת דעתי , במיוחד בהשוואה לרמה של הספורט בארץ (אם היית בארה"ב זה היה סיפור שונה לגמריי) וזהו. אני יודע שלא יסכימו איתי פה אבל זה מהנסיון שלי והמראה מבחוץ של המון המון חברים שיש לי שמשחקים היום בליגת העל.

בתור מישהו שמתייחס כמעט לכל מה שריפטו אומר בתור רפרנס לעשות את ההיפך, אני חייב להגיד כאן כמה דברים:

1. בכל תכנית ראויה לשמה צריך ללמוד טכניקה נכונה בארבעת תרגילי הבסיס - סקוואט , דדליפט, בנץ' ופרס (פאוורקלין הוא לא תרגיל בסיס, הוא אולי תרגיל עזר. ל-99.9% מהאוכלוסייה הוא יהיה בזבוז זמן טוטאלי). כך שהבעיה שציינת הייתה תקפה לכל תכנית שהיית עושה.

2. כאמור, זה שנפצעת, לא אומר שהתכנית לא טובה.

3. הערתי לך לגבי אחוזי השומן והתזונה לפני כמה עמודים - שאתה אוכל יותר מדי, מה שגורם לך להשמין, אבל לא הופך אותך לשמן חזק יותר. זו בדיוק הסיבה שבערך שנתיים, אם לא יותר, גם בפורום שלנו, שהיה ריפטואיסטי לחלוטין בשנים הראשונות לקיומו, שינינו את ההמלצות שלנו לצריכה מתונה מעל התחזוקה (כשכמובן עם ההתקדמות באימונים צריך לדעת גם לעדכן את התחזוקה ולהוסיף קלוריות בהתאם), ושכמעט כולנו יצאנו נגד המאמר של ריפטו שטען שלא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן, אתה תתחזק.

SS היא תכנית טובה, אבל בשום פנים ואופן אסור לקחת את ריפטו ברצינות בנושאי תזונה.

נערך לאחרונה:
תקרא מה שכתבתי לטל. זה נוגע גם אליך.

קראתי...

אולי אחת הטעויות שלך זה שהתעקבת על טכניקה יותר מידי...
כי עם ההתקדמות במשקל הטכניקה שלי אישית השתפרה...
לא כל כך התרכזתי בזה וזה פשוט הגיע... ;)

הקצבתי לה שנה שלמה ללא אימוני כדורסל כדי לחזור עם סקוואט 4 פלטות ולהראות לכל המלעיזים שאפשר לשפר אתלטיות בצורה ניכרת. אבל עברה שנה ונתתי עוד חצי שנה וגם היא עברה ונגמר הזמן. אני לא יכול להמשיך עם התוכנית יותר אז כן אני מאוכזב שריפטו סיפר לי שאני אתקדם מאימון לאימון כמה חודשים ואעבור את הסקוואט 3 פלטות בקלות אבל הוא לא ציין שזה יקרה אחרי שנתיים עם שני חיטובים באמצע. ואם הוא היה אומר, לא הייתי פועל כמו שפעלתי. נקודה.

אתה מאשים שוב את התוכנית בטעויות שלך...
מתקדמים מאימון לאימון... זאת עובדה!
זה שאצלך זה לא קרה?
תחשוב מה עשית לא נכון...
שנה וחצי להתאמן ולהגיע רק ל120 סקוואט (אולי קצת פחות אצלך אני לא זוכר מדויק מצטער...)
זה התקדמות איטית... וזה אומר שמשהו אצלך לא בסדר.... לא בתוכנית...
אז סבב ראשון התחלתי באחוז שומן גבוה מדי והפסקתי לעצור באמצע הדרך...
חזרתי לסבב שני ואני מתקדם מבחינתי בצורה מעולה! השגתי את כל המטרות שרציתי...

תתאפס... תבדוק מה עשית לא נכון... תתקן ותתחיל להפציץ...
אגב.... אתה בדיוק התחלת להתקדם לפני שוויתרת פה...
כבר עלית על הגל וכולה פציעה מסכנה ריסקה לך את כל המוטיבציה....
אתה מוותר בדיוק שהתחלת להתקדם! באמת שחבל...
תסיק מסקנות מטעויות ותתחיל להתקדם שוב..!
במסה הקודמת אכלתי רק פחמימה פשוטה ולא מספיק חלבון וזה גרם לעליה גדולה בשומן...
עכשיו 90% מהתפריט שלי זה פחמימה מורכבת....
הייתה טעות ועכשיו תיקנתי אותה...

שיהיה בהצלחה! חבל לוותר בדיוק שהתחלת להתקדם ✌️

גם אם פרשת מהעניין של SS וPL תעדכן מה אתה עושה 😃

פציעות קורות, תנוח כמה ימים, תחזור לאימונים.
לדעתי גם להתנתק מהלוג, יעזור לך להוריד לחץ ולהתמקד באימונים.
יש מספיק אפשרויות אחרות להתאמן מלבד ss.
בהצלחה

חבר, אולי אתה סופר אינטליגנט, אבל יש לך אופי של ילד בן ארבע. מה פשר היציאה הזאת?

בדיחה פנימית שלי ושל גריט שייפ שהוא בן דוד של הרקון. אל תצפה להבין.

כנ"ל

אפילו אני כבר הפסקתי להתייחס.

חבל

אתה עושה סלט.
א. התוכנית לא אמורה לפעול במשך שנה, אלא בין 3 ל9 חודשים (תלוי כמה detrained אתה ואיך ההתאוששות שלך (גיל, גנטיקה, תזונה וכו'))
ב. היא לא מבוססת על התקדמות מאימון לאימון, אלא על התקדמות ברמת האימון, כלומר ללא פריודיזציה. סקוואט קל באמצע השבוע זה עדיין להתקדם ברמת האימון, םשוט מאריכים את תקופת ההתאוששות.
ג. אף אחד לא אמר שאתה צריך שנה וחצי לא לגעת בכדור, זו הייתה טעות בכל מקרה.
ד. שוב, יותר מידי אנשים הגיעו בה לתוצאות יוצאות מהכלל בשביל שהטענות שלך יתפסו.
נכון שהרבה מאוד עושים אותה גרוע ונכשלים, כמו שכתבתי - היא קשה, וגם צריך מוטיבציה ללמוד בשביל להתאמן כראוי.
ה. מה הבעייה אצלך? איפה נתקעת? מה עשית שנה וחצי שיש לך רק 115 סקוואט? בחודש האחרון בערך בלבד ראיתי אותך עולה לשם מאיזור ה90, מה קרה בשנה וחצי שלפני?

א. לא אמרתי שהיא אמורה לפעול במשך שנה.
ב. לא מבין למה אתה אומר את זה. התקדמות מאימון לאימון זה העקרון מספר 1 בתוכנית.
ג. לא אמרתי שלא נגעתי בכדור.
ד. כמעט אף אחד לא הגיע בה לתוצאה שהיא מייחלת לעצמה. אתה חייב להתחשב במבחן הזמן.
ה. עשיתי הכל לפי הספר עם ליווי צמוד של רן כהן ברוב התקופה.

אני לא אוהב כל כך ל"התרברב" בהישגים אבל בעיקרון אני לא נגעתי במשקולות בחיים והגעתי לבוגרים לאומית על 1.78 מזלי שקיבלתי גנטיקה טובה מאיפשהו והצלחתי להטביע ובלי קשר יציאה מהמקום מהירה וכו'...
אני חושב שאם המטרה הראשונית שלך היא להתחזק לכדורסל, יש אלף ואחד דברים לעשות את זה והיא לא ריפטו. מצטער ואני יודע ש"ביסט" ייצא עליי אבל אין מה לעשות כל עוד אתה "ספורטאי" רוצה להשיג מטרות ספציפיות ל"לספורט" כדור מסויים ריפטו הוא לא המקור הראשון לפנות אליו במיוחד שבארץ רוב השחקנים בנויים על כשרון ופחות על אתלטיות\גובה\כוח וחוזק וכו'... בליגה לאומית בתור ילד בן 19 (התגייסתי מאוחר) לא היה לי בעיה להסתדר מבחינה פיזית ולא אני לא איזה מפלצת.
לדעתי היה כדאי לך להתייעץ עם מאמן כדורסל מסויים גם אם אתה גר בפריפריה לפחות לקבל עצות או משהו, תמיד תלמד שכשאתה רוצה להיות טוב בספורט מסויים במיוחד ספורט של כדור קודם כל בראש סדר העדיפויות צריך להיות ה"סקילס" של המשחק אחרי זה כוח\אתלטיות וכל מה שנלווה ואפשר לבנות "יותר בקלות" זאת דעתי , במיוחד בהשוואה לרמה של הספורט בארץ (אם היית בארה"ב זה היה סיפור שונה לגמריי) וזהו. אני יודע שלא יסכימו איתי פה אבל זה מהנסיון שלי והמראה מבחוץ של המון המון חברים שיש לי שמשחקים היום בליגת העל.

בורכת, תגיד תודה לאלוהים
לא מסכים
זה שאני גר בארץ כלשהי עם שחקנים בינוניים זה אומר שאני צריך לשאוף לרמה שלהם ותו לא?
הגיוני
התייעצתי, לא מסכים, לא מסכים

בתור מישהו שמתייחס כמעט לכל מה שריפטו אומר בתור רפרנס לעשות את ההיפך, אני חייב להגיד כאן כמה דברים:

1. בכל תכנית ראויה לשמה צריך ללמוד טכניקה נכונה בארבעת תרגילי הבסיס - סקוואט , דדליפט, בנץ' ופרס (פאוורקלין הוא לא תרגיל בסיס, הוא אולי תרגיל עזר. ל-99.9% מהאוכלוסייה הוא יהיה בזבוז זמן טוטאלי). כך שהבעיה שציינת הייתה תקפה לכל תכנית שהיית עושה.

2. כאמור, זה שנפצעת, לא אומר שהתכנית לא טובה.

3. הערתי לך לגבי אחוזי השומן והתזונה לפני כמה עמודים - שאתה אוכל יותר מדי, מה שגורם לך להשמין, אבל לא הופך אותך לשמן חזק יותר. זו בדיוק הסיבה שבערך שנתיים, אם לא יותר, גם בפורום שלנו, שהיה ריפטואיסטי לחלוטין בשנים הראשונות לקיומו, שינינו את ההמלצות שלנו לצריכה מתונה מעל התחזוקה (כשכמובן עם ההתקדמות באימונים צריך לדעת גם לעדכן את התחזוקה ולהוסיף קלוריות בהתאם), ושכמעט כולנו יצאנו נגד המאמר של ריפטו שטען שלא משנה אם אתה עולה בשריר או בשומן, אתה תתחזק.

SS היא תכנית טובה, אבל בשום פנים ואופן אסור לקחת את ריפטו ברצינות בנושאי תזונה.

1. אתה כנראה לא קראת את מה שכתבתי. הבעיה נובעת מהניסיון להתקדם מאימון לאימון שהטכניקה לא טובה. רעיון דפוק לטעמי.
2. מה הקשר? הפציעה זה הקש ששבר את הגב הגמל אבל זה רק קש. אל תחשוב שהיא השפיעה במידה רבה על דעתי כי זה ממש לא נכון.
3. אז אם אני לא מתקדם, אני צריך לאכול פחות או להתקדם בחיטוב כמו שהצעת אז? אין טיפת הגיון במה שאתה אומר. אפילו לא קמצוץ.

קראתי...

אולי אחת הטעויות שלך זה שהתעקבת על טכניקה יותר מידי...
כי עם ההתקדמות במשקל הטכניקה שלי אישית השתפרה...
לא כל כך התרכזתי בזה וזה פשוט הגיע... ;)

אתה מאשים שוב את התוכנית בטעויות שלך...
מתקדמים מאימון לאימון... זאת עובדה!
זה שאצלך זה לא קרה?
תחשוב מה עשית לא נכון...
שנה וחצי להתאמן ולהגיע רק ל120 סקוואט (אולי קצת פחות אצלך אני לא זוכר מדויק מצטער...)
זה התקדמות איטית... וזה אומר שמשהו אצלך לא בסדר.... לא בתוכנית...
אז סבב ראשון התחלתי באחוז שומן גבוה מדי והפסקתי לעצור באמצע הדרך...
חזרתי לסבב שני ואני מתקדם מבחינתי בצורה מעולה! השגתי את כל המטרות שרציתי...

תתאפס... תבדוק מה עשית לא נכון... תתקן ותתחיל להפציץ...
אגב.... אתה בדיוק התחלת להתקדם לפני שוויתרת פה...
כבר עלית על הגל וכולה פציעה מסכנה ריסקה לך את כל המוטיבציה....
אתה מוותר בדיוק שהתחלת להתקדם! באמת שחבל...
תסיק מסקנות מטעויות ותתחיל להתקדם שוב..!
במסה הקודמת אכלתי רק פחמימה פשוטה ולא מספיק חלבון וזה גרם לעליה גדולה בשומן...
עכשיו 90% מהתפריט שלי זה פחמימה מורכבת....
הייתה טעות ועכשיו תיקנתי אותה...

שיהיה בהצלחה! חבל לוותר בדיוק שהתחלת להתקדם ✌️

גם אם פרשת מהעניין של SS וPL תעדכן מה אתה עושה 😃

בדיוק ההפך, הטעות זה שלא התעקבתי על טכניקה מספיק.
אתה לא מציג את התמונה המלאה שלך כמו מה בדיוק עברת מבחינת זמנים תזונה ומשקלים אז אני לא יכול לשפוט אותך.
עשיתי הכי מעט טעויות אפשריות במסגרת מה שסיפרו לי. מה שסיפרו לי לא היה נכון.
כל מה שאתה עשית, אני עשית יותר טוב. למה התקדמת יותר? אני יכול לתת לך סיבות מפה עד אילת. אל תגיד שעשיתי טעויות כי עשיתי מעט מאוד. הרבה פחות מרוב החבר'ה שהצליחו אותה.
במסגרת מה שאני יכול לשלוט בו ואני לא יכול לשלוט בגנטיקה שלי ובמיקום בו אני גר, אין אצלי שום דבר לא בסדר.
לא וויתרתי.
אתה לא קורא את התמונה נכון בכלל.

תראו מה פאווראק לא יעשה/יגיד בשביל קצת צפיות בלוג...

אתה מתחיל לאבד את זה. עזוב את הלוג. אל תקרא כאן. אני לא ידבר עליך ולא איתך.

פציעות קורות, תנוח כמה ימים, תחזור לאימונים.
לדעתי גם להתנתק מהלוג, יעזור לך להוריד לחץ ולהתמקד באימונים.
יש מספיק אפשרויות אחרות להתאמן מלבד ss.
בהצלחה

אין אפשרות, תם הזמן.

בדיחה פנימית שלי ושל גריט שייפ שהוא בן דוד של הרקון. אל תצפה להבין.

1. אתה כנראה לא קראת את מה שכתבתי. הבעיה נובעת מהניסיון להתקדם מאימון לאימון שהטכניקה לא טובה. רעיון דפוק לטעמי.
2. מה הקשר? הפציעה זה הקש ששבר את הגב הגמל אבל זה רק קש. אל תחשוב שהיא השפיעה במידה רבה על דעתי כי זה ממש לא נכון.
3. אז אם אני לא מתקדם, אני צריך לאכול פחות או להתקדם בחיטוב כמו שהצעת אז? אין טיפת הגיון במה שאתה אומר. אפילו לא קמצוץ.

אין אפשרות, תם הזמן.

1. צריך להבדיל כאן בין שני מקרים - מקרה שהטכניקה לא טובה באופן כללי, גם במשקלים קלים - ואז אתה צודק, באמת לא צריך להתקדם, עד שיש לך הבנה כללית של התנועה. מקרה שני - הטכניקה טובה, אבל במשקלים גבוהים מתחילה להישבר. וכאן כן צריך להתקדם, כי זה משהו שקורה אצל כולם במידה זו או אחרת, ובכל תרגיל במידה קצת משתנה. עם 60 ק"ג קלין אני יכול ללמד את חוסיין רזהזאדה, אחי. אבל מה קורה ב- 90+? אז מה, להמשיך לתרגל טכניקה עם 60 או 70 ק"ג?

3. אם אתה 20% אין לך מה להמשיך לאכול, היו מספיק שרשורים שכבר טחנו את הנקודה הזאת: http://www.lbs.co.il/threads/38056/.
אתה רוצה להמשיך להיות ריפטואיסט ולהמשיך להשמין למרות שאתה לא מתקדם במשקלים, ועוד כשהם באזור ה-110 ק"ג סקוואט, שיהיה לך לבריאות. אני את שלי אמרתי.

1. צריך להבדיל כאן בין שני מקרים - מקרה שהטכניקה לא טובה באופן כללי, גם במשקלים קלים - ואז אתה צודק, באמת לא צריך להתקדם, עד שיש לך הבנה כללית של התנועה. מקרה שני - הטכניקה טובה, אבל במשקלים גבוהים מתחילה להישבר. וכאן כן צריך להתקדם, כי זה משהו שקורה אצל כולם במידה זו או אחרת, ובכל תרגיל במידה קצת משתנה. עם 60 ק"ג קלין אני יכול ללמד את חוסיין רזהזאדה, אחי. אבל מה קורה ב- 90+? אז מה, להמשיך לתרגל טכניקה עם 60 או 70 ק"ג?

3. אם אתה 20% אין לך מה להמשיך לאכול, היו מספיק שרשורים שכבר טחנו את הנקודה הזאת: http://www.lbs.co.il/threads/38056/.
אתה רוצה להמשיך להיות ריפטואיסט ולהמשיך להשמין למרות שאתה לא מתקדם במשקלים, ועוד כשהם באזור ה-110 ק"ג סקוואט, שיהיה לך לבריאות. אני את שלי אמרתי.

1. הנקודה היא שבמשקלים קלים, נורא קל להרים את המוט אז אתה מרים אותו בזריזות גם אם זה בצורה לא יעילה בעליל אבל המוט עולה נורא יפה אז כמעט ולא שמים לב לפגמים. בן אדם מעיף משקל בסקוואט בקלילות אבל הוא לא עושה היפ דרייב או כל טעות אחרת ולא מעירים לו כי הוא הרי הרים בקלות אז הוא יעלה משקל ויתקע כי אין לו היפ דרייב או כל טעות אחרת. לא מתקדמים לפני שמבינים את התנועה. גם אם המשקל קליל. המקרה שני הוא פיקציה כי מתאמן שבאמת מבין את התנועה, לא ישבור אותה במשקלים גבוהים, הוא פשוט יכשל.

3. אני מדבר על העבר, אלעד! אכלתי המון ולא התקדמתי מספיק. אני מנסה להבין כיצד זה קרה. אתה לא יכול לטעון שאם הייתי אוכל פחות הייתי מתקדם יותר כי זו תהיה טענה חסרת כל הגיון.

בנתיים לא הגעת לא לרמה של "השחקנים הבינוניים בארץ" ולא לרמה של כוח שרצית אז תוריד את האף.

דבר שני לא אמרתי שיש שחקנים בינוניים בארץ אמרתי שהם לא מסתמכים על יכולות פיזיות, אבל היית יכול לשפר את הכדורסל למשל ולהגיע לקולג' אם ראית איך מקל נראה שהוא חזק מהקולג' היית מבין. אז מתעסקים בכדורסל ואת הכוח בונים בשלב יותר מאוחר.

אתה בנתיים נכשלת בלהשיג כוח ונכשלת בלהשיג משהו בכדורסל.
וכל מה שאתה טוב בו זה "לתת עצות" שאתה בעצמך לא יודע מה לעשות
בהצלחה בהמשך.

בנתיים לא הגעת לא לרמה של "השחקנים הבינוניים בארץ" ולא לרמה של כוח שרצית אז תוריד את האף.

דבר שני לא אמרתי שיש שחקנים בינוניים בארץ אמרתי שהם לא מסתמכים על יכולות פיזיות, אבל היית יכול לשפר את הכדורסל למשל ולהגיע לקולג' אם ראית איך מקל נראה שהוא חזק מהקולג' היית מבין. אז מתעסקים בכדורסל ואת הכוח בונים בשלב יותר מאוחר.

אתה בנתיים נכשלת בלהשיג כוח ונכשלת בלהשיג משהו בכדורסל.
וכל מה שאתה טוב בו זה "לתת עצות" שאתה בעצמך לא יודע מה לעשות
בהצלחה בהמשך.

מי כמוך יודע שבארץ ומעבר לים זה סגנונות משחק שונים לחלוטין ואני אפתיע ואומר שמעולם לא רציתי לשחק כמו שמשחקים בארץ. הסגנון הזה מדכא בי את האהבה למשחק. אני לא רוצה להיות כמוהם. באמת ותמים.
נכשלתי במה שרציתי, הכישלון במה שלא רציתי הוא חסר משמעות.
כרגע אני יודע מה לעשות אבל אולי זה מאוחר מדי מבחינתי.

בדיוק ההפך, הטעות זה שלא התעקבתי על טכניקה מספיק.
אתה לא מציג את התמונה המלאה שלך כמו מה בדיוק עברת מבחינת זמנים תזונה ומשקלים אז אני לא יכול לשפוט אותך.
כל מה שאתה עשית, אני עשית יותר טוב. למה התקדמת יותר? אני יכול לתת לך סיבות מפה עד אילת. אל תגיד שעשיתי טעויות כי עשיתי מעט מאוד. הרבה פחות מרוב החבר'ה שהצליחו אותה.
במסגרת מה שאני יכול לשלוט בו ואני לא יכול לשלוט בגנטיקה שלי ובמיקום בו אני גר, אין אצלי שום דבר לא בסדר.
לא וויתרתי.
אתה לא קורא את התמונה נכון בכלל.

סקוואט דדליפט ובנץ' התחלתי לעשות רק בSS בסבב הראשון שהיה חודשיים....
סליחה... בנץ' עשיתי לפני...
סקוואט ודדליפט למדתי נטו עם התוכנית...
והטכניקה שלי לא מושלמת עדיין... אבל לפחות אני מרים כבד....
כע התעקבת על טכניקה ועל משקלים נמוכים יותר מידי...
ועובדה שזה לא אני זה שנכשל בתוכנית אלא אתה...

אולי זאת הטעות הכי גדולה שלך...
מטעויות לומדים.. ;)
מנסים נופלים וקמים רק הפעם אם יותר כוח...
ואני ישמח מאוד לשמוע למה התקדמתי יותר.. אולי תציין את הטעות שלך פה 🙄
ואם נדע מה הטעות אז יהיה אפשר לעזור ולתקן

אני סיימתי לנסות לשכנע אותך אם אתה לא רוצה 🏳️🏳️

שתי שאלות:
מה תעשה מפה?
ולמה נגמר לך הזמן? החיים נעצרו?

סקוואט דדליפט ובנץ' התחלתי לעשות רק בSS בסבב הראשון שהיה חודשיים....
סליחה... בנץ' עשיתי לפני...
סקוואט ודדליפט למדתי נטו עם התוכנית...
והטכניקה שלי לא מושלמת עדיין... אבל לפחות אני מרים כבד....
כע התעקבת על טכניקה ועל משקלים נמוכים יותר מידי...
ועובדה שזה לא אני זה שנכשל בתוכנית אלא אתה...

אולי זאת הטעות הכי גדולה שלך...
מטעויות לומדים.. ;)
מנסים נופלים וקמים רק הפעם אם יותר כוח...
ואני ישמח מאוד לשמוע למה התקדמתי יותר.. אולי תציין את הטעות שלך פה 🙄
ואם נדע מה הטעות אז יהיה אפשר לעזור ולתקן

אני סיימתי לנסות לשכנע אותך אם אתה לא רוצה 🏳️🏳️

שתי שאלות:
מה תעשה מפה?
ולמה נגמר לך הזמן? החיים נעצרו?

אבשי אני יכול להבטיח לך שנתתי את הנשמה בשביל התוכנית הזו. מזל,גנטיקה ועוד הרבה מרכיבים מנעו ממני להצליח יותר ממך כי עבדתי יותר קשה ממך וכמעט מכל אחד כאן.

״זה הקיץ האחרון שלי אתכם, עם הגשם הראשון אני אעלם״

הנקודה היא שבמשקלים קלים, נורא קל להרים את המוט אז אתה מרים אותו בזריזות גם אם זה בצורה לא יעילה בעליל אבל המוט עולה נורא יפה אז כמעט ולא שמים לב לפגמים. בן אדם מעיף משקל בסקוואט בקלילות אבל הוא לא עושה היפ דרייב או כל טעות אחרת ולא מעירים לו כי הוא הרי הרים בקלות אז הוא יעלה משקל ויתקע כי אין לו היפ דרייב או כל טעות אחרת. לא מתקדמים לפני שמבינים את התנועה. גם אם המשקל קליל. המקרה שני הוא פיקציה כי מתאמן שבאמת מבין את התנועה, לא ישבור אותה במשקלים גבוהים, הוא פשוט יכשל.
במקרה הראשון אתה טועה, כי אפשר להגיד מה לא בסדר גם במשקלים לא כבדים (מוט ריק למישהו שהRM1 שלו 250 זו בעייה, כן).
במקרה השני אתה שוב טועה, ואתה יכול לראות אינספור שיאים אישיים ביוטיוב שבוצעו בטכניקה גרועה מאוד (של אנשים מנוסים, עם סקוואט מעל 160) ביחס לטכניקה שלהם ב3X5 אקרוס כבד, ששם הטכניקה שלהם טובה מאוד.

אני חושב שאם המטרה הראשונית שלך היא להתחזק לכדורסל, יש אלף ואחד דברים לעשות את זה והיא לא ריפטו. מצטער ואני יודע ש"ביסט" ייצא עליי אבל אין מה לעשות כל עוד אתה "ספורטאי" רוצה להשיג מטרות ספציפיות ל"לספורט" כדור מסויים ריפטו הוא לא המקור הראשון לפנות אליו
כן, הגעתי.
כוח זה לא משהו שקשור לענף ספורט מסויים. כוח זו יכולת כללית. כוח זה משהו שיש לך ברמה מסויימת בכל שריר בגוף - זו היכולת שלו לייצר force כנגד התנגדות. כשאתה נותן סטרואידים לספרינטרים, כדורסלנים, שחיינים, קופצים לגובה ומשקולנים כולם משתפרים מזה - כי הסטרואידים עושים אותם יותר חזקים. אף הורמון לא יודע אם אתה ספרינטר או משקולן.
מתוך הרצאה שהעברתי לא מזמן על הנושא (כתבתי לעצמי בנקודות כדי לא לשכוח אף פרט, אבל עדיין אפשרי בקלות להבין את הנקודה רק מלקרוא את זה strict). זה נושא שהרוב המוחץ של המאמנים הענפיים נכשלים בלהבין אותו. תהנה:
13. Sport Specific – האם יש תרגילים ספציפיים לספורט מסויים?

התשובה היא כן ולא.

למה כן? כן כי ענפי ספורט שונים דורשים כוח בשרירים שונים.

למה לא? כי הרעיון לחקות תנועות ספורטיביות בחדר הכושר הוא לא אידיאלי.

אנחנו כן רוצים לחזק את השרירים הרלוונטיים, למשל בשחייה – כמובן שאתם צריכים את כל הגוף חזק, אבל מי ששוחה 100 חופשי צריך במיוחד את פושטי הכתף חזקים, כי בעיקר איתם הוא שוחה חתירה. אנחנו נחזק לו את אותם שרירים – אבל לא בצורה של חיקוי. אני מניח שרובכם נתקלתם ברעיון של שכיבה על ספסל עם ידיים קשורות לגומיות ותרגול תנועת החתירה עם התנגדות. הרעיון הזה אינו טוב – קודם כל כי הוא מתנגש עם הmotor pathway (שבלונה תנועתית) של השחייה, מה שמלמד אותנו לעשות את התנועה לא כמו שהיא צריכה להתבצע, כי מה לעשות – עם מים ובלי מים אתם מבצעים את זה אחרת.

והסיבה השנייה שהוא לא טוב, זה פשוט כי אני מכיר דרכים הרבה יותר אפקטיביות לחזק את פושטי הכתף. מתח וצ'ין אפס (מתח באחיזה הפוכה) עם משקל שהולך ועולה, דדליפט וכו' הם רעיונות הרבה יותר אפקטיביים לשפר את הכוח של השרירים הרלוונטיים. שוב – כוח, זו היכולת של השריר להתכווץ כנגד התנגדות. זה לא ספציפי לשום תנועה – מה שספציפי לתנועה זו ההסתגלות של מערכת העצבים, ובדיוק על זה אתם עובדים כשאתם שוחים. אנחנו לא רוצים להפריע לתהליך הזה לקרות.

על מנת להמחיש את ההבדלים בין מערכת העצבים ומערכת השרירים והלב אקח לדוגמה את ירון. אם הוא היום יפסיק להתאמן ובעוד שנתיים תתנו לו לשחות 100 חופשי – איזו תוצאה הוא יעשה? תוצאה יחסית טובה. לא כמו של שחיין עילית אבל הוא יעשה משהו באיזור הדקה וכמה שניות, שזו תוצאה שרוב האוכלוסייה יכולה רק לחלום עליה. איך הוא הולך לסיים את המקצה? שוכב על הריצפה ומקיא. האם אתם יכולים להגיד שהוא בכושר? ממש לא! מערכת העצבים שלו זוכרת איך לשחות מהר, אבל השרירים והלב שלו פשוט לא בכושר.

על ההסתגלות של מערכת העצבים אתם עובדים בבריכה וטוב שכך, בחדר הכושר אנחנו נעשה תרגילים שמתבצעים בתנועות כלליות ולא ספציפיות, מכיוון שכך משיגים כוח בצורה הכי יעילה ולא פוגעים ביכולות המוטוריות שלכם מבחינת טכניקה במים.

בהמשך אנחנו ניתן דגש לתרגילים היותר רלוונטיים מבחינת קבוצות השרירים שעובדות בהם – אבל התנועות עצמן עדיין יהיו כלליות ולא ספציפיות בכוונה.

לדעתי היה כדאי לך להתייעץ עם מאמן כדורסל מסויים גם אם אתה גר בפריפריה לפחות לקבל עצות או משהו
זו דרך טובה לקבל רעיונות לאימוני "כוח לכדורסלנים" ספציפיים בצורה שנכשלת בלהבין את מה שרשמתי למעלה ^

תמיד תלמד שכשאתה רוצה להיות טוב בספורט מסויים במיוחד ספורט של כדור קודם כל בראש סדר העדיפויות צריך להיות ה"סקילס" של המשחק אחרי זה כוח\אתלטיות וכל מה שנלווה ואפשר לבנות "יותר בקלות" זאת דעתי , במיוחד בהשוואה לרמה של הספורט בארץ (אם היית בארה"ב זה היה סיפור שונה לגמריי) וזהו
זה נכון, היכולת הספציפית שלך בענף חשובה יותר מהיכולת הגופנית הכללית שלך, כמעט ללא יוצא מהכלל.

אני יודע שלא יסכימו איתי פה אבל זה מהנסיון שלי והמראה מבחוץ של המון המון חברים שיש לי שמשחקים היום בליגת העל
אני מכיר טוב שחקן מליגת העל שעושה חצי סקוואט כי זה מדמה את הניתור ו"זו התנועה שאני צריך לחזק". ולפי מה שאני מבין, הוא לא המציא כלום - ככה חלק גדול מתאמנים.

א. לא אמרתי שהיא אמורה לפעול במשך שנה.
ב. לא מבין למה אתה אומר את זה. התקדמות מאימון לאימון זה העקרון מספר 1 בתוכנית.
ג. לא אמרתי שלא נגעתי בכדור.
ד. כמעט אף אחד לא הגיע בה לתוצאה שהיא מייחלת לעצמה. אתה חייב להתחשב במבחן הזמן.
ה. עשיתי הכל לפי הספר עם ליווי צמוד של רן כהן ברוב התקופה
ב. אמרת שהספר + הסרט זה לא מספיק. עכשיו אנחנו מגלים שבכלל לא קראת את הספר. התוכנית למעשה היא בכלל תוכנית linear progression, אנשים מכנים אותה SS, אבל אין לה באמת שם. היא תוכנית ההתקדמות הליניארית ע"פ SS. התקדמות ליניארית היא לא התקדמות פריודיזצית (ככה רושמים? ניחא), היא מתבססת על סייקל סטרס - הסתגלות - התאוששות ברמת האימון. כשצריך להאריך את משך ההתאוששות זה לא אומר שצריך פריודיזציה. זה השלב שלפני.
ג. אמרת שעזבת את הכדורסל לשנה וחצי או משהו כזה. זה משהו שכדורסלן לא צריך לעשות אף פעם.
ד. חרטא
ה. אני לא יודע מה עשית עם רן, ועדיין לא ענית על השאלה - מה קרה בשנה וחצי האחרונה? בחודש האחרון +- שאני עוקב עלית מאיזור 90 לאיזור ה115, שזו עלייה תקינה לחלוטין. איפה הייתה במשך שנה וחצי קודם? מה עשית? מה קרה בה?

אתה רוצה להמשיך להיות ריפטואיסט ולהמשיך להשמין למרות שאתה לא מתקדם במשקלים, ועוד כשהם באזור ה-110 ק"ג סקוואט
כן, כי להמשיך להשמין לנצח ולהתקע על סקוואט של 110 זה ממש להיות ריפטואיסט.
כל הריפטואיסטים חלשים, זה לא שהרוב המוחץ של אלה שמתאמנים כמה שנים (מהצעירים, לא אלה שהתחילו בגיל 65) שופפים 200 קילו. ממש לא 🤦‍♂️

חוץ מזה שאני לא מבין מה אתה רוצה (power rack). אני עשיתי הכל לפי הספר ותוך שנה היה לי סקוואט ודדליפט של 180X3 ו-200X3 בהתאמה. אז סבבה, נניח שאתם הופכים אותי לפריק גנטי (ממש - התחלתי בסקוואט 55 ודדליפט 75, מי ישמע איזו מפלצת), למה תוך שנה וחצי אתה לא משיג, נגיד, 150 ו-165 בהתאמה? אתה באמת חושב שההבדל ביני ובינך, שגרם לי להשיג 180\200 ולך 115\120 זה נטו גנטיקה?

מי שנמצא בגיל אידיאלי ותוך שנה וחצי (!!) משיג 115\120 פשוט לא עשה דברים כמו שצריך. אם יש לו גנטיקה מהגיהינום אז אולי, אבל זה נדיר כמו גנטיקה מגן עדן - לרוב המוחץ של האנשים אין את זה.

הבעיה נובעת מהניסיון להתקדם מאימון לאימון שהטכניקה לא טובה. רעיון דפוק לטעמי.
אתה מתעלם משני דברים חשובים:
א. הטכניקה שלך לא גרועה
ב. שיפור טכניקה תוך כדי התקדמות זה דבר הכרחי. סקוואט של 200 קילו וסקוואט של 40 קילו הוא לא זהה מבחינת טכניקה, גם אם הRM1 שלך הוא 400. מרכז המסה משתנה ככל שמשקל המוט עולה ביחס למשקל הגוף - מה שמשנה גם את המכניקה. לתשומת לבך.

גבר, במכון הקודם שלי סגרתי 107 סקוואט לפני שעברתי לגו אקטיב ולאימונים עם אושר והגשש.
אתה מוזמן לבדוק.

אבשי אני יכול להבטיח לך שנתתי את הנשמה בשביל התוכנית הזו. מזל,גנטיקה ועוד הרבה מרכיבים מנעו ממני להצליח יותר ממך כי עבדתי יותר קשה ממך וכמעט מכל אחד כאן.

״זה הקיץ האחרון שלי אתכם, עם הגשם הראשון אני אעלם״

אבל באמת שזה לא סיבה לוותר על התקדמות....
גנטיקה גרועה? גם לי יש חרא גנטיקה מבחינת הצורה של הגוף...
אין לי חיתוכים הידיים שלי כמעט אותו דבר ב20 א.ש וב14 א.ש....
ריבועים?? לא יפים ומשרוטטים כמו שחלמתי... (צולעים ביותר)
כולי עגלגל כזה... נוזלי... מבנה של דוב... (מותן איזה היקף 90-100 כרגע!)
אז הנה גם לי יש גנטיקה מסריחה למטרות שלי... (חלק מהן)
זה לא אומר לוותר...

אני לא מבין למה לוותר שהתחלת להתקדם כל כך טוב...
אתה צועק כמה התוכנית הזאת דפוקה בדיוק שהתחלת להתקדם...
כולה פציעה קטנה... חבל 🫤

מקווה שזה לא באמת הדיון האחרון שלנו.... דווקא תרמת הרבה לפורום ולי אישית במיוחד!👑

גבר, במכון הקודם שלי סגרתי 107 סקוואט לפני שעברתי לגו אקטיב ולאימונים עם אושר והגשש.
אתה מוזמן לבדוק.

ל107 גם אני הגעתי לבד.
במקרה הראשון אתה טועה, כי אפשר להגיד מה לא בסדר גם במשקלים לא כבדים (מוט ריק למישהו שהRM1 שלו 250 זו בעייה, כן).
במקרה השני אתה שוב טועה, ואתה יכול לראות אינספור שיאים אישיים ביוטיוב שבוצעו בטכניקה גרועה מאוד (של אנשים מנוסים, עם סקוואט מעל 160) ביחס לטכניקה שלהם ב3X5 אקרוס כבד, ששם הטכניקה שלהם טובה מאוד.

כן, הגעתי.
כוח זה לא משהו שקשור לענף ספורט מסויים. כוח זו יכולת כללית. כוח זה משהו שיש לך ברמה מסויימת בכל שריר בגוף - זו היכולת שלו לייצר force כנגד התנגדות. כשאתה נותן סטרואידים לספרינטרים, כדורסלנים, שחיינים, קופצים לגובה ומשקולנים כולם משתפרים מזה - כי הסטרואידים עושים אותם יותר חזקים. אף הורמון לא יודע אם אתה ספרינטר או משקולן.
מתוך הרצאה שהעברתי לא מזמן על הנושא (כתבתי לעצמי בנקודות כדי לא לשכוח אף פרט, אבל עדיין אפשרי בקלות להבין את הנקודה רק מלקרוא את זה strict). זה נושא שהרוב המוחץ של המאמנים הענפיים נכשלים בלהבין אותו. תהנה:

זו דרך טובה לקבל רעיונות לאימוני "כוח לכדורסלנים" ספציפיים בצורה שנכשלת בלהבין את מה שרשמתי למעלה ^

זה נכון, היכולת הספציפית שלך בענף חשובה יותר מהיכולת הגופנית הכללית שלך, כמעט ללא יוצא מהכלל.

אני מכיר טוב שחקן מליגת העל שעושה חצי סקוואט כי זה מדמה את הניתור ו"זו התנועה שאני צריך לחזק". ולפי מה שאני מבין, הוא לא המציא כלום - ככה חלק גדול מתאמנים.

ב. אמרת שהספר + הסרט זה לא מספיק. עכשיו אנחנו מגלים שבכלל לא קראת את הספר. התוכנית למעשה היא בכלל תוכנית linear progression, אנשים מכנים אותה SS, אבל אין לה באמת שם. היא תוכנית ההתקדמות הליניארית ע"פ SS. התקדמות ליניארית היא לא התקדמות פריודיזצית (ככה רושמים? ניחא), היא מתבססת על סייקל סטרס - הסתגלות - התאוששות ברמת האימון. כשצריך להאריך את משך ההתאוששות זה לא אומר שצריך פריודיזציה. זה השלב שלפני.
ג. אמרת שעזבת את הכדורסל לשנה וחצי או משהו כזה. זה משהו שכדורסלן לא צריך לעשות אף פעם.
ד. חרטא
ה. אני לא יודע מה עשית עם רן, ועדיין לא ענית על השאלה - מה קרה בשנה וחצי האחרונה? בחודש האחרון +- שאני עוקב עלית מאיזור 90 לאיזור ה115, שזו עלייה תקינה לחלוטין. איפה הייתה במשך שנה וחצי קודם? מה עשית? מה קרה בה?

כן, כי להמשיך להשמין לנצח ולהתקע על סקוואט של 110 זה ממש להיות ריפטואיסט.
כל הריפטואיסטים חלשים, זה לא שהרוב המוחץ של אלה שמתאמנים כמה שנים (מהצעירים, לא אלה שהתחילו בגיל 65) שופפים 200 קילו. ממש לא 🤦‍♂️

חוץ מזה שאני לא מבין מה אתה רוצה (power rack). אני עשיתי הכל לפי הספר ותוך שנה היה לי סקוואט ודדליפט של 180X3 ו-200X3 בהתאמה. אז סבבה, נניח שאתם הופכים אותי לפריק גנטי (ממש - התחלתי בסקוואט 55 ודדליפט 75, מי ישמע איזו מפלצת), למה תוך שנה וחצי אתה לא משיג, נגיד, 150 ו-165 בהתאמה? אתה באמת חושב שההבדל ביני ובינך, שגרם לי להשיג 180\200 ולך 115\120 זה נטו גנטיקה?

מי שנמצא בגיל אידיאלי ותוך שנה וחצי (!!) משיג 115\120 פשוט לא עשה דברים כמו שצריך. אם יש לו גנטיקה מהגיהינום אז אולי, אבל זה נדיר כמו גנטיקה מגן עדן - לרוב המוחץ של האנשים אין את זה.

אתה מתעלם משני דברים חשובים:
א. הטכניקה שלך לא גרועה
ב. שיפור טכניקה תוך כדי התקדמות זה דבר הכרחי. סקוואט של 200 קילו וסקוואט של 40 קילו הוא לא זהה מבחינת טכניקה, גם אם הRM1 שלך הוא 400. מרכז המסה משתנה ככל שמשקל המוט עולה ביחס למשקל הגוף - מה שמשנה גם את המכניקה. לתשומת לבך.

עזוב טל, כל משפט שני שלי אתה מוציא מהקשרו. לא רואה טעם בוויכוח הזה יותר.

אבל באמת שזה לא סיבה לוותר על התקדמות....
גנטיקה גרועה? גם לי יש חרא גנטיקה מבחינת הצורה של הגוף...
אין לי חיתוכים הידיים שלי כמעט אותו דבר ב20 א.ש וב14 א.ש....
ריבועים?? לא יפים ומשרוטטים כמו שחלמתי... (צולעים ביותר)
כולי עגלגל כזה... נוזלי... מבנה של דוב... (מותן איזה היקף 90-100 כרגע!)
אז הנה גם לי יש גנטיקה מסריחה למטרות שלי... (חלק מהן)
זה לא אומר לוותר...

אני לא מבין למה לוותר שהתחלת להתקדם כל כך טוב...
אתה צועק כמה התוכנית הזאת דפוקה בדיוק שהתחלת להתקדם...
כולה פציעה קטנה... חבל 🫤

מקווה שזה לא באמת הדיון האחרון שלנו.... דווקא תרמת הרבה לפורום ולי אישית במיוחד!👑

אתה חוזר כמו תוכי 7 פעמים על אותם דברים. עזוב הבנתי אין טעם לוויכוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית